To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II

Deanariell - Wto 21 Sie, 2018 14:07

Alicja napisał/a:
rosyjski Guardians.Misja superbohaterów

To chyba widziałam. :mysle: :wink:

Caitriona - Nie 26 Sie, 2018 19:57

praedzio napisał/a:
Netflix potwierdził drugi sezon Altered Carbon. Idąc z duchem książki pożegnano ze łzami Joela Kinnamana, a przywitano znanego z Avengers Anthony'ego Mackie. ;)

https://www.spidersweb.pl...-sezon-netflix/

Słyszałam i troszku mi nie po drodze będzie, bo nie przepadam za Mackiem... Ale zobaczymy.

praedzio - Nie 23 Wrz, 2018 08:05

Znalazłam swój nowy guilty pleasure, czyli "Księgę czarownic" (A Discovery of Witches). Matthew Goode do schrupania. ;)

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=B5qMoVTAwGk

Admete - Nie 23 Wrz, 2018 08:57

Może się zainteresuję.
praedzio - Nie 23 Wrz, 2018 10:23

Nie sądzę - jak Cię znam. ;)
Admete - Nie 23 Wrz, 2018 10:43

Sprawdzić mogę, co mi szkodzi ;)
Agn - Wto 16 Paź, 2018 09:59

Dziewczyny, wy widziałyście ten zacny trailerek? Dobry omen zapowiada się dobrze. :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?v=kFpgwyHHQTA

Michael Sheen & David Tennant w jednym serialu - co może pójść nie tak? :serce2:

Tamara - Śro 31 Paź, 2018 23:32

Nawet bardzo dobrze się zapowiada :mrgreen:

16 listopada wchodzą na ekrany "Zbrodnie Grindelwalda" https://www.filmweb.pl/vi...+3+polski-47899 :banan: :cheerleader2: :cheerleader2: :cheerleader2: :excited:

Admete - Czw 01 Lis, 2018 10:06

Niedawno się zastanawiałam, kiedy premiera.
Agn - Pią 02 Lis, 2018 20:39

Nie wiem, kiedy zobaczę, ale zobaczę w kinie na pewno! :banan:
praedzio - Sob 29 Gru, 2018 17:10

Bu bu bu. Skasowano mi Midnight, Texas. :cry2: Może nie jest to jakiś wybitny serial, ale lubiłam klimat miasteczka odmieńców oraz jego mieszkańców. Snifff. :(
Admete - Śro 30 Sty, 2019 18:37

Oglądam Wonder woman - nie moje klimaty, ale to akurat da się obejrzeć. Może dlatego, że bohaterką jest kobieta. Ogólnie jednak nie jestem targetem i za dużo efektów komputerowych.
Agn - Pią 01 Lut, 2019 09:41

Ja sie nawet za to nie biore - nie chwytam kina superbohaterskiego.
BeeMeR - Pią 01 Lut, 2019 10:15

Ja nie chwytam np. Bourne'a :-P
Obejrzałam Intruza - sympatyczny film dla nastolatek -tj. strasznie mi się młodzi panowie mylili i poczułam się staro :wink:
To nawet nie to, żeby byli podobni ale zupełnie nie w moim stylu, poznawałam ich po tym którą panią akurat całowali a która była niazadowolona :mrgreen:
A na koniec tona lukru mnie zasłodziła, ale generalnie nie było źle :mrgreen:

Trzykrotka - Pią 01 Lut, 2019 10:34

Admete napisał/a:
Oglądam Wonder woman - nie moje klimaty, ale to akurat da się obejrzeć. Może dlatego, że bohaterką jest kobieta. Ogólnie jednak nie jestem targetem i za dużo efektów komputerowych.

Egzaktly. Za dużo komputera, ale ładne wizualnie. Obejrzałam w święta, kiedy miałam HBO.

Admete - Pią 01 Lut, 2019 14:37

Wizualnie jak najbardziej ładne i kilka razy mnie rozbawili dialogami, scenkami ( przymierzanie strojów ;) ) i ogólnie Diana w naszym świecie na początku.

BeeMeR napisał/a:
Ja nie chwytam np. Bourne'a

Mnie pasuje, bo się na Ludlamie wychowałam ;)

Caitriona - Pią 01 Lut, 2019 17:14

Ja tam chwytam superbohaterów, ale akurat nie Wonder Woman. Obejrzałam, bez rewelacji, więcej nie wrócę.
Admete - Pią 01 Lut, 2019 17:39

Widziałam jeszcze tylko nowego Supermena przed paru laty.
Fibula - Pią 01 Lut, 2019 22:30

Mnie superbohaterzy w obcisłych galotkach od zawsze odstraszają, ale obejrzałam jakiś czas temu Strażników Galaktyki i Thora, a ostatnio Avengersów (chyba tych najnowszych) :mysle: i te były ok.
milenaj - Sob 02 Lut, 2019 15:32

praedzio napisał/a:
Bu bu bu. Skasowano mi Midnight, Texas

Muszę nadrobić drugi sezon, ale szkoda :(

Oglądałam ostatnio "Aquamana" No nie mój typ kina bohaterskiego ;)

Agn - Śro 06 Lut, 2019 08:43

BeeMeR napisał/a:
Ja nie chwytam np. Bourne'a :-P
Obejrzałam Intruza - sympatyczny film dla nastolatek -tj. strasznie mi się młodzi panowie mylili i poczułam się staro :wink:
To nawet nie to, żeby byli podobni ale zupełnie nie w moim stylu, poznawałam ich po tym którą panią akurat całowali a która była niazadowolona :mrgreen:
A na koniec tona lukru mnie zasłodziła, ale generalnie nie było źle :mrgreen:

Pamiętam ten film - książka mi sie podobała, film był wg mnie potwornie nudny.

BeeMeR - Śro 06 Lut, 2019 08:48

Ładnie był zrealizowany, ale mdły.
milenaj - Śro 06 Lut, 2019 10:05

Agn napisał/a:

Pamiętam ten film - książka mi sie podobała,

Książka wtedy dla mnie to było niezłe zaskoczenie po "Zmierzchu" ;) Film... no obejrzałam w kinie i potem jeszcze raz i to na tyle by było;)

praedzio - Sob 23 Lut, 2019 08:49

Jestem po dwóch odcinkach The Umbrella Academy. Zastanawiam się, jak się dziś wymigać z zobowiązań towarzyskich, żeby obejrzeć pozostałe osiem odcinków. :lol:

Chyba czegoś takiego mi brakowało. ;)

Aragonte - Sob 23 Lut, 2019 10:19

O czym toto? Kojarzę jakieś billboardy na mieście :mysle: