Seriale - SUPERNATURAL: Heaven, Hell and in-between
praedzio - Pon 29 Cze, 2009 22:57
Zaraz... mogłabym być wcześniej, bo właśnie sobie przypomniałam, że mam w pracy trzy godziny do odebrania wolnego.
Jeszcze pokombinuję.
Admete - Pon 29 Cze, 2009 23:02
Aragonte poda Ci połączenie, które zawiezie Cię od razu do nas bez przesiadki
Aragonte - Pon 29 Cze, 2009 23:32
A proszę bardzo
Ekspress W-wa Centralna - Tarnów, odjazd o 14.18, na miejscu o 18.25.
Praedzio, masz zniżkę, więc cena nie powinna Cię zbić z nóg
praedzio - Pon 29 Cze, 2009 23:38
O, to jest bezpośredni?? Jejku!! Fajnie!!
Admete - Pon 29 Cze, 2009 23:50
To co? Będziesz w piątek o 18.25?
Anaru - Wto 30 Cze, 2009 00:49
| praedzio napisał/a: | Plan Comic Con 2009, który odbędzie się w dniach 23-26 lipca w San Diego: http://www.sfuniverse.com...mic-con-panels/
Z ciekawostek - to na nim zostanie zaprezentowany fragment odcinka inaugurującego piąty sezon SPN. Tak więc, drogie Siostry, rozglądajcie się po 26 lipca po youtube! |
Aaaa!
Będziemy (co poniektórzy, znaczy Anie ) mieć na imieniny
praedzio - Wto 30 Cze, 2009 05:20
| Anaru napisał/a: | | praedzio napisał/a: | Plan Comic Con 2009, który odbędzie się w dniach 23-26 lipca w San Diego: http://www.sfuniverse.com...mic-con-panels/
Z ciekawostek - to na nim zostanie zaprezentowany fragment odcinka inaugurującego piąty sezon SPN. Tak więc, drogie Siostry, rozglądajcie się po 26 lipca po youtube! |
Aaaa!
Będziemy (co poniektórzy, znaczy Anie ) mieć na imieniny |
Uhm.
To jedyny dzień w roku, kiedy przyznaję się do mojego pierwszego imienia.
Admete, jeśli wszystko pójdzie dobrze, to będę o tej porze.
Admete - Wto 30 Cze, 2009 09:16
Praedzio zapisałam sobie godzinę i termin
praedzio - Wto 30 Cze, 2009 09:49
... żeby zdążyć z ewakuacją miasta?
Admete - Wto 30 Cze, 2009 10:03
| praedzio napisał/a: | ... żeby zdążyć z ewakuacją miasta? |
A jakże
praedzio - Wto 30 Cze, 2009 10:10
Wiedziałam!
spin_girl - Wto 30 Cze, 2009 10:46
Z przykrością informuję, że nie stety nie przyjadę na zlot. Właśnie wyleciałam z pracy i wydatki związane z przyjazdem byłyby w tej sytuacji nieuzasadnioną nieroztropnością. Styrasznie żałuję, że się z Wami nie zobaczę!
Admete - Wto 30 Cze, 2009 13:03
Spin! Nic nie mówiłaś, że masz kłopoty w pracy. Naprawdę współczuję. Mam nadzieję, że znjadziesz niedługo pracę.
spin_girl - Wto 30 Cze, 2009 13:15
Dzięki. Już znalazłam ale dopiero od 15 września.
Admete - Wto 30 Cze, 2009 16:12
To dobrze, ulżyło mi. Coś ciekawego?
spin_girl - Wto 30 Cze, 2009 16:53
Lektor języka angielskiego
Admete - Wto 30 Cze, 2009 17:03
To chyba całkiem w kręgu twoich zainteresowań
trifle - Wto 30 Cze, 2009 17:20
O żesz, Spinka, fajnie! A w jakiej szkole?
praedzio - Nie 05 Lip, 2009 17:53
Za supernatural.com.pl:
SFX Magazine opublikowało interesujący wywiad z Robertem Singerem, producentem i reżyserem Supernatural. Opowiada on o tym, jak będzie wyglądać piąta seria serialu.
Oto, co Robert mówi o największym wrogu, jakiego bracia uwolnili w finale czwartej serii Supernatural - Lucyferze:
O, tak, pojawi się. Zobaczycie go bardzo szybko i to w kilku możliwych formach. Bez zdradzania szczegółów powiem, że tak, będzie on opętywać ludzi, ale na pewno będzie to Diabeł, jakiego jeszce nie widzieliście. Mamy do niego trochę inne podejście. Nasza serialowa mitologia odróżnia naszą produkcję od innych seriali, czy filmów. W dużej mierze opieramy się na biblijnej historii, która mówi o Lucyferze jako o ulubionym synie Boga, nie chcącym jednak uznać wyższości ludzi i strąconym za to do piekła przez Michała Archanioła. Nasz Lucyfer operuje innym mieczem, niż jakikolwiek aktor grający Diabła.
Jednak nie samym Lucyferem fan Supernatural żyje. W czwartym sezonie byliśmy świadkami przemiany Sama Winchestera, który uzależniony od demonicznej krwi stał się zupełnie innym człowiekiem. Jakie ten nałóg będzie miał konsekwencje? Singer opisuje to następująco:
To będzie osobista walka Sama. Uzależnienie jest jednym z głównych wątków nowego sezonu. Sam chce z tym skończyć, więc zrobiliśmy z niego pewnego rodzaju ćpuna, który nie ma towaru. Zaczęty już w poprzednim sezonie motyw będzie kontynuowany.
Oprócz oczywiście organizmu Sama na nałogu ucierpiały relacje między braćmi. W czwartej serii to Dean pełnił rolę opiekuna, podczas gdy młodszy Winchester stąpał mroczną i niepewną ścieżką. Robert Singer zapowiada jednak zmiany:
Dean nie będzie opiekuńczy przez cały rok. Bracia będę przeżywali wzloty i upadki. Pod koniec sezonu jednak będę mieli swój udział w wielkim finale.
Czwarta seria minęła pod znakiem aniołów, które zadebiutowały w serialu. W ciągu tych 22 odcinków poznaliśmy ich kilku, jednak ilu zobaczymy w piątej serii? No i czy poza nimi powrócą też inni łowcy?
Misha Collins powróci jako Castiel i ponownie pojawi się też Julie McNiven, czyli serialowa Anna. Kurt Fuller wcieli się jeszcze raz w rolę Zachariasza, który nie jest do końca najmilszym aniołem na świecie. Oczywiście zobaczymy też Jima Beavera jako Bobby'ego, a oprócz niego powróci nasz inny ulubieniec...
I na sam koniec chyba najważniejsze pytanie - co dalej? Czy piąta seria będzie ostatnią?
Te wątki zakończymy w tym sezonie, ale kto wie, co będzie potem? Nikt nie wie na jakie pomysły wpadną scenarzyści, co zrobią władze stacji i czego będzie chciało studio, więc mówiąc szczerze, nikt z nas na razie nawet o tym nie myśli. Nie martwimy się, czy starczy nam pomysłów i historii na kolejny sezon, bo to nie problem. Chodzi o to, że będziemy musieli skierować braci na zupełnie inną ścieżkę...
Wywiad:
Admete - Nie 05 Lip, 2009 20:12
Powiem tak - scenarzyści niech się pilnują, bo jak zawiodą fanów to im nic nie pomoże
praedzio - Nie 05 Lip, 2009 20:42
Mówisz, że nie dożyją do szóstego sezonu?
Admete - Nie 05 Lip, 2009 20:44
| praedzio napisał/a: | Mówisz, że nie dożyją do szóstego sezonu? |
Nie dożyją Ani piekło ani niebo ich nie uchroni
praedzio - Nie 05 Lip, 2009 20:48
OK...
Agn - Pon 06 Lip, 2009 13:21
Oj, jakby scenarzyści nam podpadli... ręka, noga, mózg na ścianie!
Nie pomógł mi ten wywiad. I jeszcze zdjęcie do tego ładne. Grrr, wrześniu, nadchodź! Nie szkodzi, że będę miała wtedy w pracy masakrę, ja chcę SPN...
Admete - Śro 08 Lip, 2009 12:48
Thin ( Agn ), Aragonte, Praedzia przyjadą. Spin nie może, podobnie Caitri. Co z pozostałymi?
|
|
|