Seriale - Prawnik potrzebny od zaraz! - czyli dramaland po raz 15-ty
BeeMeR - Pią 05 Paź, 2018 13:04
Wcale nie taki najlepszy bo pani na to nie poszła
Małpa faktycznie traktuje panią jak swoją, ale raczej własność niż kobietę
A CSW może i jest lepiej uczesany ale overacting uprawia straszny. Ergo: wolę Małpę
Trzykrotka - Pią 05 Paź, 2018 13:09
| BeeMeR napisał/a: |
A CSW może i jest lepiej uczesany ale overacting uprawia straszny. Ergo: wolę Małpę |
Jak my wszystkie Na szczęście nie zawsze będzie tak źle. CSW potrzebuje czasu, żeby ustawić sobie właściwy poziom wyglupu. Za to potem bitwy i krowę, jakie panowie będą uprawiać
Zasnęłam wczoraj nad klawiaturą z kubkiem w dłoni. W kubku była resztka mleka. Niedużo, ale wystarczyło
Aragonte - Pią 05 Paź, 2018 13:14
Małpa rządzi zawsze i wszędzie
Gdzie tam do niej Bykowi (CSW) i Dzikowi z Gangnam
| BeeMeR napisał/a: | Wcale nie taki najlepszy bo pani na to nie poszła |
Pani nie taka głupia Na tym etapie przynajmniej
A Małpa traktuje ją zasadniczo jak swoją zdobycz na tym etapie, oczywiście
Aragonte - Pią 05 Paź, 2018 13:15
| Trzykrotka napisał/a: | Zasnęłam wczoraj nad klawiaturą z kubkiem w dłoni. W kubku była resztka mleka. Niedużo, ale wystarczyło |
Oj, mleko to niedobrze chyba. Gdyby to było coś typu herbata bez cukru, byłoby znośniejsze dla kompa.
Ale trzymam kciuki, musi być dobrze i tak
Trzykrotka - Pią 05 Paź, 2018 14:04
Będą myć płytę i diagnozować. Mam nadzieję że sie uda, bo na razie nowego nie mam w planach
BeeMeR - Pią 05 Paź, 2018 14:14
Trzymam kciuki
Admete - Pią 05 Paź, 2018 14:31
Współczuję kłopotów z laptopem. Lepiej nic nie jeść i nie pić przy komputerze. Mnie jednak zupełnie nie grozi niespodziewane zaśnięcie gdziekolwiek.
Aragonte - Pią 05 Paź, 2018 15:31
| BeeMeR napisał/a: | A na koniec drama wyjątkowo perfidnie pokazała mi pana o pięknym uśmiechu i normalnej fryzurze w roli dorosłego już bohatera no i teraz zamiast do 19. muszę zerknąć do 3. Otoke? |
Ej, czy to Lee Sang Yoon? Pan z Twenty Again? Lubię go
BeeMeR - Pią 05 Paź, 2018 16:00
Na pewno z Lotniska i Liar Gamę- wygląda cudnie ale postać już mnie zdenerwowała - tj. Głupio wpisany ppl opiszę wieczorem
Trzykrotka - Pią 05 Paź, 2018 17:12
Uratują, ale mleko mu zaszkodziło i naprawa będzie droga. Płakać się chce. Ale i tak wyjdzie taniej niz nowy.
Ja niestety zasypiam - trochę przez pogodę, a głównie przez rozregulowany cukier.
BeeMeR - Pią 05 Paź, 2018 17:15
A mianowicie: Dorosły Główny wraca po 12 latach jako lekarz (za młodu chciał być strażakiem jak ojciec ale widać w hameryce zmienił zdanie) i staje cały w pięknych uśmiechach pod bramami szpitala akuratnie podjeżdża karetka z kobietą w ciężkim stanie i zaryczanym kilkulatniem. Matkę biorą na sor, mały zostaje sam. Wspaniały lekarz pociesza chłopca w kilku słowach, wciska mu batonik z orzechami (oczywiście nawet nie pytając czy mały nie ma alergii) i zostawia samego na ulicy mówiąc, że zaopiekuje się mamą i upewni, że mama na pewno przeżyje - oczywiście guzik wiedząc co jej jest. Potem idzie się rządzić na sor i dopiero na sam koniec zostaje przedstawiony jako nowy zwierzchnik tych, którymi dyrygował - tego się nie czepiam, to stricte dramowe, ale zostawienie kilkulatka samego na ulicy z głupim wafelkiem mu nie daruję tak łatwo
No ale wygląda fantastycznie - bardzo zgrabny, najczęściej na rowerze, lekko uśmiechnięty - oj, lubimy takich pasjami
Dla równowagi panna została strażakiem - no i mnie nie denerwuje, a do panny z BBF byłam od wieków uprzedzona i unikałam jak ognia (acz w dużej mierze ją przewijam )
BeeMeR - Pią 05 Paź, 2018 17:21
Ja też zasypiam przed kompem, ale staram się nie pić na sam wieczór, bo klawiaturę ratowałam/wymieniałam już po słodkich herbatkach i innych takich kilkukrotnie
Dobrze że laptopa uratują
Aragonte - Pią 05 Paź, 2018 18:41
| Trzykrotka napisał/a: | | Uratują, ale mleko mu zaszkodziło i naprawa będzie droga. Płakać się chce. Ale i tak wyjdzie taniej niz nowy. |
Wymiana płyty głównej? Raz to przerabiałam
Trzykrotka - Pią 05 Paź, 2018 19:13
Nie, ale obudowa jest nadżarta, klawiatura już definitywnie do wymiany (juz od dawna jest, ale dotąd się broniłam) i wiele mniejszych napraw. Pytali, czy się decyduję. Muszę, nie mam alternatywy póki nie spłacę długów za remont.
Aragonte - Pią 05 Paź, 2018 19:18
Aj, rozumiem, znam ten ból A wiesz już, ile to mniej więcej wyniesie?
Trzykrotka - Pią 05 Paź, 2018 19:50
450 jak w błoto. Przy czym już wiosną wymieniałam mu płytę główną i odzyskiwałam dane za tyle samo. Mój drogi laptop
No nic, jakoś to musi być. Bałam się, ze go w ogóle nie postawią. Jest jakiś pozytyw
Admete - Pią 05 Paź, 2018 20:24
Może będzie lepiej działał teraz, po remoncie. Ja się zastanawiam, ile mój jeszcze pociągnie. Ma wymieniony dysk ( w lutym będzie dwa lata ), reszta ma osiem lat.
A w Ghost Detective kolejny zwrot akcji - lubię tak Podoba mi się młody policjant i pani patolog. Główni też bardzo fajni. Tak jak wcześniej pisałam jest tu sporo postaci i liczy się zespół.
BeeMeR - Sob 06 Paź, 2018 08:44
Drogie to wieczorne mleko
Zasnęłam wczoraj podczas Hwayugi - a Małpa tak atrakcyjnie i kusząco namawiała panią by dała się zjeść
Trzykrotka - Sob 06 Paź, 2018 13:03
A ja widzę, jak się uzależniłam od komputera. Trudno mi było wczoraj znaleźć sobie miejsce. Przerwa dobrze mi zrobi na odtrucie a pieniądze - cóż. Mam teraz setkę dziur do załatania i ta kasa do dla mnie majątek, ale cóż, takie jest życie. Wypada plomba, psuje się komp czy lodówka, dopada cię atak woreczka żółciowego.
Ach, na końcu 2 odcinka będzie pierwszy ślub i pierwszy kissu, a Małpa popadnie w niewolę - i dopiero wszystko się zacznie Po 2 odcinku zdecydowałam, że tłumaczę, choć złowić dałam się już wcześniej.
Admete - Sob 06 Paź, 2018 15:49
W The Guest w końcu ( chyba ) wiadomo, w kim obecnie przebywa demon - Park Il Do. Demon w idealnej symbiozie z człowiekiem. Na takiego ezgorcyzmy nie podziałają.
The Ghost Detective - nie wiem, kogo shippować - bohaterkę z Da Il - duchem czy z policjantem obu lubię. Nie widziałam wcześniej w niczym Daniela Choi - tu mi się bardzo podoba. Ten młody aktor grający policjanta też mi gdzieś mignął, chyba widziałam go wcześniej w Wanted tej samej scenarzystki. Reżyser tez odwala kawał dobrej roboty w tym serialu.
BeeMeR - Sob 06 Paź, 2018 16:11
Ja też jestem uzależniona - już jakiś czas temu przyznałam się do tego najpierw przed sobą samą potem na głos, przed innymi - to prawie jak przyznanie się do AA
No cóż, takie czasy i uzależnienia
Może i mnie Hwayugi klikną i zachwycą, bo na razie zachwyca mnie właściwie tylko Małpa
To świetna rola LSG w bardzo takiej se dramie. Sam pomysł główny mi pasuje, a jakże, ale te durnowate żarciki boczne jak duchy z wyciągającymi się z czubka drzewa do ziemi rękami, laleczkami kłapiącymi szczękami itp. to jakaś porażka. Efekty specjalne zmaszczone są też koncertowo, np. taki Małpa wracający na koniec 2. odc z księżyca to koszmarek - choć sam pomysł sprowadzenia go tak i tam niezły. Niestety, to już mój drugi raz u sióstr Hong gdzie pomysł przeniesienia jakiejś kultowej opowieści na ziemskie/ziemsko-fantastyczne sam w sobie jest fajny, ale wykonanie przedstawia sporo do życzenia - dziewczyna Chun Hyang była pierwsza.
Admete - Sob 06 Paź, 2018 17:04
Dlatego ja się zniechęciłam w trakcie, tym bardziej, ze na mnie Małpa nie działała tak jak na innych ( nic zaskakującego ).
BeeMeR - Sob 06 Paź, 2018 17:16
Na mnie Małpa też tak nie działa, ale mi się aktorsko LSG podoba - w sumie to samo mogłabym powiedzieć o samuraju i YYS Może dlatego nie paliło mi się do żadnej z tych dram
Admete - Sob 06 Paź, 2018 17:18
Mnie bardziej przyciąga obecnie temat, scenarzysta, reżyser. Aktorzy też, ale jak temat mnie nie interesuje, to i tak nie obejrzę.
BeeMeR - Sob 06 Paź, 2018 17:27
Jeszcze mi się tu Lee El podoba (a to nowość ) - szkoda, że to nie ona jest główną panią, bo główna jest najwyżej poprawna, ale daleko do podobania się.
Podobał mi się bardzo pomysł demona z obrazu wciągającego panny młode dla jurnego demona do innego świata - tylko po co ten drugi demon miał żółwia na twarzy to nie kumam.
|
|
|