To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Kropki, paski i uczuciowe trójkąty - dramaland po raz 9

Admete - Wto 02 Sie, 2016 18:44

Nadrobiłam 12 i 13 odcinek BM. Podobało mi się. Jang Hyuk bardzo dobrze wypada z tą młodą i świeżą aktorką. Gdyby to ona grała w W, to na pewno postać głównej bohaterki byłaby mniej irytująca. Jest absolutnie urocza :) Widać, że mnóstwo rzeczy musieli skrócić, ale i tak podziwiam scenarzystę, reżysera, że dali radę. Nie jest źle, jakkolwiek byłoby lepiej, gdyby...wiadomo. Po wpisach na soompi widzę, ze zakończenie szczęśliwe i wszystkim się podoba.
Agn - Wto 02 Sie, 2016 22:53

BeeMeR napisał/a:
Jakbyście chciały mojego betowania to wiecie gdzie plik podesłać :wink:

Nie śmiałam prosić. :rumieniec:
:kwiatek:
Trzykrotka napisał/a:
Tak normalnie, z pięści w mordę zakazaną przysolił.

*piorunem szuka filmiku* :excited:
Jestem taka prymitywna... faceci się po mordach leją, a ja cała w skowronkach... :rumieniec:

Dla odmiany - panie w Moon Lovers. Ta rycerka mnie frapuje. :mrgreen:

Agn - Śro 03 Sie, 2016 00:34

Znalazłam odcinek na YT i moja kałużowa płytkość została zaspokojona - brawo, Siwon! :mrgreen:
A ten aktor, co dostał po ryju (menadżer?) grał w Angry mom i tam ta jego postać dość ciekawie ewoluowała.

Trzykrotka - Śro 03 Sie, 2016 01:11

Agn napisał/a:
Znalazłam odcinek na YT i moja kałużowa płytkość została zaspokojona - brawo, Siwon! :mrgreen:
A ten aktor, co dostał po ryju (menadżer?) grał w Angry mom i tam ta jego postać dość ciekawie ewoluowała.

Będę miała Angry Mom i pewnie obejrzę w opóźnieniem! :banan: On grał też tego prze-paskudnego członka zespołu pana Oh w Misaeng, tego, który tak pomiatał Sierotkiem.

Agn napisał/a:

Dla odmiany - panie w Moon Lovers. Ta rycerka mnie frapuje. :mrgreen:

Piękne panie :oklaski: Obsada Moon Lovers wydaje się już na oko tak z 10 lat młodsza od obsady BBJX
Rycerka w BBJX to była mongolska księżniczka MinMin, córka wodza grupy stepowych plemion, które uznawały zwierzchność cesarza. To były jedne z najładniejszych odcinków, kiedy cesarz z dworem wyruszał na coś w rodzaju wakacji na stepy Mongolii. Wszyscy mieszkali w namiotach, zabawiali się polowaniem, jazdą konną, to coś wspólnie wypili, to przekąsili. Oczywiście, jak Hiacynta Bukietowa wyruszająca na rozrywki akwaidalne, ciągnęli ze sobą służbę, dywany, zastawę porcelanową i zapasy herbaty... Na stepach kwitły romanse i intrygi i w ogóle - działo się, oj działo :lol:

MinMin była piękna i śmiała, jeździła konno jak zawodowiec, w przeciwieństwie do kobiet z Zakazanego Miasta cieszyła się dużą swobodą. Kochała się w jednym z książąt, przyjaźniła z naszą bohaterką. Bardzo fajna postać, w chińskiej wersji grała ją śliczna dziewczyna.

Znalazłam miły film: para, która w BNJX gra Ruoxi i Czwartego księcia śpiewa współcześnie śliczną piosenkę z dramy. On zdecydowanie lepiej wygląda z włosami, a ona jest urocza
https://www.youtube.com/watch?v=qRo2RgIqwjk
Ta sama piosenka w dramie - tak wyglądali
https://www.youtube.com/watch?v=ah0IOhfEDhg

BeeMeR - Śro 03 Sie, 2016 07:27

Agn napisał/a:
*piorunem szuka filmiku* :excited:
Jestem taka prymitywna... faceci się po mordach leją, a ja cała w skowronkach... :rumieniec:
&
Agn napisał/a:
No proszę, jestem z was dumna jak byłam z Siwona-Aktora, gdy się na ten gest ważył :szacuneczek:

Serio mu się - menedżerowi - należało, a aktor ma taką fizjonomię, która fantastycznie współgra z graniem łotrów i szyderców ;)

A ja wczoraj zaczęłam kryminał, ale to nie był dobry dzień na morderstwa, nic mnie nie obchodziło czemu tajemniczy on w kasku ja zabił i czy go złapią, zmieniłam więc repertuar na ramotkę - komedię romantyczną z 2003r. Właściwie to już położyłam lagę na koreańskich komediach, bo ani one śmieszne ani romantyczne, ale stwierdziłam, że tej sprzed lat dam szansę - bawiłam się nieźle.

Surprise Party.

Panna A ma odebrać z lotniska narzeczonego, któremu przygotowuje wieczorem przyjęcie-niespodziankę, ale nagle rodzice dowiadują się, że oblubieniec jest tylko pół-Koreańczykiem, a pół-Hawajczykiem i zgłasza zdecydowany sprzeciw wobec małżeństwa i wieczornego przyjęcia. Panna A zostaje więc, by rodziców przekonać, a na lotnisko wysyła koleżankę S (pół filmu się zastanawiałam, skąd ja ją znam, aż wreszcie odkryłam, że to przyszła królowa Seonduk), z misją przechwycenia lubego i zajęcia czymś do czasu przekonania rodziców - czyli do wieczora. Panna z misją dostaje światłe wskazówki jak lubego rozpoznać: żółta marynara, misiek przy walizce, wyraźne jabłko Adama seksownie ruszające się gdy ten pije itp. Panna S. rozpoznaje owego narzeczonego i buch - staje na wysokości zadania, plamiąc mu kurtkę, proponując podwózkę do Seulu i w efekcie porywając na jakąś dziką i odludną plażę :mrgreen:
Luby Przyjaciółki staje okoniem, ucieka, jest przez pannę tropiony - i dalej w ten deseń. Gra go Shin Ha Kyun - wyglądem przypominający mi CSW sprzed operacji - sam chyba też jest sprzed operacji oczu ;)
W pomniejszych rolach poseł Moon oraz Drugi z Coffee Prince.

Bardzo sympatyczna bzdurka, grubymi nićmi szyta, polepiona miejscami mocno życzeniowo, ale bawiłam się dobrze :mrgreen:

Zwiastun:
https://www.youtube.com/watch?v=mVuSxatFshc

BeeMeR - Śro 03 Sie, 2016 07:46

Trzykrotka napisał/a:
Znalazłam miły film: para, która w BNJX gra Ruoxi i Czwartego księcia śpiewa współcześnie śliczną piosenkę z dramy. On zdecydowanie lepiej wygląda z włosami, a ona jest urocza
Oj tak, zdecydowanie lepiej on wygląda z włosami, bo bez włosów uszy mu się robią glempowskie ;)

Jadę dziś na kilka dni do Krakowa/Wrocławia, więc zaglądać będę ale niczego nie obejrzę - bawcie się dobrze :kwiatek:

Na razie w OML dziewczynka porysowała ukochane zdjęcie Siwona, to wielkie nad łóżkiem :rotfl: bo skrytykował jej rysunek misia :P
A Siwon z dwiema kobietami ogląda musical :mrgreen:
Pozwolę sobie westchnąć - jaki on jest ładny :serduszkate:
Chłopięcy, ale pełen uroku :serduszkate:

Aragonte - Śro 03 Sie, 2016 08:27

Wow, jaki młodziutki Shin :lol:
A ten kryminał to co było? Nie mów, że też z Shinem :wink:

Trzykrotka - Śro 03 Sie, 2016 08:31

Ech... Siwon teraz podoba mi się o niebo bardziej, ale wtedy to był taki piękny, zadbany chłopiec z dobrej rodziny, na dodatek bardzo dobrze ubrany. Jak z pudełeczka, rzeczywiście. Pamiętam, ile cykałam mu wtedy fotek - bez opamiętania.

BeeMeR napisał/a:

Na razie w OML dziewczynka porysowała ukochane zdjęcie Siwona, to wielkie nad łóżkiem :rotfl: bo skrytykował jej rysunek misia :P

:mrgreen: :mrgreen: Charakterek to ona miała - po tatusiu.

BeeMeR - Śro 03 Sie, 2016 08:31

Nie, kryminał to Hide and Seek z prezydentem z 3 days - lubię aktora, acz nie wiem jak się nazywa. Skończyłam 6 odc. OML - i nawet kissu pod wpływem % doczekałam :party: :mrgreen:
No, ładnie się relacja głównych - bo jeszcze nie romans, acz początki - rozwija, już nie będę marudzić :mrgreen:

BeeMeR - Śro 03 Sie, 2016 08:32

Trzykrotka napisał/a:
Siwon teraz podoba mi się o niebo bardziej, ale wtedy to był taki piękny, zadbany chłopiec z dobrej rodziny, na dodatek bardzo dobrze ubrany.
Och tak, po dwakroć tak - piękny jest acz piękniejszy teraz. A wiesz, jak będzie piękny jak z wojska wyjdzie? Strach się bać ;)
I oto faza Siwonowa trwa :serce2:
;)

Aragonte - Śro 03 Sie, 2016 09:06

Fazy dobra rzecz :mrgreen:
Admete - Śro 03 Sie, 2016 09:34

Skończyłam BM - wzruszyłam się na koniec. Podobał mi się ten serial. Ja z Shinem mam jeszcze Running Man, Big Match i Pana Zemstę ( o tym filmie słyszałam już dawno, jeszcze w czasach jak nie miałam pojęcia o koreańskich produkcjach ). No i Empire of lust, ale to warunkowo. Na razie to mi się szalenie Jang Hyuk w BM podobał - aktorsko i wyglądowo. Ale on mi się wyglądowo zawsze pdoobał.
Agn - Śro 03 Sie, 2016 10:33

Trzykrotka napisał/a:
On grał też tego prze-paskudnego członka zespołu pana Oh w Misaeng, tego, który tak pomiatał Sierotkiem.

Właśnie się zastanawiałam, skąd go jeszcze znam. Oczywiście - Park!
Trzykrotka napisał/a:

Piosenka bardzo dramowa. W k-dramie pewnie też taka będzie. Już się wszyscy podniecają, że jakaś dramalandowa weteranka piosenkowa będzie śpiewała do ML.
Odnośnie włosów - ja się już tak przyzwyczaiłam do niego w tej dystastycznej fryzurze, że mi teraz dziwnie wygląda z włosami. :lol:
BeeMeR napisał/a:
No proszę, jestem z was dumna jak byłam z Siwona-Aktora, gdy się na ten gest ważył

Nie łapię - na walnięcie? To scenariusz mu kazał chyba. :mysle:
BeeMeR napisał/a:
Surprise Party.

Cudny opis. Powiedz mi jeszcze, że na końcu przyjaciółka kończy z oblubieńcem. :lol:
BeeMeR napisał/a:
nawet kissu pod wpływem % doczekałam

W której części odcinka to będzie? Wyłapię sobie. :lol:
BeeMeR napisał/a:
A wiesz, jak będzie piękny jak z wojska wyjdzie? Strach się bać

Ja się nie mogę doczekać jego powrotu z wojska. :excited: I błagam, niech mu w zęby wepchną dramę. Z nim w roli głównej!!! :trzyma_kciuki:
Admete napisał/a:
z Shinem mam jeszcze Running Man

A to nie jest jakieś variety show? :mysle:

Trzykrotka - Śro 03 Sie, 2016 12:05

Agn napisał/a:

BeeMeR napisał/a:
No proszę, jestem z was dumna jak byłam z Siwona-Aktora, gdy się na ten gest ważył

Nie łapię - na walnięcie? To scenariusz mu kazał chyba. :mysle:

Pamiętaj - Siwon-Aktor to w tej dramie nazwa jego postaci. Siwon gra Aktora, który wali po mordzie własnego managera.

Kissu, choć oczywiście symulowany, jak to u Siwona :roll: był istotnie bardzo klimatycznie wykonany. Przy lodówce, jak Żabul z Ji Won w King 2 Hearts.

Właśnie, ten Running Man to ichni reality show? :mysle:

Kończę dziś oglądanie BM i już się cieszę na finał :excited:

Admete - Śro 03 Sie, 2016 13:02

Cytat:
A to nie jest jakieś variety show?

Może i jest variety show o takim tytule, ale ja mam film. To dwie różne rzeczy, po prostu mają taki sam tytuł.

BeeMeR - Śro 03 Sie, 2016 13:53

Agn napisał/a:
Cudny opis. Powiedz mi jeszcze, że na końcu przyjaciółka kończy z oblubieńcem.

zaspoileruję, że owszem - bo to i tak do przewidzenia, zwłaszcza odkąd ona w połowie opowiada mu czemu za nim łazi i prześladuje, a on się wyraźnie odpręża, zaczyna bawić sytuacją, bynajmniej nie wyprowadza jej z błędu tylko z bananem uczestniczy w dalszych eskapadach do końca dnia ;)
No i oczywiście ten "prześladowany" to nie jest oblubieniec panny A tylko ktoś inny ;) .

Trzykrotka napisał/a:
Siwon-Aktor to w tej dramie nazwa jego postaci. Siwon gra Aktora, który wali po mordzie własnego managera.
Owszem: Aktor, Menedżer, Producent, Ajumma - to postaci dramy OML.
Trzykrotka - Śro 03 Sie, 2016 14:19

A propos variety show, to mam dziką ochotę (ale czasu nie) na obejrzenie Three Meals a Day. Podobno nas seksowny ajussi Cha Seung Won dał w nim czadu. Podobno gotuje jak zawodowiec, robiąc własny keczup i inne cuda. Nawet wiem, gdzie to zakupić :lol:
Aragonte - Śro 03 Sie, 2016 14:19

Admete napisał/a:
Cytat:
A to nie jest jakieś variety show?

Może i jest variety show o takim tytule, ale ja mam film. To dwie różne rzeczy, po prostu mają taki sam tytuł.

Jest film, w dodatku - Aaaaaagn! - gra w nim Lee Min Ho :wink:
Chyba sobie obejrzę i Suprise Party, i Running Mana :mrgreen:

Edit: niestety, nie jest to ten LMH :-P Właśnie sprawdziłam.

Agn - Śro 03 Sie, 2016 16:49

Trzykrotka napisał/a:

Pamiętaj - Siwon-Aktor to w tej dramie nazwa jego postaci. Siwon gra Aktora, który wali po mordzie własnego managera.

Aaaaaa! Boru, jaka ja jestem tępa... :zawstydzona2: Nie zwracajcie na mnie uwagi... :zawstydzona2:
BeeMeR napisał/a:
No i oczywiście ten "prześladowany" to nie jest oblubieniec panny A tylko ktoś inny .

A gdzie się prawdziwy w tym czasie łajdaczył? ;)
Trzykrotka napisał/a:
to mam dziką ochotę (ale czasu nie) na obejrzenie Three Meals a Day. Podobno nas seksowny ajussi Cha Seung Won dał w nim czadu. Podobno gotuje jak zawodowiec, robiąc własny keczup i inne cuda. Nawet wiem, gdzie to zakupić

Też miałam chęć, bo też słyszałam, że rozwalił bank, ale... wolę poczekać na jego dokonania aktorskie.
Aragonte napisał/a:

Edit: niestety, nie jest to ten LMH Właśnie sprawdziłam.

Ich jest dwóch (aktorów), jest też jakiś prezenter tv o takim nazwisku. Ale nie powiem, przez chwilę się zastanawiałam, czy jest coś, o czym nie wiem. ;)

Admete - Śro 03 Sie, 2016 20:07

Widzę, że źródełko znów bije.
BeeMeR - Śro 03 Sie, 2016 20:30

Agn napisał/a:
A gdzie się prawdziwy w tym czasie łajdaczył?
A kogo to interesuje :P Prócz narzeczonej rzecz jasna - załatwienia miał na mieście, tak przyjmijmy ;)
Nie wiem tylko, czemu SHK cały czas nosił obrączkę, taką zwykłą złotą, na palcu skoro z założenia miał być wolny ale nie należy się czepiać ;) Ogólnie film należy oglądać z przymrużeniem oka i dużą dozą dobrej woli, bo montaż scen i niektóre twisty przedstawiają trochę do życzenia ;)
Niemniej jest to sympatyczna komedia dnia jednego, który to dzień niewątpliwie ma następstwa potem dla głównej pary ;)

Kissu z OML jest na samym końcu odc. 6, jest to ładny wallkiss, przede wszystkim ładnie wpisany w dramę i relację głównych - po początkowych akcjach typu "nie lubię cię", jesteś taki siaki/taka, siaka - i to serio, a nie przekąsem jak niektóre pary udają, kkAktor odkrył w Ajummie kobietę - tj, że ma ładną figurę, że ma piękne oczy, zgrabny nos, usta... Zwiesił się na ustach, a że oboje byli wstawieni - ona na smutno, bo ją ex zdołował na oczach wszystkich - Aktora i obecnych współpracowników, on ją próbował pocieszyć i to samo tak jakoś wyszło ;)

kissu:
https://www.youtube.com/watch?v=gkqbPgwlc8Y

Aragonte - Śro 03 Sie, 2016 20:53

BeeMeR napisał/a:
Agn napisał/a:
A gdzie się prawdziwy w tym czasie łajdaczył?
A kogo to interesuje :P Prócz narzeczonej rzecz jasna - załatwienia miał na mieście, tak przyjmijmy ;)
Nie wiem tylko, czemu SHK cały czas nosił obrączkę, taką zwykłą złotą, na palcu skoro z założenia miał być wolny ale nie należy się czepiać ;) Ogólnie film należy oglądać z przymrużeniem oka i dużą dozą dobrej woli, bo montaż scen i niektóre twisty przedstawiają trochę do życzenia ;)
Niemniej jest to sympatyczna komedia dnia jednego, który to dzień niewątpliwie ma następstwa potem dla głównej pary ;)

Chętnie sobie to obejrzę dla Shina :)

Agn - Śro 03 Sie, 2016 22:43

Obejrzałam sobie ten kisu (a jak! poleciałam na YT i odszukałam odcinek, domyślając się, że pewnie będzie w ostatnich sekundach). Faktycznie, ładny wallkiss, z wallkissów bodaj najładniejszy. Szkoda, ze z Siwona niczego więcej nie można wykrzesać. A zdawałoby się, że chłopak będzie taki całuśny... Eeeeeech... marnowanie potencjału, ot co!
BeeMeR napisał/a:
A kogo to interesuje Prócz narzeczonej rzecz jasna - załatwienia miał na mieście, tak przyjmijmy

Mnie interesuje, że nie wspominasz, by się jakoś zjawił i namieszał w towarzystwie. ;)

Trzykrotka - Śro 03 Sie, 2016 23:59

Agn napisał/a:
Faktycznie, ładny wallkiss, z wallkissów bodaj najładniejszy. Szkoda, ze z Siwona niczego więcej nie można wykrzesać. A zdawałoby się, że chłopak będzie taki całuśny... Eeeeeech... marnowanie potencjału, ot co!

No niestety... może jest wstydliwy, albo - sama nie wiem co - tato mu zabrania. Podobno Choi senior to bardzo twarda sztuka, więc kto wie... Bo chyba nie sposób nie domyślić się, że gdyby tylko chciał, to mogłoby być ho-ho-ho :serduszkate:
Niech wraca z policji, bierze wreszcie jakiegoś Głównego i się nie obcyndala :bejsbol:

Beautiful Mind obejrzałam.
Trochę widać to zbyt raptowne zamykanie wątków, wywołujące czasami efekt cudownych rozwiązań od czapy, ale generalnie drama skończyła się lepiej, niż się spodziewałam. Złych odstawiło się do prokuratury, dobrzy pozostali dobrymi, a doktor Lee zdjął czerń i okazał całe morze empatii. Podobało mi się, że wprowadzili na koniec trochę takiego dyskretnego humoru, a w roli komików obsadzili szpitalnych F4, a właściwie F5 :lol: Śmiałam się z miny doktora Lee osaczonego w szpitalnym łóżku przez selfiarzy, którzy dotąd odmawiali mu człowieczeństwa. Pogadanek wyjaśniająco - wybaczająco - konkludujących było w sam raz, no i generalnie dramę uznaję za bardzo udaną.
Bezcennym odkryciem jest dla mnie dziewczyna, która grała główną rolę. Dla niej samej obejrzę Cindirellę i 4 rycerzy. Młoda, ale bardzo zdolna, wrażliwa. I śliczna w taki ujmujący, zwyczajny sposób. Brawo.

Agn - Czw 04 Sie, 2016 00:09

Trzykrotka napisał/a:
Podobno Choi senior to bardzo twarda sztuka, więc kto wie...

Kolejny okropny tatuś do kolekcji?
Trzykrotka napisał/a:
Niech wraca z policji, bierze wreszcie jakiegoś Głównego i się nie obcyndala

O, to to!