Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Dramy koreańskie, filmy skośne i przypadkowi aktorzy - cz.5
Trzykrotka - Śro 18 Mar, 2015 00:52 Buuu... to na Seera tylko zerknę poglądowo w takim razie, cóż...
Nie wiem, o co chodzi z tym pod kołderką, Agn, ale parsknęłam smiechem na sam widok. Ja odwrócenie Faith z chwili, w której generał Choi przechodzi przez bramy Niebios. Jedna z moich ulubionych scen
A propos Min Ho, to w KMHM nr 8 mamy nie tylko zgrabny ppl, ale i wspomnienie z Heirs
Ileż to rzeczy działo się w sławnym Mango Six... Eun Sang sprzedawała mango smoothes i robiła kawę, Kim Tan pokazywał światu brzydkie sweterki, Young Do wyznawał miłość, obaj oglądali na jednym laptopie film do prezenetacji, wylewali soczek na podłogę... A ile fikołków potem o tym powstało
Tym razem w Mango Six odbyło się spotkanie fanklubu pisarza Omegi.BeeMeR - Śro 18 Mar, 2015 08:29
Trzykrotka napisał/a:
.... owoc Waszych zachęt i ciężkiej pracy
Kamsamida
WBDS 6
Piosenka przewodnia zrobiła mi kuku i nuci mi się od rana - lepsze to niż gdybym nie mogła jej już słuchać
Chłopaki się wyszkoliły i dorosły.
Nie jestem przekonana co do trefionej grzywy Chang Woka, acz widziałam już gorsze trwałe w dramalandzie trochę też szarżuje aktorsko, ale jakie to ma znaczenie kiedy on ma taką masę wdzięku i energii, że patrzy się na niego z ogromną przyjemnością Yoo Seung-Ho tez ma nie do końca leżącą perukę (lepiej wyglądały młodsze wersje póki co, ale się niewątpliwie przyzwyczają ) i na razie jest nieco wycofany. Tj. potrzebuję trochę czasu by zdecydować czy mi się podoba jego gra czy jest trochę zbyt nijaki (i tyle jeśli idzie o moją zbieżność gustu z Gosią ). Ten trzeci okularnik to Bernardo z Gunmana
Panowie machają mieczami i jeżdżą konno, panny wolą łuki i strzały. Złodziejka bardzo mi się podoba, panna mapowa bardzo nie podoba
Rewelacyjnie dopasowane są młodsze wersje do starszych
W mało której dramie aż tak to jest zachwycające i tak ciekawe, przygodowe odcinki dziecinne.
Wizualnie drama podoba mi się ogromnie.
I czuję, że będę płakać nad Chunem wcześniej niż mi się wydawało - polubiłam też chyba już Świętego Miecza. I tylko miłosna retrospekcja z wiadomą panią była trochę teatralno-mętna.
Agn - Śro 18 Mar, 2015 09:08
Trzykrotka napisał/a:
Nie wiem, o co chodzi z tym pod kołderką, Agn, ale parsknęłam smiechem na sam widok.
Mnie też to rozbawiło. Wydaje mi się, że to jest zdjęcie reklamowe, które któryś z fanów pomysłowo przerobił. Moim zdaniem - wyszło kapitalnie.
A tutaj sesja zdjęciowa dla Guess: https://www.youtube.com/watch?v=Z9_2axksDUU
LMH w skórzanej kurtce, dżinsach... włoski roztrzepane... *zamienia się w budyń* Wybaczam mu nawet, że włosy ma znowu jakimś brązem pacnięte.
Trzykrotka napisał/a:
A propos Min Ho, to w KMHM nr 8 mamy nie tylko zgrabny ppl, ale i wspomnienie z Heirs
Oooooo...
Ja wiem, że Heirs nie jest najlepszą dramą pod słońcem (już samo to, że szkolna, dyskwalifikuje ją w konkursie na dramę stulecia w kajeciku Agn), ale mam do niej sentyment i z rozrzewnieniem wspominam, jak ją razem oglądałyśmy, co tydzień czekało się na kolejne odcinki, z frustracją wyczekiwało napisów, a potem wściekało na bohaterów. Ech... Piękne czasy!
BeeMeR napisał/a:
Piosenka przewodnia zrobiła mi kuku i nuci mi się od rana - lepsze to niż gdybym nie mogła jej już słuchać
Jedno nie wyklucza drugiego - pamiętasz, co było ze mną i obiema Przeklętymi Piosenkami?
Muszę przeżyć dzisiejszy dzień... Muszę przeżyć dzisiejszy dzień... *mantruje się*
Ech, trzeba będzie ruszać do bojuuuu!
Choć najchętniej zrobiłabym tak:
BeeMeR - Śro 18 Mar, 2015 09:12 Nice Guy 18
co za melodramatyczny melodramat
Co Anka pokaże pazurki to robi kilka kroków wstecz.
A to się bawią w dom, a to marzą o ślubie, a to znowu prowadzą zimną wojnę na słowa i podstępne czyny, a to wyznają miłość i tęsknotę milczącym telefonem
no, jeszcze tylko dwa odcinki.
Raz się przytulili naprawdę bez rączek po bokach - no i macocha raz się uśmiechnęła naprawdę zamiast tych wiecznych grymasów, pokazując jaka z niej ładna kobieta - żebyż tylko jeszcze grać umiała.
Trzykrotka - Śro 18 Mar, 2015 14:22 Ufff... dziś sobie podgonię tego Nice Guya
A tymczasem - nowe wieści obsadowe o dramie sióstr Hong.
Po pierwsze primo - Woo Bin i So Ra nadal nie klepnęli, ale tez "nie ma w nich nienawiści" (do dramy) mówiąc słowami stażystów z szpitala Kangham z KMHM Są za to kolejne osoby w obsadzie.
Po drugie primo: drama zmieniła tytuł z Jeju Island Gatsby na Warm and Cozy - co akurat mało ważne jest IMO.
Po trzecie primo: ma tego samego producenta co Greatest Love
Po czwarte primo: drama wejdzie na ekran zaraz po Angry Mom, która weszła po KMHM.
Przy okazji piosenki o majtkach przypomniałam sobie scenę z Dokko i jego bokserkami o to jak wrzeszczał paaaantieees! i aż mi się zachciało powtórki
Edit: kolejna plotka obsadowa: PSH z Kang Ha Neulem mogą zagrać razem
http://www.dramafever.com...gn=email_weekly
Oczywiście piszą o nich jako "aktorach z Heirs"BeeMeR - Śro 18 Mar, 2015 16:31
Trzykrotka napisał/a:
Ufff... dziś sobie podgonię tego Nice Guya
przygotuj sobie klawisz ffd .
Dalibóg, gdyby nei istniał, to bym go przy tej dramie wynalazła
ps. są napisy pl do Technicians - tak tylko informuję Agn - Śro 18 Mar, 2015 20:27
Trzykrotka napisał/a:
drama zmieniła tytuł z Jeju Island Gatsby na Warm and Cozy - co akurat mało ważne jest IMO.
To będzie istotne, jak już drama zacznie być nadawana - coby nie pomylić z innym tytułem.
Trzykrotka napisał/a:
Po trzecie primo: ma tego samego producenta co Greatest Love
Zmykam pod prysznic, a potem zamierzam rozkoszować się podwójną dawką Cruel City (tylko że jak sobie pomyślę, że to finisz, to mi smutnawo...).Admete - Śro 18 Mar, 2015 20:29 Wampiry...eee...to musiałby być szaleńczo dobry scenariusz, żebym obejrzała. Alergię mam. Pewnie zobaczę z ciekawości.Agn - Śro 18 Mar, 2015 20:30 Też mam dosyć wampirów, najbardziej kocham te stare (Wujku Stoker! Przyśnij się komu trzeba w kwestii krwiopijców!). Ale przecież nie odmówię Junki...zooshe - Śro 18 Mar, 2015 20:43
Agn napisał/a:
Zmykam pod prysznic, a potem zamierzam rozkoszować się podwójną dawką Cruel City (tylko że jak sobie pomyślę, że to finisz, to mi smutnawo...).
Oj będzie smutno.
Trzykrotka thx za napisy. Agn - Śro 18 Mar, 2015 20:48
zooshe napisał/a:
Oj będzie smutno.
Czy ty mnie coś spoilerujesz, kochana? BeeMeR - Śro 18 Mar, 2015 21:17
Agn napisał/a:
BeeMeR napisał/a:
Dalibóg, gdyby nei istniał, to bym go przy tej dramie wynalazła
Nie rozumiem, z czego się śmiejesz, w tym roku dramy najbardziej biją się u mnie o Oski w dwóch konkurencjach:
- najbardziej poprzewijana drama
- najbardziej żałosny bohater główny
w obu kandydatów mi nie brakuje
chyba powinnam się leczyć
WBDS 7
jaka fajna kolejna walka - jak pięknie iskry szły z mieczy Agn - Śro 18 Mar, 2015 21:28
BeeMeR napisał/a:
Nie rozumiem, z czego się śmiejesz,
BeeMeR napisał/a:
chyba powinnam się leczyć
No masz, następna, co się chce leczyć!
Podziwiam 19tkę CC i zachodzę w głowę, w co właściwie gra szef Min. zooshe - Śro 18 Mar, 2015 21:54
Agn napisał/a:
zooshe napisał/a:
Oj będzie smutno.
Czy ty mnie coś spoilerujesz, kochana?
To już nic nie powiem.Agn - Śro 18 Mar, 2015 21:55 I tak beczę...
Spoiler:
Safari...
A teraz 20tka, czyli finał. Nie mogę przestać oglądać, a jednocześnie czuję ogarniający mnie smutek - jutro już nie będę miała kolejnych odcinków CC do podziwiania.
Edycja: Szef Min... nie ma wyzwisk odpowiednio mocnych, by oddały w pełni kim on jest. Nie wierzę, że to zrobił. Co za @#$%^&*!!!
Edycja II: To i tak pikuś - teraz to dopiero się okazał @#$%^&*!!!
(Nic nie mówię!)
Edycja III: ODDAJCIE GO W MOJE RĘCE, ROZERWĘ NA STRZĘPY!!!!!!!!!!
Edycja IV:
Spoiler:
Hyun Su... Jeszcze nie umarł, ale ta scena kroi się jak jego koniec.
Edycja V: Skończyłam. WOW! Do samego końca drama jest taka, że palce lizać. Bardzo mi się podobało. zooshe - Śro 18 Mar, 2015 23:46 Ho Goo's Love odc 12.
Czy pisałam już, że strasznie lubię tą dramę? Jeśli nie to teraz jest okazja.
Jest nie tylko śmieszna, ale także niebanalna i odważna w mówieniu o rzeczach, które dla Koreańczyków są tematami trudnymi tj. samotne macierzyństwo, homoseksualizm.
Jednak co kablówka do kablówka.
Odcinek 12 to istna jazda kolejką górską. Na początku śmiech i radość na koniec szok i smutek Mimo wszystko mam nadzieję że plotki nie okażą się prawdą.
Ale z zabawniejszych rzeczy Byun Gang Chul ze swoim niepewną orientacją seksualną rządził w tym odcinku. Na dodatek teraz także obie matki myślą że ich synowie się spotykają i nawet mają dziecko.
A Ho Goo po zmianie fryzury jest całkiem przystojny i tak jakby bardziej męski. Choi Woo Sik przypomina mi trochę Miśka z tejo komediowych ról. Zdecydowanie powinien trzymać się tego gatunku. Jest kompletnie przeuroczy, a jego sceny z dzidziusiem to sama słodycz.Trzykrotka - Czw 19 Mar, 2015 00:37 Strasznie się cieszę na oglądanie Hoo Go. Aktor nawet w Pride and Prejudice jest zabawny - w taki dyskretny sposób, gra zresztą postać mniej ważną, ale sceny z nim i przydzieloną mu panią detektyw mają posmak komedii.
P&P bardzo ładnie się rozwija, Temat dzieciowy nadal kwitnie - po molestowaniu seksualnym - bicie i złe traktowanie. Przykre to bardzo, ale dramowo dobre jako temat. No i młodzi aktorzy w obecności dzieci mogą pokazać ciepły błysk w oku.
A co do błysków w oko, to Jun Ki w 13 Arnag mógł skośnym wzrokiem przebijać mury. Jak on się przepięknie wściekał na Panicza! Jak zazdrość w ni buzowała! Jak wzrokiem miotał błyskawice, ale z roli chłodnego, acz absurdalnego w rozkazach i zakazach (że np Arang nie wolno wychodzić poza podwórze, a już z Paniczem - no way) Sędziego nie wychodził. Zwierzenia - już się zaczęły. Wyznania - już też są. I padło najseksowniejsze zdanie dramalandu ever: zniosę, że nie patrzysz na mnie, ale nie zniosę, kiedy tak patrzysz na innych mężczyzn
Jak też wampirów w filmie nie lubię i nie szukam, ale joseoński Jun Ki - no proszę ja was... Dla waćpanny to ja bym i truciznę wypił! jak mawiał Kmicic, a ja dla Jun Ki i wampióry pokocham. Cieszyłabym się też na Han Groo, którą się wymienia jako ewentualną partnerkę. W Marriage Not Dating (z Paniczem, hihi!) wypadła temperamentnie i podobała mi się
No i proszę - my tu się na MG zżymamy, a pani pisząca zalinkowaną przez Agn głupotkę zakochała się w dramach po MG, w Pierwszym też się zakochała i guglowała temat My Girl sezon 2
Jacie Ktoś sam, bez pistoletu przystawionego do skroni, chciał 2 sezon MG
zooshe napisał/a:
Trzykrotka thx za napisy.
My pleasure
9 już prawie gotowa - bossski odcinek o nocy z wszystkimi wcieleniami po kolei (prócz Se Gi) - bawiłam się jak dziecko To peace YoNy chcącej wycyganić króliczą piżamkę zawsze mnie doprowadza do spazmów ze śmiechu. I zaplucie sobie oppy- Oriona BeeMeR - Czw 19 Mar, 2015 06:54
Trzykrotka napisał/a:
padło najseksowniejsze zdanie dramalandu ever: zniosę, że nie patrzysz na mnie, ale nie zniosę, kiedy tak patrzysz na innych mężczyzn
Trzykrotka napisał/a:
Jacie Ktoś sam, bez pistoletu przystawionego do skroni, chciał 2 sezon MG
nr 2 nie chcę, ale właśnie podziwiam 1, trójka poszła do kina, panna kupiła żarcia jak dla tuzina osób, żre i żre, ostatnio nic tylko żre i gada o pieniądzach Plus zachowuje się jak kretynka, ale to się nie zmienia od początku
A jak JunKi ładnie położył sobie jej głowę na ramieniu Już prawie nie widzę tej fryzury.
I jeszcze "zapluł" sobie pannę śliną w czółko - jak YoNa Oppę Trzykrotka - Czw 19 Mar, 2015 08:31
BeeMeR napisał/a:
A jak JunKi ładnie położył sobie jej głowę na ramieniu Już prawie nie widzę tej fryzury.
I jeszcze o tę jej głowę walczył z Pierwszym - on zawsze w MG był pierwszy. Tylko do panny wyścig przegrał...
BeeMeR napisał/a:
I jeszcze "zapluł" sobie pannę śliną w czółko - jak YoNa Oppę
Właśnie oglądałam wczoraj ten gest Yo Ny i znów pękałam za śmiechu. Nic dziwnego, że Do Hyun mówił, że Yo Na to najgroźniejsza z jego osobowości. Tylko nie chciał się przyznać, dlaczego
Ale zapluwającego Jun Ki nie pamiętam BeeMeR - Czw 19 Mar, 2015 09:12
Trzykrotka napisał/a:
Ale zapluwającego Jun Ki nie pamiętam
lekko poślinił palec i klepną ją nim w czoło - nic to nie dało wszakże
Już wiem, co mi zgrzyta lekko w Nefrytowym Wojowniku, on jest jak najbardziej ok, ale o ile JCW jest idealnym odbiciem swojego młodszego ja, błaznuje i gada trzy po trzy, ma serce na swoim miejscu i nawet mowę ciała aktorzy mają podobną to YSH nie - brakuje mi u niego tego kpiącego uśmiechu, który nie opuszczał młodej wersji, dodając jej ciekawego wyrazu. Wiadomo, że potrafi, Nefrytowemu uśmiechu nie brakowało kiedy trzeba - a ten tylko mroczny. Ok, ja rozumiem, że czas nie stoi w miejscu, a on twardo idzie w ciemną stronę mocy, ale mi szkoda.
JCW zaś uśmiechów nie szczędzi, nawet leżąc w krzakach - tj. na grobie rodziców
I tylko ta panna za którą się ogląda jest okropna - nie to, że nieładna, ale sztywna i jakaś taka... nieciekawa. Złodziejka jest urocza - trochę mi się kojarzy z psotną Arang z początku dramy - w sensie mimiki i łobuzerstwa.
Wspominałam coś może, że jestem dramą zachwycona? Dziś jeszcze chyba nie Szkoda, że nikt nie chce ze mną oglądać, ale mnie to nie powstrzyma przed kontynuacją przecież
Agn - Czw 19 Mar, 2015 09:39
Trzykrotka napisał/a:
A co do błysków w oko, to Jun Ki w 13 Arnag mógł skośnym wzrokiem przebijać mury.
W której konkretnie scenie?
Trzykrotka napisał/a:
Jak zazdrość w ni buzowała! Jak wzrokiem miotał błyskawice, ale z roli chłodnego, acz absurdalnego w rozkazach i zakazach (że np Arang nie wolno wychodzić poza podwórze, a już z Paniczem - no way) Sędziego nie wychodził.
Mmmmm to fakt. Ma te swoje oczyska i nie zawaha się ich użyć. Za co mu chwała.
Trzykrotka napisał/a:
I padło najseksowniejsze zdanie dramalandu ever: zniosę, że nie patrzysz na mnie, ale nie zniosę, kiedy tak patrzysz na innych mężczyzn
Trzykrotka napisał/a:
Cieszyłabym się też na Han Groo, którą się wymienia jako ewentualną partnerkę.
Zupełnie nie znam tej aktorki, ale ma sporo pozytywnych opinii w necie. Jestem więc dobrej myśli.
Tylko... ja mam nadzieję, że nie będzie miał jakoś masakrycznie wymalowanych oczu.
Trzykrotka napisał/a:
No i proszę - my tu się na MG zżymamy, a pani pisząca zalinkowaną przez Agn głupotkę zakochała się w dramach po MG, w Pierwszym też się zakochała i guglowała temat My Girl sezon 2
Może była wówczas nastolatką?
Trzykrotka napisał/a:
9 już prawie gotowa
Ponieważ wcześniej nie zapisywałam sobie, to czy mogę dostać na privka polski sos do 2 pierwszych odcinków?
BeeMeR napisał/a:
Już prawie nie widzę tej fryzury.
Tego wiązadełka na czubku głowy? Dawno się z nim oswoiłam. Nie ukrywam, że to Junki mnie z tym oswoił, bo gra w głównej mierze w segukach, a tam ciągle w czymś takim na głowie... człowiek się przyzwyczaja. Np. z językiem też jestem osłuchana. Po takim czasie trudno nie być, a moja siostra chichotała z jego brzmienia. (Ale zażądała streszczenia ostatniego odcinka Arang - yeah!).
BeeMeR napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
Ale zapluwającego Jun Ki nie pamiętam
lekko poślinił palec i klepną ją nim w czoło - nic to nie dało wszakże
Muszę sobie odświeżyć tę scenę, bo nie mogę sobie jej przypomnieć.
BeeMeR napisał/a:
Wspominałam coś może, że jestem dramą zachwycona?
Bardzo niewyraźnie, musisz się poprawić.
Chyba się wezmę za WBDS, bo skoro CC mi się skończyło... tylko teraz nie wiem, co mi owo poczucie pustki zapełni po takiej dramie. Eeeeech...
Piękne Oczy o poranku! Jest taka ładna pogoda, że mam ochotę na spacerek i wyluzowanie. Ale chociaż oczy nacieszę ładnym widokiem.
Dorzucam jedno z najnowszych (zauważcie, jak sprytnie wmontowałam 3 zdjęcia zamiast 2):
Mogę się szykować do wyjścia...BeeMeR - Czw 19 Mar, 2015 09:43
Agn napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
A co do błysków w oko, to Jun Ki w 13 Arnag mógł skośnym wzrokiem przebijać mury.
a w której nie? Agn - Czw 19 Mar, 2015 09:45
BeeMeR napisał/a:
Agn napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
a w której nie?
Ja tylko podtrzymuję konwersację. BeeMeR - Czw 19 Mar, 2015 09:52 to ja też podtrzymam (jakby to było w naszym wątku potrzebne ):
Agn napisał/a:
tylko teraz nie wiem, co mi owo poczucie pustki zapełni po takiej dramie. Eeeeech...
uczucie pustki to ogromny komplement dla dramy - trzeba by przemyśleć obejrzenie Agn - Czw 19 Mar, 2015 10:00
BeeMeR napisał/a:
trzeba by przemyśleć obejrzenie
Admete, mam nadzieję, dostała już pewne okrągłe cuda napchane CC, jak byś pragnęła to obejrzeć, to wiesz... jest dosyć blisko, a w każdym razie bliżej niż Wrocław.