To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramy koreańskie, filmy skośne i przypadkowi aktorzy - cz.5

Trzykrotka - Śro 18 Mar, 2015 00:52

Buuu... to na Seera tylko zerknę poglądowo w takim razie, cóż...

Nie wiem, o co chodzi z tym pod kołderką, Agn, ale parsknęłam smiechem na sam widok. Ja odwrócenie Faith z chwili, w której generał Choi przechodzi przez bramy Niebios. Jedna z moich ulubionych scen :lol:

A propos Min Ho, to w KMHM nr 8 mamy nie tylko zgrabny ppl, ale i wspomnienie z Heirs

Ileż to rzeczy działo się w sławnym Mango Six... Eun Sang sprzedawała mango smoothes i robiła kawę, Kim Tan pokazywał światu brzydkie sweterki, Young Do wyznawał miłość, obaj oglądali na jednym laptopie film do prezenetacji, wylewali soczek na podłogę... A ile fikołków potem o tym powstało :lol:
Tym razem w Mango Six odbyło się spotkanie fanklubu pisarza Omegi.

BeeMeR - Śro 18 Mar, 2015 08:29

Trzykrotka napisał/a:
.... owoc Waszych zachęt i ciężkiej pracy :kwiatek:
Kamsamida :kwiatki_wyciaga:

WBDS 6

Piosenka przewodnia zrobiła mi kuku i nuci mi się od rana - lepsze to niż gdybym nie mogła jej już słuchać ;)

Chłopaki się wyszkoliły i dorosły.

Nie jestem przekonana co do trefionej grzywy Chang Woka, acz widziałam już gorsze trwałe w dramalandzie :P trochę też szarżuje aktorsko, ale jakie to ma znaczenie kiedy on ma taką masę wdzięku i energii, że patrzy się na niego z ogromną przyjemnością :serce: Yoo Seung-Ho tez ma nie do końca leżącą perukę (lepiej wyglądały młodsze wersje póki co, ale się niewątpliwie przyzwyczają ;) ) i na razie jest nieco wycofany. Tj. potrzebuję trochę czasu by zdecydować czy mi się podoba jego gra czy jest trochę zbyt nijaki (i tyle jeśli idzie o moją zbieżność gustu z Gosią ;) ). Ten trzeci okularnik to Bernardo z Gunmana :mrgreen:
Panowie machają mieczami i jeżdżą konno, panny wolą łuki i strzały. Złodziejka bardzo mi się podoba, panna mapowa bardzo nie podoba :roll:
Rewelacyjnie dopasowane są młodsze wersje do starszych :oklaski:
W mało której dramie aż tak to jest zachwycające i tak ciekawe, przygodowe odcinki dziecinne. :oklaski:

Wizualnie drama podoba mi się ogromnie. :love_shower:
I czuję, że będę płakać nad Chunem wcześniej niż mi się wydawało - polubiłam też chyba już Świętego Miecza. I tylko miłosna retrospekcja z wiadomą panią była trochę teatralno-mętna.

Agn - Śro 18 Mar, 2015 09:08

Trzykrotka napisał/a:
Nie wiem, o co chodzi z tym pod kołderką, Agn, ale parsknęłam smiechem na sam widok.

Mnie też to rozbawiło. Wydaje mi się, że to jest zdjęcie reklamowe, które któryś z fanów pomysłowo przerobił. Moim zdaniem - wyszło kapitalnie. :lol:
A tutaj sesja zdjęciowa dla Guess: https://www.youtube.com/watch?v=Z9_2axksDUU
LMH w skórzanej kurtce, dżinsach... włoski roztrzepane... *zamienia się w budyń* Wybaczam mu nawet, że włosy ma znowu jakimś brązem pacnięte.
Trzykrotka napisał/a:
A propos Min Ho, to w KMHM nr 8 mamy nie tylko zgrabny ppl, ale i wspomnienie z Heirs

Oooooo...
Ja wiem, że Heirs nie jest najlepszą dramą pod słońcem (już samo to, że szkolna, dyskwalifikuje ją w konkursie na dramę stulecia w kajeciku Agn), ale mam do niej sentyment i z rozrzewnieniem wspominam, jak ją razem oglądałyśmy, co tydzień czekało się na kolejne odcinki, z frustracją wyczekiwało napisów, a potem wściekało na bohaterów. Ech... Piękne czasy! :mrgreen:
BeeMeR napisał/a:
Piosenka przewodnia zrobiła mi kuku i nuci mi się od rana - lepsze to niż gdybym nie mogła jej już słuchać

Jedno nie wyklucza drugiego - pamiętasz, co było ze mną i obiema Przeklętymi Piosenkami? ;)

Muszę przeżyć dzisiejszy dzień... Muszę przeżyć dzisiejszy dzień... *mantruje się*
Ech, trzeba będzie ruszać do bojuuuu!

Choć najchętniej zrobiłabym tak:

BeeMeR - Śro 18 Mar, 2015 09:12

Nice Guy 18

co za melodramatyczny melodramat :zalamka:
Co Anka pokaże pazurki to robi kilka kroków wstecz.
A to się bawią w dom, a to marzą o ślubie, a to znowu prowadzą zimną wojnę na słowa i podstępne czyny, a to wyznają miłość i tęsknotę milczącym telefonem :frustracja:
no, jeszcze tylko dwa odcinki.
Raz się przytulili naprawdę bez rączek po bokach - no i macocha raz się uśmiechnęła naprawdę zamiast tych wiecznych grymasów, pokazując jaka z niej ładna kobieta - żebyż tylko jeszcze grać umiała.

Trzykrotka - Śro 18 Mar, 2015 14:22

Ufff... dziś sobie podgonię tego Nice Guya :czekam2:

A tymczasem - nowe wieści obsadowe o dramie sióstr Hong.

Po pierwsze primo - Woo Bin i So Ra nadal nie klepnęli, ale tez "nie ma w nich nienawiści" (do dramy) mówiąc słowami stażystów z szpitala Kangham z KMHM :mrgreen: Są za to kolejne osoby w obsadzie.
Po drugie primo: drama zmieniła tytuł z Jeju Island Gatsby na Warm and Cozy - co akurat mało ważne jest IMO.
Po trzecie primo: ma tego samego producenta co Greatest Love :banan:
Po czwarte primo: drama wejdzie na ekran zaraz po Angry Mom, która weszła po KMHM.

http://www.dramabeans.com...-warm-and-cozy/

Przy okazji piosenki o majtkach przypomniałam sobie scenę z Dokko i jego bokserkami o to jak wrzeszczał paaaantieees! i aż mi się zachciało powtórki :excited:

Edit: kolejna plotka obsadowa: PSH z Kang Ha Neulem mogą zagrać razem
http://www.dramafever.com...gn=email_weekly
Oczywiście piszą o nich jako "aktorach z Heirs"

BeeMeR - Śro 18 Mar, 2015 16:31

Trzykrotka napisał/a:
Ufff... dziś sobie podgonię tego Nice Guya :czekam2:
przygotuj sobie klawisz ffd :P .
Dalibóg, gdyby nei istniał, to bym go przy tej dramie wynalazła :czekam2:

ps. są napisy pl do Technicians - tak tylko informuję ;)

Agn - Śro 18 Mar, 2015 20:27

Trzykrotka napisał/a:
drama zmieniła tytuł z Jeju Island Gatsby na Warm and Cozy - co akurat mało ważne jest IMO.

To będzie istotne, jak już drama zacznie być nadawana - coby nie pomylić z innym tytułem.
Trzykrotka napisał/a:
Po trzecie primo: ma tego samego producenta co Greatest Love

:excited:
Trzykrotka napisał/a:
kolejna plotka obsadowa: PSH z Kang Ha Neulem mogą zagrać razem
http://www.dramafever.com...gn=email_weekly

Na niego bardzo czekam. BARDZO!
BeeMeR napisał/a:
Dalibóg, gdyby nei istniał, to bym go przy tej dramie wynalazła

:rotfl:
BeeMeR napisał/a:
ps. są napisy pl do Technicians - tak tylko informuję

:excited:
To już wiem, co będę dziś coco jumbo!!! :excited:

W sieci wrze, czy Junki klepnie Scholara.
http://www.dramafever.com...alks-the-night/
Wampiry czy nie - chciałabym! Junki i tak podniesie jakość czegokolwiek samym sobą. :serduszkate:

I informacyjnie - jak zrobić kluski, którymi zajadają się bohaterowie dram:
http://www.dramafever.com...k-bean-noodles/

I jeszcze głupotka na dziś :mrgreen:
http://www.dramafever.com...arted-k-dramas/

Zmykam pod prysznic, a potem zamierzam rozkoszować się podwójną dawką Cruel City (tylko że jak sobie pomyślę, że to finisz, to mi smutnawo...).

Admete - Śro 18 Mar, 2015 20:29

Wampiry...eee...to musiałby być szaleńczo dobry scenariusz, żebym obejrzała. Alergię mam. Pewnie zobaczę z ciekawości.
Agn - Śro 18 Mar, 2015 20:30

Też mam dosyć wampirów, najbardziej kocham te stare (Wujku Stoker! Przyśnij się komu trzeba w kwestii krwiopijców!). Ale przecież nie odmówię Junki...
zooshe - Śro 18 Mar, 2015 20:43

Agn napisał/a:

Zmykam pod prysznic, a potem zamierzam rozkoszować się podwójną dawką Cruel City (tylko że jak sobie pomyślę, że to finisz, to mi smutnawo...).

Oj będzie smutno.

Trzykrotka thx za napisy. :kwiatek:

Agn - Śro 18 Mar, 2015 20:48

zooshe napisał/a:
Oj będzie smutno.

Czy ty mnie coś spoilerujesz, kochana? :sprytny: :P

BeeMeR - Śro 18 Mar, 2015 21:17

Agn napisał/a:
BeeMeR napisał/a:
Dalibóg, gdyby nei istniał, to bym go przy tej dramie wynalazła

:rotfl:
Nie rozumiem, z czego się śmiejesz, ;) w tym roku dramy najbardziej biją się u mnie o Oski w dwóch konkurencjach:
- najbardziej poprzewijana drama
- najbardziej żałosny bohater główny
w obu kandydatów mi nie brakuje :P
chyba powinnam się leczyć :frustracja:

WBDS 7
jaka fajna kolejna walka - jak pięknie iskry szły z mieczy :serduszkate:

Agn - Śro 18 Mar, 2015 21:28

BeeMeR napisał/a:
Nie rozumiem, z czego się śmiejesz,

:lol:
BeeMeR napisał/a:
chyba powinnam się leczyć

No masz, następna, co się chce leczyć!

Podziwiam 19tkę CC i zachodzę w głowę, w co właściwie gra szef Min. :mysle:

zooshe - Śro 18 Mar, 2015 21:54

Agn napisał/a:
zooshe napisał/a:
Oj będzie smutno.

Czy ty mnie coś spoilerujesz, kochana? :sprytny: :P

To już nic nie powiem.

Agn - Śro 18 Mar, 2015 21:55

I tak beczę... :(
Spoiler:
Safari... :cry2:

A teraz 20tka, czyli finał. Nie mogę przestać oglądać, a jednocześnie czuję ogarniający mnie smutek - jutro już nie będę miała kolejnych odcinków CC do podziwiania.

Edycja: Szef Min... nie ma wyzwisk odpowiednio mocnych, by oddały w pełni kim on jest. Nie wierzę, że to zrobił. Co za @#$%^&*!!! :wsciekla:

Edycja II: To i tak pikuś - teraz to dopiero się okazał @#$%^&*!!! :wsciekla: :evil:

(Nic nie mówię!)

Edycja III: ODDAJCIE GO W MOJE RĘCE, ROZERWĘ NA STRZĘPY!!!!!!!!!! :uzi: :uzi: :uzi:

Edycja IV:
Spoiler:
Hyun Su... :cry2: Jeszcze nie umarł, ale ta scena kroi się jak jego koniec. :(

Edycja V: Skończyłam. WOW! Do samego końca drama jest taka, że palce lizać. Bardzo mi się podobało. :serce2:

zooshe - Śro 18 Mar, 2015 23:46

Ho Goo's Love odc 12.

Czy pisałam już, że strasznie lubię tą dramę? Jeśli nie to teraz jest okazja.
Jest nie tylko śmieszna, ale także niebanalna i odważna w mówieniu o rzeczach, które dla Koreańczyków są tematami trudnymi tj. samotne macierzyństwo, homoseksualizm.
Jednak co kablówka do kablówka.

Odcinek 12 to istna jazda kolejką górską. Na początku śmiech i radość na koniec szok i smutek :( Mimo wszystko mam nadzieję że plotki nie okażą się prawdą.

Ale z zabawniejszych rzeczy Byun Gang Chul ze swoim niepewną orientacją seksualną rządził w tym odcinku. :rotfl: Na dodatek teraz także obie matki myślą że ich synowie się spotykają i nawet mają dziecko. :rotfl:

A Ho Goo po zmianie fryzury jest całkiem przystojny i tak jakby bardziej męski. Choi Woo Sik przypomina mi trochę Miśka z tejo komediowych ról. Zdecydowanie powinien trzymać się tego gatunku. Jest kompletnie przeuroczy, a jego sceny z dzidziusiem to sama słodycz.

Trzykrotka - Czw 19 Mar, 2015 00:37

Strasznie się cieszę na oglądanie Hoo Go. Aktor nawet w Pride and Prejudice jest zabawny - w taki dyskretny sposób, gra zresztą postać mniej ważną, ale sceny z nim i przydzieloną mu panią detektyw mają posmak komedii.
P&P bardzo ładnie się rozwija, Temat dzieciowy nadal kwitnie - po molestowaniu seksualnym - bicie i złe traktowanie. Przykre to bardzo, ale dramowo dobre jako temat. No i młodzi aktorzy w obecności dzieci mogą pokazać ciepły błysk w oku.
A co do błysków w oko, to Jun Ki w 13 Arnag mógł skośnym wzrokiem przebijać mury. Jak on się przepięknie wściekał na Panicza! Jak zazdrość w ni buzowała! Jak wzrokiem miotał błyskawice, ale z roli chłodnego, acz absurdalnego w rozkazach i zakazach (że np Arang nie wolno wychodzić poza podwórze, a już z Paniczem - no way) Sędziego nie wychodził. Zwierzenia - już się zaczęły. Wyznania - już też są. I padło najseksowniejsze zdanie dramalandu ever: zniosę, że nie patrzysz na mnie, ale nie zniosę, kiedy tak patrzysz na innych mężczyzn :serduszkate:
Jak też wampirów w filmie nie lubię i nie szukam, ale joseoński Jun Ki - no proszę ja was... :thud: :thud: :thud: Dla waćpanny to ja bym i truciznę wypił! jak mawiał Kmicic, a ja dla Jun Ki i wampióry pokocham. Cieszyłabym się też na Han Groo, którą się wymienia jako ewentualną partnerkę. W Marriage Not Dating (z Paniczem, hihi!) wypadła temperamentnie i podobała mi się :trzyma_kciuki:

No i proszę - my tu się na MG zżymamy, a pani pisząca zalinkowaną przez Agn głupotkę zakochała się w dramach po MG, w Pierwszym też się zakochała i guglowała temat My Girl sezon 2 :cool:
Jacie :frustracja: Ktoś sam, bez pistoletu przystawionego do skroni, chciał 2 sezon MG :paddotylu:

zooshe napisał/a:

Trzykrotka thx za napisy. :kwiatek:

My pleasure :kwiatek:
9 już prawie gotowa - bossski odcinek o nocy z wszystkimi wcieleniami po kolei (prócz Se Gi) - bawiłam się jak dziecko :rotfl: To peace YoNy chcącej wycyganić króliczą piżamkę zawsze mnie doprowadza do spazmów ze śmiechu. I zaplucie sobie oppy- Oriona :lol:

BeeMeR - Czw 19 Mar, 2015 06:54

Trzykrotka napisał/a:
padło najseksowniejsze zdanie dramalandu ever: zniosę, że nie patrzysz na mnie, ale nie zniosę, kiedy tak patrzysz na innych mężczyzn :serduszkate:
:serce2:

Trzykrotka napisał/a:
Jacie :frustracja: Ktoś sam, bez pistoletu przystawionego do skroni, chciał 2 sezon MG :paddotylu:
nr 2 nie chcę, ale właśnie podziwiam 1, trójka poszła do kina, panna kupiła żarcia jak dla tuzina osób, żre i żre, ostatnio nic tylko żre i gada o pieniądzach :paddotylu: Plus zachowuje się jak kretynka, ale to się nie zmienia od początku :P

A jak JunKi ładnie położył sobie jej głowę na ramieniu :serce: Już prawie nie widzę tej fryzury. ;)
I jeszcze "zapluł" sobie pannę śliną w czółko - jak YoNa Oppę :rotfl:

Trzykrotka - Czw 19 Mar, 2015 08:31

BeeMeR napisał/a:

A jak JunKi ładnie położył sobie jej głowę na ramieniu :serce: Już prawie nie widzę tej fryzury. ;)

I jeszcze o tę jej głowę walczył z Pierwszym - on zawsze w MG był pierwszy. Tylko do panny wyścig przegrał...

BeeMeR napisał/a:
I jeszcze "zapluł" sobie pannę śliną w czółko - jak YoNa Oppę :rotfl:

Właśnie oglądałam wczoraj ten gest Yo Ny i znów pękałam za śmiechu. Nic dziwnego, że Do Hyun mówił, że Yo Na to najgroźniejsza z jego osobowości. Tylko nie chciał się przyznać, dlaczego :mrgreen:
Ale zapluwającego Jun Ki nie pamiętam :mysle:

BeeMeR - Czw 19 Mar, 2015 09:12

Trzykrotka napisał/a:
Ale zapluwającego Jun Ki nie pamiętam :mysle:
lekko poślinił palec i klepną ją nim w czoło - nic to nie dało wszakże :roll:

Już wiem, co mi zgrzyta lekko w Nefrytowym Wojowniku, on jest jak najbardziej ok, ale o ile JCW jest idealnym odbiciem swojego młodszego ja, błaznuje i gada trzy po trzy, ma serce na swoim miejscu i nawet mowę ciała aktorzy mają podobną :oklaski: to YSH nie - brakuje mi u niego tego kpiącego uśmiechu, który nie opuszczał młodej wersji, dodając jej ciekawego wyrazu. Wiadomo, że potrafi, Nefrytowemu uśmiechu nie brakowało kiedy trzeba - a ten tylko mroczny. Ok, ja rozumiem, że czas nie stoi w miejscu, a on twardo idzie w ciemną stronę mocy, ale mi szkoda.
JCW zaś uśmiechów nie szczędzi, nawet leżąc w krzakach - tj. na grobie rodziców ;)
I tylko ta panna za którą się ogląda jest okropna - nie to, że nieładna, ale sztywna i jakaś taka... nieciekawa. Złodziejka jest urocza - trochę mi się kojarzy z psotną Arang z początku dramy - w sensie mimiki i łobuzerstwa.

Wspominałam coś może, że jestem dramą zachwycona? :serduszkate: Dziś jeszcze chyba nie ;) Szkoda, że nikt nie chce ze mną oglądać, ale mnie to nie powstrzyma przed kontynuacją przecież :mrgreen:

Agn - Czw 19 Mar, 2015 09:39

Trzykrotka napisał/a:
A co do błysków w oko, to Jun Ki w 13 Arnag mógł skośnym wzrokiem przebijać mury.

W której konkretnie scenie? :mrgreen:
Trzykrotka napisał/a:
Jak zazdrość w ni buzowała! Jak wzrokiem miotał błyskawice, ale z roli chłodnego, acz absurdalnego w rozkazach i zakazach (że np Arang nie wolno wychodzić poza podwórze, a już z Paniczem - no way) Sędziego nie wychodził.

Mmmmm to fakt. :D Ma te swoje oczyska i nie zawaha się ich użyć. Za co mu chwała. :serduszkate:
Trzykrotka napisał/a:
I padło najseksowniejsze zdanie dramalandu ever: zniosę, że nie patrzysz na mnie, ale nie zniosę, kiedy tak patrzysz na innych mężczyzn

:serce2:
Trzykrotka napisał/a:
Cieszyłabym się też na Han Groo, którą się wymienia jako ewentualną partnerkę.

Zupełnie nie znam tej aktorki, ale ma sporo pozytywnych opinii w necie. Jestem więc dobrej myśli. :)
Tylko... ja mam nadzieję, że nie będzie miał jakoś masakrycznie wymalowanych oczu.

Trzykrotka napisał/a:
No i proszę - my tu się na MG zżymamy, a pani pisząca zalinkowaną przez Agn głupotkę zakochała się w dramach po MG, w Pierwszym też się zakochała i guglowała temat My Girl sezon 2

Może była wówczas nastolatką?
Trzykrotka napisał/a:
9 już prawie gotowa

Ponieważ wcześniej nie zapisywałam sobie, to czy mogę dostać na privka polski sos do 2 pierwszych odcinków? :kwiatek:
BeeMeR napisał/a:
Już prawie nie widzę tej fryzury.

Tego wiązadełka na czubku głowy? Dawno się z nim oswoiłam. Nie ukrywam, że to Junki mnie z tym oswoił, bo gra w głównej mierze w segukach, a tam ciągle w czymś takim na głowie... człowiek się przyzwyczaja. Np. z językiem też jestem osłuchana. Po takim czasie trudno nie być, a moja siostra chichotała z jego brzmienia. (Ale zażądała streszczenia ostatniego odcinka Arang - yeah!).
BeeMeR napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
Ale zapluwającego Jun Ki nie pamiętam
lekko poślinił palec i klepną ją nim w czoło - nic to nie dało wszakże

Muszę sobie odświeżyć tę scenę, bo nie mogę sobie jej przypomnieć. :mysle:
BeeMeR napisał/a:
Wspominałam coś może, że jestem dramą zachwycona?

Bardzo niewyraźnie, musisz się poprawić. :mrgreen:
Chyba się wezmę za WBDS, bo skoro CC mi się skończyło... tylko teraz nie wiem, co mi owo poczucie pustki zapełni po takiej dramie. Eeeeech...

Piękne Oczy o poranku! Jest taka ładna pogoda, że mam ochotę na spacerek i wyluzowanie. Ale chociaż oczy nacieszę ładnym widokiem.

Dorzucam jedno z najnowszych (zauważcie, jak sprytnie wmontowałam 3 zdjęcia zamiast 2):

Mogę się szykować do wyjścia...

BeeMeR - Czw 19 Mar, 2015 09:43

Agn napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
A co do błysków w oko, to Jun Ki w 13 Arnag mógł skośnym wzrokiem przebijać mury.

a w której nie? :cool:
Agn - Czw 19 Mar, 2015 09:45

BeeMeR napisał/a:
Agn napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:

a w której nie? :cool:

Ja tylko podtrzymuję konwersację. :twisted:

BeeMeR - Czw 19 Mar, 2015 09:52

to ja też podtrzymam (jakby to było w naszym wątku potrzebne ;) ):
Agn napisał/a:
tylko teraz nie wiem, co mi owo poczucie pustki zapełni po takiej dramie. Eeeeech...
uczucie pustki to ogromny komplement dla dramy - trzeba by przemyśleć obejrzenie :mysle:
Agn - Czw 19 Mar, 2015 10:00

BeeMeR napisał/a:
trzeba by przemyśleć obejrzenie

Admete, mam nadzieję, dostała już pewne okrągłe cuda napchane CC, jak byś pragnęła to obejrzeć, to wiesz... jest dosyć blisko, a w każdym razie bliżej niż Wrocław. ;)