Seriale - Dramy, czyli urok Azji część 3 wątku
Agn - Czw 16 Paź, 2014 16:12
Hej, kogo rozczulić? No kogo? Kogo? KOGO???
Aragonte - Czw 16 Paź, 2014 16:34
Cudnie razem wyglądają
| BeeMeR napisał/a: | Niemniej na Wasze wrażenia czekam - to może być niezła pożywka dla wspólnego seansu |
Już mi to przyszło do głowy, ale nie wiem, czy będą chętni
Agn - Czw 16 Paź, 2014 16:50
| Aragonte napisał/a: | Cudnie razem wyglądają |
Ja nic nie chcę mówić, ale jemu ślicznie w tym kapelusiku.
| Aragonte napisał/a: | Już mi to przyszło do głowy, ale nie wiem, czy będą chętni |
Obawiam się jednak, że ten film jest jednakowoż zbyt porządny na wspólny seans. Bo po ostatnim wspólnym oglądaniu doszłyśmy do wniosku, że najlepiej oglądać tak wspólnie coś absolutnie durnego.
Co nie zmienia faktu, że wspólne podziwianie Junkiego byłoby miodem na mym sercu w ilości obfitej.
Aragonte - Czw 16 Paź, 2014 16:55
Jestem dziwnie pewna, że znajdzie się i durny film z Junkim
| Agn napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | Cudnie razem wyglądają |
Ja nic nie chcę mówić, ale jemu ślicznie w tym kapelusiku. |
Ładnemu we wszystkim ładnie
BeeMeR - Czw 16 Paź, 2014 16:57
Ładnie im razem
Tu też:
http://koalasplayground.c...t-of-two-weeks/
A te zdjęcia na samej górze "zabiję cię tym sokiem"
bardzo mnie rozbawiły
Blondwłosy Junki poniżej mniej
http://forums.soompi.com/...5%EC%8A%A4/p372
Aragonte - Czw 16 Paź, 2014 17:02
| BeeMeR napisał/a: | A te zdjęcia na samej górze "zabiję cię tym sokiem"
bardzo mnie rozbawiły |
Genialne
Uwielbiam takie zdjęcia z planu i wydurniającego się Jun Ki
Jego zdjęcia z dramową córeczką też uwielbiam
Nie uwielbiam za to stylistów farbujących Jun Ki na blond
Agn - Czw 16 Paź, 2014 17:11
Aaaawwww!!!
Cofam swe słowa, że niektórym stylistom należałaby się kara chłosty.
Cofam natychmiast.
ROZSTRZELAĆ ICH BEZ SĄDU!!!
BeeMeR - Czw 16 Paź, 2014 17:14
A uwielbiasz gify? - tu jest dużo gifów z TW, niektóre zabawne
http://forums.soompi.com/...5%EC%8A%A4/p375
Blond policjant to jest dopiero porażka...
(na kolejnej stronie)
Aragonte - Czw 16 Paź, 2014 17:30
Ten gif (i nie tylko ten) jest uroczy
BeeMeR - Czw 16 Paź, 2014 18:12
Trafiłam na taki opis:
- Time Between Dog and Wolf – Guns, amnesia, undercover operatives, beautiful first love, gorgeous overseas locale, stellar soundtrack, and, oh yeah, six different versions of Lee Jun Ki. I think that about sums it up. HK cops procedural combined perfectly with Korean melo-angst.
- o ile pomysł amnezji nie bardzo mi się podoba, to "six different versions of Lee Jun Ki" jak najbardziej - pierwsza mi się podobała (jeszcze jak ), to chyba powoli zaczynam tęsknić za pozostałymi pięcioma
Może jednak jeszcze nie dziś (tylko np. jutro )
Agn - Czw 16 Paź, 2014 18:58
| Aragonte napisał/a: | Ten gif (i nie tylko ten) jest uroczy |
To była słodka scena. Ta mała taka promieniejąca, że tatuś bierze ją na barana. I że MOŻE to zrobić.
| BeeMeR napisał/a: | | "six different versions of Lee Jun Ki" |
Mnie też to najbardziej przypiliło wzrok do ekranu - och i ach! Będzie cudnie!
Amnezja... zależy jak podana. Bo jeśli to będzie amnezja od byle klepnięcia w czoło (i np. wybiórcza jak w BBF), to wysiadam.
Acz z drugiej strony nie mówi się Junkiemu "nie".
Wracam do 18. odcinka JG - się dzieje. Won Shina zaraz szlag na miejscu trafi chyba, tak mu Yoon Kang / Hanjo bruździ. Łachachachacha!
BeeMeR - Czw 16 Paź, 2014 19:15
| Agn napisał/a: | Aragonte napisał/a:
Ten gif (i nie tylko ten) jest uroczy
To była słodka scena. Ta mała taka promieniejąca, że tatuś bierze ją na barana. I że MOŻE to zrobić. | Mnie się ogromnie podobała też scena z utuleniem do snu - w ramionach. Ja moje trzymam podobnie, to się tym bardziej rozpłynęłam - tylko daję im rękę nad głowę a nie pod, bo inaczej mi szybko ręka drętwieje i utrudnia potem odłożenie na łóżko docelowe
| Agn napisał/a: | | z drugiej strony nie mówi się Junkiemu "nie". | Ja w ogóle nie mówię Wilczkowi nie - bardzo mi się podoba póki co. Tj. pierwszy odcinek był taki se (też chciałam już dużego JunKi na ekranie acz mały był sympatyczny), a w dramie jest pewna siermiężność, ale i tak ogląda mi się świetnie Zresztą mnie to nigdy nie przeszkadzało w odbiorze
Czytałam gdzieś, że Wilczek to ubogi krewny późniejszego Irysa - może i tak, bo Irys był wypasiony, niemniej wynudził mnie nieziemsko między fajnymi akcjami - jakoś dużo lepiej mi się oglądało Athenę, mimo strasznie irytującego Ciapy.
Agn - Czw 16 Paź, 2014 19:19
| Cytat: | Mnie się ogromnie podobała też scena z utuleniem do snu - w ramionach. |
To było serio śliczne. Normalnie... gdyby jeszcze były jakieś wątpliwości, że Tae San kocha swoją córeczkę, to po tej scenie by opadły. Aczkolwiek już cała drama wcześniej skutecznie to pokazywała.
| BeeMeR napisał/a: | | jakoś dużo lepiej mi się oglądało Athenę, mimo strasznie irytującego Ciapy. |
No tak, ale kogo obchodzi Ciapa?
Aaaaaaaiiiiishhh!!! No, Won Shin też swoje zadziałał. Córeczka z tatusiem od razu przygalopowali, by się pochwalić zwycięstwem. Nie bójta się, to Yoon Kang, a nie jakaś popierdółka. Już on was załatwi. Na malinowo. Zwłaszcza, że drama (niestety) chyli się ku końcowi.
Edycja: Czy Yoon Kang odwali teraz numer na Robin Hooda?
Edycja II: Omo! Kanemaru, leć jak wiatr, bo się krew może rozlać!
Wspominałam może, że znajduję tę dramę zajebistą? Bo nie wiem, czy mogę to napisać, czy też będę się powtarzać.
Aragonte - Czw 16 Paź, 2014 19:45
Jun Ki numery na Robin Hooda ma przetrenowane w innej dramie, znanej Wam ze słyszenia, więc tu pewnie też śpiewająco sobie poradzi
No dobra, na godzinę znikam (sesja callaneticsu, ech, żebym kiedykolwiek była w 1/4 tak rozciągnięta jak Junki), a potem ramyun z kimchi i zieloną cebulką i jakiś kawałek dramy, żeby lepiej smakowało
BTW natrafiłam niedawno na naszym forum na głębokie wymiany zdań o BBF - jakaż to była piękna faza
Agn - Czw 16 Paź, 2014 19:47
JJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEESSSSSSSSTTTTTTTTT!!!!!!!!!! Kanemaru - to się nazywa "mieć wejście"!!!
Edycja: NIIEEEEEEEEEE!!! KANEMARUUUUUU!!!
BeeMeR - Czw 16 Paź, 2014 20:02
| Agn napisał/a: | NIIEEEEEEEEEE!!! KANEMARUUUUUU!!! | No właśnie
Oj, zaczęło się
Agn - Czw 16 Paź, 2014 20:04
Muszę się odpłakać - no to głupotka. Nadciąga Halloween - co by tu obejrzeć w klimacie?
http://www.dramafever.com...-for-halloween/
Dwójka za mną już łazi.
Admete - Czw 16 Paź, 2014 20:13
| Cytat: | Wspominałam może, że znajduję tę dramę zajebistą? Bo nie wiem, czy mogę to napisać, czy też będę się powtarzać. |
Miło się czyta takie wyznania
| Agn napisał/a: | Dwójka za mną już łazi. |
Liczę na kolejne zachwyty
BeeMeR - Czw 16 Paź, 2014 20:16
| Agn napisał/a: | Dwójka za mną już łazi. | I bardzo słusznie - jeszcze nie widziałam, żeby ktoś tak seksownie używał wachlarza do walki
Tj. Lekarz z Faith używał go bardzo zacnie, ale nie aż tak wizualne pięknie - mnie się np, bardzo podoba, jak JunKi odciąga rękę z rozłożonym wachlarzem do tyłu nad głowę po ciosie w ducha - jest to wizualnie piękne wykończenie walki, samej w sobie najczęściej bardzo ładnej
Za mną chodzi nr 1.
Admete - Czw 16 Paź, 2014 20:46
Aragonte obejrzałam początkową sekwencję w Iljimae i już mi się podoba. Myślę, że konwencja serialu z tym lataniem po dachach nie będzie mi przeszkadzać. Zapowiada się sympatyczne oglądanie
Znalazłam jeszcze jeden filmik z Baek Dong Soo - sporo w nim młodziaków. Mnie się akurat bardzo podobały początkowe odcinki dziecięce - bardzo dobry ten dziecięcy aktor odtwarzający rolę młodego BDS - całkowicie profesjonalny w moim odczuciu. Ciekawe, czy zrobi karierę.
http://www.youtube.com/watch?v=1Sl5QGmDbTo
I jeszcze jeden - spoilerowy, ale fajnie zmontowany ( trochę slashowy ):
http://www.youtube.com/watch?v=fA1Jv_xuNbA
Agn - Czw 16 Paź, 2014 21:10
| Admete napisał/a: | Miło się czyta takie wyznania |
To dobrze. Bo się czasem chcę wstrzymać, ale wobec tego nie będę.
| Admete napisał/a: | Liczę na kolejne zachwyty |
Obawiam się, że będą.
Nie zniesiecie tego..
| BeeMeR napisał/a: | I bardzo słusznie - jeszcze nie widziałam, żeby ktoś tak seksownie używał wachlarza do walki |
No weź, ja mam teraz zasnąć?!
| BeeMeR napisał/a: | mnie się np, bardzo podoba, jak JunKi odciąga rękę z rozłożonym wachlarzem do tyłu nad głowę po ciosie w ducha - jest to wizualnie piękne wykończenie walki, samej w sobie najczęściej bardzo ładnej |
*wyobraża to sobie i już wściekle żałuje, że nie ma przy sobie tej dramy*
Ale będę mieć ją, myślę, już jutro.
Pozwolę sobie, albowiem czuję potrzebę usilną podzielenia się. Najwyżej mnie zjecie.

I jeszcze takie ładniutkie reklamowe.
Admete - Czw 16 Paź, 2014 21:12
To drugie zdjęcie rewelacyjne
Agn - Czw 16 Paź, 2014 21:24
Mhmmm, Hanjo-san.
Tymczasem król tchórzy i daje plamę za plamą. W chwili obecnej za namową królowej wyda rozkaz aresztowania (a może i śmierci?) na Park Yoon Kangu. No weź, królik, ogarnij się, już ci nie raz strzał deską w łeb groził...
Aragonte - Czw 16 Paź, 2014 21:33
| BeeMeR napisał/a: | | Agn napisał/a: | Dwójka za mną już łazi. | I bardzo słusznie - jeszcze nie widziałam, żeby ktoś tak seksownie używał wachlarza do walki
Tj. Lekarz z Faith używał go bardzo zacnie, ale nie aż tak wizualne pięknie - mnie się np, bardzo podoba, jak JunKi odciąga rękę z rozłożonym wachlarzem do tyłu nad głowę po ciosie w ducha - jest to wizualnie piękne wykończenie walki, samej w sobie najczęściej bardzo ładnej |
BeeMeR, masz rację, chociaż tego rodzaju sformułowanie nie przyszło mi w swoim czasie - podczas oglądania Arang w całości powtórek pojedynczych odcinków - do głowy.
Ten gest z rozłożeniem wachlarza po walce jest seksowny w wykonaniu Jun Ki Jest w tym siła, elegancja, ale także coś władczego
Aaaaaa, to już wiem, co będę oglądać dzisiaj powtórkowo do poduszki
Ta drama z duchami z numeru jeden też za mną łazi i pewnie się za nią zabiorę, jak skończą mi się dramy z Junki.
A na razie kombinuję, czy nie namówić kumpeli na świętowanie okolic Halloween właśnie z pewnym Sędzią-Satto oraz duchem dziewczyny z amnezją
Agn - Czw 16 Paź, 2014 21:39
| Aragonte napisał/a: | Jest w tym siła, elegancja, ale także coś władczego |
Przestaniecie? Maupy... Nie zasnę. I chyba skisnę. Czemu ja tego nie wzięłam ze sobą, do ciężkiej zarazy?!
| Cytat: | A na razie kombinuję, czy nie namówić kumpeli na świętowanie okolic Halloween właśnie z pewnym Sędzią-Satto oraz duchem dziewczyny z amnezją |
Halloween zobowiązuje - ja na 100% będę oglądała tę dramę. Możliwe, że wciąż będę w jej trakcie.
|
|
|