Filmy - Powiew Orientu II
BeeMeR - Śro 22 Wrz, 2021 12:20
Oj, to zdecydowanie Anjaam nie jest dla niej
Trzykrotka - Śro 22 Wrz, 2021 12:25
SRK grywał nie tylko w słodkich romansach, więc trzeba trochę odsiać, zwłaszcza te starsze filmy.
Loana - Czw 23 Wrz, 2021 12:36
Koleżanka powiedziała, że obejrzy z młodą, bo młoda dość dojrzała jak na swój wiek i już takie filmy ma na koncie. Więc dalej poszukujemy obydwu tytułów
Admete - Czw 23 Wrz, 2021 14:34
Nie miałam czasu zajrzeć do pudełka.
RaczejRozwazna - Nie 07 Lis, 2021 11:51
Wyskoczyła mi na fb zajawka nowego filmu z Katriną i Akshayem i słowo daję nabrałam znowu ochoty na bolly Dobrze wspominam moje zeszłoroczne bolly-szalenstwo, bardzo mi te filmy pomogły w kryzysie pandemicznym.
Trzykrotka - Nie 07 Lis, 2021 16:06
Stara, sprawdzona para Mnie od jakiegoś czasu nachodzi żeby sprawdzić co bolly mają na Netflixie.
RaczejRozwazna - Śro 24 Lis, 2021 20:31
Wróciłam do bolly Raczej chwilowo bo już mnie nie wciąga aż tak, jak rok temu, ale nadal daje trochę radości w trudnych czasach. Oglądam właśnie zachwalane przez Admete "Socha Na Tha", miłe i świeże, podoba mi się zwłaszcza główny bohater. Czy mi się wydaje, że to jest daleka trawestacja Romea i Juliii?
Admete - Śro 24 Lis, 2021 21:13
| RaczejRozwazna napisał/a: | | Czy mi się wydaje, że to jest daleka trawestacja Romea i Juliii? |
Cos jest na rzeczy
Trzykrotka - Śro 24 Lis, 2021 21:52
Bardzo miłe wspominam ten film. To chyba byl debiut reżysera, który nakręcił potem Jab We Met
Ja mam ogromną ochotę obejrzeć dziewczyny - córki gwiazd, które jakiś czas temu debiutowały - Sarę Ali Khan i Janhvi Kapoor, córkę Sridevi. Ciągle sobie obiecuję, że sprawdzę na Netflixie czy czegoś nie mają.
RaczejRozwazna - Czw 09 Gru, 2021 01:18
Wake up Sid, bardzo, bardzo mi się podobało, bezpretensjonalne, ciepłe i normalne, dzięki Admete
Wcześniej obejrzałam Jaane Tu ... Ya Jaane Na,, sympatyczne, zwłaszcza, że lubię wątek miłości z przyjaźni, ale raczej do szybkiego zapomnienia. Chwilami fajna muzyka Rahmana i podobał mi się ten młody Khan.
Edit. Aha, jeszcze widziałam dłuższe fragmentu tego nowego hitu z Akshayem i Katriną, no cóż, niestrawne i nieoglądalne, szkoda, ale przynajmniej Katrina wciąż pięknie wygląda
Admete - Czw 09 Gru, 2021 06:18
Cieszę się, że ci się te dwa filmy podobały. I szkoda, że już chyba takich nie kręcą.
Trzykrotka - Czw 09 Gru, 2021 06:54
Nawet nie bardzo wiemy co teraz kręcą... Młody Khan zniknął dość szybko z ekranów, tak swoją drogą.
Admete - Czw 09 Gru, 2021 14:55
Chodzi ci o syna SRK? Do więzienia trafił na chwilę, za narkotyki. Serio. Wpadłam na taka wiadomość, gdy szukałam czegoś o Indiach.
https://www.ndtv.com/indi...e-probe-2618597
RaczejRozwazna - Czw 09 Gru, 2021 20:37
Mnie chodziło o Imrana Khana, bratanka czy innego siostrzeńca Aamira. Grał główną rolę w Yaane Tu.
A propos, Katrina Kaif wyszła właśnie za mąż.
Trzykrotka - Czw 09 Gru, 2021 22:19
Ja tez pisałam o Imranie. Ostatni projekt filmowy miał na koncie ładnych kilka lat temu.
Co do Aryana, to cóż - nie jest dobrze od zawsze mieć za dużo.
RaczejRozwazna - Pią 10 Gru, 2021 01:46
Life in a metro - kolejny dobry film, prawdziwy, gorzko-słodki. Rozwaliły mnie końcowe sceny - Irrfan Khan na wielbłądzie i pożegnanie Shikhy i tego aktora Świetne zakończenie, swoją drogą, no i chyba naturalne skojarzenie z Love actually.
Po raz kolejny bardzo mi się podoba Konkona.
Teraz muszę jednak coś lżejszego
Admete - Pią 10 Gru, 2021 06:26
Same świetne filmy teraz oglądasz. Wracam do nich od czasu do czasu.
Trzykrotka - Pią 10 Gru, 2021 07:06
Gdybyś jeszcze miała siły na coś poważnego ale pięknego z Konkoną, to bardzo polecam Mr and Mrs Iyer.
O, Katrina wyszła za mąż, za aktora w dodatku Chyba najdłużej z gwiazd z tego pokolenia wytrwała jako wieczna narzeczona przy zmieniających się narzeczonych. Życzę jej jak najlepszego życia.
RaczejRozwazna - Sob 11 Gru, 2021 15:51
Obejrzałam Mr and Mrs Iyer (resztką sił na powagę ). Wspaniała rola Konkony. Bardzo prawdziwy film o człowieczeństwie w sytuacji granicznej. Scenę z autobusu gdzie ona ratuje jego życie, zupełnie intuicyjnie, podczas gdy ktoś inny denuncjuje tych staruszków zapamiętam na długo. I to wszystko pokazane tak prosto jak w życiu - bez filmowego patosu.
Przeszkadzał mi wątek uczuciowy, wydawał mi się jednostronny (u niego tej miłości nie widziałam) i niepotrzebny. Lepiej byłoby pokazać budzenie się ludzkiej więzi w sytuacji zagrożenia życia - bo przecież oni obydwoje uratowali się nawzajem - między ludźmi z innych bajek, których nic nie łączy. Niemniej rzeczywiście kolejny dobry film.
Ale teraz już DEFINITYWNIE muszę coś lekkiego
Admete - Sob 11 Gru, 2021 16:31
Oglądałam ten film chyba dwa razy - może nawet trzy. To jeden z tych, do których można wracać.
Trzykrotka - Sob 11 Gru, 2021 23:35
Scena w autobusie, ta z wydaniem staruszków, siedzi w głowie jak ćwiek. Na szczęście film jest o właściwej stronie mocy i człowieczeństwa. Piękny, bardzo go lubię i cenię. Quasi romansu rzeczywiście mogłoby nie być.
Co bierzesz teraz? Co dla rozweselenia? Siłą rzeczy przypomniał się mi film Aiyyaa, bo - pamiętam - Prithviray też nazywał się w nim Iyer
https://www.youtube.com/w...hannel=T-Series
RaczejRozwazna - Pon 13 Gru, 2021 13:14
| Trzykrotka napisał/a: |
Co bierzesz teraz? Co dla rozweselenia? |
Salaam e Ishq Na podglądzie bo jednak odwykłam od tych prawie czterogodzinnych tasiemców, a poza tym nużyły mnie niektóre wątki, ale kilka razy parsknęłam śmiechem. Najbardziej bawił mnie wątek nowożeńców niemogących skonsumować swego związku Jak widać mam nastrój na bardzo ambitną rozrywkę
Film byłby świetny, gdyby był o połowę krótszy i bardziej konsekwentny pod względem gatunku - według mnie jego strona komediowa to jest to. Domyślam się, że nawiązuje do Love actually (i jeszcze kilku innych zachodnich filmów), ale jest przeladowany i mocno brak mu spójności. Świetne role męskie, nawet Salmana, którego kupuje tylko w takich ironicznych i przerysowanych rolach.
Admete - Pon 13 Gru, 2021 18:38
Mam sentyment do tego filmu, ale fakt - niektóre wątki przewijałam Salman wypadł w nim całkiem sympatycznie.
Trzykrotka - Pon 13 Gru, 2021 22:32
Mnie się znowu Govinda - taksówkarz podobał, ale Salman też. Takiego go lubię Zapuszczam sobie czasem tytulową piosenkę z kwadratowym tańcem Salmana, bo mi niesamowicie poprawia humor.
RaczejRozwazna - Wto 14 Gru, 2021 02:27
Dziś zapuściłam sobie Ishq, bo skusiła mnie obsada... Oooo, to ci dopiero była rozrywka
Prawdziwa masala
|
|
|