To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Powiew Orientu II

BeeMeR - Śro 22 Wrz, 2021 12:20

Oj, to zdecydowanie Anjaam nie jest dla niej :kwiatek:
Trzykrotka - Śro 22 Wrz, 2021 12:25

SRK grywał nie tylko w słodkich romansach, więc trzeba trochę odsiać, zwłaszcza te starsze filmy.
Loana - Czw 23 Wrz, 2021 12:36

Koleżanka powiedziała, że obejrzy z młodą, bo młoda dość dojrzała jak na swój wiek i już takie filmy ma na koncie. Więc dalej poszukujemy obydwu tytułów :)
Admete - Czw 23 Wrz, 2021 14:34

Nie miałam czasu zajrzeć do pudełka.
RaczejRozwazna - Nie 07 Lis, 2021 11:51

Wyskoczyła mi na fb zajawka nowego filmu z Katriną i Akshayem i słowo daję nabrałam znowu ochoty na bolly :lol: Dobrze wspominam moje zeszłoroczne bolly-szalenstwo, bardzo mi te filmy pomogły w kryzysie pandemicznym.
Trzykrotka - Nie 07 Lis, 2021 16:06

Stara, sprawdzona para :serce2: Mnie od jakiegoś czasu nachodzi żeby sprawdzić co bolly mają na Netflixie.
RaczejRozwazna - Śro 24 Lis, 2021 20:31

Wróciłam do bolly :lol: Raczej chwilowo bo już mnie nie wciąga aż tak, jak rok temu, ale nadal daje trochę radości w trudnych czasach. Oglądam właśnie zachwalane przez Admete "Socha Na Tha", miłe i świeże, podoba mi się zwłaszcza główny bohater. Czy mi się wydaje, że to jest daleka trawestacja Romea i Juliii? :lol:
Admete - Śro 24 Lis, 2021 21:13

RaczejRozwazna napisał/a:
Czy mi się wydaje, że to jest daleka trawestacja Romea i Juliii?

Cos jest na rzeczy ;)

Trzykrotka - Śro 24 Lis, 2021 21:52

Bardzo miłe wspominam ten film. To chyba byl debiut reżysera, który nakręcił potem Jab We Met :oklaski:
Ja mam ogromną ochotę obejrzeć dziewczyny - córki gwiazd, które jakiś czas temu debiutowały - Sarę Ali Khan i Janhvi Kapoor, córkę Sridevi. Ciągle sobie obiecuję, że sprawdzę na Netflixie czy czegoś nie mają.

RaczejRozwazna - Czw 09 Gru, 2021 01:18

Wake up Sid, bardzo, bardzo mi się podobało, bezpretensjonalne, ciepłe i normalne, dzięki Admete :kwiatek:

Wcześniej obejrzałam Jaane Tu ... Ya Jaane Na,, sympatyczne, zwłaszcza, że lubię wątek miłości z przyjaźni, ale raczej do szybkiego zapomnienia. Chwilami fajna muzyka Rahmana i podobał mi się ten młody Khan.

Edit. Aha, jeszcze widziałam dłuższe fragmentu tego nowego hitu z Akshayem i Katriną, no cóż, niestrawne i nieoglądalne, szkoda, ale przynajmniej Katrina wciąż pięknie wygląda :-P

Admete - Czw 09 Gru, 2021 06:18

Cieszę się, że ci się te dwa filmy podobały. I szkoda, że już chyba takich nie kręcą.
Trzykrotka - Czw 09 Gru, 2021 06:54

Nawet nie bardzo wiemy co teraz kręcą... Młody Khan zniknął dość szybko z ekranów, tak swoją drogą.
Admete - Czw 09 Gru, 2021 14:55

Chodzi ci o syna SRK? Do więzienia trafił na chwilę, za narkotyki. Serio. Wpadłam na taka wiadomość, gdy szukałam czegoś o Indiach.

https://www.ndtv.com/indi...e-probe-2618597

RaczejRozwazna - Czw 09 Gru, 2021 20:37

Mnie chodziło o Imrana Khana, bratanka czy innego siostrzeńca Aamira. Grał główną rolę w Yaane Tu.

A propos, Katrina Kaif wyszła właśnie za mąż.

Trzykrotka - Czw 09 Gru, 2021 22:19

Ja tez pisałam o Imranie. Ostatni projekt filmowy miał na koncie ładnych kilka lat temu.
Co do Aryana, to cóż - nie jest dobrze od zawsze mieć za dużo.

RaczejRozwazna - Pią 10 Gru, 2021 01:46

Life in a metro - kolejny dobry film, prawdziwy, gorzko-słodki. Rozwaliły mnie końcowe sceny - Irrfan Khan na wielbłądzie :rotfl: i pożegnanie Shikhy i tego aktora :cry2: Świetne zakończenie, swoją drogą, no i chyba naturalne skojarzenie z Love actually.

Po raz kolejny bardzo mi się podoba Konkona.

Teraz muszę jednak coś lżejszego :-D

Admete - Pią 10 Gru, 2021 06:26

Same świetne filmy teraz oglądasz. Wracam do nich od czasu do czasu.
Trzykrotka - Pią 10 Gru, 2021 07:06

Gdybyś jeszcze miała siły na coś poważnego ale pięknego z Konkoną, to bardzo polecam Mr and Mrs Iyer.
O, Katrina wyszła za mąż, za aktora w dodatku :oklaski: Chyba najdłużej z gwiazd z tego pokolenia wytrwała jako wieczna narzeczona przy zmieniających się narzeczonych. Życzę jej jak najlepszego życia.

RaczejRozwazna - Sob 11 Gru, 2021 15:51

Obejrzałam Mr and Mrs Iyer (resztką sił na powagę :wink: ). Wspaniała rola Konkony. Bardzo prawdziwy film o człowieczeństwie w sytuacji granicznej. Scenę z autobusu gdzie ona ratuje jego życie, zupełnie intuicyjnie, podczas gdy ktoś inny denuncjuje tych staruszków zapamiętam na długo. I to wszystko pokazane tak prosto jak w życiu - bez filmowego patosu.
Przeszkadzał mi wątek uczuciowy, wydawał mi się jednostronny (u niego tej miłości nie widziałam) i niepotrzebny. Lepiej byłoby pokazać budzenie się ludzkiej więzi w sytuacji zagrożenia życia - bo przecież oni obydwoje uratowali się nawzajem - między ludźmi z innych bajek, których nic nie łączy. Niemniej rzeczywiście kolejny dobry film.

Ale teraz już DEFINITYWNIE muszę coś lekkiego :lol:

Admete - Sob 11 Gru, 2021 16:31

Oglądałam ten film chyba dwa razy - może nawet trzy. To jeden z tych, do których można wracać.
Trzykrotka - Sob 11 Gru, 2021 23:35

Scena w autobusie, ta z wydaniem staruszków, siedzi w głowie jak ćwiek. Na szczęście film jest o właściwej stronie mocy i człowieczeństwa. Piękny, bardzo go lubię i cenię. Quasi romansu rzeczywiście mogłoby nie być.
Co bierzesz teraz? Co dla rozweselenia? :excited: Siłą rzeczy przypomniał się mi film Aiyyaa, bo - pamiętam - Prithviray też nazywał się w nim Iyer :-D
https://www.youtube.com/w...hannel=T-Series

RaczejRozwazna - Pon 13 Gru, 2021 13:14

Trzykrotka napisał/a:

Co bierzesz teraz? Co dla rozweselenia? :excited:

Salaam e Ishq :-D Na podglądzie bo jednak odwykłam od tych prawie czterogodzinnych tasiemców, a poza tym nużyły mnie niektóre wątki, ale kilka razy parsknęłam śmiechem. Najbardziej bawił mnie wątek nowożeńców niemogących skonsumować swego związku :lol: Jak widać mam nastrój na bardzo ambitną rozrywkę :-P

Film byłby świetny, gdyby był o połowę krótszy i bardziej konsekwentny pod względem gatunku - według mnie jego strona komediowa to jest to. Domyślam się, że nawiązuje do Love actually (i jeszcze kilku innych zachodnich filmów), ale jest przeladowany i mocno brak mu spójności. Świetne role męskie, nawet Salmana, którego kupuje tylko w takich ironicznych i przerysowanych rolach.

Admete - Pon 13 Gru, 2021 18:38

Mam sentyment do tego filmu, ale fakt - niektóre wątki przewijałam ;) Salman wypadł w nim całkiem sympatycznie.
Trzykrotka - Pon 13 Gru, 2021 22:32

Mnie się znowu Govinda - taksówkarz podobał, ale Salman też. Takiego go lubię :oklaski: Zapuszczam sobie czasem tytulową piosenkę z kwadratowym tańcem Salmana, bo mi niesamowicie poprawia humor.
RaczejRozwazna - Wto 14 Gru, 2021 02:27

Dziś zapuściłam sobie Ishq, bo skusiła mnie obsada... Oooo, to ci dopiero była rozrywka :rotfl:
Prawdziwa masala :mrgreen: