To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II

Agn - Czw 03 Maj, 2018 20:51

Skończyłam drugi sezon wielce ukontentowana. Teraz wypada mi czekać na trzeci. Super się bawiłam! :mrgreen:
PS Posiada ktoś książkę i byłby skłonny pożyczyć? W bibliotekach nie ma, w jednej znalazłam ślad, ale fizycznie książkę wycofali chyba z obiegu. A chciałabym porównać...

Admete - Czw 10 Maj, 2018 15:30

Powstał serial o historii sf - JAMES CAMERON'S STORY OF SCIENCE FICTION. Gdyby ktoś wiedział - gdzie lub jak go obejrzeć, byłabym bardzo wdzięczna.

https://www.youtube.com/watch?v=dhjCtZgOZWs

Agn - Czw 17 Maj, 2018 21:36

Uwaga, jestem zła!

No i tak jest właśnie z zachodnimi serialami! Robią sezony (buk wie ile), a jak serial nie zarobi, to go ucinają i opowieść pozostaje niedokończona.
Holistyczna agencja detektywistyczna Dirka Gently'ego nie będzie miała trzeciego sezonu. :cry2: FOCH!!! :wsciekla: Raz jeden skusiłam się na serial nie-azjatycki, podbił moje serce krótką i solidną kampanią i właśnie przeczytałam, że dalszego ciągu nie będzie. Grrrrr!!!

Caitriona - Wto 22 Maj, 2018 20:04

Tak samo jest z Lucyferem... Żal...
praedzio - Pon 02 Lip, 2018 22:00

Nadrabiam The Expanse. Ten serial to prawdziwe cacuszko. :serduszkate:
praedzio - Nie 08 Lip, 2018 22:31

Dojechałam do szóstego odcinka The Expanse. Politycy ziemscy to prawdziwe gnidy. Wyjątkiem jest Avasarala. Uwielbiam tę kobietę. :love_shower: No, i jednocześnie się jej boję za umiejętność manipulowania ludźmi.

Holden i s-ka jak zwykle usiłują uratować świat, a nawet kilka światów. ;) A i sprawa z protomolekułą nabiera rumieńców. :excited: Ciąg dalszy monologu wkrótce. ;) Tymczasem się odmeldowuję do wyra. :grobek:

praedzio - Wto 10 Lip, 2018 08:46

Kolejne trzy odcinki za mną. Widać fabularny przeskok między tomami książki. Akcja dzieje się pół roku później. Protomolekuła utworzyła coś na kształt pierścienia, który usiłują zbadać zarówno Ziemia, Mars, jak i Pasiarze. W bardzo gwałtowny sposób do wnętrza tworu dostaje się załoga Rocinante. I zaczynają się dziać ciekawe rzeczy. Biedny Holden podejrzewa się o utratę zmysłów. ;) No, i wraca moja ulubiona postać. :love_shower:
Admete - Wto 10 Lip, 2018 09:16

A który sezon oglądasz?
praedzio - Wto 10 Lip, 2018 09:23

Trzeci.
Admete - Wto 10 Lip, 2018 09:40

Ja mam tylko dwa. Ale drugi bym w końcu mogła obejrzeć.
praedzio - Wto 10 Lip, 2018 09:45

No, mogłabyś. ;) Ja dziś zamówiłam w Świecie Książki książki (od jakiegoś czasu mają taniej niż na bonito): Przebudzenie Lewiatana i Wojna Kalibana. :banan: Fazo, trwaj! :lol:
Admete - Wto 10 Lip, 2018 13:17

Dobra faza nie jest zła :wink: Chyba wygrzebię ten drugi sezon.
Caitriona - Wto 10 Lip, 2018 20:24

Ciągle mam się zabrać za ten serial, ale jakoś mi nie wychodzi... Może teraz dam radę, latem.
praedzio - Śro 11 Lip, 2018 10:54

Odcinki 10 i 11 za mną. ;) Przede mną finał w postaci podwójnego odcinka 12-13. :excited:

Spoiler:
Podoba mi się twór protomolekuły zwizualizowany w postaci Millera (sam Miller, jak pamiętamy, zginął na Erosie), nazywający Holdena "świętym od beznadziejnych przypadków". ;) Dodam, że Miller ukazuje się tylko Holdenowi. I tu doskonale widać zaufanie reszty załogi Rocinante, jakim darzą swego dowódcę, wykonując jego rozkazy, zamiast zapiąć go w kaftan bezpieczeństwa. :serce:

Bonusik wizualny: https://twitter.com/i/status/1007111386357305345

praedzio - Pon 16 Lip, 2018 08:29

Fajnie zmontowany filmik: https://www.youtube.com/watch?v=tb5vvFHkN48
praedzio - Sob 28 Lip, 2018 11:26

Netflix potwierdził drugi sezon Altered Carbon. Idąc z duchem książki pożegnano ze łzami Joela Kinnamana, a przywitano znanego z Avengers Anthony'ego Mackie. ;)

https://www.spidersweb.pl...-sezon-netflix/

Admete - Sob 28 Lip, 2018 11:29

Afroamerykanin tym razem jak widzę. Ja sobie odpuszczam, bo pierwszy sezon mi się nie podobał.
praedzio - Sob 28 Lip, 2018 11:36

Jeśli się nie mylę - bo jeszcze nie czytałam, w trzecim tomie Kovacs wraca do swojego oryginalnego ciała, czyli Azjaty. Jeśli dojdzie do ekranizacji, to ja wówczas będę stękać, że nie ma na czym oka zawiesić. ;) Najważniejsze, żeby utrzymali klimat.
Admete - Nie 29 Lip, 2018 12:16

Alita - Battle Angel - trochę dziwnie wygląda ten cyborg - bohaterka:

https://www.youtube.com/watch?v=w7pYhpJaJW8

praedzio - Czw 16 Sie, 2018 11:56

Wczoraj obejrzałam "Ostatniego bohatera" - mariaż Disneya z Telewizją Rosyjską. Uśmiałam się setnie. Lekki, zabawny film, do obejrzenia z dzieciakami (ale to nie jest warunek konieczny).

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=IXbVuRoybr8

Agn - Czw 16 Sie, 2018 12:06

Chyba mam ochote to obejrzec. :mrgreen:
Leci w kinie czy coco jumbo?

praedzio - Czw 16 Sie, 2018 12:09

To drugie. Zagadaj do sierściucha. ;) Ja niestety miałam wersję anglojęzyczną, chętnie bym obejrzała rosyjskojęzyczną.
Deanariell - Nie 19 Sie, 2018 11:36

praedzio napisał/a:
Wczoraj obejrzałam "Ostatniego bohatera" - mariaż Disneya z Telewizją Rosyjską.

Zdecydowanie mam ochotę to obejrzeć. :mrgreen:

Admete napisał/a:
Alita - Battle Angel - trochę dziwnie wygląda ten cyborg - bohaterka

Bo to twór komputerowy chyba? :mysle: Ma takie wielkie oczy zrobione, jak postacie w niektórych grach...

Mam ogromne zaległości w serialach SF... :( To Expanse też ciekawie wygląda. :mysle:

praedzio - Nie 19 Sie, 2018 12:01

The Expanse polecam gorąco.
Alicja - Pon 20 Sie, 2018 18:54

Deanariell napisał/a:
praedzio napisał/a:
Wczoraj obejrzałam "Ostatniego bohatera" - mariaż Disneya z Telewizją Rosyjską.

Zdecydowanie mam ochotę to obejrzeć. :mrgreen:

Inaczej mówiąc Posledniy bogatyr :rotfl: A rosyjski Guardians.Misja superbohaterów albo Guardians of the Night? Ten akcent podczas akcji :mrgreen: (dzieciństwo w szkole podstawowej jako żywo :wink: )