To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie

milenaj - Nie 20 Lut, 2011 20:11

Jakby nabieram ochoty, żeby się wybrać na ten film. :mrgreen:
Agn - Nie 20 Lut, 2011 20:14

W jakimś innym trailerze do tego filmu przyuważyłam, że ma przez jakiś czas długie włosy. Na szczęście najwyraźniej przez wiekszość filmu będzie należycie przystrzyżony, bo jemu akurat długie pióra nie służą. :mrgreen:
Admete - Nie 20 Lut, 2011 20:51

To nam powiesz, ile tam pana T. jest ;)
Agn - Nie 20 Lut, 2011 20:55

Z detalami! :mrgreen:
Alicja - Nie 20 Lut, 2011 21:13

Agn napisał/a:
Na pewno sie zatem zapoznam z Bedlam.

brytyjski, duchy i nie ma Muldera :wink: ja odpadam, bo będe miał koszmary :wink:

moim dzieciom nie pozwolę oglądać I am number four do 18 roku życia :-P

Caitriona - Nie 20 Lut, 2011 21:30

Agn napisał/a:
Widziałyście opiekuna głównego bohatera?

Tak i dlatego myślę nad seansem ;) [ale znając mnie pewnie i tak nic z tego nie wyjdzie, przestałam lubić kino]

Fibula - Nie 20 Lut, 2011 22:31

Mr. O ma rolę drugoplanową, ale istotną i zacnie się prezentuje. O filmie wspominałam kilka dni temu w odpowiednim wątku :-P
asiek - Pon 21 Lut, 2011 08:44

OMG ! Ale rozwałki :lol: Efekty coraz bardziej śmiałe ... Może wybiorę się do kina z potomstwem. :mysle:

A czy ktoś już widział Skyline ze znanym nam Dukem ? :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=8ooLvR-bF-A

Agn - Wto 22 Lut, 2011 21:08

Oglądam Bedlam - bardzo fajne! Ma niezły klimat. Duchy mnie nie straszą, w sumie wszystko to jest równie straszne jak Supernatural (który w ogóle mnie nie przeraża, o ile nie ma pająków :-P ). Nie mogłam dojść, skąd znam głównego bohatera. I nagle - ding! Kamal Pamuk z Downton Abbey!
Admete - Sob 26 Lut, 2011 14:33

Przypominam, że Camelot już jest.
Agn - Sob 26 Lut, 2011 14:54

Wiem, wiem, właśnie przeglądam ofertę CocoJumboTV. Za pół godziny nadają pierwszą powtórkę. :twisted:
Eeva - Sob 26 Lut, 2011 16:42

kochane czy któraś ma sosik do 2 odcinka Bedlam ?
Może jakoś specjalnie mnie nie zachwyciło ale ciekawam co dalej..

Agn - Sob 26 Lut, 2011 16:52

Ja nie mam, bo jeszcze drugiego dania nie zamówiłam u kelnera.

Za to obejrzałam Camelot - na szczęście tu króluje brytyjski angielski, więc brak sosu aż tak nie przeszkadza, wszystko w miarę zrozumiałe.
Wiecie co? Podoba mi się to. Widzę, że mamy na początku Arthura vel. wystraszone dziecko i podejrzewam, że będzie rósł przez kolejne 7 odcinków do roli potężnego króla. Może być ciekawie.
Nie podoba mi się Merlin. Jestem zachwycona Morgan. Cudny utwór na napisach początkowych (w ogóle ładna muzyka, ale ten utworek podobał mi się najbardziej). Nie nudzę się.
Już pojawiła się Guievere - w wizji. Oczywiście bardzo konkretnej wizji, skoro wyśnił ją Arthur młode chłopię. :twisted: Starz jest odpowiedzialny za Spartacusa, więc golizna w sumie nie powinna mnie dziwić. Ale czeka nas cięęęężka przeprawa, bo widzę, że będą się naprawdę nieźle napierdzielać w tym serialu. Nie mogę się doczekać momentu, w którym Arthur już będzie machał mieczem pewnie i szybko. Ale będzie jaaaazzzdaaaaa!!! :excited:
Po pierwszym odcinku jestem na tak! :mrgreen:

Admete - Sob 26 Lut, 2011 17:58

Oglądam czołówke - dobra. I co widzę? Nic dziwnego, ze muzyka dobra, bo skomponowali ją Mychael i Jeff Danna.

Praedzio na pewno ich kojarzy:

http://www.youtube.com/watch?v=1TezgCpPuys

Agn - Sob 26 Lut, 2011 18:31

Cudne! :serce2:
Mnie jakoś nazwiska nie zapaliły żadnej lampki. Ale za mało siedzę w muzyce celtyckiej, jestem usprawiedliwiona. Natomiast od razu mnie urzekła muzyka w Camelocie. :mrgreen:

milenaj - Sob 26 Lut, 2011 18:45

Hmm, sam początek i już mi się "Camelot" podoba :mrgreen: .
Całkiem zapomniałam o tym serialu, a bardzo mi brakuje czegoś nowego do oglądania.
Coś mi się wydaje, że nowe avki zagoszczą.

Lubię Evę Green. Taka charakterna jest zawsze. :excited: :excited: :excited:

Agn - Sob 26 Lut, 2011 18:55

Morgana jest boska, nieprawdaż? Ostra baba, twarda i wygadana. I wie, czego chce. Oj będzie piękny pojedynek Merlin-Morgana, już się cieszę! :mrgreen:
Aragonte - Sob 26 Lut, 2011 19:45

Admete napisał/a:
Przypominam, że Camelot już jest.

Aaaaaaaa! :excited:

Caitriona - Sob 26 Lut, 2011 20:54

Admete napisał/a:
bo skomponowali ją Mychael i Jeff Danna

Uwielbiam ich muzykę, więc bardzo się cieszę, że i tu przyłozyli łapki. Obejrzę sobie dzisiaj jeszcze :)

praedzio - Sob 26 Lut, 2011 21:37

Kojarzę, kojarzę. ;) Qrczę, cały dzień poza netem, a tu takie rzeczy! Ciekawam, czy złapię się na powtórkę w CJ TV. ;)
Yvain - Sob 26 Lut, 2011 22:17

Właśnie się zaczęły Kroniki Riddicka :mrgreen: na TVP1
Caitriona - Sob 26 Lut, 2011 22:24

Yvain napisał/a:
Właśnie się zaczęły Kroniki Riddicka

Lubię ten film, ale widziałam już go chyba trzy raz, więc mi starczy ;)

Caitriona - Sob 26 Lut, 2011 23:37

Agn napisał/a:
Za to obejrzałam Camelot.
Wiecie co? Podoba mi się to. Widzę, że mamy na początku Arthura vel. wystraszone dziecko i podejrzewam, że będzie rósł przez kolejne 7 odcinków do roli potężnego króla. Może być ciekawie.
Nie podoba mi się Merlin. Jestem zachwycona Morgan. Cudny utwór na napisach początkowych (w ogóle ładna muzyka, ale ten utworek podobał mi się najbardziej). Nie nudzę się.
Już pojawiła się Guievere - w wizji. Oczywiście bardzo konkretnej wizji, skoro wyśnił ją Arthur młode chłopię. :twisted: Starz jest odpowiedzialny za Spartacusa, więc golizna w sumie nie powinna mnie dziwić. Ale czeka nas cięęęężka przeprawa, bo widzę, że będą się naprawdę nieźle napierdzielać w tym serialu. Nie mogę się doczekać momentu, w którym Arthur już będzie machał mieczem pewnie i szybko. Ale będzie jaaaazzzdaaaaa!!! :excited:
Po pierwszym odcinku jestem na tak! :mrgreen:

Ja również jestem na tak, choć nie podoba mi się Artur. Nie mogę się skupić na postaci, bo przeszkadza mi tępy wyraz twarzy aktora. Najgorzej obsadzona postać... Mam nadzieję, że dalej będzie dobrze grał i dzięki temu przestanie mi jego brzydota przeszkadzać.
Podoba mi się za to Merlin, zupełnie inaczej tu wygląda, niz dotychczas nam go przedstawiano; podoba mi się, i to bardzo, Morgana: nie przepadam za Green, ale tu mi się podoba. Podoba mi się także brutalny Purefoy (ale ja mam do niego słabość).
Muzyka świetna, zdjęcia też niezłe.
Będę wyczekiwać następnego odcinka :D

Agn - Nie 27 Lut, 2011 11:16

Mnie tam Arthur nie przeszkadza. Mam słabość do Arthura bez względu na to, jak wygląda. Merlin mi nie leży, bo mi Joseph Fiennes do tej roli po prostu nie pasuje. Nic na to nie mogę poradzić.
Przebrzydła jest też Igraine - jeżu przekolczasty, co ta kobieta zrobiła ze swoją twarzą? Wyglądała kiedyś tak ślicznie. :(
Zapowiedź na kwiecień: http://about-camelot.com/news/2011-02-26-49

milenaj - Nie 27 Lut, 2011 12:22

To następny odcinek dopiero w kwietniu?

Bardzo mi się podoba czołówka tego serialu. Piękna po prostu...