Seriale - Śmiech i łzy - czyli dramowa różnorodność
Trzykrotka - Pią 31 Gru, 2021 09:46
Mnie zgrzytał przeskok w postrzeganiu króla pomiedzy 14 a 15 odcinkiem. San raptem po wstąpieniu na tron dokonuje niemal masowej eksterminacji przeciwników, łącznie z zabiciem przyrodniego brata. Iluś ludzi, w tym brata królowej wdowy, wysyła na zesłanie. Ja wiem, że to być może była jakaś tam norma, ale może warto byłoby zaznaczyć wcześniej, że kroi się taki scenariusz. Że potem ponurzeje i gorzknieje, to nie dziwota, wcale niekoniecznie związana z nieodwzajemnioną miłością. Ale 15 odcinek traci dla mnie sporo z logiki, nie chcę spoilerować, poczekam.
No nic, widziałam piękne zdjęcia Duk Im jako konkubiny, a plotki chodzą, że scenę łóżkową aktorzy odegrali z takim zaangażowaniem, że reżyser im musiał przerwać i zrobić cięcie, żeby drama nie weszła do kategorii "dla dorosłych. " No to poczekajmy na końcówkę.
BeeMeR - Pią 31 Gru, 2021 09:57
Jasne, że to była norma stabilizująca rządy, ale na chłopski rozum to się robi od razu, a nie nagle po trzech latach żałoby, przecież państwo musi wtedy też funkcjonować. Mi tu trochę logika kuleje, ale drama zagrana jest pierwszorzędnie i chociażby dlatego godna uwagi
Oski dla starego i młodego króla tudzież ochroniarza w pełni zasłużone
Admete - Pią 31 Gru, 2021 10:25
| Cytat: | Admete, nie napisałaś, że daesang przypadł Namgoongowi za rolę w The Veil. Namgoong pieknie się prezentował na galowo. |
Napisałam, ale mi wczoraj zżarło, jak mi na chwilę myszka zwariowała. Potem zapomniałam napisać po raz drugi. The Veil jest świetne w swojej kategorii. Namgoong jak zawsze rewelacyjny. Mam teraz powtórkę z Confession, potem będzie My Mister i Beyond Evil. Czekam na drame o profilerze. Ma być od 14 stycznia.
Trzykrotka - Pią 31 Gru, 2021 19:00
Daesang w KBS zdobył pan z dramy tasiemca Young Lady ang Gentleman, ten z Queen In Hyun Man. Poza nim mam wrażenie że nagrody dostali chyba wszyscy Najlepszych par było chyba z 5, w tym Dali i jej Gamtang - obłędnie wyglądali, ona jak jakaś Greta Garbo.
Na Soompi jest przegląd kiecek
BeeMeR - Pią 31 Gru, 2021 19:26
Oski 2021
Jedyna drama, jaką obejrzałam prawie dwa razy to Full House - nie nazwę jej najlepszą dramą, ale:
Oska dla najsłodszego romansu zdecydowanie idzie do tajskiego Full House
Oska za najlepszy seguk - Jejoongwon & Nokdu Flower - obie zachęciły mnie do szukania informacji historycznych i obie będę pamiętać mniej lub bardziej, niektóre postaci i wątki na pewno
Oska za najlepiej zagrany seguk - Red Sleeve
Oska za najlepszy seguk przygodowy i najpiękniejsze zdjęcia plenerowe - Bossam Steal The fate
Najlepsza drama obyczajowo-medyczna - Hospital Playlist
Najlepsza drama obyczajowo-więzienna - Prison Playbook
Najlepsza drama z elementami fantastyki - Mystic Pop up bar i zaświaty
Drama kryminalna która utrzymała moja uwagę do końca - When Camelia Blooms
Najlepsza mini drama - Mad For Each Other
I jeszcze miłe patrzydełko: Secret life of my secretary
Najpiękniejsze zdjęcia górskie - Jirisan
Najpiękniejsze zdjęcia nadmorskie i najmilszy drugi plan - Hometown CCC
Najlepsza grupa przyjaciół - Hospital Playbook
Najlepszy przyjaciel - strażnik (Jung Kyoung-Ho) z Prison Playbook, rozczulał mnie oddaniem dla baseballisty
Najlepsza przyjaciółka - Oum ruk
Najlepsza playlista - Hospital Playlist, wyróżnienie Monstar i Whats Up
Najlepszy ost - Jejoongwon https://www.youtube.com/watch?v=YqVXLc2F1V4
Najlepsze piosenki:
It's my Life (Hospital Playlist) https://www.youtube.com/watch?v=dB8LDH832Fs
Angular stone (Bossam) https://www.youtube.com/watch?v=VLeDTlO-RJU
zaśpiew z Nokdu Flower (od około 30 sekundy) https://www.youtube.com/watch?v=PEkHEFXAFUg
Przeklęta piosenka - Oh Baby I... I... I... (Full House) https://www.youtube.com/watch?v=ImURmw7IDds
Najlepsza drama chińska - Sword and Brocade
Najlepsza drama tajska - Payakorn Sorn Ruk
Najlepsza kompaktowa telenowela tajska - Majurat See Nam Pueng (Diabel pelen slodyczy)
Największa bzdura - Welcome to Waikiki 2
Najbardziej beznadziejna drama - Oh my Ladylord
Najgorzej napisany seguk - Kim Soo Roo, Iron King
Najgorsze kostiumy - Hometown CCC
Najgorsza fryzura - Ji Sung w drugiej połowie Kim Soo Roo
https://www.youtube.com/watch?v=OLegNfsA5B4
Oski aktorskie - powinnam nagrodzić pół obsady Prison, Hospital, Red Sleeve, Nokdu - niech dostaną zbiorową Oskę
osobiste perłki:
Nokdu Flower - Yoon si yoon za piękną, złożoną, tragiczną postać
When Camellia Blooms - Kang Ha Neul za cudownie niedoskonałego amanta-policjanta
Stary król z Red Sleeve
Trzykrotka - Pią 31 Gru, 2021 19:52
Oh baby... I Usmialyśmy się z Gosią
Bardzo fajne są takie przekrojowe Oski przez lata - i Hospital Playlist i Kim SuRoo
Oby nam nowy rok przyniósł dużo dobroci także na polu dramowym
BeeMeR - Pią 31 Gru, 2021 21:07
| Trzykrotka napisał/a: | | Oh baby... I Usmialyśmy się z Gosią | Wyobraź sobie, że idzie we fragmentach 5-15 razy na odcinek
Co nie zmienia faktu, że para była przefajna i miała bardzo swobodny skinship
Jestem w 15 odcinku Red Sleeve - to chyba jakiś żart
Trzykrotka - Pią 31 Gru, 2021 21:25
| BeeMeR napisał/a: |
Jestem w 15 odcinku Red Sleeve - to chyba jakiś żart |
No sama powiedz... Oczywiście, skończy się jak trzeba, ale te cudawianki po drodze...
A ja wiem, którą dramę obejrzę wybiórczo po raz drugi - Doom at your Service. Przy czym wątek główny mam zamiar pominąć
Admete - Pią 31 Gru, 2021 22:20
Piękne Oski. Przeklętej piosenki boję się słuchać Aragonte Bulgasal ma mieć w ten weekend dwa odcinki, ale chyba dopiero jutro. Okaże się.
BeeMeR - Pią 31 Gru, 2021 23:17
| Admete napisał/a: | | Przeklętej piosenki boję się słuchać | No wiesz, wyżyny sztuki wokalnej
Skończyłam 15 odcinek Red Sleeve. Ech...
Aragonte - Sob 01 Sty, 2022 15:37
| Admete napisał/a: | Piękne Oski. Przeklętej piosenki boję się słuchać Aragonte Bulgasal ma mieć w ten weekend dwa odcinki, ale chyba dopiero jutro. Okaże się. |
Spoko, ja właśnie zabieram się za czwarty odcinek Przyznam, że końcówka trzeciego mnie zaskoczyła, bo jakoś byłam przekonana, że co było, to ne wrati i niektóre postacie już się nie pojawią w nowym wcieleniu
I taka uwaga ogólna - jakie tam są piękne, malarskie ujęcia Pewnie nikt poza nami ni obejrzy, więc może spróbuję kiedyś jakieś wydłubać.
Bardzo zacne Oski
Ja nie mam obmyślonych, ale w drugiej strony grzechem byłoby nie odznaczyć np. takiego Nokdu Flower, więc może jednak przejrzę wątki i coś spiszę
Admete - Sob 01 Sty, 2022 17:17
| Aragonte napisał/a: | | I taka uwaga ogólna - jakie tam są piękne, malarskie ujęcia |
Malarskie i poetyckie. Jest już odcinek 5, ale na razie słabej jakości. Poczekam.
Aragonte - Sob 01 Sty, 2022 18:41
To ja też poczekam. Czwórkę obejrzałam Czekam na rozwój wypadków i jak teraz posplatają się losy odrodzonych postaci.
Zrobiłam parę screenów, ale niedużo, było wiele ciekawszych ujęć.
Admete - Sob 01 Sty, 2022 19:45
Wrzuciłam piąty odcinek
Trzykrotka - Nie 02 Sty, 2022 08:49
Czekając na zakończenie Red Sleeve obejrzałam trochę materiałów na YT. Nic dziwnego, że MBC obsypało dramę nagrodami-to ich pierwsza od 3 lat produkcja, która przekroczyła dwucyfrową oglądalność. Wszyscy zachwycają się solidnością produkcji i przede wszystkim grą aktorską, zwłaszcza Jun Ho, jako że idole są zawsze na cenzurowanym. Przy okazji wpadł mi w oczy klip z filmu Jun Ho Homme Fatale, tego, w którym gra on męskiego ginsaeng. Rany! Chichram się jak głupia - to trzeba zobaczyć w całości, nie tylko klipy na yt Komediowy Jun Ho jest boski i kompletnie inny od króla, którego teraz ogladamy.
Film jest na Netflixie
Admete - Nie 02 Sty, 2022 09:22
Ja się nim zachwycam właśnie aktorsko - ma wrodzony talent podparty ciężką pracą. Masz jakieś linki do YT?
BeeMeR - Nie 02 Sty, 2022 10:09
Też miałam pytać o linki
Aragonte - Nie 02 Sty, 2022 11:51
| Admete napisał/a: | Wrzuciłam piąty odcinek |
Obejrzany już w nocy
Ej, ja też chcę obejrzeć Junho jako ginsaeng!
Aragonte - Nie 02 Sty, 2022 11:54
| Trzykrotka napisał/a: | | Czekając na zakończenie Red Sleeve |
Czy w tych najnowszych odcinkach są normalne napisy? Bo nic mi się nie wyświetlało, a podejrzałam z ciekawości fragmenty szesnastego (zgadnijcie, które ).
Admete - Nie 02 Sty, 2022 12:31
Ja tam podmieniłam odcinek 16, a 17 dopiero wrzuciłam. 15 ma osobne napisy, ale też podmienię.
Trzykrotka - Nie 02 Sty, 2022 13:11
Film z Jun Ho leci już na Wschód, miałam go od dawna, tyko zapomniałam
Na zachętę kilka klipów
https://www.youtube.com/watch?v=YJZ9fvY4r70
https://www.youtube.com/watch?v=9g93Spz1Mu4
https://www.youtube.com/watch?v=3ZUlMz2b-T8
Aragonte - Nie 02 Sty, 2022 14:11
Dzięki, Trzykrotko
Podejrzałam ostatni odcinek Red Sleeve - obawiam się, że będę płakać, przygnębiający mi się wydaje Wiem, że historia itd., ale i tak buuuuu
Będę się pocieszać serduszkiem od Wioli pod moim komentarzem do sylwestrowego filmiku
Trzykrotka - Nie 02 Sty, 2022 14:19
Serduszka od Wioli działają cuda, też takie dostałam .
Ech, odnośnie Red Sleeve - życie jest krótkie i tak szkoda go marnować niepotrzebnie, kiedy ma się tego kogoś, z kim życie chciałoby się spędzić.
BeeMeR - Nie 02 Sty, 2022 14:29
Ja obejrzałam wczoraj 16, mam trochę mieszane uczucia, wieczorem obejrzę finał.
Trzykrotka - Nie 02 Sty, 2022 15:02
Ja się dopiero zaopatrzyłam. Dalej ogladamy chińszczyznę. Znudzonam już nieco, ale czego się nie robi dla towarzystwa Chińczycy dobrze zaczynają, ale zwykle tracą impet szybciej niż Koreańczycy. Co robić, Gosię ogromnie te dramy bawią.
Pokazała się w źródełku koreańska drama gejowska, z elementem wędrówki w czasie:Tinted With You
|
|
|