Seriale - Prawnik potrzebny od zaraz! - czyli dramaland po raz 15-ty
Trzykrotka - Czw 04 Paź, 2018 09:52
A ja się nie mogę odczepić od chroma. Żadna przeglądarka tak mi nie leży, jak właśnie on.
| BeeMeR napisał/a: |
A teraz zabieram się za Oczy Anioła - dotąd mnie nie interesowały wcale, ale nagle zaczęły pierwsze dwa odcinki - nigdy w życiu nie zgadniecie czemu bom taka skryta w swoich chwilowych i stałych sympatiach aktorskich |
O matko... Daj znać czy zmożesz Sama kiedyś się nad tym zawiesiłam, z przyczyn dokładnie tych samych co ty, ale prócz tego jednego wszystko mnie ciężko wystraszyło. I nawet nie tknęłam.
BeeMeR - Czw 04 Paź, 2018 09:57
Zmogę! dwa odcinki na pewno zwłaszcza że już jestem w połowie pierwszego i sami znajomi: w rolach rodziców Król Yuri z Królestwa wiatrów aka Król od Klauna oraz Lekarka z Klejnotu no i przede wszystkim Kang Ha Neul z Nam Ji Hyun a oboje bardzo lubię. KHN trochę szarżuje, co u niego niecodzienne, ale można to zrzucić na kwestię roli starszego uczniaka, ale wciąż uczniaka.
Plan zakłada przeskok do 19 odcinka od razu po 2. Moja teoria zakłada, że niektórymi melodramatami tak właśnie jest najlepiej, omija się całe nerwowisko w środku i zna koniec
Trzykrotka - Czw 04 Paź, 2018 10:04
A chyba że tak - dzieciowe odcinki i do widzenia
BeeMeR - Czw 04 Paź, 2018 10:13
Otóż to - w takim np. Will it snow at Christmas odcinki dzieciowe były najlepsze - (Koszmit i Nam Ji Hyun), a potem jedno wielkie łzawe melo, więc tym razem zamierzam sobie tego maksymalnie oszczędzić a jednocześnie poznać końcówkę na przyspieszeniu
Ujęli mnie już na wstępie jedną z moich ulubionych ballad - Starry Starry Night (Vincent)
https://www.youtube.com/watch?v=oxHnRfhDmrk
a młodzi aktorzy spisują się zgodnie z oczekiwaniem bardzo dobrze - jak zakończę seans to opiszę spoilerując maksymalnie (jak zawsze ) etap młodzieżowy a nie dzieciowy tak de facto
Trzykrotka - Czw 04 Paź, 2018 10:16
Nam Ji Hyun mnóstwo się nagrała jako dziecko. Ale nic dziwnego, zdolna jest i dziwnie sympatyczna.
BeeMeR - Czw 04 Paź, 2018 10:22
Tutaj trudno ją nazwać dzieckiem bo to młoda, pełnoletnia kobieta niemal, bo miała 19 lat
Koreańczycy to wprawdzie inaczej liczą i za barierę dorosłości uznają 20 lat - co bardzo ładnie podkreśla AM1994 albo film Twenty (który mnie zmęczył więc porzuciłam szybko)
Trzykrotka - Czw 04 Paź, 2018 10:26
BeeMer, jeśli zdobędziesz film z Ha Neulem i Park Seo Joonem, w którym grają policjantów, to się szczerze polecam. 2017, Midnight Runners.
BeeMeR - Czw 04 Paź, 2018 10:33
Mogę zdobyć, ale akuratnie nie zamierzam tego oglądać bo już sam zwiastun mnie zmęczył komedie policyjno-kryminalne to zupełnie nie moja bajka. Może jeszcze zerknę na jakieś mv to z Angel Eyes mi się podobało i zachęciło do seansu: https://www.youtube.com/watch?v=W-d-WZ_qP5Q
Trzykrotka - Czw 04 Paź, 2018 11:18
Natomiast ja chętnie zobaczyłabym komedię kryminalną, jeśli nie będzie wrzaskliwa.
BeeMeR - Czw 04 Paź, 2018 11:22
A widziałaś zwiastun? Mi odebrał chęci, ale może powybierano najgłupsze gagi... film namierzyłam więc wrzucę na wypadek gdybyś miała ochotę
A do poety Dongju miałam już dwa podejścia-falstarty, raczej przez okoliczności przeszkadzające ale nie wyszłam za wstęp. Może następnym razem.
Trzykrotka - Czw 04 Paź, 2018 12:12
No i właśnie... Nosi mnie ostatnio, nie mogę na niczym się skupić, może taka totalna głupotka byłaby w sam raz, bo chętnie zobaczyłabym tych panów razem.
BeeMeR - Czw 04 Paź, 2018 13:24
Ano właśnie, głupotka pokroju księcia z Dramalandu wchodzi mi o tej porze roku doskonale a poważniejsze rzeczy znacznie trudniej- omal nie zrezygnowałam z Forgotten przy pierwszej cięższej scenie, miałam też chęć sprawdzić końcówkę kto przeżył co byłoby super głupie, zwłaszcza że nie wiedziałabym czemu KHN wygląda jak wygląda Na szczęście tylko zerknęłam na komentarze z asianviki a tam chwalili aktorstwo i twisty fabularne więc uspokojona w pewien sposób oglądałam dalej
W przypadku Dongju może też potrzebuje dobrego czasu na seans. Zaś Midnight Runners - cóż, organicznie nie znoszę pościgów samochodowych, obowiązkowych w filmach policyjnych plus nie rozumiemy się z komediami... Może zostawię pierwszeństwo seansu komuś innemu
Btw. W Forgotten był niezły pościg pieszy, między kontenerami - takie lubię
BeeMeR - Czw 04 Paź, 2018 20:58
Oczy Anioła - odc 1.
Głównych poznajemy gdy byli dziećmi a och lody splotły się pośrednio. Dziewczynka z mamą jedzie oglądać gwiazdy nocą za miasto, obiecuje "zwrócić mamę tacie jutro". Jak to z takimi obietnicami bywa - jest niemożliwa do dotrzymania. Tunel którym jadą zawala się częściowo (animacja wali po oczach, ale pal sześć), auto dachuje. Tata potem otrzymuje nieciekawą wiadomość.
W drugiej szczęśliwej rodzinie ojciec-strażak dostaje nagłe wezwanie - idzie ratować ludzi w na wpół zasypanym tunelu. Ginie ratując matkę dziewczynki wraz z ta matką, dziewczynkę zdążył wynieść kto inny, ale traci ona wzrok. Chłopiec dostaje pamiątkowy gwizdek po tacie.
BeeMeR - Czw 04 Paź, 2018 21:12
Do głównych wracamy gdy ona ma 20 a on 18 lat, on się w niej podkochuje z daleka a ona nie wie o jego istnieniu, do czasu oczywiście. Jej marzeniem zawsze były gwiazdy i praca a planetarium i próbuje te marzenia realizować całkowicie ignorując fakt, że jest niewidoma. Oczywiście nie da się - a to wejdzie do męskiej ubikacji, a to omal nie wpadnie pod ciężarówkę - i tu ratuje ją chłopak, odkrywając przy tym jej tajemnicę.
Po pewnych różnicach zdań zaprzyjaźniają się, on próbuje jak to jest nic nie widzieć i omal sam nie wpada pod auto, uczy ją jeździć na rowerze (z dziecięcymi kółeczkami ) i takie tam
Zaprzyjaźniają się jeszcze bardziej, on ją zaprasza do domu, mama i siostra ją lubią
Zostają parą - przy czym on twardo odmawia tytułowania jej nooną . Odcinek kończy się tak słodko i miło że aż się boję jakie straszne tragedie czekają mnie w drugim
Admete - Pią 05 Paź, 2018 04:56
A u mnie Ghost Detective, odcinek z zeszłego tygodnia...Kobieta w Czerwienie zamieni się w Kobietę w Bieli...Nie powiem, ciekawy twist, ale nic więcej nie napisze, bo może ktoś jednak obejrzy. Ten serial nie jest jakoś bardzo straszny. Jest też kryminałem i ma wątki uczuciowe. Lubię bohaterów, jest ich sporo, ale każdy ma swoje zadanie do wykonania. Do aktorów nie mam żadnych zastrzeżeń.
BeeMeR - Pią 05 Paź, 2018 08:38
Hwayugi 1 dokończyłam - mam spory problem z duchami, laleczkami których organicznie nie znoszę oraz stylizacją zupełnie nie moją, na domiar CSW szarżuje ostro, wąchanie kapci mnie zmusiło do przewijania ale Małpiszon mi się podoba Ma dużo wdzięku przy całej swojej nieco złośliwej skłonności do żartów.
Czy on zmieni fryzurę na lepszą? Staram się nie widzieć tej durnej grzywki i nawet mi się udaje
Aragonte - Pią 05 Paź, 2018 09:04
| Admete napisał/a: | | A u mnie Ghost Detective |
A ja znowu zrobiłam podejście do pierwszego odcinka o jakiejś durnej porze i przysnęłam w trakcie A przecież nie uważam, żeby był nudny
Kim też idzie mi wolniutko, muszę sobie jakoś mózg zaktywizowac, mam dopiero 20 minut tego szóstego odcinka.
| BeeMeR napisał/a: | Hwayugi 1 dokończyłam - mam spory problem z duchami, laleczkami których organicznie nie znoszę oraz stylizacją zupełnie nie moją, na domiar CSW szarżuje ostro, wąchanie kapci mnie zmusiło do przewijania ale Małpiszon mi się podoba Ma dużo wdzięku przy całej swojej nieco złośliwej skłonności do żartów.
Czy on zmieni fryzurę na lepszą? Staram się nie widzieć tej durnej grzywki i nawet mi się udaje
|
Staraj się nie widziec, bo nie zmieni To nawiązanie do małpiej "fryzury", dlatego ciężko było to zmienic. LSG obciął to dopiero po ostatnim odcinku Hwayugi.
Co do kapci to się zgadzam Ogółem mieli tam czasem ryzykowne pomysły, a CSW szarżował. Ale dośc szybko zauroczyłam się Małpą i zaczęłam ignorowac kiepskie elementy. Nierówna jest ta drama, owszem. Ale rola LSG chyba najlepsza z tych, któe widziałam.
Admete - Pią 05 Paź, 2018 09:05
Ale to bardzo fajna fryzura. Pasuje do Małpy.
BeeMeR - Pią 05 Paź, 2018 09:33
Nie przeszkadza mi ta fryzura aż tak bardzo - i do Małpy faktycznie pasuje - ale zachwycona nią nie jestem
Drugi odcinek Oczu był kwintesencją melo, acz jako całość retrospekcji po pewnym podrasowaniu mógłby spokojnie być wstępem do melo albo nawet seguka, przecież można wymienić przeszczep rogówki oka na jakieś znachorskie zdejmowanie bielma czy klątwy
No ale wcześniej było świętowanie urodzin panny: rodzinnie i w parze, panna dowiedziała się, że jest pierwsza w kolejce do przeszczepu niech no tylko się znajdzie dawca.
A że wracali w deszczu, chłopak gorączkował i mama za niego rozwoziła rowerem poranną owsiankę - no i wypadek drogowy jak na zamówienie, ojciec panny (lekarz) heroicznie ją odratował, ale mama wskazała, że w razie w chce zostać dawcą rogówki dla panny. Sprawca wypadku chcąc zostać nierozpoznanym pomógł mamie przenieść się na drugi świat - bum, panna rogówkę dostała, a chłopak z siostrą też wymagającą fachowego leczenia poleciał do USA do ciotki, zostawiając pannie list wyjaśniający, niemniej tatuś list skonfiskował iu panna na próżno wzywała chłopca gwizdkiem
W małych rólkach pokazali się też:
A na koniec drama wyjątkowo perfidnie pokazała mi pana o pięknym uśmiechu i normalnej fryzurze w roli dorosłego już bohatera no i teraz zamiast do 19. muszę zerknąć do 3. Otoke?
Aragonte - Pią 05 Paź, 2018 09:38
| BeeMeR napisał/a: | | Nie przeszkadza mi ta fryzura aż tak bardzo - i do Małpy faktycznie pasuje - ale zachwycona nią nie jestem |
Przetrwaj, przetrwaj - puściłam sobie do porannej kawy fragmenty drugiego odcinka i właśnie się chichram z tekstów Son Oh Gonga ("Nie znajdziesz drugiego tak miłego drapieżcy"; "No nie, znowu ugryziona. Czemu ciągle się włóczysz i dajesz się gryźć? Ohyda" ; "Jin Seon Mi, powinnaś pójść do wojska. Tam twój introwertyzm od razu zniknie" ).
W tej początkowej części dramy podobał mi się najbardziej chyba
Edit: Trzykrotko, Małpa nawet w drugim odcinku Hwayugi (tzn. przed założeniem wiadomej bransoletki) zachowuje się jak zazdrosny o swoją panią facet Ależ SOG jest tu cudny
Trzykrotka - Pią 05 Paź, 2018 10:25
| Aragonte napisał/a: | | właśnie się chichram z tekstów Son Oh Gonga ("Nie znajdziesz drugiego tak miłego drapieżcy". |
Nie ma jak autoreklama SOG jest złośliwy czasami aż do okrucieństwa i w słowach nigdy nie przebierał, ale takim go kochamy.
CSW jeszcze długo będzie szarzował, trzeba przywyknać. Na szczęście te przegiete sceny przeplatają się z bardzo dobrymi, głównie tymi w duetach. I dla równowagi ubrany i uczesany jest nieskazitelnie.
Komputer sobie zalałam
BeeMeR - Pią 05 Paź, 2018 10:31
Buu, da się uratować?
Aragonte - Pią 05 Paź, 2018 12:14
Oby się dało, oby przeżył
BeeMeR, czy twoim zdaniem da się coco jumbo taki długi plik?
https://www.youtube.com/watch?v=gNjNZ2ZPoiA
To chyba wszystkie instrumentale ze Słoneczka, ale ciurkiem, niestety
Trzykrotka - Pią 05 Paź, 2018 12:34
SOG od samego początku az palił się do dużej Sun Mi, co zauważyłam z zaskoczeniem przy drugim seansie. Wynalazł nawet sposób, żeby dostać jej numer telefonu: "wyślę ci amulet smsem"
Laptop zapakowałam do plecaka i za pol godziny jedziemy do serwisu. Mam nadzieję, ze panowie sobie poradzą i nie wydrenują mi portfela
Aragonte - Pią 05 Paź, 2018 12:41
| Trzykrotka napisał/a: | SOG od samego początku az palił się do dużej Sun Mi, co zauważyłam z zaskoczeniem przy drugim seansie. Wynalazł nawet sposób, żeby dostać jej numer telefonu: "wyślę ci amulet smsem" |
Najlepszy dramowy podryw
| Trzykrotka napisał/a: | Laptop zapakowałam do plecaka i za pol godziny jedziemy do serwisu. Mam nadzieję, ze panowie sobie poradzą i nie wydrenują mi portfela |
Oby nie, oby nie A czym zalałaś tak konkretnie?
|
|
|