To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Moje serce ma gęsią skórkę, czyli randka numer 14

Agn - Wto 22 Maj, 2018 23:24

Aragonte napisał/a:
A ty oglądasz Lawless Lawyer?

Nie, nie oglądam. Nie cierpię przecież głównego aktora, a fabuła mnie śmiertelnie nudzi. :P ;)

(Właśnie trafił do więzienia - wszyscy chodzą w czyściutkich, wyprasowanych ciuszkach i białych jak śnieg bucikach. :mrgreen: )

Aragonte - Wto 22 Maj, 2018 23:34

Agn napisał/a:
Nie, nie oglądam. Nie cierpię przecież głównego aktora, a fabuła mnie śmiertelnie nudzi.

Wiem, wieeeeem - poświęcasz się dla nas tak samo, jak gangsterska banda dla swego upapranego sosem z czarnej fasoli hyungnima :-P
Cierpisz bardzo podczas oglądania? :pociesz:

:twisted: :twisted: :twisted:

Edit: najlepsze bromance w Hwayugi - znowu się śmiałam w głos, starając się nie pobudzic sąsiadów :rotfl:
https://www.youtube.com/watch?v=dQ5u7WEMTvo
Muszę jakoś wydłubac ten filmik, fajny jest.

Agn - Śro 23 Maj, 2018 00:05

Aragonte napisał/a:
Wiem, wieeeeem - poświęcasz się dla nas tak samo, jak gangsterska banda dla swego upapranego sosem z czarnej fasoli hyungnima
Cierpisz bardzo podczas oglądania?

Okrutnie! Najstraszniejsze jest to, że Junki tak brzydko wygląda. Ma takie okropne garnitury! Paskudnie jest uczesany! I te czarne włosy - nie mogli go ufarbować... nie wiem... na różowo? Od razu wyglądałby ładniej.
:serduszkate:

Aragonte - Śro 23 Maj, 2018 00:08

Agn napisał/a:
Okrutnie! Najstraszniejsze jest to, że Junki tak brzydko wygląda. Ma takie okropne garnitury! Paskudnie jest uczesany! I te czarne włosy - nie mogli go ufarbować... nie wiem... na różowo? Od razu wyglądałby ładniej.

Na brzydkie, źle leżące garnitury to sama znasz jeden dobry sposób, nie będę ci nawet podpowiadac :twisted:
Ale może wolisz trochę pocierpiec... :-P

Agn - Śro 23 Maj, 2018 00:29

Aragonte napisał/a:
Na brzydkie, źle leżące garnitury to sama znasz jeden dobry sposób, nie będę ci nawet podpowiadac

Ależ podziel się nim, jest już dawno po 22-ej. :twisted:

Trzeci odcinek za mną - nie powiem, praca z Bong Sang Pilem to jeden wielki rollercoaster. :mrgreen: Ale końcówka była taka, że oj... po tych wszystkich pogoniach i dawaniu sobie w mordę...

Strasznie, strasznie mi się podoba główna aktorka. Swoją szosą dużo mi się tu aktorów podoba. Pan Złol ma trochę sznyt gangstera z lat 70-tych. A sędzina? Miodzio. Bardzo dobrze zagrana rola. Super, że mogłam tę aktorkę zobaczyć w czymś jeszcze, nie tylko jako porąbaną mamuśkę Gu Jun Pyo. Widać jak na dłoni, że ona umie więcej.

Admete - Śro 23 Maj, 2018 07:23

Wczoraj obejrzałam tylko połowę 4 odcinka LL, dziś dokończę. tak, chcę romansu między bohaterami, a raczej prawdziwego uczucia :)
BeeMeR - Śro 23 Maj, 2018 07:55

Cytat:
ładne wideo z Hwayugi - spoilerowe mocno, więc głównie dla Trzykrotki, nie np. dla BeeMeR
Nie wiem czy jest jeszcze coś czego bym nie miała zaspoilerowanego w tym temacie :P ale też nie mam najmniejszej potrzeby oglądać mv z tej dramy (i tu właśnie jest problem, bo mnie do niej nie ciągnie :mysle: )
Trzykrotka - Śro 23 Maj, 2018 08:42

Jak nie ciągnie, to absolutnie nie oglądaj.
Filmiki boskie. Ja w ich bromance kocham moment wklepywania Oh Gongowi kosmetyku pod oczy przez Ma Wanga, który chwilę wcześniej grzmial na podbieranie mu tegoż :-D I windę. Windę uwielbiam :rotfl:

Aragonte - Śro 23 Maj, 2018 09:09

Trzykrotka napisał/a:
Jak nie ciągnie, to absolutnie nie oglądaj.

Też tak uważam :kwiatek: To lepiej w ogóle odpuśc sobie oglądanie. Bo jeśli zaczniesz z takim nastawieniem, to i tak zaraz to rzucisz w diabły, prawdopodobnie :wink:

Trzykrotka napisał/a:
Filmiki boskie. Ja w ich bromance kocham moment wklepywania Oh Gongowi kosmetyku pod oczy przez Ma Wanga, który chwilę wcześniej grzmial na podbieranie mu tegoż :-D

Dla mnie ładnie było w tej scenie też to, że Oh Gong chyba po raz pierwszy zwierzał się wtedy Ma Wangowi (z cierpień nieodwzajemnionej miłości, a jakże :mrgreen: ).
Nadal jednak jest mi przykro, że takiego potencjału, który tkwi w Wędrówce na zachód, siostry Hong nie wykorzystały :zalamka:

BeeMeR - Śro 23 Maj, 2018 09:12

Podobny problem mam z Realem - jest mi wszystko jedno który Koszmit okaże się tym Prawdziwym, bo obaj są imho do odstrzału :P Zostawiłam film wczoraj pół godziny przed końcem - bo już mi się nie chciało wczoraj oglądać ostatniego aktu - dziś kończę - to wyraźnie świadczy o jakości filmu :P
No właśnie - to nie jest dobry, tylko dość przeciętny film, pełen przemocy i seksu, a takich w koreańskiej filmotece na pęczki. Jest on bardzo dobrze zagrany, ale co z tego - i takich nie brakuje. Z pannami też miałam problem, bo mi się potwornie myliły jak były ubrane - gołe już nie, bo ta druga ma pompowane, sztuczne cycki.

Myliłam się co do piosenek - były - tylko w formie "wyginam śmiało ciało" lasencji z kasyna oraz na koniec walki choreograficznej - narkotycznie odjechanej, bo będącej wyraźnym efektem prochów (tak jak samo rozdwojenie jaźni Koszmita)

Co do występów gościnnych:
przegapiłam Mordercę :cry2:
czyli cameo było zmarnowane, skoro nie pofatygowali się by zrobić najazd na jego twarz choćby przez sekundę. IU widziałam, ale tylko dlatego, że wiedziałam, że to ona, na dalekim planie w oglądanym przez Koszmita nr 2 tv wręczała nagrodę Koszmitowi nr 1.
Suzy bym przegapiła, gdybym nie wiedziała że to ona -

Najlepiej widoczna jest Panna z Nogami aż do Nieba z Producentów - przechadza się po kasynie jako hostessa/krupier i naprawdę trudno przegapić jej sylwetkę i znudzoną minę ;)

Ergo: nie polecam.

Aragonte - Śro 23 Maj, 2018 09:16

BeeMeR napisał/a:
Podobny problem mam z Realem - jest mi wszystko jedno który Koszmit okaże się tym Prawdziwym, bo obaj są imho do odstrzału

A nie, Oh Gong nie jest do odstrzału - będę go bronic jak niepodległości :mrgreen: :wink:
A Real podejrzałam i zdecydowanie oglądac tego nie będę.

BeeMeR - Śro 23 Maj, 2018 09:40

Ależ ja Hwayungi w odpowiednim czasie przynajmniej zacznę, bo czasem tak mam, że zabieram się do dramy jak pies do jeża a jak zaczynam to wchodzę jak w masło i robię sobie przyjemny maraton - może być tak i w tym przypadku.

Grzebnęłam trochę za tym zaginionym cameo -
https://www.koreaboo.com/...pearances-real/

Jest! Nic dziwnego, że nie załapałam że to on, tak wygląda w filmie:

I ja go miałam poznać? :czekam2:

Trzykrotka - Śro 23 Maj, 2018 12:20

No tak, raczej trudno było przeniknąć wzrokiem to niewidoczne cameo :roll: Nic to, Morderca już niedługo we własnej dramie :banan:
Film i tak obejrzę, a przynajmniej spróbuję - gołego Koszmita nie odpuszczę.

Aragonte, piękne fv wyszukałaś :kwiatek: Tan z kobietami zawsze mnie bardzo smuci - wszyscy panowie na koniec zostali sami, od Generała Mroza po Oh Gonga. No, ten ma przynajmniej nadzieję i to niemałą.

Patrzcie, są już FV z LL
https://www.youtube.com/watch?v=1LEpG4tM6mE
Oczekiwanie na romans jest powszechne, jak widać.

Aragonte - Śro 23 Maj, 2018 13:20

Trzykrotka napisał/a:
Film i tak obejrzę, a przynajmniej spróbuję - gołego Koszmita nie odpuszczę.

Gołego Koszmita widziałam, ale cały film odpuszczam :-P

Trzykrotka napisał/a:
Aragonte, piękne fv wyszukałaś :kwiatek: Tan z kobietami zawsze mnie bardzo smuci - wszyscy panowie na koniec zostali sami, od Generała Mroza po Oh Gonga. No, ten ma przynajmniej nadzieję i to niemałą.

Na Soompi i DB psioczyli przez to na siostry Hong - no wściekły się chyba, że tak to poprowadziły :roll: Niby to akurat jest trochę zgodne z pierwowzorem, ale i tak :foch2:

Trzykrotka napisał/a:
Patrzcie, są już FV z LL

A widziałam wczoraj, widziałam :mrgreen: I nawet chciałam wkleić, ale darowałam sobie :wink:

Trzykrotka - Śro 23 Maj, 2018 13:42

Aragonte napisał/a:
Na Soompi i DB psioczyli przez to na siostry Hong -

Nie tylko na siostry Hong. Wcześniej to samo spotkało wszystkie kobiety z ML, tylko żmija ostała się na końcu.

Aragonte - Śro 23 Maj, 2018 14:08

Trzykrotka napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Na Soompi i DB psioczyli przez to na siostry Hong -

Nie tylko na siostry Hong. Wcześniej to samo spotkało wszystkie kobiety z ML, tylko żmija ostała się na końcu.

A to nie było jakoś zgodne z wydarzeniami w chińskim pierwowzorze? Czy tam przeżyło parę pań?

BeeMeR - Śro 23 Maj, 2018 14:43

Ależ oglądaj - zerknąć może i warto, on tu jest w różnych odsłonach, maskach itp.

Tu walka - taniec o której wspominałam (czyli naćpany bohater)
https://www.youtube.com/watch?v=iAltJCI49fU

on potem seksi się z obiema pannami (i sam sobie robi dobrze) - z jedną jakby na siłę, z drugą ochoczo - właściwie to było tych scen jak dla mnie za dużo i zbyt dosadnie - acz oczywiście wszystko stosownie przycięte (wolałabym, żeby film sam w sobie był lepszy, bardziej przemyślany a mniej mętny pod koniec) - ale taka już koreańska sztuka filmowa :roll: - oby następnym razem Koszmit grał głową i lepiej dobrzał projekt :trzyma_kciuki: Siwon też, niech gra głową, a nie tyłkiem (choćby i zasłanianym ja jakąś torbą) i następnym razem wybierze projekt lepszy niż Rev Love :trzyma_kciuki:

Ja jestem autentycznie zła na te zmaszczone cameo - PSJ i IU - nie po to się zaprasza celebrytę by go postawić w ciemnym kącie :bejsbol:

Cytat:
Ja tylko pragnę zaznaczyć, że nie wiem, czy to z tej samej sceny, ale zdjęcie tego pana wygląda jak reakcja na widok ze zdjęć poprzednich. :lol:
To ten piercing niewątpliwie zrobił wrażenie - ale "żeby życie miało smaczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek" ;)
Tu chyba też pani z Producentów:

Trzykrotka - Śro 23 Maj, 2018 16:03

BeeMeR napisał/a:

Tu walka - taniec o której wspominałam (czyli naćpany bohater)
https://www.youtube.com/watch?v=iAltJCI49fU

Scena ładnie zrobiona, choć to wszystko zapewne zbyt przekombinowane. No nic, zerkniemy...

Aragonte - Śro 23 Maj, 2018 16:45

BeeMeR napisał/a:
Ja jestem autentycznie zła na te zmaszczone cameo - PSJ i IU - nie po to się zaprasza celebrytę by go postawić w ciemnym kącie :bejsbol:

Zgadzam się, bez sensu to :roll:

Hwayugi
Widzę, że nadal pojawiają się pojedyncze komentarze na DB wyrażające opinie o finale Hwayugi :-P Mam nadzieję, że siostry Hong mrówki kąsają po łydkach z każdym takim postem. A najlepiej codziennie :twisted:

Lawless Lawyer
Sang Pil w kajdankach, machający łapkami - nie do końca o ten gif mi chodziło, ale niech będzie :lol:

Przez LL mam ochotę obejrzeć sobie Kung Fu Panda :lol:

Wpis z Soompi o LL (40somethingajumma):
Cytat:
Hahaha... I love Sang Pil and his minions... the team work is crude but effective. Also great is SP and JY. I really like the actress and she's a very good match for LJG. So far I'm enjoying this more than Dog and Wolf which always felt plodding to me. And I like Seo Ye Ji a lot more as the lead female.

Three episodes in and the show is off to a flying start... All in all a rowdy and rip-roaring ride. First day in court and SP throws down the gauntlet and declares war on the judge and her minions. I suppose he must have let slip that it was his minions that created the chaos in court so that he would land up in jail. It's obvious why he's the Lawless Lawyer, taking a rather unorthodox approach to this legal obligations.

What makes this show extra special is that it fully utilizes LJG' skills as an actor and a martial arts pugilist. I would go so far as to say that it is tailor-made for him. I like every aspect of BSP... the jovial, devil-may-care lawyer, the confident fixer and the vengeful, angsty son. There is definitely a dark edge to BSP. I feel a strong Money Flower/Bad Guys 2 vibe coming out of this but at this stage, the action tends towards the slapstick rather than the raw, brutal violence of BG 2. In some ways, I would say, LL reminds me of a Marvel superhero flick. The gangster part of him is akin to the superhero side and the lawyer part is the alter ego. It's not much of a mask or secret identity as in the case of Daredevil who is also a lawyer by day... but so far I'm really enjoying how the show plays with and balances out both sides of the character's skill set.

Widzę, że przewijają się zachwyty nad Junkim i rolą skrojoną jak dokładnie dla niego, no i wyrażane nadzieje, że może jednak zagra wkrótce w rom-comie :wink:

Admete - Śro 23 Maj, 2018 18:14

Zaczęłam About time i na razie stwierdzam, że to sympatyczna i zabawna opowieść. Spróbuję trochę pooglądać, bo Wok of love, to jednak nie moje klimaty, a potrzebuję jakiejś lekkiej historii.
Aragonte - Śro 23 Maj, 2018 18:29

A kto w tym gra? Pan Dołeczek? :wink:
Admete - Śro 23 Maj, 2018 18:46

Tak, Pan Dołeczek i z panią wypada świetnie. Właśnie chichram się, bo wstawiona pani spiewa piosenkę o małym rekinie :lol:
Aragonte - Śro 23 Maj, 2018 22:32

A to może na to zerknę :wink:

I coś dla Trzykrotki - filmik z Mastera nr 20, panowie znowu się wydurniają i polewają wodą (lodowatą też :-P ) w jakiejś łaźni.
Ja nie mogę z tym Seung Gi :rotfl: Nie mam pojęcia, co tam mówią, ale i tak się chichram :rotfl:
LSG jest przeuroczy :serduszkate:
https://www.youtube.com/watch?v=Uu3uSRAI-10
A tutaj wyszło nam w pewnym momencie z tego 4 misterów mokrego podkoszulka :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=WxeXKQHHD3w

A tu nasi czterej panowie próbują medytowac (bo ich mistrzem jest chyba jakiś buddyjski mnich, mam wrażenie) - z marnym skutkiem :rotfl: Od razu mi się przypomniał fragment "Wędrówki na zachód", w którym Sun Wu-kung mówił o tym, że jest niezdolny usiedziec w bezruchu dłużej niż 5 minut :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=XFArpaZVok4
Nie mogę się doczekac na ten 20. odcinek Mastera :lol:

Agn - Śro 23 Maj, 2018 23:46

Aragonte napisał/a:
Przez LL mam ochotę obejrzeć sobie Kung Fu Panda

:lol:

Jestem po odcinku nr 4, zachłyśnięta z zachwytu. Plus mam swój typ wrednej baby, który bardzo lubię. Zachodzę w głowę, jaką władzę ma sędzina, że Złol klęka przed nią, błaga i daje się lać po mordzie. To jest dla mnie niesamowite - co ona musiała kiedyś zrobić, że całe miasto je jej z ręki - że maluczcy, to dla mnie zrozumiałe, nie ma jak dobry PR, ale ci, którzy ją znają trochę bardziej??? Wow!
Sang Pil rozwalił jej odsłanianie złotego pomnika tatusia (czy tylko mnie zaśmierdział ten pomnik jak sam Kim Ir Sen???). Ciekawa jestem, co dalej, bo i sędzina już wie, kim jest BSP, i Złol. A panna Ha się zaraz dowie, jak dostanie wieści od szpiega. Albo jej powie "wujek" Sang Pila, jak można wnioskować z zapowiedzi.
Aha, kręcili też scenę, kiedy to panna Ha rozwali samochód Sang Pila. Ciekawość, czym jej podpadł (bo nie sądzę, że samym rzutem kluczykami). Oj, nasza parka ma power ekranowy, tyle wam powiem. :mrgreen:

Zmykam spać. :grobek:

Trzykrotka - Czw 24 Maj, 2018 07:52

Ta sędzina jest jeszcze lepsza niż pani senator z TW. Tamta to byl typ słodkopierdzący, do mdłości, ta jest z cyklu "kobieta, która ma władzę," jak moja niegdysiejsza psychopatyczna dyrektorzyca z banku. Typ, którego boję się potwornie. Na tych gangsterów jednk musi coś mieć, że pokłony jej składaja dosłownie czołobitne.
Figura ojca była zaiste w nieocenionym stylu radzieckiego socrealizmu - koszmarek jak rzadko.

Mam nadzieję, że dziewczyna trochę bardziej zaistnieje dzięki roli u boku Jun Ki. Grywa niby, ale chyba najbardziej znaną rolę miała w Save Me, bo w Hwarangach nikt na nią uwagi nie zwrócił. A drama, w której ja na nią zwrociłam uwagę, Night Watchman, była dramatycznie zła. W Pannie Oh tylko przemknęła przez ekran. Oby teraz wszystkim pokazała, co potrafi.
Dobry ten post z soompi, jakkolwiek powstrzymałabym się jeszcze z porównaniem do Wilczka - tej dramy za mało mamy, a Wilczek w przypadku Jun Ki był doskonalością.

Medytacja w Masterze, taaa :rotfl: