To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Winter sonata, czyli dramy na koniec roku

Trzykrotka - Wto 11 Kwi, 2017 10:54

Nawet ta okropna aktorka grająca teściową jest stonowana i nie tak wrzaskliwa jak zwykle.

Bardzo podobają mi się te plakaty z maską z dramy z naszym Nefrytem
http://www.dramabeans.com...e-mask-posters/

Admete - Wto 11 Kwi, 2017 15:19

Teściowa na swój sposób będzie pewnie zabawna. Za Nefrytrem to ja nie przepadam jakoś szczególnie - ani z wyglądu ani z gry.
BeeMeR - Wto 11 Kwi, 2017 19:46

Olaboga, żeby trzeba było przepraszać za życie osobiste... No ale jeżeli im to pomoże jako parze to czemu nie:
https://www.dramafever.co...w-controversy-/

Trzykrotka - Wto 11 Kwi, 2017 20:56

Nawet mi się nie chce tego czytać. To istna niewola, być tak zmuszonym zadowalać jakąś anonimową masę tzw. fanów. Podejrzewam, że nadal wylewają na nich wiadra g******
Agn - Wto 11 Kwi, 2017 21:05

Trzykrotka napisał/a:
Na razie panna jest najsłabszym ogniwem, a sporo ma czasu ekranowego. I odcinki za długie. Ale wydaje mi się, że dwa pierwsze odcinki to był długi i rozbudowany wstęp i że z chwilą pojawienia się we współczesności pisarza-widma, sprawa ruszy z kopyta (oby). Po drugim odcinku jestem pełna nadziei i trzymam kciuki za dramę. Klimat jest odpowiednio tajemniczy, przebitki w lata 30 intrygujące, a sceneria miła dla oka. Na razie jestem ostrożna optymistką.

Ja sobie właśnie przerabiam drugi odcinek. Przyjemnie się ogląda, choć niecierpliwie czekam na wszystkie przebitki z lat 30-tych. :)
Trzykrotka napisał/a:
taka trochę młodsza panna Marple.

No teraz to mnie zaintrygowałyście, obywatelko!
Trzykrotka napisał/a:
Bardzo podobają mi się te plakaty z maską z dramy z naszym Nefrytem
http://www.dramabeans.com...e-mask-posters/

Ooo, faktycznie świetne! Bardzo chętnie obejrzę tę dramę. A przynajmniej pierwszy odcinek, by posmakować, czy to potrawa dla mnie. :)
Trzykrotka napisał/a:
To istna niewola, być tak zmuszonym zadowalać jakąś anonimową masę tzw. fanów. Podejrzewam, że nadal wylewają na nich wiadra g******

Owszem. I pewnie stąd te przeprosiny. Wiecie, można się buntować ile wlezie, że to jego życie prywatne i żadna zidiociała bezmózga fanka nie ma prawa wpierdzielać się w nie z buciorami, ale weźmy pod uwagę specyfikę koreańskich fanów - oni są naprawdę pieprznięci i to niezdrowo. I wcale nie pieprznięci w zabawny sposób. A niektórzy potrafią być wręcz niebezpieczni. Pamiętacie TGL? Była "narzeczona" Dokko mówiła mu o listach z pogróżkami i takimi tam - to nie jest tylko wymysł scenarzystów. Stawiam, że tu chodzi o załagodzenie sytuacji zanim jakaś "największa fanka" Junkiego zrobi np. krzywdę Jeon Hye Bin. Bo tak patrzę, ile się hejtu wylało, to podejrzewam, że niejednej już stanął w pustym łebku plan zniszczenia "rywalki". :roll: Biedna parka. Kurde, daliby im się cieszyć sobą. :roll:

Agn - Wto 11 Kwi, 2017 21:58

Oglądam dalej. Ach, ten drugi pisarz, to jest Cordon! Zachodziłam w głowę, skąd gościa znam.
Jakie on ma białe zęby. :shock:

BeeMeR - Wto 11 Kwi, 2017 22:26

Agn napisał/a:
weźmy pod uwagę specyfikę koreańskich fanów - oni są naprawdę pieprznięci i to niezdrowo.
Mnie to przypomina któregoś japońskiego aktora, nie wiem czy nie od Galileo, który musiał listownie przepraszać fanów, że też chciał założyć rodzinę i się ożenił (grubo po 40-tce), bo fanki wpadły w histerię na wieść o ślubie :zalamka:

Dokończyłam 1. odc Pasty - gościu jest dwutwarzowy ;)
Najpierw miły facet od ratowania rybek, a potem skończony palant jako szef kuchni - zachowania ramseyowo-gordonowe przewinęłam - nie znoszę marnowania jedzenia i gnojenia ludzi, a to 2w1.
A po tym wszystkim wraz z wywaleniem z pracy oczekuje zachowań randkowych :zalamka: Jasne, ona niewątpliwie o niczym nie marzy o niczym innym :roll:
Czy ja dobrze kojarzę, że ona zwrot pieniędzy ojca oddała poprzedniemu szefowi (nie wiem czemu, ale ja niezbyt dokładnie czytałam napisy, przyznaję :P ) z którym urwał się kontakt, więc kasy niet.

Agn - Wto 11 Kwi, 2017 22:32

BeeMeR napisał/a:
fanki wpadły w histerię na wieść o ślubie

Aż się boję pomyśleć, jak bardzo będzie musiał Junki przepraszać, jak się któregoś dnia zdecyduje na ożenek.
A na spłodzenie potomka pewnie będzie potrzebował pisemnej zgody. :roll:

Edycja: No wwwwrrrreeeeeszcie! Doczekałam się Tego Drugiego, Który Podobał Mi Się Bardziej Od Hwa Shina w JI (rany, muszę mu znaleźć inną ksywkę...)! Jak jemu dobrze w kapelutku! :serduszkate:

Obejrzałam do końca drugi odcinek - dla mnie super. Czekam na dalsze. :)

Trzykrotka - Śro 12 Kwi, 2017 06:58

Ten Drugi Który Podobał Ci Się Bardziej :lol: nazywa się prawie Gu Jun Pyo i ja go dzięki temu pamiętam. I też uważam, że jego nadejście zelektryzowalo atmosferę. I wejście z lat 30, prosto w charlestona, i wejście współczesne, jak po sznurku do starej maszyny do pisania.
Cordon :wink: Wychodzi, że jego jedyna dobra powieść, Fate, pewnie nie jest jego.

'Młodsza panna Marple' jest naprawdę fajna - muszę jeszcze 2 odcinek obejrzeć. Ale nie wiem, czy dasz się przekonać, bo nie lubisz tej aktorki. Tyle, że w Queen of Mystery jest naprawdę dobra w swoim rodzaju.

W Pascie nadal pełno pretensji i awantur, a Chef coraz bardziej staje sam przeciw światu. Jak tu zrobić włoską knajpę wysokiej klasy, gdzie nie poda się marynowanych jarzyn do makaronu, a makaron nie będzie pływał w sosie, tylko był nim oblepiony? Oto jest linia konfliktu chef- manager i połowa załogi. Tak, pieniądze były czymś jak prezent za zaopatrywanie restauracji u konkretnego dostawcy, otrzymała je dziewczyna i oddała Włochowi, który zniknął po zwolnieniu go z pracy.

Podejrzewam, że biedny Jun Ki chce też trochę tymi przeprosinami zatrzymać nienawistne komentarze w internecie. Jedna z panien z tumblra pisała, że pierwszego dnia na Weibo przelewalo się od hejtu, a Jun Ki był tam dwa razy on line. Bardzo to jest przykre. Nie wiem, czy swego czasu Woo Bin tuż po sukcesie Heirs nie rozstał się z dziewczyną, z którą był od kliku lat, między innymi dlatego, że fanki jej nienawidziły. Chore to wszystko.

Agn - Śro 12 Kwi, 2017 09:00

Trzykrotka napisał/a:
Ten Drugi Który Podobał Ci Się Bardziej nazywa się prawie Gu Jun Pyo

Właśnie pamiętałam, że jakoś coś koło tego, ale zapomniało mi się, w którą stronę poszła drobna różnica. :mysle:
Trzykrotka napisał/a:
'Młodsza panna Marple' jest naprawdę fajna - muszę jeszcze 2 odcinek obejrzeć. Ale nie wiem, czy dasz się przekonać, bo nie lubisz tej aktorki. Tyle, że w Queen of Mystery jest naprawdę dobra w swoim rodzaju.

Może się przekonam. Zachęciłyście mnie. :)
Trzykrotka napisał/a:
Podejrzewam, że biedny Jun Ki chce też trochę tymi przeprosinami zatrzymać nienawistne komentarze w internecie. Jedna z panien z tumblra pisała, że pierwszego dnia na Weibo przelewalo się od hejtu, a Jun Ki był tam dwa razy on line. Bardzo to jest przykre. Nie wiem, czy swego czasu Woo Bin tuż po sukcesie Heirs nie rozstał się z dziewczyną, z którą był od kliku lat, między innymi dlatego, że fanki jej nienawidziły. Chore to wszystko.

Właśnie o tym mówię. Naprawdę w Korei celebryci mają totalnie przerąbane. Swoją szosą reakcja "fanów" pokazuje, że facet miał rację, siedząc cichutko jak myszka. W ten sposób zyskał choć 2 lata spokoju.

Trzykrotka - Śro 12 Kwi, 2017 09:09

Agn napisał/a:

Właśnie o tym mówię. Naprawdę w Korei celebryci mają totalnie przerąbane. Swoją szosą reakcja "fanów" pokazuje, że facet miał rację, siedząc cichutko jak myszka. W ten sposób zyskał choć 2 lata spokoju.

Dokładnie. Wiedział, czym to pachnie.

Agn :kwiatek: spróbuj sobie tę Mystery Queen jeśli ci się w harmonogramie zmieści, bo ma fajny, lekki klimat i ładną stylizację, a aktorka bardzo pasuje do roli.

Agn - Śro 12 Kwi, 2017 09:27

Spróbuję... yyy... za jakiś czas chyba, bo mam dramy rozgrzebane. Wrócę sobie do TLTSILY, żeby zobaczyć, czym się to skończy (choć obawiam się, że na razie rozwodem w imię wyższych celów). No i Nirvana czeka i stygnie.
Trzykrotka - Śro 12 Kwi, 2017 11:23

No właśnie, Nirvana, jak u mnie Generał
Agn - Śro 12 Kwi, 2017 19:30

Biorę się więc za Nirvanę, by nie stracić wątku. Poza tym drama wizualnie jest cudowna, a czekam, co tam się dalej wydarzy. :mrgreen:
Trzykrotka - Śro 12 Kwi, 2017 23:09

Ja drugi odcinek Panny Marple (jest już trzeci :banan: )
I już wiadomo, jak ajumma i ten poharatany policjant - król urody wszystkich seulskich policjantów :lol: znaleźli się na tym samym podwórku. Nie wiem, jak Admete sądzi, ale choć kawały o zatwardzeniach i biegunkach bawią mnie średnio, to jednak kiedy nie ma na ekranie naszej Panny Marple, temperatura pada o kilka kresek. Jak sobie dedukowała, o której zaczną sprzedawać promocyjne jajka w supermarkecie :mrgreen: Teściowa o dziwo też mi się podoba. Normalnie jej nie trawię - a tu miła niespodzianka.
Ta sucha prawniczka w bieli to panna z Baek Dong Soo, ta z mapą na plecach, w której się kochał Ji Chang Wook?

Admete - Czw 13 Kwi, 2017 07:33

Mam podobne wrażenie - bez ajummy jest nudno. Ponarzekam na nowe dramabeans - nic nie umiem tam znaleźć. I chyba już nie ma informacji o tym, co w danym dniu się ukazuje. A ja nie pamiętam :( Zawsze sobie tam sprawdzałam.
BeeMeR - Czw 13 Kwi, 2017 07:40

Admete napisał/a:
I chyba już nie ma informacji o tym, co w danym dniu się ukazuje. A ja nie pamiętam :( Zawsze sobie tam sprawdzałam.
Jest, tylko schowana na dole strony pod "resources".
http://www.dramabeans.com/resources/

Wczoraj obczajałam db bo też mnie nie zachwycił nowy układ strony :roll:
Pewnie się przyzwyczaję z czasem.
http://www.dramabeans.com...-out-the-kinks/

Admete - Czw 13 Kwi, 2017 07:49

Dzięki - zapisałam linka. Nie daje rady ich teraz czytać, oczy mnie bolą. Strona wali po oczach - jest jakaś taka jasne i ma różne kolory czcionek w komentarzach. Odpadam. Jak to mówią - lepsze jest wrogiem dobrego.
Trzykrotka - Czw 13 Kwi, 2017 09:06

Trzeba będzie przywyknąć. Ja też nie jestem zachwycona. Admete, dobrze, że wyciągnęłaś ten dzienny plan emisji, bo pewnie też pomstowałabym, że już go nie ma :kwiatek:
BeeMeR - Czw 13 Kwi, 2017 09:30

Trzykrotka napisał/a:
pewnie też pomstowałabym, że już go nie ma :kwiatek:
Tam gdzie był, po prawej stronie strony głównej pojawił się link ;) Pewnie inni tez wytykali to utrudnienie.
Mnie się też ogromnienie podobają "rationgs"za mało dram na stronę - mało czytelne jak się nie pamięta nazwy.

Trzykrotka - Czw 13 Kwi, 2017 10:01

Przywykniemy, albo poszukamy innego serwisu, trudno.

Ciekawa jestem dzisiejszej ajummy - detektywa. Morderstwo? I właściwy detektyw już na miejscu :banan:

Admete - Pią 14 Kwi, 2017 13:45

Queen of mystery to niezła zabawa, natomiast Chicago typewriter - w moim odczuciu coś jest nie tak z tym serialem. Za dużo grzybów w barszczu.
BeeMeR - Pią 14 Kwi, 2017 19:41

W JI Hwa Shin właśnie tańczył z pielęgniarką i lekarką na koniec terapii - 21. odc, ok 15.min.

Myślę, że usuwając Nari z programu uratował jej posadę - wyraźnie nie poradziła sobie przy drugiej wpadce z tłem, zamurowało ją, przy ew. kolejnej byłoby jeszcze gorzej.

Sesja ślubna reporterek urocza - tj. ich zbiorowisko w windzie ;)

Agn - Pią 14 Kwi, 2017 20:21

Mnie sie ChT podoba takie jakie jest. Po drugim odcinku lyknelam nawet panne, choc ona faktycznie jest najslabsza postacia. Zobaczymy jak to sie dalej rozwinie. Czekam na kolejny odcinek.
Admete - Pią 14 Kwi, 2017 20:32

Odpadłam przy "trzęsieniu" ziemi i obrazach jak z Pottera ;)