To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Kropki, paski i uczuciowe trójkąty - dramaland po raz 9

BeeMeR - Pon 01 Sie, 2016 13:43

niom, ja mam widocznie zboczenie segukowe, bo wszystko mi tu zagrało jak trzeba, co w dużej mierze zawdzięczam Smokom i ich wersji LBW oraz znajomości aktorów i ich odróżnianiu ;)
dla mnie nie do przejścia był jakiś krwawy seguk z CSW gdzie na końcu była jakaś okrutna rzeź nie wiem czemu oraz to cudo ostatnio z Hyun Binem :roll:
Ale jak pisałam - nie jest on dla wszystkich ;) więc nie polecam :P

Lekko edytowałam ostatni spoiler.

Trzykrotka - Pon 01 Sie, 2016 21:43

Beautiful Mind im bliżej końca, tym lepiej. Pochłonęłam 9, 10 i 11 odcinki jednym tchem. Został mi 12 - i sama końcówka.
Co prawda drama weszła w taki typowy tryb "kolejnych przypadków medycznych," ale cóż - taka uroda kryminałów i seriali o lekarzach: na poczatku pojawia się pacjent, pacjent ma jakąś historię, lekarze lecząc go zderzają się też z tą historią, wszystko kończy się happy endem albo śmiercią.... itd. Tutaj był i happy end i śmierć, ale mniejsza o to. Bo najważniejsza jest droga doktora Lee do odnalezienia człowieka w "potworze," dowiedzenie się, czy potrafi czuć.
A to jest w dramie pokazane zachwycająco - nie mam innego słowa. Doktor Lee już nie walczy z otoczeniem, które i tak wie, co o nim (jak najgorzej) sądzić. Okopał się na swoim stanowisku w szpitalu, nie boi się walić prawdy prosto z mostu i stawać pod prąd możnym tego świata (jak temu celebrycie z chorą i agresywną żoną i bitym dzieckiem), czy stosować nielegalnych terapii. Do kontaktów ze światem na swoje "wi-fi," sliczną i promienną policjantkę, która na każde zawołanie tłumaczy mu zawiłości ludzkich serc. Jaka piękna i poruszająca jest ich relacja, jakie poruszające jego wyznanie, że chyba w końcu kocha - ją, jaka piękna jej odpowiedź :serduszkate:
Oczywiście, doktor nie byłby sobą, gdyby nie kazał natychmiast zrobić sobie tomografu, by stwierdzić, że a/ miłość nie dokonała żadnych fizycznych zmian w jego mózgu, ergo: miłość nie istnieje. I odłączył się od WiFi.
Kurcze, będę jęczeć razem z Admete - bolałoby, gdyby dokręcili te dwa odcinki? :cry2:

A wiecie co - szlag człowieka może trafić. Zepsuł mi się pendrive na którym miałam 1/3 odcinka 2 Producers przetłumaczone. I poszło się paść. Cała robota o nowa, a odcinek ma 1,5 godziny! Zapłaczę się.

Aragonte - Pon 01 Sie, 2016 22:32

Oj, Trzykrotko, współczuję utraty napisów :( Na pewno nigdzie indziej ich nie ma??? I czy danych z pena nie można jakoś odzyskać?

A jak zacznę oglądać BM, będę pewnie warczeć i narzekać na skrócenie dramy razem z wami.
I ten doktor z BM nie ma racji, przynajmniej zdaniem scenarzystów Brain :lol: Tam skan mózgu bohaterki coś wykazywał - zmiany chemiczne, wyróżnione ładnymi kolorkami :wink:

Edit: Admete, widziałaś ten recap Brain? Bardzo ładnie o nim tam piszą, tu np. o odcinku 13, podczas którego płakałam z doktorem Lee :cry2:
http://kdramachoa.com/dr-...ain-episode-13/

Ale teraz patrzę sobie na deputowanego Kima podczas pewnej audycji radiowej :serduszkate: Zrobiłam stopklatkę, żeby napisać posta, więc mogę sobie patrzeć do woli :wink:

Trzykrotka - Pon 01 Sie, 2016 23:40

Aragonte napisał/a:

Ale teraz patrzę sobie na deputowanego Kima podczas pewnej audycji radiowej :serduszkate: Zrobiłam stopklatkę, żeby napisać posta, więc mogę sobie patrzeć do woli :wink:

Bardzo lubię tak robić :kwiatek:

Te napisy to już prędzej odtworzę, zgrzytając zębami. Zawsze sobie powtarzam, żeby takie rzeczy zapisywać w kiku miejscach i nigdy tego nie robię - mam nauczkę :?

Zmieniając lekko temat: w hebe jest akurat promocja - nakupiłam sobie maseczek w płachcie i czuję się jak Koreanka z tym czymś na obliczu :lol: Ale muszę powiedzieć, że uczucie jest boskie, a skuteczność wielka :oklaski:

Aragonte - Pon 01 Sie, 2016 23:48

Maseczki w płachcie są genialne :-D

Edit: oglądam na tv fragmenty AAMR. Niestety, chodzi tam tylko wersja z wgranymi napisami PL. Nadal bawię się świetnie :-D i z dziką radością śledzę rozwój uczuć na linii deputowanych z wrogich partii :wink: :serduszkate:

Admete - Wto 02 Sie, 2016 07:52

Trzykrotka napisał/a:
Kurcze, będę jęczeć razem z Admete - bolałoby, gdyby dokręcili te dwa odcinki? :cry2:

No właśnie - dwa odcinki. Czy świat KBS by się skończył, bankructwo? Potem by wydali dvd na rynek zachodni i odrobili straty.

Trzykrotka - Wto 02 Sie, 2016 08:18

Widziałam gify z nowego odcinka. Doktor Lee odkorkowany - odział się w jasną zieleń :banan:
Admete - Wto 02 Sie, 2016 08:26

Widziałam fragmenty. Będę oglądać dziś odcinek 12 i 13.
BeeMeR - Wto 02 Sie, 2016 08:46

Wejdę wam w BM z OML - na razie daleko do romansu, ajumma najwyraźniej wzięła pod skrzydła nie jedno, ale dwójke dzieci - kilkulatkę-niemowę i dwudziestokilkulatka, co to go budzić i wyciągać z łóżka siłą trzeba :rotfl: Oprowadzać incognito po sklepach itp. :rotfl:

Była to era telefonów ze świecącą klapka ;)

Trzykrotka - Wto 02 Sie, 2016 08:48

BeeMeR napisał/a:
ajumma najwyraźniej wzięła pod skrzydła nie jedno, ale dwójke dzieci - kilkulatkę-niemowę i dwudziestokilkulatka, co to go budzić i wyciągać z łóżka siłą trzeba z łóżka :rotfl:

Dokładnie :mrgreen: Pomyśl, że to materiał na tatusia :serduszkate:

BeeMeR - Wto 02 Sie, 2016 08:52

Trzykrotka napisał/a:
Pomyśl, że to materiał na tatusia :serduszkate:
Do majstrowania to dwudziestokilkulatek-łóżkowicz jest w sam raz ;) Do wychowania dzieci gorzej :wink: .

Nie wiem jednak o czym myślałam, że mi się "łóżko" zdublowało - może o przyszłym zaciąganiu, a nie wyciąganiu ;)

Trzykrotka - Wto 02 Sie, 2016 09:14

Łóko, jak i całe mieszkanie, bardzo miał zacne (o zaciąganiu staram się nie myśleć, bo dzień pracy przede mną, trzeba być przytomnym :rumieniec: ) Już nie wiem w ilu dramach widziałam potem te wieżowce, w których mieścił się apartament Min Woo sssi z siłownią.
A co do materiału na tatusia, to geny jednak zacne. Pamiętam, jaka na db panowała uciecha, kiedy mała po raz pierwszy odezwała się do taty - w odpowiedzi na jakie jego zdanie :rotfl:

BeeMeR - Wto 02 Sie, 2016 09:17

Trzykrotka napisał/a:
Już nie wiem w ilu dramach widziałam potem te wieżowce, w których mieścił się apartament Min Woo sssi z siłownią.
Owszem, a Koszmit tez tam aby nie mieszkał? :mysle:
Trzykrotka - Wto 02 Sie, 2016 09:21

BeeMeR napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
Już nie wiem w ilu dramach widziałam potem te wieżowce, w których mieścił się apartament Min Woo sssi z siłownią.
Owszem, a Koszmit tez tam aby nie mieszkał? :mysle:

Koszmit chyba nie, ale chodzą podejrzenia, że teraz mieszka Brzydactwo z W.

BeeMeR - Wto 02 Sie, 2016 09:27

Trzykrotka napisał/a:
o zaciąganiu staram się nie myśleć, bo dzień pracy przede mną, trzeba być przytomnym :rumieniec:
nie myśl, nie myśl - wyręczę cię :twisted:
Zwłaszcza biorąc pod uwagę, jaki mi tu materiał poglądowy prezentuję - obecnie Siwon śpiewa w wannie ;)

Pewnie, że geny ma zacne :serce2: - a jak ładnie kręci piruety :serduszkate: i rusza się pięknie, widać przygotowanie boysbandowe :oklaski:
I facepalmy jakie cudne robi kiedy ona śpiewa :rotfl:
Leżę i kwiczę :rotfl:
A ta piosenkę "oppa popatrz na mnie" to już skądeś znam :mysle:

Powiedz zatem, jak oceniasz ogólnie dojazd do/powrót z pracy w trakcie ŚDM?

Trzykrotka - Wto 02 Sie, 2016 09:33

BeeMeR napisał/a:

I facepalmy jakie cudne robi kiedy ona śpiewa :rotfl:
Leżę i kwiczę :rotfl:

Ta piosenka to był jakiś hicior, może jeszcze gdzieś go ktoś śpiewał. Zeszłam przy scenie, w której ona mu to śpiewała, a ona na zmianę robił facepalm i walczył z chęcią wybuchnięcia śmiechem :rotfl:

BeeMeR napisał/a:
Powiedz zatem, jak oceniasz ogólnie dojazd do/powrót z pracy w trakcie ŚDM?

Pierwsza klasa, nie było się czego bać. Rano na ulicachy było puściutko, więc do pracy woziłam się jak królowa pustymi autobusami. Z powrotem było już tłoczno, ale tak pozytywnie, wesoło i przyjaźnie, że nic a nic mi to nie robiło.
W ogóle - miał być aŚDMagedon, a wyszła najlpesza impreza, jaką Kraków mógł dostać w tym wieku.

BeeMeR - Wto 02 Sie, 2016 09:46

Trzykrotka napisał/a:
Ta piosenka to był jakiś hicior, może jeszcze gdzieś go ktoś śpiewał.
Oj na pewno, słyszałam to w innej wersji kilka razy.

Trzykrotka napisał/a:
W ogóle - miał być aŚDMagedon, a wyszła najlpesza impreza, jaką Kraków mógł dostać w tym wieku.
Też tak słyszałam :oklaski:

Najnudniejszą postacią jest producent... :czekam2:

Trzykrotka - Wto 02 Sie, 2016 09:48

Tjaaa, pozytywny, tylko żaden mięsień mu nie drgnie w twarzy. Bo jego żona to choć fantastycznie się rusza. I Niunia siwonowa też jest cieniutka. Tyle, że ładna jak laleczka.
BeeMeR - Wto 02 Sie, 2016 10:22

Trzykrotka napisał/a:
I Niunia siwonowa też jest cieniutka. Tyle, że ładna jak laleczka.
Na ta rolę póki co starczy. ;)
Siweon tez jest piękny jak laleczka - w taki chłopięcy sposób, ale przynajmniej widać, że umie grać emocje - a najpiękniejszy jest jak jest zuy :serce2: - oj, jak na koniec 5. przysolil menedżerowi bo aż się prosiło od dłuższego czasu :oklaski: :bejsbol:

Agn - Wto 02 Sie, 2016 11:22

BeeMeR napisał/a:
tez masz ochotę powiedzieć: "Kim jesteś i co zrobiłaś z Trzykrotką"? ;)

I to na cały głos! ;)
Trzykrotka napisał/a:
Zaczynaj, Agn :kwiatek: Ja po tobie :kwiatek:

Dobra, to mamy wszystko ustalone. :D
Chyba poprzednim razem całkiem sprawnie nam to poszło. :mysle:
Mam nadzieję, że teraz też tak będzie. :D
Trzykrotka napisał/a:
Teaser podoba mi się do wypęku i też odznaczam sobie dni w kalendarzyku :zawstydzona2:

Oglądam i oglądam jak nakręcona. Aaaach... mam zaległości w dramach, a oglądam trailer!!! Aaaa!!!
Aragonte napisał/a:
a czasem się rumienić, jeśli zobaczę Shina w scenach wiadomych :rumieniec:

Aj tam! Raduj oczy i nie czuj wstydu, jesteśmy dorosłe. :D
Trzykrotka napisał/a:

Masakra jakaś ten film - i gwałcenie kobiet i to, co w spoilerze :confused3: Zdecydowanie nie dla mnie - dzięki za relację zastępczą :kwiatek:

Mam tak samo, ale relacja ciekawa. I piękne ujęcia. :D
Trzykrotka napisał/a:
A wiecie co - szlag człowieka może trafić. Zepsuł mi się pendrive na którym miałam 1/3 odcinka 2 Producers przetłumaczone. I poszło się paść. Cała robota o nowa, a odcinek ma 1,5 godziny! Zapłaczę się.

O nie... na pewno nie masz jeszcze gdzieś zapisanej kopii???
Trzykrotka napisał/a:
Ale muszę powiedzieć, że uczucie jest boskie, a skuteczność wielka :oklaski:

Oj tak, płachta na buzi to cudo. Szczególnie po dusznym dniu. :D
Admete napisał/a:
No właśnie - dwa odcinki. Czy świat KBS by się skończył, bankructwo?

Przy koreańskim systemie nastawienia wyłącznie na sukces? Wg nich pewnie straciliby twarz. I tak im pewnie głupio, że BM nie odniosło takiego sukcesu jak by chcieli.
Trzykrotka napisał/a:
Pamiętam, jaka na db panowała uciecha, kiedy mała po raz pierwszy odezwała się do taty - w odpowiedzi na jakie jego zdanie :rotfl:

Taaaak...?
BeeMeR napisał/a:
oj, jak na koniec 5. przysolil menedżerowi bo aż się prosiło od dłuższego czasu :oklaski: :bejsbol:

Muszę to zobaczyć! :excited:
A z półobrotu mu przysolił czy pięścią?

Admete - Wto 02 Sie, 2016 11:29

Agn napisał/a:
I tak im pewnie głupio, że BM nie odniosło takiego sukcesu jak by chcieli.

Stracili twarz, bo obcięli.

Agn - Wto 02 Sie, 2016 11:33

Dla ciebie, ale oni się przejmują Koreańczykami i szefami wszystkich szefów. Wiem, nie przetłumaczę i nie zamierzam przekonywać, że nie powinnaś czuć złości. :przytul:
Trzykrotka - Wto 02 Sie, 2016 11:36

Agn napisał/a:

Trzykrotka napisał/a:
Pamiętam, jaka na db panowała uciecha, kiedy mała po raz pierwszy odezwała się do taty - w odpowiedzi na jakie jego zdanie :rotfl:

Taaaak...?

Spoiler:
Tato żegnał córeczkę gotową do wyjścia i powiedział jej, że jest śliczna i że to kwestia genów, nie? Mała uśmiechnęła się po raz pierwszy i powiedziała "tak." Próżność w rodzinie nie umiera, a tatuś o mało się umarł ze szczęścia

BeeMeR napisał/a:
oj, jak na koniec 5. przysolil menedżerowi bo aż się prosiło od dłuższego czasu :oklaski: :bejsbol:

Agn napisał/a:
Muszę to zobaczyć! :excited:
A z półobrotu mu przysolił czy pięścią?

Tak normalnie, z pięści w mordę zakazaną przysolił. Wredniejsza od tego mnanagera była tylko baba z Producers.

BeeMeR - Wto 02 Sie, 2016 12:16

Agn napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
Zaczynaj, Agn :kwiatek: Ja po tobie :kwiatek:

Dobra, to mamy wszystko ustalone. :D
Jakbyście chciały mojego betowania to wiecie gdzie plik podesłać :wink:

Trzykrotka napisał/a:
Tak normalnie, z pięści w mordę zakazaną przysolił.

Wredny typ, obrzydliwie szantażuje swoją gwiazdę, a ajummie wytykał, to już czwarta osoba w tej dramie, która ma ze mną na pieńku :uzi:
;)

Trzykrotka - Wto 02 Sie, 2016 12:37

BeeMeR napisał/a:

Wredny typ, obrzydliwie szantażuje swoją gwiazdę, a ajummie wytykał, to już czwarta osoba w tej dramie, która ma ze mną na pieńku :uzi:
;)

Obleśna kreatura. Ten aktor jakoś skazany jest na granie takich typów.