Seriale - Kropki, paski i uczuciowe trójkąty - dramaland po raz 9
BeeMeR - Pon 01 Sie, 2016 13:43
niom, ja mam widocznie zboczenie segukowe, bo wszystko mi tu zagrało jak trzeba, co w dużej mierze zawdzięczam Smokom i ich wersji LBW oraz znajomości aktorów i ich odróżnianiu
dla mnie nie do przejścia był jakiś krwawy seguk z CSW gdzie na końcu była jakaś okrutna rzeź nie wiem czemu oraz to cudo ostatnio z Hyun Binem
Ale jak pisałam - nie jest on dla wszystkich więc nie polecam
Lekko edytowałam ostatni spoiler.
Trzykrotka - Pon 01 Sie, 2016 21:43
Beautiful Mind im bliżej końca, tym lepiej. Pochłonęłam 9, 10 i 11 odcinki jednym tchem. Został mi 12 - i sama końcówka.
Co prawda drama weszła w taki typowy tryb "kolejnych przypadków medycznych," ale cóż - taka uroda kryminałów i seriali o lekarzach: na poczatku pojawia się pacjent, pacjent ma jakąś historię, lekarze lecząc go zderzają się też z tą historią, wszystko kończy się happy endem albo śmiercią.... itd. Tutaj był i happy end i śmierć, ale mniejsza o to. Bo najważniejsza jest droga doktora Lee do odnalezienia człowieka w "potworze," dowiedzenie się, czy potrafi czuć.
A to jest w dramie pokazane zachwycająco - nie mam innego słowa. Doktor Lee już nie walczy z otoczeniem, które i tak wie, co o nim (jak najgorzej) sądzić. Okopał się na swoim stanowisku w szpitalu, nie boi się walić prawdy prosto z mostu i stawać pod prąd możnym tego świata (jak temu celebrycie z chorą i agresywną żoną i bitym dzieckiem), czy stosować nielegalnych terapii. Do kontaktów ze światem na swoje "wi-fi," sliczną i promienną policjantkę, która na każde zawołanie tłumaczy mu zawiłości ludzkich serc. Jaka piękna i poruszająca jest ich relacja, jakie poruszające jego wyznanie, że chyba w końcu kocha - ją, jaka piękna jej odpowiedź
Oczywiście, doktor nie byłby sobą, gdyby nie kazał natychmiast zrobić sobie tomografu, by stwierdzić, że a/ miłość nie dokonała żadnych fizycznych zmian w jego mózgu, ergo: miłość nie istnieje. I odłączył się od WiFi.
Kurcze, będę jęczeć razem z Admete - bolałoby, gdyby dokręcili te dwa odcinki?
A wiecie co - szlag człowieka może trafić. Zepsuł mi się pendrive na którym miałam 1/3 odcinka 2 Producers przetłumaczone. I poszło się paść. Cała robota o nowa, a odcinek ma 1,5 godziny! Zapłaczę się.
Aragonte - Pon 01 Sie, 2016 22:32
Oj, Trzykrotko, współczuję utraty napisów Na pewno nigdzie indziej ich nie ma??? I czy danych z pena nie można jakoś odzyskać?
A jak zacznę oglądać BM, będę pewnie warczeć i narzekać na skrócenie dramy razem z wami.
I ten doktor z BM nie ma racji, przynajmniej zdaniem scenarzystów Brain Tam skan mózgu bohaterki coś wykazywał - zmiany chemiczne, wyróżnione ładnymi kolorkami
Edit: Admete, widziałaś ten recap Brain? Bardzo ładnie o nim tam piszą, tu np. o odcinku 13, podczas którego płakałam z doktorem Lee
http://kdramachoa.com/dr-...ain-episode-13/
Ale teraz patrzę sobie na deputowanego Kima podczas pewnej audycji radiowej Zrobiłam stopklatkę, żeby napisać posta, więc mogę sobie patrzeć do woli
Trzykrotka - Pon 01 Sie, 2016 23:40
| Aragonte napisał/a: |
Ale teraz patrzę sobie na deputowanego Kima podczas pewnej audycji radiowej Zrobiłam stopklatkę, żeby napisać posta, więc mogę sobie patrzeć do woli |
Bardzo lubię tak robić
Te napisy to już prędzej odtworzę, zgrzytając zębami. Zawsze sobie powtarzam, żeby takie rzeczy zapisywać w kiku miejscach i nigdy tego nie robię - mam nauczkę
Zmieniając lekko temat: w hebe jest akurat promocja - nakupiłam sobie maseczek w płachcie i czuję się jak Koreanka z tym czymś na obliczu Ale muszę powiedzieć, że uczucie jest boskie, a skuteczność wielka
Aragonte - Pon 01 Sie, 2016 23:48
Maseczki w płachcie są genialne
Edit: oglądam na tv fragmenty AAMR. Niestety, chodzi tam tylko wersja z wgranymi napisami PL. Nadal bawię się świetnie i z dziką radością śledzę rozwój uczuć na linii deputowanych z wrogich partii
Admete - Wto 02 Sie, 2016 07:52
| Trzykrotka napisał/a: | Kurcze, będę jęczeć razem z Admete - bolałoby, gdyby dokręcili te dwa odcinki? |
No właśnie - dwa odcinki. Czy świat KBS by się skończył, bankructwo? Potem by wydali dvd na rynek zachodni i odrobili straty.
Trzykrotka - Wto 02 Sie, 2016 08:18
Widziałam gify z nowego odcinka. Doktor Lee odkorkowany - odział się w jasną zieleń
Admete - Wto 02 Sie, 2016 08:26
Widziałam fragmenty. Będę oglądać dziś odcinek 12 i 13.
BeeMeR - Wto 02 Sie, 2016 08:46
Wejdę wam w BM z OML - na razie daleko do romansu, ajumma najwyraźniej wzięła pod skrzydła nie jedno, ale dwójke dzieci - kilkulatkę-niemowę i dwudziestokilkulatka, co to go budzić i wyciągać z łóżka siłą trzeba Oprowadzać incognito po sklepach itp.
Była to era telefonów ze świecącą klapka
Trzykrotka - Wto 02 Sie, 2016 08:48
| BeeMeR napisał/a: | ajumma najwyraźniej wzięła pod skrzydła nie jedno, ale dwójke dzieci - kilkulatkę-niemowę i dwudziestokilkulatka, co to go budzić i wyciągać z łóżka siłą trzeba z łóżka |
Dokładnie Pomyśl, że to materiał na tatusia
BeeMeR - Wto 02 Sie, 2016 08:52
| Trzykrotka napisał/a: | Pomyśl, że to materiał na tatusia | Do majstrowania to dwudziestokilkulatek-łóżkowicz jest w sam raz Do wychowania dzieci gorzej .
Nie wiem jednak o czym myślałam, że mi się "łóżko" zdublowało - może o przyszłym zaciąganiu, a nie wyciąganiu
Trzykrotka - Wto 02 Sie, 2016 09:14
Łóko, jak i całe mieszkanie, bardzo miał zacne (o zaciąganiu staram się nie myśleć, bo dzień pracy przede mną, trzeba być przytomnym ) Już nie wiem w ilu dramach widziałam potem te wieżowce, w których mieścił się apartament Min Woo sssi z siłownią.
A co do materiału na tatusia, to geny jednak zacne. Pamiętam, jaka na db panowała uciecha, kiedy mała po raz pierwszy odezwała się do taty - w odpowiedzi na jakie jego zdanie
BeeMeR - Wto 02 Sie, 2016 09:17
| Trzykrotka napisał/a: | | Już nie wiem w ilu dramach widziałam potem te wieżowce, w których mieścił się apartament Min Woo sssi z siłownią. | Owszem, a Koszmit tez tam aby nie mieszkał?
Trzykrotka - Wto 02 Sie, 2016 09:21
| BeeMeR napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: | | Już nie wiem w ilu dramach widziałam potem te wieżowce, w których mieścił się apartament Min Woo sssi z siłownią. | Owszem, a Koszmit tez tam aby nie mieszkał? |
Koszmit chyba nie, ale chodzą podejrzenia, że teraz mieszka Brzydactwo z W.
BeeMeR - Wto 02 Sie, 2016 09:27
| Trzykrotka napisał/a: | o zaciąganiu staram się nie myśleć, bo dzień pracy przede mną, trzeba być przytomnym | nie myśl, nie myśl - wyręczę cię
Zwłaszcza biorąc pod uwagę, jaki mi tu materiał poglądowy prezentuję - obecnie Siwon śpiewa w wannie
Pewnie, że geny ma zacne - a jak ładnie kręci piruety i rusza się pięknie, widać przygotowanie boysbandowe
I facepalmy jakie cudne robi kiedy ona śpiewa
Leżę i kwiczę
A ta piosenkę "oppa popatrz na mnie" to już skądeś znam
Powiedz zatem, jak oceniasz ogólnie dojazd do/powrót z pracy w trakcie ŚDM?
Trzykrotka - Wto 02 Sie, 2016 09:33
| BeeMeR napisał/a: |
I facepalmy jakie cudne robi kiedy ona śpiewa
Leżę i kwiczę |
Ta piosenka to był jakiś hicior, może jeszcze gdzieś go ktoś śpiewał. Zeszłam przy scenie, w której ona mu to śpiewała, a ona na zmianę robił facepalm i walczył z chęcią wybuchnięcia śmiechem
| BeeMeR napisał/a: | | Powiedz zatem, jak oceniasz ogólnie dojazd do/powrót z pracy w trakcie ŚDM? |
Pierwsza klasa, nie było się czego bać. Rano na ulicachy było puściutko, więc do pracy woziłam się jak królowa pustymi autobusami. Z powrotem było już tłoczno, ale tak pozytywnie, wesoło i przyjaźnie, że nic a nic mi to nie robiło.
W ogóle - miał być aŚDMagedon, a wyszła najlpesza impreza, jaką Kraków mógł dostać w tym wieku.
BeeMeR - Wto 02 Sie, 2016 09:46
| Trzykrotka napisał/a: | | Ta piosenka to był jakiś hicior, może jeszcze gdzieś go ktoś śpiewał. | Oj na pewno, słyszałam to w innej wersji kilka razy.
| Trzykrotka napisał/a: | | W ogóle - miał być aŚDMagedon, a wyszła najlpesza impreza, jaką Kraków mógł dostać w tym wieku. | Też tak słyszałam
Najnudniejszą postacią jest producent...
Trzykrotka - Wto 02 Sie, 2016 09:48
Tjaaa, pozytywny, tylko żaden mięsień mu nie drgnie w twarzy. Bo jego żona to choć fantastycznie się rusza. I Niunia siwonowa też jest cieniutka. Tyle, że ładna jak laleczka.
BeeMeR - Wto 02 Sie, 2016 10:22
| Trzykrotka napisał/a: | | I Niunia siwonowa też jest cieniutka. Tyle, że ładna jak laleczka. | Na ta rolę póki co starczy.
Siweon tez jest piękny jak laleczka - w taki chłopięcy sposób, ale przynajmniej widać, że umie grać emocje - a najpiękniejszy jest jak jest zuy - oj, jak na koniec 5. przysolil menedżerowi bo aż się prosiło od dłuższego czasu
Agn - Wto 02 Sie, 2016 11:22
| BeeMeR napisał/a: | tez masz ochotę powiedzieć: "Kim jesteś i co zrobiłaś z Trzykrotką"? |
I to na cały głos!
| Trzykrotka napisał/a: | Zaczynaj, Agn Ja po tobie |
Dobra, to mamy wszystko ustalone.
Chyba poprzednim razem całkiem sprawnie nam to poszło.
Mam nadzieję, że teraz też tak będzie.
| Trzykrotka napisał/a: | Teaser podoba mi się do wypęku i też odznaczam sobie dni w kalendarzyku |
Oglądam i oglądam jak nakręcona. Aaaach... mam zaległości w dramach, a oglądam trailer!!! Aaaa!!!
| Aragonte napisał/a: | a czasem się rumienić, jeśli zobaczę Shina w scenach wiadomych |
Aj tam! Raduj oczy i nie czuj wstydu, jesteśmy dorosłe.
| Trzykrotka napisał/a: |
Masakra jakaś ten film - i gwałcenie kobiet i to, co w spoilerze Zdecydowanie nie dla mnie - dzięki za relację zastępczą |
Mam tak samo, ale relacja ciekawa. I piękne ujęcia.
| Trzykrotka napisał/a: | | A wiecie co - szlag człowieka może trafić. Zepsuł mi się pendrive na którym miałam 1/3 odcinka 2 Producers przetłumaczone. I poszło się paść. Cała robota o nowa, a odcinek ma 1,5 godziny! Zapłaczę się. |
O nie... na pewno nie masz jeszcze gdzieś zapisanej kopii???
| Trzykrotka napisał/a: | Ale muszę powiedzieć, że uczucie jest boskie, a skuteczność wielka |
Oj tak, płachta na buzi to cudo. Szczególnie po dusznym dniu.
| Admete napisał/a: | | No właśnie - dwa odcinki. Czy świat KBS by się skończył, bankructwo? |
Przy koreańskim systemie nastawienia wyłącznie na sukces? Wg nich pewnie straciliby twarz. I tak im pewnie głupio, że BM nie odniosło takiego sukcesu jak by chcieli.
| Trzykrotka napisał/a: | Pamiętam, jaka na db panowała uciecha, kiedy mała po raz pierwszy odezwała się do taty - w odpowiedzi na jakie jego zdanie |
Taaaak...?
| BeeMeR napisał/a: | oj, jak na koniec 5. przysolil menedżerowi bo aż się prosiło od dłuższego czasu |
Muszę to zobaczyć!
A z półobrotu mu przysolił czy pięścią?
Admete - Wto 02 Sie, 2016 11:29
| Agn napisał/a: | | I tak im pewnie głupio, że BM nie odniosło takiego sukcesu jak by chcieli. |
Stracili twarz, bo obcięli.
Agn - Wto 02 Sie, 2016 11:33
Dla ciebie, ale oni się przejmują Koreańczykami i szefami wszystkich szefów. Wiem, nie przetłumaczę i nie zamierzam przekonywać, że nie powinnaś czuć złości.
Trzykrotka - Wto 02 Sie, 2016 11:36
| Agn napisał/a: |
| Trzykrotka napisał/a: | Pamiętam, jaka na db panowała uciecha, kiedy mała po raz pierwszy odezwała się do taty - w odpowiedzi na jakie jego zdanie |
Taaaak...? |
| BeeMeR napisał/a: | oj, jak na koniec 5. przysolil menedżerowi bo aż się prosiło od dłuższego czasu |
| Agn napisał/a: | Muszę to zobaczyć!
A z półobrotu mu przysolił czy pięścią? |
Tak normalnie, z pięści w mordę zakazaną przysolił. Wredniejsza od tego mnanagera była tylko baba z Producers.
BeeMeR - Wto 02 Sie, 2016 12:16
| Agn napisał/a: | Trzykrotka napisał/a:
Zaczynaj, Agn Ja po tobie
Dobra, to mamy wszystko ustalone. | Jakbyście chciały mojego betowania to wiecie gdzie plik podesłać
| Trzykrotka napisał/a: | | Tak normalnie, z pięści w mordę zakazaną przysolił. |
Wredny typ, obrzydliwie szantażuje swoją gwiazdę, a ajummie wytykał, to już czwarta osoba w tej dramie, która ma ze mną na pieńku
Trzykrotka - Wto 02 Sie, 2016 12:37
| BeeMeR napisał/a: |
Wredny typ, obrzydliwie szantażuje swoją gwiazdę, a ajummie wytykał, to już czwarta osoba w tej dramie, która ma ze mną na pieńku
|
Obleśna kreatura. Ten aktor jakoś skazany jest na granie takich typów.
|
|
|