Seriale - Dramy koreańskie, filmy skośne i przypadkowi aktorzy - cz.5
BeeMeR - Pon 16 Mar, 2015 22:54
| Trzykrotka napisał/a: | | brat Szamanki kocha się w Asystentce.. | brata bezwzględnie przewijam, nawet gdyby kochał się w Pierwszym - nie zauważyłabym.
Ja mam w planie tą dramę - kiedyś:
http://asianwiki.com/Hong_Gil-Dong,_The_Hero
db oczywiście
Aragonte - Pon 16 Mar, 2015 23:11
Nie, nie dramabeans, miałam na myśli polskie dokidoki Większość komentarzy jest durnych jak nieszczęście, mam wrażenie.
BeeMeR - Pon 16 Mar, 2015 23:25
| Aragonte napisał/a: | | miałam na myśli polskie dokidoki | chyba nie znam.
świetny jest ten 5 odcinek WBDS - zwłaszcza najazd na szkołę, pojedynki i pierwsza lekcja szermierki Dong Soo udzielona przez Chuna - rewelacja
i muzyka jest bardzo dobrze dobrana-zwłaszcza w scenach walk.
Podoba mi się ta drama coraz bardziej
edit:
chłopcy dorośli, Chang Wok od razu robi głupie miny
on jest stworzony do takich po części pociesznych ról
Trzykrotka - Wto 17 Mar, 2015 00:10
| BeeMeR napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | miałam na myśli polskie dokidoki | chyba nie znam.
|
Zapewniam cię, nie masz czego żałować Ton wypowiedzi pachnie paskudnie innym forum, którego imienia ja z kolei nie wymawiam i którego szczerze nie znoszę. Rozumiesz sami znawcy, więc obowiązkowy styl wypowiedzi to kpina i politowanie. Na dd i tak nie jest jeszcze aż do tego stopnia wrednie.
A dramie, którą sobie BeeMer wyszukałaś Gosia dała kiedyś stanowcze nie. Może to i rekomendacja dla niej, w sumie...
Ja zaś, po zrobieniu na surowo numeru 8 KMHM (jaka piękna jest przedpocałunkowa rozmowa Ri Jin i Do Hyuna, w której ona obiecuje mu, że z rozrzuconych kawałków, jakimi sa teraz jego różne osobowości, stworzy piękny obraz z ułozonych na swoich miejscach puzzli ) i przebieżce przez NG, miałam czas tylko na odcinek 3 Pride and Prejudice.
Podoba mi sie ta drama. Bez euforii, bez szaleńczych emocji, ma w sobie jednak coś miłego. Nie wiem, czy nie za wcześnie, ale wydaje mi się, że wyczuwam juz, że bohaterowie będą musieli zanurkować w swojej przeszłości i że może są bardzoej powiązani, niż im sie wydaje
Podoba mi się zwyczajny Jin Hyuk, nie wystylizowany, nie rudy, nie wyczesany. Dziewczyneczka z chudymi nóżkami - az niewiarygodne, że kiedyś była Tanashiri z nosem zadartym wyżej czubka głowy. I dwie fajne oppy - jeden to nasz Hoo Go, drugi - chyba czuję, że będę miała przez niego second lead syndrome...
Kilka zdjęć i do łóżeczka
Cesarzowa Chin, której Chang Wook nie chciał

i Tysiącletni Demon

I reszta biura prokuratorskiego

Agn - Wto 17 Mar, 2015 00:23
| Aragonte napisał/a: | | miałam na myśli polskie dokidoki Większość komentarzy jest durnych jak nieszczęście, mam wrażenie. |
Nie znaju. A coś oferują? Bo jeśli czytanie ich frustruje, to...
16tka Cruel City miodna.
Mniam. Najchętniej oglądałabym dalej, ale rozsądek każe mi paść na łóżko. Ech...
Edycja: No nie mogę się powstrzymać przed wieczornym... a raczej nocno-randkowym Junkim. Przykro mi. Macie ze mną istny krzyż pański, wiem...

Admete - Wto 17 Mar, 2015 05:30
| Trzykrotka napisał/a: | Nie wiem, czy nie za wcześnie, ale wydaje mi się, że wyczuwam juz, że bohaterowie będą musieli zanurkować w swojej przeszłości i że może są bardziej powiązani, niż im sie wydaje |
Dobrze ci się wydaje. Serial jest trochę przekombinowany pod koniec, ale mnie się go i tak dobrze oglądało. Nie licz na wielkie romanse. Oni tam mają mnóstwo różnych rzeczy do przepracowania. Ten młodziak sympatyczny. Podejrzewałam, że ci się spodoba
BeeMeR - Wto 17 Mar, 2015 07:33
| Trzykrotka napisał/a: | | A dramie, którą sobie BeeMer wyszukałaś Gosia dała kiedyś stanowcze nie. Może to i rekomendacja dla niej, w sumie.. | widziałam zdjęcia .i jakiś fv, wiem, że szału nie będzie, ale czytałam też pochlebne opinie więc dam mu szansę.
To, że Gosi się nie podobało o niczym jeszcze nie świadczy - vide Iljimae
Admete - Wto 17 Mar, 2015 09:08
ja kiedyś wyszukałam wiadomości o Mandate of haeven. Ale nie wiem, czy dobra.
Agn - Wto 17 Mar, 2015 09:37
Uwaga! Junki rozważa, czy nie zostać wampirem!
http://kpopfighting.com/2...alks-the-night/
http://koalasplayground.c...comment-page-1/
Coś na podstawie manghwy.
Jestem ciekawa...
Nawet jeśli to wampiry...
Ale Junki!!!
Nawet w wampiórzej wersji go obejrzę.
Zwłaszcza że seguk.
Kochany pracuś, ledwie film skończył, już myśli nad kolejnym projektem.
BeeMeR - Wto 17 Mar, 2015 09:49
| Agn napisał/a: | Nawet jeśli to wampiry...
Ale Junki!!!
Nawet w wampiórzej wersji go obejrzę.
Zwłaszcza że seguk.
Kochany pracuś, ledwie film skończył, już myśli nad kolejnym projektem. | Niech będą i wampiry - ufam, że się będą biły
Ja to bym i tego pana jako wampira obejrzała gdyby nie chodziło o szkołę
Nawet jeśli on ma być nauczycielem
http://www.dramabeans.com...ange-marmalade/
Agn - Wto 17 Mar, 2015 09:52
Ooooooo! Też bym sprawdziła, jak mu się wiedzie nie jako Shin Myunowi. Hmm, belfer? Pewnie sprawdzę na wszelki wypadek...
| BeeMeR napisał/a: | | Niech będą i wampiry - ufam, że się będą biły |
Też myślę, że Junki nie usiedzi spokojnie.
Trzykrotka - Wto 17 Mar, 2015 09:54
Ojaciee... Jakaś moda na wampiry idzie, po modzie na rozszczepienie jaźni, podróżach w czasie, noona romansach i pewnie jeszcze innych modach. I Blood i Orange Marmolade, teraz ten Scholar?
Ale pewnie, że naszemu Pracusiowi nie powiem nie, gdyby można było co tydzień mieć dwa świeże odcinki do wysysania - znaczy - zasysania, to mi w to graj.
A tym spamem to męczysz Agn No po prostu katujesz i zadręczasz Chyba lubię się dręczyć, czy co...
| BeeMeR napisał/a: |
To, że Gosi się nie podobało o niczym jeszcze nie świadczy - vide Iljimae |
No więc właśnie Teraz jej się JHM podoba. Jej opinia nie jest nijak miarodajna, bo ma kompletnie inny gust od np. mojego.
| Admete napisał/a: | | Serial jest trochę przekombinowany pod koniec, ale mnie się go i tak dobrze oglądało. Nie licz na wielkie romanse. |
No właśnie nie liczę Od romansów mam inne dramy. Tutaj wystarcza mi w zupełności oczywista atmosfera, jaka panuje w biurze, w którym pracuje dwóch, a nawet trech) przystojnych chłopaków i jedna ładna dziewczyna.
BeeMeR - Wto 17 Mar, 2015 10:00
| Agn napisał/a: | | Pewnie sprawdzę na wszelki wypadek... | Koniecznie zdaj relację - jak się będziesz zachwycać (dramą albo naszym Shin Myunem ) to pewnikiem dołączę
a skoro o wampirach mowa, kilka racy trafiłam na bardzo pochlebne opinie o Vampire Prosecutor (K-Drama) (2011) - pewnie kiedyś sprawdzę, zwłaszcza, że to ma 12 odcinków zaledwie
| Trzykrotka napisał/a: | | Tutaj wystarcza mi w zupełności oczywista atmosfera, | ja mam tak z Wojownikiem - jestem tak zachwycona walkami, że romans mi zbędny
Acz jak będzie, nawet w szczątkowej formie to się nie obrażę - zwłaszcza w kontekście starszego pokolenia
Agn - Wto 17 Mar, 2015 10:06
| Trzykrotka napisał/a: | | Ojaciee... Jakaś moda na wampiry idzie, po modzie na rozszczepienie jaźni, podróżach w czasie, noona romansach i pewnie jeszcze innych modach. I Blood i Orange Marmolade, teraz ten Scholar? |
Jestem ciekawa, po ilu minutach zapragnę, by mnie ugryzł jakiś wampir. Choć się boję tych koreańskich wampirów, już zachodnie zalazły mi za skórę wystarczająco. No ale Junki...
| Trzykrotka napisał/a: | | Ale pewnie, że naszemu Pracusiowi nie powiem nie, gdyby można było co tydzień mieć dwa świeże odcinki do wysysania - znaczy - zasysania, to mi w to graj. |
Mam tak samo. A propos pracusiów i dramy co tydzień - co z tym dziełem Siwona? Pokazało się?
| Trzykrotka napisał/a: | | A tym spamem to męczysz Agn No po prostu katujesz i zadręczasz Chyba lubię się dręczyć, czy co... |
No to skoro masz nastrój masochistyczny...
I zmykam do pracy. Jak mi się nie chce...
Trzykrotka - Wto 17 Mar, 2015 11:08
Na dramabeans też Jun Ki - wampir
http://www.dramabeans.com...r-of-the-night/
Śliczna ta sweterkowa sesja! Widziałam z niej tylko numerek 3 i twój avatar
| Agn napisał/a: |
A propos pracusiów i dramy co tydzień - co z tym dziełem Siwona? Pokazało się?
|
A gdzie tam! Z tą dramą to jakaś wielka ściema. Ślubne zdjęcia, po partnerce sądząc, pochodzą z tego, co on już kręcił na Tajwanie podobno kilka temu, z podróżą w czasie, coś jak Peggy Sue wyszła za mąż. On tam podobno grał zwyczajnego chłopaka z małego miasteczka. A w lutym miała mieć podobno premierę nowa drama, z nim - czebolem. Nikt nic nie wie i ja już powoli tracę nadzieję na zobaczenie Siwona w dramalandzie
Na dramabeans jest już podsumowanie KMHM, pełne achów i ochów oraz wylanych przy finale łez. Śliczne podsumowanie roli JI Sunga jako Yo Ny:
It’s amazing that Yo-na was completely real to me: Ji Sung made me believe he was a teenage girl. And then he made me cry. (Give this man an award already!)
http://www.dramabeans.com...isode-20-final/
BeeMeR - Wto 17 Mar, 2015 13:20
| Trzykrotka napisał/a: | Na dramabeans też Jun Ki - wampir | i jak tu się nie zgodzić:
"Lee Jun-ki should always do sageuks, preferably of the fantasy variety. Stunts a given, brooding required, pretty pretty hanboks just icing on the cake. He utterly had my heart in Arang and the Magistrate with his subdued intensity… (...)
if Lee Jun-ki and Han Groo sign on, I won’t even care if it’s more like Scholar Who Walks the Twilight (…please don’t be Scholar Who Walks the Twilight!)"
| Agn napisał/a: | | No to skoro masz nastrój masochistyczny... | śliczna ta sesja
Nice Guy 16-17
Jak ktoś lubi melodramaty to ma tu zaiste raj. Rzewna muzyka, duszoszczypatielny narrator no i bohaterowie noszący w sercach morze smutku i rozgoryczenia plus szczyptę nadziei.
Oczyma duszy widzę jak ajummy łkają w poduszki, bo też pojechali z ich emocjami po bandzie, a tylko my z Trzykrotką same jesteśmy sobie winne, żeśmy się w to wpakowały, he he
Tj. mnie się pomysł bardzo podoba - żeby facet szalał najpierw za jedną, potem za drugą kobietą tak, by iść za jej grzechy do więzienia czy poświęcić wszystko inne - tylko żeby to tak skrócić o połowę, i bardziej konkretnie pokazać kiedy mu się zmieniło - bo oni się tu tak odgrażali i szantażowali tyle razy, że traci się rachubę które spotkanie/rozmowa miało największe znaczenie i co kto faktycznie ma w sercu.
Np. ja długo myślałam, że Macocha tylko manewruje (próbuje) Maro by chodził na jej pasku a tu takie big love z jej strony że jego były dom kupiła by tam przesiadywać.... Olaboga. No to jeśli kocha, to po kiego grzyba tyle razy nasyłała na niego policję i inne dołki kopała?
spoilery:
Anka odzyskała pamięć, ale zachowała to dla siebie, a teraz testuje co wie na wszystkich zainteresowanych - co pewnie jest rozsądne, bo prawie wszyscy wokół kłamią aż furczy (dla jej dobra, zbiorowe noble idiocy ), no i do ślubu się szykuje - co to wiadomo, że tak szybko jeszcze nie nastąpi
Trzykrotka - Wto 17 Mar, 2015 13:32
Ja nic nie chcę mówić, ale Wachlarz łapał się za głowę - w sensie - bolało go coś w niej i wiemy, że ma pod czaszką jakieś pozostałości wypadku. Obawiam się, że nie oszczędzą nam jeszcze jednego melo-standardu - jego amnezji
No nic, niewiele już do końca pozostało
BeeMeR - Wto 17 Mar, 2015 14:22
| Trzykrotka napisał/a: | Obawiam się, że nie oszczędzą nam jeszcze jednego melo-standardu - jego amnezji | Nie wydaje m się - mam 3 odcinki do końca, a drama ślimaczy rozpęd, nie wyrobią się
Niemniej czeka go operacja, a potem:
"- jam ran twoich niegodna całować (bo wypadek, guz/tętniak, zagrożenie życia)
- nie, to jam ran twoich niegodny całować, bom tak kłamał i oszukiwał i taki jestem zły i brudny od środka kieby taka jedna Alicja albo i bardziej...
- przebaczmy sobie, ach przebaczmy
- rzućmy firmę w diabły i wyjedźmy na Biegun Północny albo do Afryki"
tylko to trzeba oczywiście rozpisać na 20 min dialogu a wcześniej wylać morze łez
BeeMeR - Wto 17 Mar, 2015 14:56
My girl 07
Dorosłej babie różową podświetlaną śnieżną kulę na urodziny
i to właściwie powinno być tyle komentarza do odcinka, ale jestem złośliwa i dodam też:
że jak JunKi biegnie za reporterem, to mikrofon czy kamera biegnie za nim ::P
(a ja westchnęłam, że wreszcie jakaś akcja, a nie siedzenie z jego strony)
W ogóle on tu uroczy jest
ale to dobrze wiecie
A jeszcze o ciuchach pań: mieć aktorkę o takiej figurze i ubierać ją niemal w same kożuszki i inne obszerne łachmany to zgroza.
Ubierać drugą w to coś to też zgroza ale po sukience na bluzkę już mnie nie dziwi
Trzykrotka - Wto 17 Mar, 2015 15:51
Jun Ki na zdjęciu ubrany jest jak Se Gi na avatarku Ładny zestaw kolorystyczny, ale jak wiadomo - ładnemu we wszystkim ładnie, z wyjątkiem pań Pierwszej i Drugiej.
Chyba najlepiej wyglądała szparka sekretarka Pierwszego.
Na gooddrama pokazał się film z Min Shin Ah (naszą Arang) i Cho Jung Seokiem (przystojnym Prokuratorem) z CH - grają młode małżeństwo, jak to napisali, in the sweet honeymoon phase
Gdyby komuś było nie za słodko, to można obejrzeć - albo dla aktorów
My Love, My Bride.
BeeMeR - Wto 17 Mar, 2015 17:49
| Trzykrotka napisał/a: | Gdyby komuś było nie za słodko, to można obejrzeć - albo dla aktorów
My Love, My Bride. | U mnie chyba nie ma (ale tylko rzuciłam okiem) jest już za to
Love Forecast (2015) z Żabulem i MCW - to chyba w weekend łyknę jakoś
| Trzykrotka napisał/a: | | najlepiej wyglądała szparka sekretarka Pierwszego. | Ja na nią mówię Pocahontas, bo ma taki brak wyrazu twarzy i mimiki + rysy
zooshe - Wto 17 Mar, 2015 18:28
Great Seer
Im dalej w las tym gorzej. Do ok 18 odcinka miało to jeszcze ręce i nogi a potem zupełnie jakby twórcom co odcinek zmieniali leki. Ech...
Poniekąd rozumiem z czego to wynikało, ale i tak nie tłumaczy to takiego niedbalstwa. Tak więc ogólnie odradzam.
zooshe - Wto 17 Mar, 2015 20:10
Ho Goo’s Love 11
I kolejna porcja frustracji tym razem nie na dramę, jako taką, która nadal jest cudna ale na bohaterkę, która oddaje dziecko w sposób jakby pozbywała się niepotrzebnego psa, albo nawet gorzej.
Zaraz krew mnie zaleje.
edit
Na szczęście drama nie jest dramatozogenna i dziecko zostało szybko odzyskane. A scena kiedy Ho Goo ponownie zobaczył dzieciaczka był taka
Zooshe rozpływa się jak masełko i jeszcze bardziej kocha Ho Goo.
Na dodatek jakie piękne nawiązali do KMHM.
Agn - Wto 17 Mar, 2015 20:40
Zastanawiam się, czy nie rzucono tej wieści na żer, by sprawdzić, czy fani będą czy też
Wygląda na to, że to pierwsze.
Może to pomoże Junki podjąć decyzję, hehe. Jeśli nie, to my z Aragonte mamy już dla niego pomysł - nakręcenie sf z kopaniem tyłków wrednym ufokom. Jeszcze tylko nie ustaliłyśmy, gdzie to mogliby kręcić, bo ja, byle obejrzeć Junki we Wrocławiu, jestem gotowa poświęcić Ostrów Tumski, a Aragonte da unicestwić filmowcom Pałac Kultury. Nie powiem - to ciężka artyleria...
| Trzykrotka napisał/a: | | Śliczna ta sweterkowa sesja! Widziałam z niej tylko numerek 3 i twój avatar |
A widzisz, a Agn zdobywa takie cuda i maltertuje wątkowiczki, licząc, że jak ją będą mordować, to szast-prast i po krzyku, a nie długo i boleśnie.
| Trzykrotka napisał/a: | | A gdzie tam! Z tą dramą to jakaś wielka ściema. |
No nie... Dlaczego Siwon nam to robi?!
| Trzykrotka napisał/a: | | Ślubne zdjęcia, po partnerce sądząc, pochodzą z tego, co on już kręcił na Tajwanie podobno kilka temu, z podróżą w czasie, coś jak Peggy Sue wyszła za mąż. On tam podobno grał zwyczajnego chłopaka z małego miasteczka. A w lutym miała mieć podobno premierę nowa drama, z nim - czebolem. Nikt nic nie wie i ja już powoli tracę nadzieję na zobaczenie Siwona w dramalandzie |
Trzeba by go dorwać, złapać za kołnierz i wyłuścić, co nam leży na wątrobie. Bo serio - ile można czekać na ulubieńców?
| BeeMeR napisał/a: | | if Lee Jun-ki and Han Groo sign on, I won’t even care if it’s more like Scholar Who Walks the Twilight (…please don’t be Scholar Who Walks the Twilight!)" |
Z tym się zgadzam. Ale nie uważam, że Junki powinien tylko seguki robić. Za bardzo lubię go też w wersji współczesnej.
| BeeMeR napisał/a: | - przebaczmy sobie, ach przebaczmy
- rzućmy firmę w diabły i wyjedźmy na Biegun Północny albo do Afryki |
Proponuję Afrykę - cieplej.
| BeeMeR napisał/a: | | jak JunKi biegnie za reporterem, to mikrofon czy kamera biegnie za nim ::P |
W życiu tego nie zauważyłam. Ale ja ogólnie nie zauważam prawie niczego, nawet dziur logicznych.
| BeeMeR napisał/a: | W ogóle on tu uroczy jest
ale to dobrze wiecie |
Wiemy, ale miło, że nie tylko my tak uważamy.
Nawet z tą durną fryzurą.
| zooshe napisał/a: | Great Seer
Im dalej w las tym gorzej. Do ok 18 odcinka miało to jeszcze ręce i nogi a potem zupełnie jakby twórcom co odcinek zmieniali leki. Ech...
Poniekąd rozumiem z czego to wynikało, ale i tak nie tłumaczy to takiego niedbalstwa. Tak więc ogólnie odradzam. |
*hamuje z piskiem opon* A już się zaczynałam zastanawiać...
Ale może to i dobrze? Po CC będę mogła zabrać się jak nie za WBSD, to np. Joseon X-files. Czy cuś...
Ale na razie CC nr 17!
PS Pozwolę sobie...
Agn - Wto 17 Mar, 2015 22:20
Po 17tym odcinku CC zaczęłam się zastanawiać - właściwie dlaczego Syn Doktora ma karabinek snajperski? Okej, w mafii niejeden pewnie ma cały arsenał do dyspozycji, ale po co mu ten karabinek? Akurat taki???
Choć oczywiście to jeszcze o niczym nie świadczy, w końcu ja WIDZIAŁAM scenę na początku dramy i gdzie wtedy był Syn Doktora, ale Su Min owej sceny nie widziała.
Ciekawe, że Hyeong Min ma zasiane małe, choć niezłe ziarenko niepewności względem przekonania, kto mógł zabić Kyung Mi, a panowie razem tworzą powolutku, jak widzę, istne dream team oparte na frenemy (choć to nie do końca tak, bo przeciwnikami są, ale z drugiej strony robi się ładna współpraca). Och, chyba machnę jeszcze jeden odcineczek ku odprężeniu!
Edycja:
18tka - ożeszku... i wszystko się idzie właśnie paść na zieloną łączkę. A miało być tak pięknie! Chlip...
Popieram wszelkie badania sprawdzające, czy strzały padły akurat z tego egzemplarza broni czy nie.
*wzdech*
Edycja II: Ufff... Na szczęście Hyeong Min jest inteligentny. *ociera pot z czoła*
|
|
|