To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramy koreańskie, filmy skośne i przypadkowi aktorzy - cz.5

BeeMeR - Pon 16 Mar, 2015 22:54

Trzykrotka napisał/a:
brat Szamanki kocha się w Asystentce..
brata bezwzględnie przewijam, nawet gdyby kochał się w Pierwszym - nie zauważyłabym.

Ja mam w planie tą dramę - kiedyś:
http://asianwiki.com/Hong_Gil-Dong,_The_Hero

db oczywiście ;)

Aragonte - Pon 16 Mar, 2015 23:11

Nie, nie dramabeans, miałam na myśli polskie dokidoki :wink: Większość komentarzy jest durnych jak nieszczęście, mam wrażenie.
BeeMeR - Pon 16 Mar, 2015 23:25

Aragonte napisał/a:
miałam na myśli polskie dokidoki
chyba nie znam.

świetny jest ten 5 odcinek WBDS - zwłaszcza najazd na szkołę, pojedynki i pierwsza lekcja szermierki Dong Soo udzielona przez Chuna - rewelacja :oklaski:
i muzyka jest bardzo dobrze dobrana-zwłaszcza w scenach walk.
Podoba mi się ta drama coraz bardziej :serce:

edit:
chłopcy dorośli, Chang Wok od razu robi głupie miny :lol:
on jest stworzony do takich po części pociesznych ról :serce:

Trzykrotka - Wto 17 Mar, 2015 00:10

BeeMeR napisał/a:
Aragonte napisał/a:
miałam na myśli polskie dokidoki
chyba nie znam.

Zapewniam cię, nie masz czego żałować :roll: Ton wypowiedzi pachnie paskudnie innym forum, którego imienia ja z kolei nie wymawiam i którego szczerze nie znoszę. Rozumiesz sami znawcy, więc obowiązkowy styl wypowiedzi to kpina i politowanie. Na dd i tak nie jest jeszcze aż do tego stopnia wrednie.

A dramie, którą sobie BeeMer wyszukałaś Gosia dała kiedyś stanowcze nie. Może to i rekomendacja dla niej, w sumie...

Ja zaś, po zrobieniu na surowo numeru 8 KMHM (jaka piękna jest przedpocałunkowa rozmowa Ri Jin i Do Hyuna, w której ona obiecuje mu, że z rozrzuconych kawałków, jakimi sa teraz jego różne osobowości, stworzy piękny obraz z ułozonych na swoich miejscach puzzli :serduszkate: ) i przebieżce przez NG, miałam czas tylko na odcinek 3 Pride and Prejudice.
Podoba mi sie ta drama. Bez euforii, bez szaleńczych emocji, ma w sobie jednak coś miłego. Nie wiem, czy nie za wcześnie, ale wydaje mi się, że wyczuwam juz, że bohaterowie będą musieli zanurkować w swojej przeszłości i że może są bardzoej powiązani, niż im sie wydaje :mysle:
Podoba mi się zwyczajny Jin Hyuk, nie wystylizowany, nie rudy, nie wyczesany. Dziewczyneczka z chudymi nóżkami - az niewiarygodne, że kiedyś była Tanashiri z nosem zadartym wyżej czubka głowy. I dwie fajne oppy - jeden to nasz Hoo Go, drugi - chyba czuję, że będę miała przez niego second lead syndrome...
Kilka zdjęć i do łóżeczka :grobek:

Cesarzowa Chin, której Chang Wook nie chciał :wink:

i Tysiącletni Demon

I reszta biura prokuratorskiego

Agn - Wto 17 Mar, 2015 00:23

Aragonte napisał/a:
miałam na myśli polskie dokidoki Większość komentarzy jest durnych jak nieszczęście, mam wrażenie.

Nie znaju. A coś oferują? Bo jeśli czytanie ich frustruje, to...

16tka Cruel City miodna.
Spoiler:
Hyeong Min nareszcie zobaczył twarz Shi Hyuna. Ma też lekkiego zonka o co chodzi, że mu Shi Hyun tyłek ratuje. :excited:

Mniam. Najchętniej oglądałabym dalej, ale rozsądek każe mi paść na łóżko. Ech...

Edycja: No nie mogę się powstrzymać przed wieczornym... a raczej nocno-randkowym Junkim. Przykro mi. Macie ze mną istny krzyż pański, wiem...

:serduszkate:

Admete - Wto 17 Mar, 2015 05:30

Trzykrotka napisał/a:
Nie wiem, czy nie za wcześnie, ale wydaje mi się, że wyczuwam juz, że bohaterowie będą musieli zanurkować w swojej przeszłości i że może są bardziej powiązani, niż im sie wydaje :mysle:

Dobrze ci się wydaje. Serial jest trochę przekombinowany pod koniec, ale mnie się go i tak dobrze oglądało. Nie licz na wielkie romanse. Oni tam mają mnóstwo różnych rzeczy do przepracowania. Ten młodziak sympatyczny. Podejrzewałam, że ci się spodoba ;)

BeeMeR - Wto 17 Mar, 2015 07:33

Trzykrotka napisał/a:
A dramie, którą sobie BeeMer wyszukałaś Gosia dała kiedyś stanowcze nie. Może to i rekomendacja dla niej, w sumie..
widziałam zdjęcia .i jakiś fv, wiem, że szału nie będzie, ale czytałam też pochlebne opinie więc dam mu szansę.

To, że Gosi się nie podobało o niczym jeszcze nie świadczy - vide Iljimae ;)

Admete - Wto 17 Mar, 2015 09:08

ja kiedyś wyszukałam wiadomości o Mandate of haeven. Ale nie wiem, czy dobra.
Agn - Wto 17 Mar, 2015 09:37

Uwaga! Junki rozważa, czy nie zostać wampirem!
http://kpopfighting.com/2...alks-the-night/
http://koalasplayground.c...comment-page-1/
Coś na podstawie manghwy.
Jestem ciekawa...
Nawet jeśli to wampiry...
Ale Junki!!! :excited:
Nawet w wampiórzej wersji go obejrzę.
Zwłaszcza że seguk.
Kochany pracuś, ledwie film skończył, już myśli nad kolejnym projektem. :serce:

BeeMeR - Wto 17 Mar, 2015 09:49

Agn napisał/a:
Nawet jeśli to wampiry...
Ale Junki!!! :excited:
Nawet w wampiórzej wersji go obejrzę.
Zwłaszcza że seguk.
Kochany pracuś, ledwie film skończył, już myśli nad kolejnym projektem. :serce:
Niech będą i wampiry - ufam, że się będą biły :twisted:

Ja to bym i tego pana :serce: jako wampira obejrzała gdyby nie chodziło o szkołę :P
Nawet jeśli on ma być nauczycielem ;)
http://www.dramabeans.com...ange-marmalade/

Agn - Wto 17 Mar, 2015 09:52

Ooooooo! Też bym sprawdziła, jak mu się wiedzie nie jako Shin Myunowi. Hmm, belfer? Pewnie sprawdzę na wszelki wypadek...
BeeMeR napisał/a:
Niech będą i wampiry - ufam, że się będą biły

Też myślę, że Junki nie usiedzi spokojnie. :twisted:

Trzykrotka - Wto 17 Mar, 2015 09:54

Ojaciee... :shock: Jakaś moda na wampiry idzie, po modzie na rozszczepienie jaźni, podróżach w czasie, noona romansach i pewnie jeszcze innych modach. I Blood i Orange Marmolade, teraz ten Scholar?
Ale pewnie, że naszemu Pracusiowi nie powiem nie, gdyby można było co tydzień mieć dwa świeże odcinki do wysysania - znaczy - zasysania, to mi w to graj.
A tym spamem to męczysz Agn :excited: No po prostu katujesz :serduszkate: i zadręczasz :slina: Chyba lubię się dręczyć, czy co...

BeeMeR napisał/a:

To, że Gosi się nie podobało o niczym jeszcze nie świadczy - vide Iljimae ;)

No więc właśnie :mrgreen: Teraz jej się JHM podoba. Jej opinia nie jest nijak miarodajna, bo ma kompletnie inny gust od np. mojego.

Admete napisał/a:
Serial jest trochę przekombinowany pod koniec, ale mnie się go i tak dobrze oglądało. Nie licz na wielkie romanse.

No właśnie nie liczę :wink: Od romansów mam inne dramy. Tutaj wystarcza mi w zupełności oczywista atmosfera, jaka panuje w biurze, w którym pracuje dwóch, a nawet trech) przystojnych chłopaków i jedna ładna dziewczyna.

BeeMeR - Wto 17 Mar, 2015 10:00

Agn napisał/a:
Pewnie sprawdzę na wszelki wypadek...
Koniecznie zdaj relację - jak się będziesz zachwycać (dramą albo naszym Shin Myunem ;) ) to pewnikiem dołączę :mrgreen:

a skoro o wampirach mowa, kilka racy trafiłam na bardzo pochlebne opinie o Vampire Prosecutor (K-Drama) (2011) - pewnie kiedyś sprawdzę, zwłaszcza, że to ma 12 odcinków zaledwie :mrgreen:

Trzykrotka napisał/a:
Tutaj wystarcza mi w zupełności oczywista atmosfera,
ja mam tak z Wojownikiem - jestem tak zachwycona walkami, że romans mi zbędny :P
Acz jak będzie, nawet w szczątkowej formie to się nie obrażę - zwłaszcza w kontekście starszego pokolenia :twisted:

Agn - Wto 17 Mar, 2015 10:06

Trzykrotka napisał/a:
Ojaciee... Jakaś moda na wampiry idzie, po modzie na rozszczepienie jaźni, podróżach w czasie, noona romansach i pewnie jeszcze innych modach. I Blood i Orange Marmolade, teraz ten Scholar?

Jestem ciekawa, po ilu minutach zapragnę, by mnie ugryzł jakiś wampir. :serduszkate: Choć się boję tych koreańskich wampirów, już zachodnie zalazły mi za skórę wystarczająco. No ale Junki...
Trzykrotka napisał/a:
Ale pewnie, że naszemu Pracusiowi nie powiem nie, gdyby można było co tydzień mieć dwa świeże odcinki do wysysania - znaczy - zasysania, to mi w to graj.

Mam tak samo. :serce2: A propos pracusiów i dramy co tydzień - co z tym dziełem Siwona? Pokazało się? :mysle:
Trzykrotka napisał/a:
A tym spamem to męczysz Agn No po prostu katujesz i zadręczasz Chyba lubię się dręczyć, czy co...

No to skoro masz nastrój masochistyczny...

I zmykam do pracy. Jak mi się nie chce...

Trzykrotka - Wto 17 Mar, 2015 11:08

Na dramabeans też Jun Ki - wampir :excited:
http://www.dramabeans.com...r-of-the-night/

Śliczna ta sweterkowa sesja! Widziałam z niej tylko numerek 3 i twój avatar :serce:

Agn napisał/a:

A propos pracusiów i dramy co tydzień - co z tym dziełem Siwona? Pokazało się? :mysle:

A gdzie tam! Z tą dramą to jakaś wielka ściema. Ślubne zdjęcia, po partnerce sądząc, pochodzą z tego, co on już kręcił na Tajwanie podobno kilka temu, z podróżą w czasie, coś jak Peggy Sue wyszła za mąż. On tam podobno grał zwyczajnego chłopaka z małego miasteczka. A w lutym miała mieć podobno premierę nowa drama, z nim - czebolem. Nikt nic nie wie i ja już powoli tracę nadzieję na zobaczenie Siwona w dramalandzie :foch2:

Na dramabeans jest już podsumowanie KMHM, pełne achów i ochów oraz wylanych przy finale łez. Śliczne podsumowanie roli JI Sunga jako Yo Ny:
It’s amazing that Yo-na was completely real to me: Ji Sung made me believe he was a teenage girl. And then he made me cry. (Give this man an award already!)
http://www.dramabeans.com...isode-20-final/

BeeMeR - Wto 17 Mar, 2015 13:20

Trzykrotka napisał/a:
Na dramabeans też Jun Ki - wampir :excited:
i jak tu się nie zgodzić: :mrgreen:
"Lee Jun-ki should always do sageuks, preferably of the fantasy variety. Stunts a given, brooding required, pretty pretty hanboks just icing on the cake. He utterly had my heart in Arang and the Magistrate with his subdued intensity… (...)
if Lee Jun-ki and Han Groo sign on, I won’t even care if it’s more like Scholar Who Walks the Twilight (…please don’t be Scholar Who Walks the Twilight!)"

Agn napisał/a:
No to skoro masz nastrój masochistyczny...
śliczna ta sesja :serduszkate:

Nice Guy 16-17
Jak ktoś lubi melodramaty to ma tu zaiste raj. Rzewna muzyka, duszoszczypatielny narrator no i bohaterowie noszący w sercach morze smutku i rozgoryczenia plus szczyptę nadziei.
Oczyma duszy widzę jak ajummy łkają w poduszki, bo też pojechali z ich emocjami po bandzie, a tylko my z Trzykrotką same jesteśmy sobie winne, żeśmy się w to wpakowały, he he :lol:
Tj. mnie się pomysł bardzo podoba - żeby facet szalał najpierw za jedną, potem za drugą kobietą tak, by iść za jej grzechy do więzienia czy poświęcić wszystko inne - tylko żeby to tak skrócić o połowę, i bardziej konkretnie pokazać kiedy mu się zmieniło - bo oni się tu tak odgrażali i szantażowali tyle razy, że traci się rachubę które spotkanie/rozmowa miało największe znaczenie i co kto faktycznie ma w sercu.
Np. ja długo myślałam, że Macocha tylko manewruje (próbuje) Maro by chodził na jej pasku a tu takie big love z jej strony że jego były dom kupiła by tam przesiadywać.... Olaboga. No to jeśli kocha, to po kiego grzyba tyle razy nasyłała na niego policję i inne dołki kopała? :roll:

spoilery:
Anka odzyskała pamięć, ale zachowała to dla siebie, a teraz testuje co wie na wszystkich zainteresowanych - co pewnie jest rozsądne, bo prawie wszyscy wokół kłamią aż furczy (dla jej dobra, zbiorowe noble idiocy :lol: ), no i do ślubu się szykuje - co to wiadomo, że tak szybko jeszcze nie nastąpi ;)

Trzykrotka - Wto 17 Mar, 2015 13:32

Ja nic nie chcę mówić, ale Wachlarz łapał się za głowę - w sensie - bolało go coś w niej i wiemy, że ma pod czaszką jakieś pozostałości wypadku. Obawiam się, że nie oszczędzą nam jeszcze jednego melo-standardu - jego amnezji :roll:
No nic, niewiele już do końca pozostało :trzyma_kciuki:

BeeMeR - Wto 17 Mar, 2015 14:22

Trzykrotka napisał/a:
Obawiam się, że nie oszczędzą nam jeszcze jednego melo-standardu - jego amnezji :roll:
Nie wydaje m się - mam 3 odcinki do końca, a drama ślimaczy rozpęd, nie wyrobią się :P
Niemniej czeka go operacja, a potem:
"- jam ran twoich niegodna całować (bo wypadek, guz/tętniak, zagrożenie życia)
- nie, to jam ran twoich niegodny całować, bom tak kłamał i oszukiwał i taki jestem zły i brudny od środka kieby taka jedna Alicja albo i bardziej...
- przebaczmy sobie, ach przebaczmy
- rzućmy firmę w diabły i wyjedźmy na Biegun Północny albo do Afryki"

tylko to trzeba oczywiście rozpisać na 20 min dialogu a wcześniej wylać morze łez ;)

BeeMeR - Wto 17 Mar, 2015 14:56

My girl 07

Dorosłej babie różową podświetlaną śnieżną kulę na urodziny :zalamka:
i to właściwie powinno być tyle komentarza do odcinka, ale jestem złośliwa i dodam też:

że jak JunKi biegnie za reporterem, to mikrofon czy kamera biegnie za nim ::P
(a ja westchnęłam, że wreszcie jakaś akcja, a nie siedzenie z jego strony)

W ogóle on tu uroczy jest :serce:
ale to dobrze wiecie :mrgreen:

A jeszcze o ciuchach pań: mieć aktorkę o takiej figurze i ubierać ją niemal w same kożuszki i inne obszerne łachmany to zgroza.
Ubierać drugą w to coś to też zgroza :paddotylu: ale po sukience na bluzkę już mnie nie dziwi :P

Trzykrotka - Wto 17 Mar, 2015 15:51

Jun Ki na zdjęciu ubrany jest jak Se Gi na avatarku :banan: Ładny zestaw kolorystyczny, ale jak wiadomo - ładnemu we wszystkim ładnie, z wyjątkiem pań Pierwszej i Drugiej.
Chyba najlepiej wyglądała szparka sekretarka Pierwszego.

Na gooddrama pokazał się film z Min Shin Ah (naszą Arang) i Cho Jung Seokiem (przystojnym Prokuratorem) z CH - grają młode małżeństwo, jak to napisali, in the sweet honeymoon phase
Gdyby komuś było nie za słodko, to można obejrzeć - albo dla aktorów :banan:
My Love, My Bride.

BeeMeR - Wto 17 Mar, 2015 17:49

Trzykrotka napisał/a:
Gdyby komuś było nie za słodko, to można obejrzeć - albo dla aktorów :banan:
My Love, My Bride.
U mnie chyba nie ma (ale tylko rzuciłam okiem) jest już za to
Love Forecast (2015) z Żabulem i MCW - to chyba w weekend łyknę jakoś :mrgreen:

Trzykrotka napisał/a:
najlepiej wyglądała szparka sekretarka Pierwszego.
Ja na nią mówię Pocahontas, bo ma taki brak wyrazu twarzy i mimiki + rysy ;)
zooshe - Wto 17 Mar, 2015 18:28

Great Seer
Im dalej w las tym gorzej. Do ok 18 odcinka miało to jeszcze ręce i nogi a potem zupełnie jakby twórcom co odcinek zmieniali leki. Ech... :frustracja:

Poniekąd rozumiem z czego to wynikało, ale i tak nie tłumaczy to takiego niedbalstwa. Tak więc ogólnie odradzam.

zooshe - Wto 17 Mar, 2015 20:10

Ho Goo’s Love 11
I kolejna porcja frustracji tym razem nie na dramę, jako taką, która nadal jest cudna ale na bohaterkę, która oddaje dziecko w sposób jakby pozbywała się niepotrzebnego psa, albo nawet gorzej. :uzi:

Zaraz krew mnie zaleje. :uzi:

edit
Na szczęście drama nie jest dramatozogenna i dziecko zostało szybko odzyskane. A scena kiedy Ho Goo ponownie zobaczył dzieciaczka był taka :serduszkate:
Zooshe rozpływa się jak masełko i jeszcze bardziej kocha Ho Goo.

Na dodatek jakie piękne nawiązali do KMHM. :rotfl:

Agn - Wto 17 Mar, 2015 20:40

Trzykrotka napisał/a:
Na dramabeans też Jun Ki - wampir
http://www.dramabeans.com...r-of-the-night/

Zastanawiam się, czy nie rzucono tej wieści na żer, by sprawdzić, czy fani będą :excited: czy też :confused3:
Wygląda na to, że to pierwsze. ;)
Może to pomoże Junki podjąć decyzję, hehe. Jeśli nie, to my z Aragonte mamy już dla niego pomysł - nakręcenie sf z kopaniem tyłków wrednym ufokom. Jeszcze tylko nie ustaliłyśmy, gdzie to mogliby kręcić, bo ja, byle obejrzeć Junki we Wrocławiu, jestem gotowa poświęcić Ostrów Tumski, a Aragonte da unicestwić filmowcom Pałac Kultury. Nie powiem - to ciężka artyleria... :mrgreen:
Trzykrotka napisał/a:
Śliczna ta sweterkowa sesja! Widziałam z niej tylko numerek 3 i twój avatar

A widzisz, a Agn zdobywa takie cuda i maltertuje wątkowiczki, licząc, że jak ją będą mordować, to szast-prast i po krzyku, a nie długo i boleśnie. ;)
Trzykrotka napisał/a:
A gdzie tam! Z tą dramą to jakaś wielka ściema.

No nie... Dlaczego Siwon nam to robi?!
Trzykrotka napisał/a:
Ślubne zdjęcia, po partnerce sądząc, pochodzą z tego, co on już kręcił na Tajwanie podobno kilka temu, z podróżą w czasie, coś jak Peggy Sue wyszła za mąż. On tam podobno grał zwyczajnego chłopaka z małego miasteczka. A w lutym miała mieć podobno premierę nowa drama, z nim - czebolem. Nikt nic nie wie i ja już powoli tracę nadzieję na zobaczenie Siwona w dramalandzie

Trzeba by go dorwać, złapać za kołnierz i wyłuścić, co nam leży na wątrobie. Bo serio - ile można czekać na ulubieńców? :(
BeeMeR napisał/a:
if Lee Jun-ki and Han Groo sign on, I won’t even care if it’s more like Scholar Who Walks the Twilight (…please don’t be Scholar Who Walks the Twilight!)"

Z tym się zgadzam. :trzyma_kciuki: Ale nie uważam, że Junki powinien tylko seguki robić. Za bardzo lubię go też w wersji współczesnej. :serce:
BeeMeR napisał/a:
- przebaczmy sobie, ach przebaczmy
- rzućmy firmę w diabły i wyjedźmy na Biegun Północny albo do Afryki

Proponuję Afrykę - cieplej. ;)
BeeMeR napisał/a:
jak JunKi biegnie za reporterem, to mikrofon czy kamera biegnie za nim ::P

:lol:
W życiu tego nie zauważyłam. Ale ja ogólnie nie zauważam prawie niczego, nawet dziur logicznych. :P
BeeMeR napisał/a:
W ogóle on tu uroczy jest
ale to dobrze wiecie

Wiemy, ale miło, że nie tylko my tak uważamy. :mrgreen:
Nawet z tą durną fryzurą. :serce:
zooshe napisał/a:
Great Seer
Im dalej w las tym gorzej. Do ok 18 odcinka miało to jeszcze ręce i nogi a potem zupełnie jakby twórcom co odcinek zmieniali leki. Ech...

Poniekąd rozumiem z czego to wynikało, ale i tak nie tłumaczy to takiego niedbalstwa. Tak więc ogólnie odradzam.

*hamuje z piskiem opon* A już się zaczynałam zastanawiać...
Ale może to i dobrze? Po CC będę mogła zabrać się jak nie za WBSD, to np. Joseon X-files. Czy cuś...

Ale na razie CC nr 17! :excited:

PS Pozwolę sobie...
Spoiler:

:lol:

Agn - Wto 17 Mar, 2015 22:20

Po 17tym odcinku CC zaczęłam się zastanawiać - właściwie dlaczego Syn Doktora ma karabinek snajperski? Okej, w mafii niejeden pewnie ma cały arsenał do dyspozycji, ale po co mu ten karabinek? Akurat taki??? :mysle:
Choć oczywiście to jeszcze o niczym nie świadczy, w końcu ja WIDZIAŁAM scenę na początku dramy i gdzie wtedy był Syn Doktora, ale Su Min owej sceny nie widziała.
Ciekawe, że Hyeong Min ma zasiane małe, choć niezłe ziarenko niepewności względem przekonania, kto mógł zabić Kyung Mi, a panowie razem tworzą powolutku, jak widzę, istne dream team oparte na frenemy (choć to nie do końca tak, bo przeciwnikami są, ale z drugiej strony robi się ładna współpraca). Och, chyba machnę jeszcze jeden odcineczek ku odprężeniu! :serce:

Edycja:
18tka - ożeszku... i wszystko się idzie właśnie paść na zieloną łączkę. A miało być tak pięknie! Chlip...
Popieram wszelkie badania sprawdzające, czy strzały padły akurat z tego egzemplarza broni czy nie.
*wzdech*
Edycja II: Ufff... Na szczęście Hyeong Min jest inteligentny. *ociera pot z czoła*