Seriale - Nie DRAMAtyzujmy w końcu to dopiero 20 raz
Admete - Pią 26 Sie, 2022 08:16
Nie sądzę, że jest jego synem. Mam podejrzenia co do pacjenta w zamkniętym pokoju.
Aragonte - Pią 26 Sie, 2022 11:56
| Trzykrotka napisał/a: | Nie dość, że w szoku, to i w panice - jakże to, on miałby się go wyzbywać? Przez herbatkę? Tym bardziej, że zaraz w miejscu szkolenia pojawią się pozostali "panicze" i służąca zacznie robić maślane oczy do innego
Ja mam naprawdę masę radości z tej dramy. Obserwuję oczywiście kwestię pochodzenia Uka, szukania starszej Jinówny, tropienia zmiennodusz itd itd, ale tak naprawę główna para i przyboczni robią tę dramę i wielkie brawa dla aktorów, że dźwigają ten ciężar koncertowo.
Czy było już, zgorszenie Mu Deok, że ten jej panicz tak często się kąpie?
Aktor grający księcia też jest niezły |
Mam wrażenie, że coś o tym było sporo wcześniej, ale może mi się zdaje
Jeszcze co do wiadomej herbatki Pocieszne było zachowanie bohatera, który na rozsądnie brzmiące uwagi służącej-mistrzyni (BTW koncept cudny ), że i tak nie miałby tu z kim tego libido wykorzystać, panikował, że jak to, nieważne, że nie ma z kim, on chce to mieć i tak! A potem jeszcze kolegów w podobną sytuację wmanewrował, chociaż całego imbryczka, jak on, nie wypili
Trzykrotka - Pią 26 Sie, 2022 18:08
On wręcz ich zachęcał do tej herbatki w myśl zasady, ze jak w nieszczęściu, to choć z kolegami tym bardziej że Yul też zaraz zacznie brać od mistrzyni lekcje... gotowania.
Uwielbiam ich - zazdrość Uka i cudowną zrzędliwość Mu Deok sztorcującą biednego zakochańca, że nawet ryż przypalił, a dymki nie umie pokroić na odpowiednio duże kawałki
Admete - Pią 26 Sie, 2022 20:07
Nowa drama Namgoonga - zwiastun:
https://www.youtube.com/watch?v=hxLonqAWUHk
Trzykrotka - Pią 26 Sie, 2022 20:45
No naprawdę, Kim w nowym wydaniu i z lepszą fryzurą
BeeMeR - Pią 26 Sie, 2022 22:21
Poong 7 i 8 - leczymy kolejną osobę i malutkimi kroczkami zbliżamy się do zagadki "co zabiło poprzedniego króla" - mnie się dalej ogląda dobrze, nawet jeśli "plaga" wyszła cokolwiek mało wiarygodnie
Admete - Sob 27 Sie, 2022 18:26
Wróciłam do Today's Webtoon - obejrzałam do 7 odcinka - z lekka przewijając tu i tam. Miałam nastrój na coś zwykłego. Z Wish jestem na bieżąco i serial mi się cały czas podoba.
BeeMeR - Sob 27 Sie, 2022 19:07
A ja mam nowy lakorn tj. dwa - jeden na oku, Bad Romeo z Yayą i Mario czyli moim niedawnym Zielarzem bo jest ongoing i (nie)cierpliwie czekam aż wyjdą po angielsku kolejne odcinki, bo stan na dziś to 10/17 a wolałabym nie czekać na finał
a drugi zaczęłam, taki mocno oldskulowy z parą, którą znam osobno, ale nie razem, a ponieważ są parą i w życiu osobistym to postanowiłam zbadać sprawę No fajni są, mają bardzo udaną chemię, ale lakorn Olaboga co ja oglądam
No nic, wakacje trwają, dużo przewijania mnie czeka - opiszę potem
Aragonte - Nie 28 Sie, 2022 12:43
Oglądam dziewiąty odcinek Alchemy of Souls. Konopny mistrz Lee chyba pilnie potrzebuje swojej specjalnej herbatki na poskromienie libido
Trzykrotka - Pon 29 Sie, 2022 08:42
| Aragonte napisał/a: | Oglądam dziewiąty odcinek Alchemy of Souls. Konopny mistrz Lee chyba pilnie potrzebuje swojej specjalnej herbatki na poskromienie libido |
O tak W 11 odcinku prawie zaczął płakać, kiedy jego starszawy i niezdarny uczeń chlapnął mu zupą na apaszkę podarowaną przez pewną piękną panią. Oraz - zaraz potem - wystąpił z bukietem. Mój ci on!
A jak chodzi o libido, a raczej romantyczne porywy, to Uk wykonał bieg miłości uliczkami i mostkami, kiedy jego nefrytowe czerwone jajo- talizman zaczęło promieniować światłem i wprawiło go w stan miłosnej euforii. Biegł tak i biegł do wtóru romantycznej piosenki, by na koncu spotkać... księcia koronnego z niebieskim jajkiem - w stanie podobnej euforii.
Boszsz, te miny, to zgorszenie na twarzach, kiedy panowie zorientowali się, że prawie padli sobie w ramiona
Aragonte, jesteś na bieżąco, albo dziś będziesz!
| BeeMeR napisał/a: | | Bad Romeo z Yayą i Mario czyli moim niedawnym Zielarzem |
o-o! Widziałam, jest w źródełku, a opis zachęcający. Gdybyś oglądała, to daj znać czy warto, BeeMer
BeeMeR - Pon 29 Sie, 2022 09:19
Na razie widziałam tylko mv, romantyczno-całuśne i w pięknych okolicznościach przyrody - kupionam póki co
https://www.youtube.com/watch?v=Cf8BQsyF2nk
Na pewno obejrzę, ale zdecydowanie bliżej końca, ja jestem kiepska w czekaniu na kolejny odcinek jak mi się coś podoba, a tu ma duże szanse
Aragonte - Pon 29 Sie, 2022 11:02
| Trzykrotka napisał/a: | O tak W 11 odcinku prawie zaczął płakać, kiedy jego starszawy i niezdarny uczeń chlapnął mu zupą na apaszkę podarowaną przez pewną piękną panią. Oraz - zaraz potem - wystąpił z bukietem. Mój ci on! |
To jeszcze przede mną W każdym razie jest wobec tego zdecydowanie bardziej ogarnięty niż wujaszek Uka, który tak doprowadza do desperacji "służkę Kim" (czy ona na pewno jest służącą? Jaka właściwie jest jej ranga? Bo sprawia wrażenie części rodziny,/rodu).
| Trzykrotka napisał/a: | A jak chodzi o libido, a raczej romantyczne porywy, to Uk wykonał bieg miłości uliczkami i mostkami, kiedy jego nefrytowe czerwone jajo- talizman zaczęło promieniować światłem i wprawiło go w stan miłosnej euforii. Biegł tak i biegł do wtóru romantycznej piosenki, by na koncu spotkać... księcia koronnego z niebieskim jajkiem - w stanie podobnej euforii.
Boszsz, te miny, to zgorszenie na twarzach, kiedy panowie zorientowali się, że prawie padli sobie w ramiona |
Już na to czekam Miło widzieć, że siostry Hong ogrywają po jajcarsku znane dramowe motywy
Zaczęłam w nocy oglądać odcinek, w którym nasza służąca-mistrzyni będzie startować w konkursie na pracownika koreanskiego Gryffindoru żeby zyskać prawo wstępu tamże i nadal móc się spotykać z Ukiem, czyli panem-uczniem
Mam nadzieję, że dramy nie zepsują, bo bawię się bardzo dobrze
Trzykrotko, wytypowałaś już, kto może być zaginioną siostrą Pani Wiosny? Bo zaczyna się to ładnie składać
Aragonte - Pon 29 Sie, 2022 13:45
Trwa konkurs dla służby, a nad testami ślęczą: książę koronny i dwaj młodzi magowie, przyjaciele Jang Uka
Trzykrotka - Pon 29 Sie, 2022 14:08
| Aragonte napisał/a: | Trwa konkurs dla służby, a nad testami ślęczą: książę koronny i dwaj młodzi magowie, przyjaciele Jang Uka |
I eunuch jako bardzo ważny konsultant Ten konkurs mnie tak ubawił, że chichotałam w głos, choć biedna Mu Deok musiała jednaka sama sporo się napocić w końcowym etapie.
Ale przy pisemnym widać było dokładnie jej olewczy stosunek do całej sprawy - wszyscy inni kandydaci tkwili z czołami przy ziemi przed "księciem koronnym," ona po wykonaniu pokłonu zasiadła znów po turecku, zorientowała się w sytuacji i z westchnieniem padła na twarz znowu.
Ta służka to jakaś niezręczność translatorka; jesli już, to jest jakąś ochmistrzynią, a na pewno prawdziwą damą. Wujek Uka to trąba przy Konopnym Mistrzu.
Pierwsza część dramy już się skończyła - podobno we łzach widzów...
No i tak - tożsamość starszej siostry Wiosenki staje się dość ewidentna. Tak, jakby to ona wybrała Naksu, a nie Naksu ją podczas alchemii dusz.
Aragonte - Pon 29 Sie, 2022 14:28
| Trzykrotka napisał/a: | | Ta służka to jakaś niezręczność translatorka; jesli już, to jest jakąś ochmistrzynią, a na pewno prawdziwą damą. |
O, właśnie - też bym ją nazwała ochmistrzynią, jeśli już. I to na tyle dobrze urodzoną, że mogłaby spokojnie się chajtnąć z wujkiem Uka, gdyby ten (wujek, nie Uk) był bardziej ogarnięty
| Trzykrotka napisał/a: | | Pierwsza część dramy już się skończyła - podobno we łzach widzów... |
Ooo! Jak to we łzach?
Trzykrotka - Pon 29 Sie, 2022 14:38
| Aragonte napisał/a: |
Ooo! Jak to we łzach? |
Nie wiem... widziałam mema "reakcja widzów na zakończenie dramy" - ale nie starałam się wnikać, bo jak wiadomo, nie lubię spoilerów.
Ale sezon drugi jest już pewny, więc podejrzewam, że jakiekolwiek smutki to tylko małe interludium
Aragonte - Pon 29 Sie, 2022 14:39
Zaczęłam grzebać i chyba wiem, o co chodzi. Mam wrażenie, że to dotyczy obsady, bo jednak wiadomo, kto brylował w roli mistrzyni/służącej Jang Uka. Może ona ma zniknąć?
Ale, ale - mignął mi też jakiś gif z kissu
Admete - Pon 29 Sie, 2022 14:42
| Aragonte napisał/a: | | Może ona ma zniknąć? |
Właśnie dlatego nie oglądam tej dramy, ma wszak wrócić ta pierwsza aktorka.
Aragonte - Pon 29 Sie, 2022 14:58
| Admete napisał/a: | | Właśnie dlatego nie oglądam tej dramy, ma wszak wrócić ta pierwsza aktorka. |
Foch. Też mi się to nie podoba. Ale sprawdzę, jak to rozegrają.
Edit: "Uk, przestań się tak cietrzewić".
Aż się zakuropatwiłam, jak to przeczytałam
Może niech pani tłumaczka nie sili się na używanie zwrotów, których nie zna i nie czuje
A teraz "bolączki", użyte w złym kontekście
Edit: ej no, ale ten haft w 11. odcinku Alchemy of Souls powstaje chyba cudem, bo tkanina w ogóle nie jest napięta na tamborku i smętnie sobie zwisa Piszę trochę jak Tamara, wiem
Edit: tak sobie jeszcze myślę o tej zamianie aktorek - dla mnie problematyczne będzie przywrócenie Naksu do życia, skoro jej ciało spłonęło W sumie to spodziewałabym się raczej, że Naksu w finale odejdzie, tj. jej dusza pogodzi się ze śmiercią. Jakoś nie bardzo wierzę tu w happy end.
A tak w ogóle to główny motyw to chyba poszukiwanie nieśmiertelności, więc stary jak literatura, jak "Gilgamesz".
Aragonte - Pon 29 Sie, 2022 22:16
Odcinki AoS mi się skończyły na Netflixie. Gdzie by tu...
Tzn. Admete już mi podpowiedziała, gdzie
Trzykrotko, coś dla ciebie na poprawę humoru
https://twitter.com/kdramatreats/status/1564110736229814273?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1564110736229814273%7Ctwgr%5E4fe933fc859f950ecca70939c5eaf2ca8102079a%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fforums.soompi.com%2Findex.php%3Fapp%3Dcoremodule%3Dsystemcontroller%3Dembedurl%3Dhttps%3A%2F%2Ftwitter.com%2Fkdramatreats%2Fstatus%2F1564110736229814273
Trzykrotka - Wto 30 Sie, 2022 06:58
| Aragonte napisał/a: | | Trzykrotko, coś dla ciebie na poprawę humoru :lol |
Cudni są!
Ja słyszałam o tej planowanej wymianie aktorek, ale jakoś nie wierzyłam w ten zabieg - no ale jednak. Też mam tę samą wątpliwość odnośnie fizycznego ciała Naksu - chyba że coś wymyślą. Na pewno wymyślą Nie bardzo mi się to widzi, bo uważam że obecna obsada jest doskonale dobrana do konwencji, takiej bez zadęcia i sztucznej powagi, jaka często towarzyszy takim magicznym opowieściom. Nie podoba mi się ten zamysł, ale nie będę przecież przez to przekreślać dramy na której świetnie się bawię.
Planowałam obejrzeć całość na Netflixie, tum bardziej że mam teraz inne rzeczy na głowie, ale zobaczę, czy będzie mi się chciało tak długo czekać. Pewnie jednak nie.
Loana - Wto 30 Sie, 2022 11:30
Znowu miałam przerwę w dramach, bo raz, że piknik organizowałam, a dwa, że dalej sprzątałam garaż, tym razem z koleżanką. Wchodzę na mydramalist i taka smutna wiadomość
https://mydramalist.com/article/big-forest-actress-yoo-joo-eun-passes-away-at-27
W komentarzach ktoś wspomniał, że wiek koło 28 lat zbiera żniwo i trochę tych aktorów w podobnym wieku, którzy popełnili samobójstwo wymienili... Przykre to bardzo.
Loana - Wto 30 Sie, 2022 11:54
| Trzykrotka napisał/a: | | Ja słyszałam o tej planowanej wymianie aktorek, ale jakoś nie wierzyłam w ten zabieg - no ale jednak. Też mam tę samą wątpliwość odnośnie fizycznego ciała Naksu - chyba że coś wymyślą. Na pewno wymyślą? |
Na pewno wymyślą, bo już takie nawiązania do tego, jak potrafią magowie bawić się z energią i właśnie przywracać ciała do życia były w niektórych odcinkach, jak powoli odkrywamy, co to za magia i co ci magowie mogą. No i jedna z postaci jest tym "kamieniem filozoficznym" (inaczej to nazwali, ale powiedzmy, że podobne działanie), więc zobaczymy, czy to nie zadziała na wskrzeszenie ciała Naksu. Plotki o tym, że teraz podczas kręcenia drugiego sezonu nie ma głównej aktorki już długo latają i podobno nie jest wpisana na listę aktorów głównych w tym drugim sezonie, więc może serio nie wróci. Byłoby szkoda, bo super aktorka, ale w sumie byłoby też dość logicznie. Nic, poczekamy zobaczymy, w grudniu ma się rozpocząć emisja drugiego sezonu
Zacznę w tym tygodniu oglądać na Netflixie tą dramę od nowa, bo chcę zobaczyć co tam się dalej dzieje, widziałam tylko spojlery i mocno się mota i robi "smutno i tragicznie", ale liczę, że do końca utrzymają ten humor.
Trzykrotka - Wto 30 Sie, 2022 11:58
Nie kojarzę tej aktorki, ale żal takiego młodego życia [*]
Admete - Wto 30 Sie, 2022 15:53
W ostatnim odcinku Pierogów z kimchi Viola na nocnym targu
|
|
|