Seriale - W słońcu i w deszczu. Lato w dramach
BeeMeR - Sob 08 Lut, 2020 17:27
Och, zapomniałam nadmienić, że trąba powietrzna w Crash mnie zachwyciła
Wioska północnokoreańska jest urocza
A lasy, łąki (zaminowane) i wądoły po których biegali w pierwszym odcinku piękne
edit: kupowanie spod lady piękne!
Aragonte - Sob 08 Lut, 2020 18:53
Północnokoreańska wioska była cudna, ajummy fantastyczne
Jasne, że ogląda się to z określonym nastawieniem - na pewno nie na realistyczny przekaz
| Admete napisał/a: | | BeeMeR napisał/a: | | W sumie to jest prawdopodobne, że w trzecim czy czwartym odcinku Admete by stwierdziła, że wszystkie związki są patologiczne i nie ma komu kibicować |
Jest to bardzo możliwe |
E, ale one nie są patologiczne, prędzej realistyczne. No, momentami przerysowane, ale nie jakoś bardzo. I dla mnie zagrało w tej dramie to, że była wielowątkowość i sporo bohaterów do poznania, polubienia (naturalnie nie ma obowiązku ich lubić).
BeeM, jak ci się podobały scenki z serii "Koreańczycy za granicą testują granice obciachu"?
BeeMeR - Sob 08 Lut, 2020 21:56
| Aragonte napisał/a: | | jak ci się podobały scenki z serii "Koreańczycy za granicą testują granice obciachu"? | O jakich scenkach mowa?
Może jeszcze przede mną, kończę drugi odcinek
Mam nalot policji obywatelskiej (?) na domy w środku nocy i odnajdywane gadające garnki do ryżu, kochanki w szafach itp.
Pewnie, że film nie jest realistyczny, ale z przymrużeniem oka ogląda się go przyjemnie. Pan ma wojskowy kij w tyłku, panna jest do reformacji, normalka w pierwszych odcinkach dramy
| Aragonte napisał/a: | | E, ale one nie są patologiczne | Na etapie myślenia, że jeden z wycieczkowiczów przyjechał z kochanką a jego narzeczona gzi się z jakimś młodzieńcem miałam odmienne zdanie Z drugiej strony w ten sposób nie mogliby bardziej do siebie pasować
Aragonte - cieszę się, że się znów odzywasz
Aragonte - Sob 08 Lut, 2020 22:07
| BeeMeR napisał/a: | Aragonte napisał/a:
jak ci się podobały scenki z serii "Koreańczycy za granicą testują granice obciachu"?
O jakich scenkach mowa?
Może jeszcze przede mną, kończę drugi odcinek |
Ale ja miałam na myśli Package - powinnam napisać wprost. Chodziło mi o rozrywki panów typu picie wina "po koreańsku" i gotowanie w hotelu
| BeeMeR napisał/a: | Aragonte - cieszę się, że się znów odzywasz |
Trochę się odzywam, ale generalnie to nie mam nic ciekawego do napisania i nie sądzę, żebym prędko wróciła do pisania "na pełen etat".
Walczę z tfurczością, ale pozaforumowo.
BeeMeR - Sob 08 Lut, 2020 22:18
| Aragonte napisał/a: | | Ale ja miałam na myśli Package - powinnam napisać wprost. Chodziło mi o rozrywki panów typu picie wina "po koreańsku" i gotowanie w hotelu | O, jasne
Widać za bardzo byłam myślami przy Crash - choć w sumie tam też jest zagranica i obciachowe zachowanie panny
Tak, podobało mi się, wraz z tłumaczeniem Francuzowi jak to jest jeść na wyjeździe "angielskie" jedzenie
Admete - Sob 08 Lut, 2020 23:17
A u mnie piąty odcinek Holo - tak w połowie jestem. Wolałabym inną pannę i chyba innego reżysera...Ale dobrze mi się ogląda.
BeeMeR - Nie 09 Lut, 2020 00:04
Skończyłam 3. odcinek.
Złol jest fajny - musiałam tylko sprawdzić skąd go znam (książę Sado z WBDS)
Nocna wizyta wścibskich ajumm cudna
motyw kradzenia wycieraczek uroczy
i omawiania dram sprzed lat
Zwłaszcza na podsłuchu
Podobała mi się rozmowa "powiem ci bo więcej się nie zobaczymy..."
Zakończenie przenoszące nagłe narzeczeństwo na wyższy stopień znajomości
Zadowolonam, dobrze się bawię
BeeMeR - Nie 09 Lut, 2020 00:26
Nie mam pojęcia skąd nagle na szczycie góry panna ma kombinezon i spadochron które podarte porzuciła w lesie ale nigdy nie oczekiwałam od tej dramy relizmu
Trzykrotka - Nie 09 Lut, 2020 00:50
| BeeMeR napisał/a: |
i omawiania dram sprzed lat
|
Jak myślisz, co zrobi specjalista od dram, kiedy tylko dorwie się do internetu? Owszem, poleci oglądać te odcinki, których nie widział - i ryczeć wniebogłosy nad śmiercią bohatera
Tej dramie daleko do prawdopodobieństwa i można by wytykać jej kiksy co parę scen, tylko po co, skoro zabawa przy niej jest naprawdę przednia? I to mam wrażenie, że duch tej zabawy co nieco niknie w drugiej części - nadal jest zabawnie, ale to już nie to, co kąpiel w balii, piwniczka z zapasami na zimę i patrol obywatelski, którego szefowa maluje ustka szmieczką wyjętą z kieszeni waciaka, zanim wejdzie sprawdzać dom najgorętszego kapitańskiego ciacha we wsi
BeeMeR - Nie 09 Lut, 2020 08:19
Nic dziwnego- wrażliwiec - ja też ryczałam nad niektórymi bohaterami
Nie czepiam się posadzenia krzaczka pomidora na tak suchej ziemi że nie ma prawa tam się przyjąć, a co dopiero wydać owoce - liczę na magię dramową
Trzykrotka - Nie 09 Lut, 2020 09:20
A Se Ri nie mogła się nadziwić, że on tak się przejmuje dramą sprzed dziesięciu lat Było, minęło, idziemy dalej... Od razy widać, że ona nie jest dramomaniaczką.
Admete - Nie 09 Lut, 2020 09:38
Fajnie, ze w My Holo Love SI to owszem uczące się SI, ale nadal program. Oczywiście człowiekowi może się wydawać, że w SI sie zakochał.
Trzykrotka - Nie 09 Lut, 2020 12:14
I tu u mnie następuje efekt obcości. To trochę jak miłość do bohaterów mangi, mało życiowa Wiem, takie czasy, może za chwilę ludzie będą żyć w związkach z A I czy hologramami, ale póki co jakoś dziwne to jest.
Admete - Nie 09 Lut, 2020 13:05
Ale ona nie zakocha się w nim naprawdę. Na razie myli go z twórcą, a nie wie o jego istnieniu. A w decydujących momentach rozmawiała z bohaterem, nie z SI. Poza tym SI jest w pewien sposób częścią bohatera, stworzył go jako swoje odbicie. Bohaterka jest bardzo niepewna siebie i miała okazję umawiać się z kolegą z pracy, nie bardzo potrafiła. Na razie zadurzenie w SI jest bezpieczne Widziałam ostatni odcinek i pani jest jak najbardziej z panem A widziałam, bo aktorka mnie denerwuje i pewnie będę oglądać, ale z przerwami. A może dam sobie spokój. Mam coraz większy problem z tymi niby aktorkami z dramalandu...Co zacznę dramę, to panna do odstrzału A ta to już wyjątkowo. Na litość... na pewno są tam dobre aktorki, nie tylko te ze starszego pokolenia. Nic to, wracam do śledztwa i tropienia morderców.
BeeMeR - Nie 09 Lut, 2020 14:34
Zakończyłam wczorajszy odcinek na górze w wielkim WTF - lotem bez trzymanki zaczęłam dziś
Poprawiłam bójką z gangsterami
Trzykrotka - Nie 09 Lut, 2020 14:36
No, jeśli zakochała się w panu, a nie w hologramie, to akceptuję
Ona nie grała chyba w Cruel City, tylko w My Beautiful Bride - tak, sprawdziłam. Ładna dziewczyna, ale faktycznie dobra raczej do epizodów, jak w JI, gdzie grała pierwszą miłość obu panów. Jeden odcinek i do widzenia.
Poprawiłam bójką z gangsterami |
Czekaj - kiedy? Nie pamiętam...
BeeMeR - Nie 09 Lut, 2020 14:45
Jak odbierał skradziony na bazarze portfel
Admete - Nie 09 Lut, 2020 14:46
| Trzykrotka napisał/a: | | Ona nie grała chyba w Cruel City, tylko w My Beautiful Bride |
Rzeczywiście - My Beautiful Bride chyba nie dokończyłam. Słaba jest strasznie. Jeszcze jak tylko ma wyglądać, to w porządku, a jak próbuje grać, to katastrofa.
Trzykrotka - Nie 09 Lut, 2020 15:48
| BeeMeR napisał/a: | Jak odbierał skradziony na bazarze portfel |
Prawda
Lecę wlaśnie z 13 odcinkiem - kaczuszki robią zakupy w Seulu i dziwią się potarganym dżinsom, póki ten najprzystojniejszy się w nich nie pokaże
Tak, ta dziewczyna z Holo jest głównie ładna, nic poza tym. To chyba w ogóle zasada
EDIT
Zachwyconam. Nasz wielbiciel dram dostał swoją randkę z ukochaną aktorką, Se Ri spełniła obietnicę
BeeMeR - Nie 09 Lut, 2020 22:15
| Trzykrotka napisał/a: | | Zachwyconam. Nasz wielbiciel dram dostał swoją randkę z ukochaną aktorką, Se Ri spełniła obietnicę | O to ładnie!
U mnie wciąż odcinek 4, ładny powrót (licho wie skąd, wydawało mi się że oni tam wszyscy na kupie mieszkają) rowerem do domu, piękna pijacka zabawa w słówka, pachnąca kawa rankiem klimatyczna scena ze świecą na targu, a Druga zamierza spotkać się z "narzeczonym", nie wiedząc, że on ma już nową "narzeczoną" - jak to się lekko ogląda i szczątkowe wątki Drugich zupełnie mi nie przeszkadzają
Trzykrotka - Nie 09 Lut, 2020 22:41
Ach, te północne odcinki miały niezwykły urok Ta kawa zrobiona od A do Z, ta świeca jak samotna latarnia dla zagubionych
Odkładam sobie 14 na jutro, bo trzeba się wyspać przed jutrem, powiem tylko, że na koniec 13 było znów i wzruszająco i dramatycznie. Gdybym nie wiedziała, że jeszcze 3 odcinki przed nami, to bym się martwiła.
W Waikiki pojawił się - jako memento dla bohatera - plakat z 3 Idiots
Nie pamiętam już, kto prócz Aamira tam grał, więc nie wiem, czy to fake, ale ciepło na sercu mi się zrobiło.
EDIT: bo zauważyłam dopisek
Nie czepiam się posadzenia krzaczka pomidora na tak suchej ziemi że nie ma prawa tam się przyjąć, a co dopiero wydać owoce - liczę na magię dramową |
Ależ to będzie najbardziej zaopiekowany pomidor świata, zobaczysz! Chyba tylko u hrabiego Rotszylda pomidory mają lepiej. Kapitan Ri siadając do komputerowej strzelanki wybrał sobie nick "Tomato Cultivator"
BeeMeR - Nie 09 Lut, 2020 23:26
| Trzykrotka napisał/a: | | Nie pamiętam już, kto prócz Aamira tam grał | Ja pamiętam tylko z grubsza plakat na nocnikach
| Trzykrotka napisał/a: | | Ależ to będzie najbardziej zaopiekowany pomidor świata, zobaczysz! | Och, ja nie wątpię
Na razie temat pomidora jest tymczasowo zapomniany
BeeMeR - Nie 09 Lut, 2020 23:59
Koczownicza wyprawa pociągiem jest boska
Aż dziwne, że co najmniej połowa pasażerów nie bierze wałówki, koców itp
Trzykrotka - Pon 10 Lut, 2020 06:08
Och tak, pociąg to był absolutny hit wraz z grupką śpiewających sprzedawców wszelkiego dobra przekąskowego. A wcześniej fryzura na pożegnanie, szeroko omawiana na soompi w swoim czasie
A z innej beczki: Parasite pozamiatał konkurencję. 4 oscary, w tym dla najlepszego filmu Mus obejrzeć.
BeeMeR - Pon 10 Lut, 2020 08:48
Tak, sprzedawcy śpiewający "pokój i miłość" byli cudni
To bardzo pogodna, sielankowa wręcz wizja Północy, z drobnymi tylko aluzjami do istniejących obozów pracy itp. ale prawie wszystko z Południa da się skitrasić, nikt nie chodzi głodny (prócz bezdomnych dzieci, ale one wszędzie są głodne), w zasadzie panuje dobrobyt. Nie mam nic przeciwko temu aby tak było .
Jestem też zachwycona wszechobecnymi hasłami komunistycznymi - bardzo zacnie wkomponowane są w tło
|
|
|