Seriale - Pod Duchem, Małpą i Samurajem czyli dramaland po raz 16
Trzykrotka - Pon 06 Maj, 2019 20:01
Miałam w weekend problemy z subscene. Oby nie trwało to długo.
BeeMer, czuję się bardzo zachęcona do ISWTK. Tylko Mars mi się skończy i spróbuję. Drama chińska jest bardzo w stylu Jane Austen, przełożone na obyczajowość i kulturę Chin. Cudnie się ją ogląda, ale poki co trzeba nastawić się na takie psikusy, jaj cały odcinek, w którym nie ma ani bohaterki, ani bohatera, tylko charakter poboczny słucha opowieści starej niani o jego historii rodzinnej. Pewnie będzie to ważne potem, ale wolałabym, żeby trochę jednak przeplatali wątki.
O-o, dochodzimy do konca wątku
BeeMeR - Pon 06 Maj, 2019 20:34
Spróbuj - tylko to jest guilty pleasure raczej niż obyczajowe Answer Me, ja na to patrzę przez ten pryzmat i łykam w maratonie, bo akuratnie może tego mi trzeba dla równowagi z Czarnym i Białym plus po prostu takie bajki lubię. Widziałam jednak opinie, że niektórych odrzucała maksymalnie głupiutka panna albo dla odmiany chłodna i czasami arogancka osobowość pana. No ale takie rzeczy w dramalandzie już bywały i to nie jeden raz
Admete - Pon 06 Maj, 2019 21:02
| Trzykrotka napisał/a: | | w którym nie ma ani bohaterki, ani bohatera, tylko charakter poboczny słucha opowieści starej niani o jego historii rodzinnej. |
Uwaga - to nie jest bohater poboczny Ten młody z wyższej sfery nie jest dla Ming Lan
Ludzie nie mogą też załadować napisów na subscene, więc możliwe, że ich nie będzie o ile nie zaczną wrzucać gdzie indziej.
Trzykrotka - Pon 06 Maj, 2019 22:05
Ech... Dobrze, ze mam zapasy dobra wszelakiego zgromadzone
Buu, jeśli ten pan jest główny, to na razie mi się średnio podoba. Ale fakt, lepiej pasuje do opisu dramy i do samej pani - dwoje gorszego sortu członków swoich rodzin lepiej się zrozumie.
Dziś jestem bez komputera, więc nie sprawdzę co tam u nich słychać, może akcja znów ruszy z miejsca.
Admete - Wto 07 Maj, 2019 06:47
Też się nabrałam, ale polubisz tego właściwego. To na podstawie dość rozbudowanej powieści, dlatego jest tyle wątków. Szukaj napisów w ten sposób, ze wpisuj nazwę serialu potem subscene i wyskoczy w google.
BeeMeR - Wto 07 Maj, 2019 09:34
Wczoraj znów dostałam głupawki przy ISWAK - ale to głupiutkie
Choć chwilami to nie wiem czy śmiać się jak panna i młodszy brat czy zaliczać facepalm za facepalmem jak starszy Dłużyzny niestety też się pojawiają, o co przy 30 odcinkach nie tak trudno, ale starannie udaję, że ich nie widzę
Mieliśmy przepiękny bal maskowy - Dracule, duchy, księżniczki itp. - tylko jeden nudziarz pojawił się bez kostiumu - oj, jakbym mu ścięła te kudły
Tak sobie myślę, że na razie jedyny przedstawiciel tajwańskiego dramalandu który miał normalną fryzurę to pan z Fated - nawiasem, lasencję gra jego faktyczna dziewczyna
pojawiła się też wielkooka Anna z Fated
jako potencjalna kandydatka na żonę dla głównego, albowiem państwo są już niemal dorośli - teoretycznie na trzecim roku studiów, w praktyce mają któreś wakacje i chodzą do pracy (firmy rodzinnej pana, bo jego ojciec zaniemógł), pan - pracować jak mróweczka, panna irytująco przeszkadzać wszystkim ile wlezie, acz w dobrej wierze i chęci pomocy. Nie muszę chyba dodawać, że wszystkie pracownice i jeden pan o ksywce "Jabłuszko" bardzo się synem właściciela interesują i niemal biją o to kto poda mu kawę itp.
Poznałam nowe powiedzonko - to mamuśka, torpedująca jak umie spotkanie przedmałżeńskie syna
A w napisach po "chipnozie" chyba nic mnie już nie zdziwi....
Trzykrotka - Wto 07 Maj, 2019 16:01
Propinuję 'chipnozę' umieścić w kolejnej odsłonie naszego wątku
Co powiecie na nową dramę pani KES? Bo Min Ho powiedział 'tak.' Dziś ogłosili, że będą razem pracować. Reżyseruje ten sam, co Kropki. Oby drama nie straciła impetu w połowie, jak Kropki właśnie.
Admete - Wto 07 Maj, 2019 16:21
Jak dobrze, że za nim nie przepadam. Dramy tej pani nie tknę.
Trzykrotka - Wto 07 Maj, 2019 17:06
Ja za to tknę Tematyka jest raczej baśniowa, będą dwie ścieżki czasu i podwójny LMH.
BeeMeR - Wto 07 Maj, 2019 17:25
A ja będę czytać wrażenia
Wiadomo już z kim LMH będzie grać w sensie pani i drugi pan?
BeeMeR - Wto 07 Maj, 2019 17:58
ISWAK
Biedactwo kolejny raz próbuje się odkochać (nie dziwię jej się biorąc pod uwagę co jej Pierwszy nagadał i fakt iż się zaręczył) i umawia na randki z Drugim - w związku z czym przeżyłam lekki szok kulturowy gdy tenże wlazł hipopotamowi za płotek celem zrobienia słitfoci U nas by dostał mandat jak malowany (mam nadzieję)
Krokodyl i żyrafa przynajmniej nie sprawiali wrażenia żywych
Admete - Wto 07 Maj, 2019 18:03
Napisy do 13 i 14 odcinka Confession już są. Tego mi trzeba po całym dniu w pracy.
Trzykrotka - Wto 07 Maj, 2019 19:14
Sprawdzam Abyss. Proszę, jaka piękna para grim reaperów się pokazała
BeeMeR - Wto 07 Maj, 2019 19:21
Zaiste piękna para
Spoiler dobrze znać, byłam ciekawa jak się to skończyło
w jaki sposób?
Trzykrotka - Wto 07 Maj, 2019 19:45
| BeeMeR napisał/a: |
byłam ciekawa jak się to skończyło
w jaki sposób? |
Nie wiem Obejrzałam ze 3 odcinki i stwierdziłam, że to drama nie na tamtą chwilę; na pewno do niej wrócę, za bardzo oboje lubię.
Abyss na razie dziwaczna.
Admete - Wto 07 Maj, 2019 20:14
Abyss ma być na Netflixie. Na razie nie sprawdziłam. Zaczęła się też ta drama romansowa z Plagą. Z opisu mi nie pasuje.
Trzykrotka - Wto 07 Maj, 2019 20:40
| Admete napisał/a: | | Zaczęła się też ta drama romansowa z Plagą. Z opisu mi nie pasuje. |
Ani mnie. Co do Abyss, to zupełnie nie mogę się w tym póki co połapać
Aragonte - Wto 07 Maj, 2019 21:17
Włączyłam sobie testowo Ming Lan. Jaka śliczna czołówka
W niuanse węglowe nie wnikam, wystarcza mi świadomość machinacji i walczenia o swoje
BeeMeR - Wto 07 Maj, 2019 21:30
światłe napisy poinformowały mnie, że panna "stoi na kolanach" - jak mówiłam, po chipnozie nic mi nie straszne
Aragonte - Wto 07 Maj, 2019 21:44
Errr...
Zgarnęłam dwa dostępne odcinki ze Wschodu, ale tych napisów mogę jednakowoż nie przeżyć
Admete - Wto 07 Maj, 2019 21:44
| Aragonte napisał/a: | | W niuanse węglowe nie wnikam, wystarcza mi świadomość machinacji i walczenia o swoje |
Też tak mam
Aragonte - Wto 07 Maj, 2019 21:53
| Admete napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | W niuanse węglowe nie wnikam, wystarcza mi świadomość machinacji i walczenia o swoje |
Też tak mam |
Pięknie to jest kręcone Stroje i całokształt - cudo.
To jest za dynastii Yuan?
Trzykrotka - Wto 07 Maj, 2019 22:08
| Aragonte napisał/a: |
Pięknie to jest kręcone Stroje i całokształt - cudo.
To jest za dynastii Yuan? |
Na Wiki piszą, że to dynastia Północna Song.
Początek jest straszny; bardzo trudno jest się połapać w komerażach tej skomplikowanej grupy rodzinnej.
Dla ułatwienia powiem, że ojciec bohaterki, Sędzia (nazywam go dla siebie samej dość niecenzuralnie, fajtłapa jest to okropny) ma żonę - wrzaskliwą i wiecznie upominającą się o swoje prawa, ale - mimo, że jej nadskakuje - nie dba o nią. Ma też dwie konkubiny. Starsza z nich to jego ulubienica - w następnym pokoleniu będzie faworyzował jej córkę, lekceważąc inne. Ta kobieta jest okropna, to ona nie daje węgla i zrobi jeszcze gorsze rzeczy. udaje przy tym wcielenie słodyczy i uciśnioną niewinność. Matka naszej Min Lang ma status niewiele lepszy od służącej. Bohaterkę weźmie pod swoje skrzydła babcia, dzięki czemu Ming Lang, choć ostatnia do dziobania, nie będzie sponiewierana i aż tak źle traktowana.
Potem napisy nieco lepiej się rozumie, trzeba przebrnąć przez początek. Warto, do drama to uczta dla oczu.
Miejsca
Ludzie

Admete - Wto 07 Maj, 2019 22:13
I te stroje - oczywiście zupełnie nierealistyczne, ale co tam
Trzykrotka - Wto 07 Maj, 2019 22:38
W miarę realistyczne. W różnych kostiumowych fantazjach bohaterowie noszą super kunsztowne fryzury nawet w walce i na tułaczce, a powłóczyste jasne stroje nie mną się i nie brudzą podczas walki i ciągania ich po zaroślach, lasach i jaskiniach. Te tutaj są do przyjęcia.
|
|
|