To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Moje serce ma gęsią skórkę, czyli randka numer 14

Agn - Pon 21 Maj, 2018 22:26

Aragonte napisał/a:
A ja korzystam z wolnego dnia i oglądam Lawless Lawyer 3

Ja muszę poczekać na te rozkosze, bo póki co biedzę się nad grafikiem do pracy.
Na co mi to było... :cry2:
A trójeczka czeka! Ech...
Swoją szosą - jeśli chodzi o Bong Sang Pila, to wiecie - są momenty komediowe i wszystko fajnie, ale... za choinkę nie chciałabym być jego wrogiem. Dziwię się, że w scenie w areszcie, kiedy Sang Pil mówił temu uwięzionemu detektywowi kim jest, to ten nie pofajdał się ze strachu tak jak stał. Junki wbijał w niego taki wzrok, że oczami duszy swojej widziałam już kaźń ostateczną. Brrrr!
(Cholewcia, dobry jest! :mrgreen: )
Aragonte napisał/a:
Wiedział (choc nie wiem, skąd), że jest córką kobiety

Mniemam, że drama nam to łaskawie wyjaśni.
Aragonte napisał/a:
I jeszcze jeden, no niech będzie

Szef ucierpiał, więc oni też... Co za jedność w drużynie! :lol:

Aragonte - Pon 21 Maj, 2018 22:56

To na pociechę dla ciebie w oczekiwaniu na trójeczkę LL (dobra jest) wrzucam kolejne gify :mrgreen:

A że powtórzyłam sobie dziś fragmenty pierwszego odcinka, to wyłowiłam przy okazji dialog Sang Pila i jego wuja, w którym ten drugi pytał SP, czy przenosi się do Ginsung z powodu "tamtej kobiety". I albo miał tu na myśli naszą panią prawnik, która właśnie została wtedy wylana z pracy i wracała do domu w Ginsung, albo też arcywroga, czyli panią sędzię.

A Sang Pil będzie miał jeszcze jeden taki moment, że z naszego uśmiechniętego prawnika-gangstera nie zostanie ani ślad. Już to punktowano na Soompi.

Agn - Pon 21 Maj, 2018 23:21

Aragonte napisał/a:
A że powtórzyłam sobie dziś fragmenty pierwszego odcinka, to wyłowiłam przy okazji dialog Sang Pila i jego wuja, w którym ten drugi pytał SP, czy przenosi się do Ginsung z powodu "tamtej kobiety". I albo miał tu na myśli naszą panią prawnik, która właśnie została wtedy wylana z pracy i wracała do domu w Ginsung, albo też arcywroga, czyli panią sędzię.

Właśnie zastanawiałam się nad tym, o której kobiecie była mowa. Pewnie drama też to jakoś objaśni. :)
Aragonte napisał/a:
A Sang Pil będzie miał jeszcze jeden taki moment, że z naszego uśmiechniętego prawnika-gangstera nie zostanie ani ślad.

Powiem ci, że groźny Junki to coś, co mogę oglądać w nieskończoność (oraz uśmiechnięty Junki, smutny Junki, bijący się Junki itp. itd.).

Aragonte - Wto 22 Maj, 2018 09:26

Viki się rehabilituje - są już jakieś napisy do czwórki LL :mrgreen: :mrgreen:
Trzykrotka - Wto 22 Maj, 2018 09:52

Bardzo przyjemnie stopniują napięcie i odkrywają kolejno tajemnice. Ale seans trójki muszę powtórzyć, bo późno wróciłam i sen mnie morzył.
Agn - Wto 22 Maj, 2018 09:59

Mnie niezwykle cieszy, ze znow ogladam drame w towarzystwie. :love_shower:
BeeMeR - Wto 22 Maj, 2018 10:39

Ja muszę się trochę zebrać w sobie zanim się wezmę za prawnika - a może po prostu dobrze mi zrobi kilka odcinków na raz.
Na razie zaczęłam bardzo mroczny film - nie jestem pewna czy go obejrzę do końca, ale obsada plus masa znajomych twarzy w małych rólkach mnie interesuje. Jeszcze nie do końca kumam co i jak tu się będzie działo ale jest Koszmit wielce zły, kompulsywnie żuje gumę i trzęsie jakimś podziemiem, pokazuje też liczne blizny, tatuaże i goły tyłek z piercingiem nie powiem gdzie lekarzowi (król nr1 z K2H/pan Oh z Miseang).

Koszmit ma drugą osobowość - zupełnie inną, której chce się pozbyć raz na zawsze - pewnie będzie się działo i zobaczymy kto się kogo pozbędzie ;) Film nosi tytuł Real

Trzykrotka - Wto 22 Maj, 2018 11:01

O, nie wiedziałam, że już jest. BeeMer, proszę proszę - wrzucisz, gdzie trzeba? Chciałabym choć zerknąć okiem na ZUego Koszmita :kwiatek:
BeeMeR - Wto 22 Maj, 2018 11:56

BeeMeR napisał/a:
Chciałabym choć zerknąć okiem na ZUego Koszmita
Możesz i na jego goliznę - gdzieś w pierwszych 10 min filmu ;) Mnie się cokolwiek kojarzy z Donem, bo Koszmit był w wydaniach dwóch, ale po koreańsku mroczniej i więcej tejże golizny, długonogich pań oraz ani chybi będzie trochę krwi - za to bez piosenek ;)

Tu taki jeden pacjent, potem Lustrzana Twarz - jestem wciąż dopiero po pierwszej półgodzinie :mrgreen:

Trzykrotka - Wto 22 Maj, 2018 12:07

I golizną nie pogardzę :lol:
BeeMeR - Wto 22 Maj, 2018 12:13

Dla mnie to było jak manifest: "nie jestem już małych chłopcem tylko wielkim, złym wilkiem" :lol:
Powiem tak - dobrze mi się ogląda acz jakby z boku - nie umiem się w ten film zaangażować, bo to klasyczne zabili go i uciekł w nieco mocniejszej oprawie acz póki co nie jest źle.
Pojawił się papa Reply i też jest jakimś bossem :lol:

film się wrzuca wraz z polskim sosem - przydałby się może szlif tu i ówdzie ale nie jest najgorzej.

edit:
jeszcze jeden Zuy (manager Cindy/żołnierz z K2H):

Właściwie tu chyba będą sami źli :lol:

BeeMeR - Wto 22 Maj, 2018 12:31

39 minuta filmu - goły, starannie upozowany Koszmit siedzi na brzegu jacuzzi - obok niego Lady in Red czyli za chwilę też goła aktorka wybrana ponoć w castingu spośród 4 tysięcy innych - ciekawe czy tą scenę wszystkie ćwiczyły ;)

Może i wolałabym, żeby scena zakończyła się kissu, ale cóż... to film, mogą więcej to kręcą więcej...

edit:
właściwie to panie w czerwieni są obecnie dwie (i to jednak ta druga jest wybrana po castingach ;) ), jak i Koszmitów dwóch i wyraźnie działają sobie na nerwy ;)

Trzykrotka - Wto 22 Maj, 2018 14:55

BeeMeR napisał/a:
Może i wolałabym, żeby scena zakończyła się kissu, ale cóż... to film, mogą więcej to kręcą więcej...

Ale mimo wszystko - że Koszmit tak zaszalał? A z drugiej strony - kiedy ma zaszaleć, jak nie teraz, kiedy ma kaloryfer, sławę i fanów...
Tego managera Cindy w ogóle nie umiem sobie wyobrazić inaczej, niż jako ciapę :lol:

Edit:
Aragonte napisał/a:
To na pociechę dla ciebie w oczekiwaniu na trójeczkę LL (dobra jest) wrzucam kolejne gify :mrgreen:

:lol: Mina Jun Ki, któremu dziewczyna skłania głowę na kolana jest bezcenna :lol:
Podejrzewam, że celowo miało to tak dwuznacznie wyglądać :-P

BeeMeR - Wto 22 Maj, 2018 15:08

Trzykrotka napisał/a:
Tego managera Cindy w ogóle nie umiem sobie wyobrazić inaczej, niż jako ciapę
Ha! Oblewał benzyną dłużników i podpalał... papierosa ;) Bez mrugnięcia okiem, że tak powiem ;)

Koszmit właściwie nie szalał, to pani odwalała całą robotę, on tylko siedział nagi jak święty turecki i upozowany jak młody bóg ;) No i owszem - jest młody, piękny (kwestia względna, wiem) - akuratnie w wojsku - wróci z wizerunkiem całkiem dorosłym ;)

Trzykrotka - Wto 22 Maj, 2018 15:10

BeeMeR napisał/a:
wróci z wizerunkiem całkiem dorosłym ;)

Prawda. Wojsko przeważnie jest jak gruba krecha. Jak intermission. Ciekawe, czy też poszedł do sił specjalnych.

Aragonte - Wto 22 Maj, 2018 15:13

Trzykrotka napisał/a:
Mina Jun Ki, któremu dziewczyna skłania głowę na kolana jest bezcenna :lol:
Podejrzewam, że celowo miało to tak dwuznacznie wyglądać :-P

Oczywiście, że celowo - takich scenek nie kręci się przypadkowo :mrgreen: :lol:
A Junki jest czasem mocno ekspresyjny jako Sang Pil i miniasty też - fajnie, że bawi się rolą :-D

Edit: zuy Sang Pil dla Agn :wink:
http://riya-in-the-valley...you-guys-killed
No, nie calkiem zuy :wink:
http://niklausxcaroline.t...st/174094864591
I z pięknym uśmiechem :serce2:

A jak widzę takiego Junkiego:

to serio myślę, że chciałabym go zobaczyć w rom-comie :mrgreen:

Admete - Wto 22 Maj, 2018 18:36

Wczoraj ruszyły dwa nowe seriale - About time z panem od Twenty again i Ms Hammurabi, którego nawet kijem nie tknę, bo gra tam Go Ara i jakiś idol - oboje próbują udawać, że są sędziami :zalamka:
Aragonte - Wto 22 Maj, 2018 19:53

Ja czekam na What's Wrong with Secretary Kim, bo to może byc sympatyczne, no i oboje aktorów bardzo lubię. A z bieżących wystarczy mi Lawless Lawyer. Chciałabym obejrzec w końcu Producentów. I wrócę sobie rozrywkowo do Master of the House - to może byc zabawne, oglądac jednocześnie variety show i dramę o filmowaniu tegoż :wink: A poza tym oglądam cały czas Klejnot w Żmijowisku :wink: ale jakoś zapowiadają się teraz przygnębiające sceny (jedną z mentorek Jang Geum już szczerze opłakałam :cry2: ), więc robię małą przerwę.

Trzykrotka napisał/a:
Prawda. Wojsko przeważnie jest jak gruba krecha. Jak intermission. Ciekawe, czy też poszedł do sił specjalnych.

Koszmit? A były takie plotki?

I coś dla Trzykrotki, z kącika fanek LSG - nasz Małpa upiera się, że jego swoboda w przebieralni i beztroskie zdejmowanie koszulki na planie Master of the House (pamiętasz te spojrzenia pozostałych panów, Trzykrotko? :lol: ) nie wynikały z chęci popisywania się (a jest czym, uhummm :serduszkate: :rumieniec: :wink: ), tylko był to nawyk wyniesiony z wojska :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?v=HX5TtK6csRw

Trzykrotka - Wto 22 Maj, 2018 21:56

Nie, nie czytałam nic o wojsku Koszmita, ale widziałam go na bardzo bojowych fotkach na pinterescie :-)
To ze zdejmowanien koszulki to całkiem możliwe, swoją drogą. Pamiętacie Gołębice z Urk i ich codzienne przebieżki topless?

Aragonte - Wto 22 Maj, 2018 22:04

Nie pamiętacie, bo nie oglądałam tego :wink: ale jestem w stanie LSG uwierzyc, jak najbardziej.
Zresztą, jak pisałam - ma się czym pochwalic, więc ja tam nie protestuję przeciwko zdejmowaniu tej koszulki :mrgreen:

Nakabluję, że Admete czeka na romans w Lawless Lawyer, aha! :mrgreen: :chowa sie:
Ja też czekam, a jakże :wink:

Trzykrotka - Wto 22 Maj, 2018 22:07

O, Admete, wychodź z ukrycia! Ja też czekam i mam nadzieję że nie będą z nim czekać do ostatniego odcinka.
Agn - Wto 22 Maj, 2018 22:40

BeeMeR napisał/a:
(król nr1 z K2H/pan Oh z Miseang)

Ja tylko pragnę zaznaczyć, że nie wiem, czy to z tej samej sceny, ale zdjęcie tego pana wygląda jak reakcja na widok ze zdjęć poprzednich. :lol:
Aragonte napisał/a:
zuy Sang Pil dla Agn
http://riya-in-the-valley...you-guys-killed

Mrau! :serce:
Aragonte napisał/a:
to serio myślę, że chciałabym go zobaczyć w rom-comie

Ja czasem też... aaaaale mimo wszystko wolę, kiedy w jego przypadku romans (czy też nawet i rom-com) jest dodatkiem do całości. Szkoda, by grał tylko romans, jak potrafi wiele innych rzeczy, a i wykop ma piękny, żal marnować. :mrgreen:
Admete napisał/a:
Ms Hammurabi, którego nawet kijem nie tknę, bo gra tam Go Ara i jakiś idol - oboje próbują udawać, że są sędziami

...słucham?
Za to pan z TA brzmi zachęcająco...
Aragonte napisał/a:
Małpa upiera się, że jego swoboda w przebieralni i beztroskie zdejmowanie koszulki na planie Master of the House (pamiętasz te spojrzenia pozostałych panów, Trzykrotko? ) nie wynikały z chęci popisywania się (a jest czym, uhummm ), tylko był to nawyk wyniesiony z wojska

Jak rany - CO oni tam ćwiczą w tym wojsku? Układy do chippendalesów?
Trzykrotka napisał/a:
Pamiętacie Gołębice z Urk i ich codzienne przebieżki topless?

I złość pewnej Doktóreczki, że jedna odziana po samą szyję Gołębica zasłania jej widok. Tak, pamiętamy. :mrgreen:
Aragonte napisał/a:
Nakabluję, że Admete czeka na romans w Lawless Lawyer, aha!

Trzykrotka napisał/a:
O, Admete, wychodź z ukrycia!

Hehe.
Ale ja się nie dziwię. Między naszą parką iskrzy aż miło, aż się prosi, by jakieś ładne uczucie między nimi zakwitło.
Drama w opisie romans też ma, więęęęęc... :mrgreen:

Aragonte - Wto 22 Maj, 2018 22:51

Na Soompi, jak widzę, też kibicują, żeby Junki jednak w jakimś rom-comie zagrał :wink: Wcale nie mówię, że musiałby to byc czysty rom-com, niech Junki ma szanse się wykazac też na innym polu :-D

Agn napisał/a:
Jak rany - CO oni tam ćwiczą w tym wojsku? Układy do chippendalesów?

Ej no, pisałam tylko o zdejmowaniu koszulki przez LSG - niczego więcej nie zdejmował na planie Mastera :mrgreen:
A mówił o tym, że częśc codziennego treningu w wojsku odbywała się topless właśnie, więc był oswojony z ganianiem w takim dezabilu i traktował to naturalnie.

Ciężko mi się dziś cokolwiek ogląda, bo ciągle boli mnie głowa (od rana, mimo prochów), więc tylko niemrawo podglądam sobie LL 4.

Agn - Wto 22 Maj, 2018 22:58

LL4 na ból głowy. :mrgreen: Czy tylko ja to widzę? ;)

A poważnie - mam nadzieję, że ci przejdzie. Może lepiej się połóż i zgaś światło?

Aragonte - Wto 22 Maj, 2018 23:12

To byłoby L4 :mrgreen:
Łyknęłam trzeci nurofen dzisiaj :roll:
A ty oglądasz Lawless Lawyer?

Linkuję ładne wideo z Hwayugi - spoilerowe mocno, więc głównie dla Trzykrotki, nie np. dla BeeMeR:
https://www.youtube.com/watch?v=TGNkGdxG-sc