Fantastyka - Socjologiczno-literacko-fanowskie rozmowy o HP
Harry_the_Cat - Sob 21 Sty, 2017 17:49
Ja sie chyba starzeje - moze dlatego malo mi sie podobalo ???
A dwa razy nawet na to poszlam....
Agn - Pon 23 Sty, 2017 20:45
| Caitriona napisał/a: | | Natomiast kompletnie nijaka była druga siostra, rozmazala mi się w pamięci. |
Tina? Ona się chyba mało komu spodobała. Wszyscy doszli do wniosku, że jest blada. A jeszcze dorzucili jej Quennie, która się z kolei wielu podoba (mnie bardzo).
milenaj - Czw 26 Sty, 2017 17:20
| Caitriona napisał/a: | Obejrzałam "Fantasic Beasts". Podobało mi się, bardzo. Kowalski cudny, urocza Queenie, no i Percival Graves, normalnie nigdy Colin aż tak mi się nie podobał, jak w tym wydaniu.
Bardzo, bardzo podobały mi się wszystkie te magiczne zwierzaki. Za to Newt był jak dla.mnie nieco za bardzo udziwniony, ale i tak go polubiłam. Natomiast kompletnie nijaka była druga siostra, rozmazala mi się w pamięci. |
No Colin w tym filmie to normalnie cudne estetycznie wrażenie.
Wybaczcie "głębokość" spostrzeżenia.
Deanariell - Nie 26 Mar, 2017 12:35
Znalazłam parę fajnych rzeczy, może nie widziałyście. Na początek - czyją różdżkę chciałybyście mieć?
Jak już macie różdżkę, to trzeba się nauczyć jej używać.
I taka wypowiedź "profesora Snape'a" - jak to brzmi teraz, kiedy już go wśród nas nie ma...
Na koniec HP vs SW - porównanie motywów:
Wychodzi na to, że niewiele się różnią u podstaw.
Agn - Nie 26 Mar, 2017 17:08
| Deanariell napisał/a: | | Na początek - czyją różdżkę chciałybyście mieć? |
Malfoya albo Syriusza - proste, bez haczących ozdobników.
Deanariell - Nie 26 Mar, 2017 18:43
| Agn napisał/a: | Deanariell napisał/a:
Na początek - czyją różdżkę chciałybyście mieć?
Malfoya albo Syriusza - proste, bez haczących ozdobników. |
Rzeczywiście, bardzo "klasyczne" i eleganckie. Ta Syriusza przypomina trochę orientalną pałeczkę do ryżu. Dla siebie wybrałabym tę profesor McGonagall i drugą - Fleur.
Zauważyłam też, że różdżka Ginny ma wyjątkowo falliczną końcówkę... Malfoya zresztą również, choć mniej.
Anaru - Pon 27 Mar, 2017 11:04
Siriusa i Fleur
| Deanariell napisał/a: | | Wychodzi na to, że niewiele się różnią u podstaw |
Faktycznie
BeeMeR - Pon 27 Mar, 2017 20:42
Mnie się różdżka Bellatrix podoba - taka trochę w kształcie jak strzelba
Nie mogłam ich bliżej pooglądać w powiększeniu, bo mi się niepolityczne d*** pokazywały w reklamach wyżej, a Adaś zaglądał przez ramię
Tamara - Pon 27 Mar, 2017 22:13
Mnie się jakoś żadna nie podoba, ewentualnie Snape'a .
ita - Pon 27 Mar, 2017 23:03
Luna, końcówka przypomina mi tulipana
Caitriona - Pon 27 Mar, 2017 23:30
Mnie się podoba Pottera i Rona
Anaru - Wto 28 Mar, 2017 13:23
| BeeMeR napisał/a: | | Nie mogłam ich bliżej pooglądać w powiększeniu, bo mi się niepolityczne d*** pokazywały w reklamach wyżej, a Adaś zaglądał przez ramię |
A wiesz, że tak kompletnie nie zauważyłam, że aż sprawdziłam , faktycznie
Deanariell - Śro 29 Mar, 2017 00:06
| Anaru napisał/a: | BeeMeR napisał/a:
Nie mogłam ich bliżej pooglądać w powiększeniu, bo mi się niepolityczne d*** pokazywały w reklamach wyżej, a Adaś zaglądał przez ramię
A wiesz, że tak kompletnie nie zauważyłam, że aż sprawdziłam , faktycznie |
No, właśnie ostatnio też z tym miałam problem. I co z tym zrobić? Czego to wina? Image Bam?
BeeMeR - Śro 29 Mar, 2017 07:28
| Deanariell napisał/a: | Czego to wina? Image Bam? | Nie wiem, ja dotąd widziałam takie reklamy gdy się ustawiło "adult content" i jest to niby zrozumiałe w takim przypadku, a tu nie wiem jak Riella ustawiła
Admete - Śro 29 Mar, 2017 08:20
Może chodzi o to, że to różdżki
Anaru - Śro 29 Mar, 2017 23:05
A może ktoś na tym kompie jakieś dorosłe treści oglądał, to sobie dokoptowało takie reklamy?
A jakie są zazwyczaj jak np. ja wsadzam fotki? Kojarzy ktoś? Bo u mnie nie ma żadnych reklam jak wyświetlam zdjęcia.
BeeMeR - Czw 30 Mar, 2017 07:22
| Anaru napisał/a: | A jakie są zazwyczaj jak np. ja wsadzam fotki? Kojarzy ktoś? Bo u mnie nie ma żadnych reklam jak wyświetlam zdjęcia. | Ja zazwyczaj nie widzę tych reklam, raz się Agn skarżyła na nie jak oznaczyłam fotkę "adult" ze względu na łyskający fragment golizny.
Deanariell - Pią 31 Mar, 2017 02:27
| BeeMeR napisał/a: | | Ja zazwyczaj nie widzę tych reklam, raz się Agn skarżyła na nie jak oznaczyłam fotkę "adult" ze względu na łyskający fragment golizny. |
To może być to, bo ja też ustawiałam "adult". Hmmm... Może spróbuję to wyedytować i zobaczymy.
EDIT: Faktycznie, Basia miała rację - zmieniłam i już się te "różdżki" wątpliwej jakości nie wyświetlają. Zapamiętam opcję.
Agn - Pią 31 Mar, 2017 06:11
Ale co konkretnie zmieniłaś? Bo mnie się też pojawiają "różdżki" oraz panie, które je, khem, polerują. A chciałabym uniknąć takich obrazków. :/
Admete - Pią 31 Mar, 2017 07:07
Riella zawsze zaznaczaj family safe.
BeeMeR - Pią 31 Mar, 2017 08:38
| Admete napisał/a: | | zawsze zaznaczaj family safe. | Ano - teraz jest bez dodatkowych atrakcji
Deanariell - Pią 31 Mar, 2017 10:11
| Agn napisał/a: | | Ale co konkretnie zmieniłaś? Bo mnie się też pojawiają "różdżki" oraz panie, które je, khem, polerują. A chciałabym uniknąć takich obrazków. : |
Zmieniłam to oznaczenie przy zdjęciach na "family safe", więc powinno być dobrze - u mnie się już teraz nic psującego widok nie wyświetla. A w ogóle ciekawa jestem kto tam za to odpowiada - czy to się niezależnie podłącza do strony, czy np. Image Bam na to zezwala?
| Admete napisał/a: | | Riella zawsze zaznaczaj family safe. |
No, popatrz, co Ty nie powiesz... Nie moja wina, że mają takie rzeczy w "internetach".
Anaru - Pią 31 Mar, 2017 10:45
Faktycznie, teraz nikt nikomu niczym nijakiej różdżki nie poleruje
Agn - Sob 01 Kwi, 2017 17:38
Tylko gdzie to jest na chromie???
Deanariell - Czw 13 Kwi, 2017 19:31
Ludzie wyszli zbyt wcześnie z koncertu muzyki z HP, bo myśleli, że to koniec:
http://www.zetchilli.pl/K...go-trakcie-3986
Dlatego ja zawsze lubię poczekać do końca napisów filmowych (jeśli to możliwe oczywiście, bo z Admete w kinie się tak nie da... - żartuję, czasami nie ma w sumie na co czekać ).
|
|
|