To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Socjologiczno-literacko-fanowskie rozmowy o HP

Harry_the_Cat - Sob 21 Sty, 2017 17:49

Ja sie chyba starzeje - moze dlatego malo mi sie podobalo ???
A dwa razy nawet na to poszlam....

Agn - Pon 23 Sty, 2017 20:45

Caitriona napisał/a:
Natomiast kompletnie nijaka była druga siostra, rozmazala mi się w pamięci.

Tina? Ona się chyba mało komu spodobała. Wszyscy doszli do wniosku, że jest blada. A jeszcze dorzucili jej Quennie, która się z kolei wielu podoba (mnie bardzo). :)

milenaj - Czw 26 Sty, 2017 17:20

Caitriona napisał/a:
Obejrzałam "Fantasic Beasts". Podobało mi się, bardzo. Kowalski cudny, urocza Queenie, no i Percival Graves, normalnie nigdy Colin aż tak mi się nie podobał, jak w tym wydaniu.
Bardzo, bardzo podobały mi się wszystkie te magiczne zwierzaki. Za to Newt był jak dla.mnie nieco za bardzo udziwniony, ale i tak go polubiłam. Natomiast kompletnie nijaka była druga siostra, rozmazala mi się w pamięci.

No Colin w tym filmie to normalnie cudne estetycznie wrażenie. :mrgreen:
Wybaczcie "głębokość" spostrzeżenia. :)

Deanariell - Nie 26 Mar, 2017 12:35

Znalazłam parę fajnych rzeczy, może nie widziałyście. :mysle: :wink: Na początek - czyją różdżkę chciałybyście mieć?

Jak już macie różdżkę, to trzeba się nauczyć jej używać. :-P

I taka wypowiedź "profesora Snape'a" - jak to brzmi teraz, kiedy już go wśród nas nie ma... :cry2:

Na koniec HP vs SW - porównanie motywów: :mrgreen:

Wychodzi na to, że niewiele się różnią u podstaw. :mysle: :rotfl:

Agn - Nie 26 Mar, 2017 17:08

Deanariell napisał/a:
Na początek - czyją różdżkę chciałybyście mieć?

Malfoya albo Syriusza - proste, bez haczących ozdobników. :)

Deanariell - Nie 26 Mar, 2017 18:43

Agn napisał/a:
Deanariell napisał/a:
Na początek - czyją różdżkę chciałybyście mieć?

Malfoya albo Syriusza - proste, bez haczących ozdobników.

Rzeczywiście, bardzo "klasyczne" i eleganckie. :mrgreen: Ta Syriusza przypomina trochę orientalną pałeczkę do ryżu. ;) Dla siebie wybrałabym tę profesor McGonagall i drugą - Fleur. :-D

Zauważyłam też, że różdżka Ginny ma wyjątkowo falliczną końcówkę... :shock: :mysle: :rotfl: Malfoya zresztą również, choć mniej. :-P :lol:

Anaru - Pon 27 Mar, 2017 11:04

Siriusa i Fleur :mrgreen:

Deanariell napisał/a:
Wychodzi na to, że niewiele się różnią u podstaw

Faktycznie :rotfl:

BeeMeR - Pon 27 Mar, 2017 20:42

Mnie się różdżka Bellatrix podoba - taka trochę w kształcie jak strzelba ;)
Nie mogłam ich bliżej pooglądać w powiększeniu, bo mi się niepolityczne d*** pokazywały w reklamach wyżej, a Adaś zaglądał przez ramię ;)

Tamara - Pon 27 Mar, 2017 22:13

Mnie się jakoś żadna nie podoba, ewentualnie Snape'a .
ita - Pon 27 Mar, 2017 23:03

Luna, końcówka przypomina mi tulipana :mrgreen:
Caitriona - Pon 27 Mar, 2017 23:30

Mnie się podoba Pottera i Rona ;)
Anaru - Wto 28 Mar, 2017 13:23

BeeMeR napisał/a:
Nie mogłam ich bliżej pooglądać w powiększeniu, bo mi się niepolityczne d*** pokazywały w reklamach wyżej, a Adaś zaglądał przez ramię

A wiesz, że tak kompletnie nie zauważyłam, że aż sprawdziłam :shock: , faktycznie :roll:

Deanariell - Śro 29 Mar, 2017 00:06

Anaru napisał/a:
BeeMeR napisał/a:
Nie mogłam ich bliżej pooglądać w powiększeniu, bo mi się niepolityczne d*** pokazywały w reklamach wyżej, a Adaś zaglądał przez ramię

A wiesz, że tak kompletnie nie zauważyłam, że aż sprawdziłam , faktycznie

No, właśnie ostatnio też z tym miałam problem. :mysle: :evil: I co z tym zrobić? Czego to wina? Image Bam? :?

BeeMeR - Śro 29 Mar, 2017 07:28

Deanariell napisał/a:
Czego to wina? Image Bam? :?
Nie wiem, ja dotąd widziałam takie reklamy gdy się ustawiło "adult content" i jest to niby zrozumiałe w takim przypadku, a tu nie wiem jak Riella ustawiła :mysle:
Admete - Śro 29 Mar, 2017 08:20

Może chodzi o to, że to różdżki ;)
Anaru - Śro 29 Mar, 2017 23:05

A może ktoś na tym kompie jakieś dorosłe treści oglądał, to sobie dokoptowało takie reklamy? ;)
A jakie są zazwyczaj jak np. ja wsadzam fotki? Kojarzy ktoś? Bo u mnie nie ma żadnych reklam jak wyświetlam zdjęcia. :mysle:

BeeMeR - Czw 30 Mar, 2017 07:22

Anaru napisał/a:
A jakie są zazwyczaj jak np. ja wsadzam fotki? Kojarzy ktoś? Bo u mnie nie ma żadnych reklam jak wyświetlam zdjęcia. :mysle:
Ja zazwyczaj nie widzę tych reklam, raz się Agn skarżyła na nie jak oznaczyłam fotkę "adult" ze względu na łyskający fragment golizny.
Deanariell - Pią 31 Mar, 2017 02:27

BeeMeR napisał/a:
Ja zazwyczaj nie widzę tych reklam, raz się Agn skarżyła na nie jak oznaczyłam fotkę "adult" ze względu na łyskający fragment golizny.

:mysle: To może być to, bo ja też ustawiałam "adult". :roll: Hmmm... Może spróbuję to wyedytować i zobaczymy. :mysle:

EDIT: Faktycznie, Basia miała rację - zmieniłam i już się te "różdżki" wątpliwej jakości nie wyświetlają. :roll: :lol: Zapamiętam opcję. ;)

Agn - Pią 31 Mar, 2017 06:11

Ale co konkretnie zmieniłaś? Bo mnie się też pojawiają "różdżki" oraz panie, które je, khem, polerują. A chciałabym uniknąć takich obrazków. :/
Admete - Pią 31 Mar, 2017 07:07

Riella zawsze zaznaczaj family safe.
BeeMeR - Pią 31 Mar, 2017 08:38

Admete napisał/a:
zawsze zaznaczaj family safe.
Ano - teraz jest bez dodatkowych atrakcji ;)
Deanariell - Pią 31 Mar, 2017 10:11

Agn napisał/a:
Ale co konkretnie zmieniłaś? Bo mnie się też pojawiają "różdżki" oraz panie, które je, khem, polerują. A chciałabym uniknąć takich obrazków. :

Zmieniłam to oznaczenie przy zdjęciach na "family safe", więc powinno być dobrze - u mnie się już teraz nic psującego widok nie wyświetla. :mysle: A w ogóle ciekawa jestem kto tam za to odpowiada :wsciekla: - czy to się niezależnie podłącza do strony, czy np. Image Bam na to zezwala? :mysle: :evil:

Admete napisał/a:
Riella zawsze zaznaczaj family safe.

No, popatrz, co Ty nie powiesz... :twisted: Nie moja wina, że mają takie rzeczy w "internetach". :roll: :-P

Anaru - Pią 31 Mar, 2017 10:45

Faktycznie, teraz nikt nikomu niczym nijakiej różdżki nie poleruje :lol:
Agn - Sob 01 Kwi, 2017 17:38

Tylko gdzie to jest na chromie??? :mysle:
Deanariell - Czw 13 Kwi, 2017 19:31

Ludzie wyszli zbyt wcześnie z koncertu muzyki z HP, bo myśleli, że to koniec: :roll:
http://www.zetchilli.pl/K...go-trakcie-3986

Dlatego ja zawsze lubię poczekać do końca napisów filmowych (jeśli to możliwe oczywiście, bo z Admete w kinie się tak nie da... :rotfl: - żartuję, czasami nie ma w sumie na co czekać ;) ).