To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Elizabeth Gaskell - życie, twórczość i epoka - Gdzie kupić książki Gaskell

Cathie - Pią 01 Maj, 2015 14:13

Ja na szczęście trafiłam w pierwszej. :)
ita - Pon 13 Lut, 2017 21:21

Ania Aga napisał/a:
http://3.bp.blogspot.com/-7KmjcO68Xqg/VT-CdF0m95I/AAAAAAABCk8/qqhz7Wz_3XI/s1600/Magical%2BSnap%2B-%2B2015.04.27%2B15.45%2B-%2B003.png
W Biedronce od 27 IV

Tyle czasu minęło, a ja to wydanie "Północ i Południe" z serii Angielski Ogród, kupiłam w Aros, dyskoncie książkowym, prawie w tej samej cenie. Za 10,19 zł + 2,99 zł dostawa. W twardej oprawie.

milenaj - Wto 14 Lut, 2017 10:27

Ja mam pierwsze to podzielone na dwie części i potem ze Świata Książki. Nie wytrzymałam i kupiłam od razu. :)
ita - Śro 15 Lut, 2017 20:12

milenaj napisał/a:
Ja mam pierwsze to podzielone na dwie części i potem ze Świata Książki. Nie wytrzymałam i kupiłam od razu. :)

Prawie tak jak ja z tym niewytrzymaniem. Tylko ja mam kilkuletnie opóźnienie, znam się z filmem i książką od grudnia :lol: .

milenaj - Śro 15 Lut, 2017 21:47

No ja trafiłam po filmie na Forum, szukając jakichkolwiek informacji o książkach. :)

Wtedy jeszcze nieśmiało przebąkiwało się o tłumaczeniach. :) A Dziewczyny, to dopiero długo czekały....

ita - Śro 15 Lut, 2017 21:51

Ja miałam łatwiej, wszystko podane na tacy. Choć takie emocje związane z czekaniem na tłumaczenie i później na książkę też musiały być fajne, tym bardziej przeżywane wspólnie na forum :-)
milenaj - Śro 15 Lut, 2017 21:56

ita napisał/a:

Ja miałam łatwiej, wszystko podane na tacy. Choć takie emocje związane z czekaniem na tłumaczenie i później na książkę też musiały być fajne, tym bardziej przeżywane wspólnie na forum

Oj, jak sobie przypomnę to nadrabianie wątków.... :mrgreen:

Aragonte - Śro 04 Lip, 2018 16:23

Nie przejrzałam całego watku, ale pewnie coś nowego tu się znajdzie - sporo Gaskell, i to tanio, wypatrzyłam w Bonito, w tym przeczytaną właśnie "Kuzynkę Phillips":
https://bonito.pl/szukaj/Gaskell/1,0,1/0

Ale np. "Żony i córki" w lepszej cenie są w Empiku:
http://www.empik.com/zony...62354,ksiazka-p

Zasadzam się na pozostałe mikropowieści i nowele, te gotycko-niesamowite mnie zwlaszcza ciekawią.

Agn - Śro 04 Lip, 2018 20:09

Mnie ktorejs na pewno brakuje w kolekcji. Choc musze sprawdzic. "Kuzynke..." mam i to z "wrzosowiskami" w tytule. I cos jeszcze cienkiego o czarownicach. :mysle: I oczywiscie podstawa egzystencji, czyli te 3 najslynniejsze powiesci Gaskell. :mrgreen:
Agn - Śro 04 Lip, 2018 20:19

Btw to samo wydanie z empiku: www.swiatksiazki.pl/zony-...27-ksiazka.html
Taniej :P

Aragonte - Śro 04 Lip, 2018 21:58

O, widzsz, tam nie sprawdzałam, to zerknę jeszcze, w jakiej cenie są w Świecie Książki inne pozycje Gaskell. Akurat podstawy egzystencji już posiadam, więc to dla mnie nie ma znaczenia :wink:
Caitriona - Wto 10 Lip, 2018 20:43

Aragonte napisał/a:
te gotycko-niesamowite mnie zwlaszcza ciekawią

Mnie również, ale muszę poczekać na zastrzyk gotówki ;)