Muzyka - Poezja śpiewana, piosenka aktorska
Kaziuta - Wto 24 Paź, 2006 19:30
| Alison napisał/a: | | Kaziuta napisał/a: | | Cyrano w wykonaniu Piotrusia jest fantastyczny. Miałam to kiedyś na video i ja drurna c..a skasowałam. |
KAZIUTA!!! Jak mogłaś! Rozwiodę się z Tobą! To znaczy, nie, chciałam powiedzieć WYDZIEDZICZĘ CIĘ!!!!
Boże, że też takie ludzie chodzą po tej ziemi! I Ty Brutusie... :cry:
Trzeba zrobić skok na archiwa TV, czemu oni tego nigdy nie powtarzają?! |
Alison, no co ty ? Mnie ? :cry:
Dobrze, że nie zdąrzyłaś przeczytać mojego wątku przed poprawką. Zamiast sprawdzić czy jeszcze mam to sie pochwaliłam ,że mam i nawet chciałam Ci przegrać, ale jak zaczęłam szukać to sie okazało, że już nie ma co przegrywać. Oj durna ja durna. :sad:
Ale za to mam Polonie i Kulturę jak tylko będzie masz jak w banku.
Alison - Wto 24 Paź, 2006 19:47
| Kaziuta napisał/a: | Alison, no co ty ? Mnie ? :cry:
Dobrze, że nie zdąrzyłaś przeczytać mojego wątku przed poprawką. Zamiast sprawdzić czy jeszcze mam to sie pochwaliłam ,że mam i nawet chciałam Ci przegrać, ale jak zaczęłam szukać to sie okazało, że już nie ma co przegrywać. Oj durna ja durna. :sad:
Ale za to mam Polonie i Kulturę jak tylko będzie masz jak w banku. |
Kaziutka, to było tak w emocjach z tym spadkiem
A co do nagrywania to trzymam Cię za...pilota od TV
monika29.09 - Śro 25 Paź, 2006 12:33
Wiem, że są tu damy które miło wspominają Zespół Reprezentacyjny:
http://www.sendspace.com/file/3labpy (Cena sławy)
http://www.sendspace.com/file/9uu5gz (Dzielna Margot (Gdy Margot stanik swój rozpinała)
http://www.sendspace.com/file/tjo36x (Rogacz)
http://www.sendspace.com/file/e0y7cl (Marinette)
a tu Piotr Fronczewski - Pijmy wino za kolegów:
http://www.sendspace.com/file/9uu5gz
i jeszcze Zborowski, Kociniak, Opania, Borowski - Upić się warto (Hemar)
http://www.sendspace.com/file/0266gp
m.
Trzykrotka - Czw 26 Paź, 2006 11:29
Jesteś skarbem, Moniczko :grin:
Upić się warto! Do dziś pamiętam panów ustawionych jak śledziki, jeden za drugim, według wzrostu: od Zborowskiego do Opanii i cudowną, dyskretną niby-choreografię. Śmiałam się i biłam brawo z podziwu.
Wiem, że Milosz nie lubi , ale pochwalę się: mam już w rękach dwupłytowe wydanie Psałterza Wrześniowego. Słuchałam na razie mało komfortowo, bo w pracy, ale już kilka pieśni bardzo mi się podoba. Jako patriotka lokalna powiem, że moje serce zdobył szturmem Psalm z Krakowem (choć Krakowa w nim prawie nie ma :grin: )
Kaziuta - Czw 26 Paź, 2006 22:33
A 1 listopada Psałterz będzie w TV
Alison - Śro 01 Lis, 2006 18:21
| Kaziuta napisał/a: | | A 1 listopada Psałterz będzie w TV |
Właśnie go przed chwilą wysłuchałam. Cudne to było. Aż się wzruszyłam. W tej muzyce tyle było radości zaklętej, tyle pozytywnej energii, że zawsze kiedy słucham czegoś takiego to czuję jakby mi skrzydła rosły, tak mi się gdzieś chce pobiec i pośpiewać.
Czy to jest już na płycie?
Musiałabym sobie to do samochodu sprawić, wtedy jakoś mi się lepiej jeździ i mogę 600 km bez stawania przejechać, jeno mnie u kresu drogi gardło dogorywa
Trzykrotka - Śro 01 Lis, 2006 18:47
Jest już, jest. Ukazało sie z tydzień temu :smile:
Kaziuta - Pią 03 Lis, 2006 21:44
Pierwszą cześć przegapiłam, ale drugą obejrzałam i zryczałam okrutnie.
"Psalm z tańcowaniem" (Zatańczy Hanna, zatańczy Hanna...) trudny, a jak pieknie i brawurowo wykonany, "Psalm kochana" (o miłości o 9 rano) wzruszający.
Po co ja się wogóle się rozpisuję. Wszystko było piękne !!
Alison - Pią 03 Lis, 2006 23:17
| Kaziuta napisał/a: | Pierwszą cześć przegapiłam, ale drugą obejrzałam i zryczałam okrutnie.
"Psalm z tańcowaniem" (Zatańczy Hanna, zatańczy Hanna...) trudny, a jak pieknie i brawurowo wykonany, "Psalm kochana" (o miłości o 9 rano) wzruszający.
Po co ja się wogóle się rozpisuję. Wszystko było piękne !! |
Oj było Kazi było. Zazdroszczę ludziom, co im się w głowach taka muzyka lęgnie. Mnie to Bozia tylko skromnie odtwarzać pozwoliła. Nigdy niczegom nie skomponowała :-(
Trzykrotka - Pią 03 Lis, 2006 23:56
Albo ten Psalm mojej nadziei, który tak przejmująco wyśpiewała pani Dorota Jarema:
Od kiedy myślę wlecze się za mną tak jak list gończy
moja nadzieja, ze śmierć niczego we mnie nie skończy
zrobił na mnie chyba największe wrażenie.
Alison - Sob 11 Lis, 2006 14:31
Dziewczynki, idę dziś na koncert Mirka Czyżykiewicza, mojego ukochanego śpiewającego poety-malarza.
Poniżej link do mp3 z piosenką z nowej płyty, którą będzie promował, i która na pewno dzis wieczorem bedzie u mnie grała na maxa. Ładne ma słowa jak zwykle - "Z trzydziestką na karku"
http://www.simplus.pl/sim...n_mamywizje_mp3
Alison - Sob 11 Lis, 2006 21:41
Wróciłam, jak zawsze odjechana i półprzytomna. Ten facet to jest 100% testosteronu w testosteronie, mena w menie i cukru w cukrze. Kiedy śpiewa i kiedy mówi, to ja przenoszę się w jakąś inną czasoprzestrzeń i zapominam, że żyję. Nie wiem dlaczego tak mało osób go zna i dlaczego jest tak niszowy, skoro jest taki wielki (ponad 190 cm )
Jak on tego Brodskiego mówi i śpiewa i melodeklamuje... Mogłabym go słuchać do ostatniej minuty życia. Wychodzi facet w czarnej koszuli, czarnych dżinsach, z gitarką i 2 godziny trzyma ludzi za pysk. Ciisza w teatrze jak makiem zasiał, i to co kocham najbardziej każda piosenka wybrzmiewa do końca aż do tej ciszy, nikt nie rwie się z brawami, burza braw jest na koniec kiedy już światła i skromny facet, co otumianiał nas przez 2 godziny, a w skromności swojej nie przewidział bisów i coś tam kleci naprędce.
Bywam na jego koncertach juz na przestrzeni kulkunastu lat i zawsze tak samo jestem huknięta w samo serce, jakbym wyszła z mgły.
Kochajcie Czyżyka dziewczyny, kochajcie do jasnej cholery!!!
Anonymous - Sob 11 Lis, 2006 22:01
Te zdjęcia to tak dla zachęty? W 'Rozrywce' to się dużo dzieje ciekawych rzeczy a ja tam jakoś nie chodzę ostatnio. A nawet mam tam znajomości
Alison - Nie 12 Lis, 2006 00:13
| otherwaymistercollins napisał/a: | Te zdjęcia to tak dla zachęty? W 'Rozrywce' to się dużo dzieje ciekawych rzeczy a ja tam jakoś nie chodzę ostatnio. A nawet mam tam znajomości |
To bywaj Other, bywaj, bo warto. My będziemy wkrótce na Touch of Ireland
monika29.09 - Nie 12 Lis, 2006 00:24
Ali, nocny gifcik dla Ciebie
http://www.youtube.com/watch?v=bnzTLbTaCjI
m.
Alison - Nie 12 Lis, 2006 10:39
Dzięki :grin:
Akurat wczoraj tego słuchałam, bo posyłałam tego linka Gosi, która nie znała w ogóle Czyżykiewicza. Akurat na tym koncercie to on i jakoś wyglądał nieszczególnie i piosenkę wolę w wykonaniu Kaczmarskiego, ale zawszeć miło usłyszeć :smile: . Żałuję, że żadnego innego teledysku nie udało mi się znaleźć z nim. :-(
monika29.09 - Nie 12 Lis, 2006 11:08
| Alison napisał/a: | | Żałuję, że żadnego innego teledysku nie udało mi się znaleźć z nim. :-( |
nie wiem, czy ten teledysk (Itaka) uda się ściągnąć, szczerze: nie próbowałam:
http://www.emimusic.pl/ro...d_d=2&idroz=974
ps. trzeba zjechać na dół strony.
m
Alison - Nie 12 Lis, 2006 13:22
Ściągnął mi się jakiś trailer filmu sensacyjnego
A ten plik dźwiękowy to "Z trzydziestką na karku", czyli coś do czego dałam szybszy link powyżej. Chyba sama coś z nim nakręcę, bo po prostu łapie za serducho jak pan Rochester, nie przymierzając... W każdym razie ja tak samo głupieję, jak go widzę i słyszę
malmik - Sob 25 Lis, 2006 11:49
Przypomniała mi się jedna piosenka Osieckiej wykonywana przez Jandę - fatalny dźwięk. Ale trzeba przyznać, że Janda go wykonuje rewelacyjnie (zresztą nikt inny nie mógłby go wykonywać) - tutaj jakość jest kiepska, ale pamiętam, że miała łzy w oczach.
http://www.youtube.com/watch?v=cqGjeb8zBvA
Maryann - Sob 25 Lis, 2006 11:54
| Alison napisał/a: | | Akurat na tym koncercie to on i jakoś wyglądał nieszczególnie i piosenkę wolę w wykonaniu Kaczmarskiego |
Bo piosenek Kaczmarskiego nikt nie zaśpiewa tak jak on. :neutral:
Anonymous - Sob 25 Lis, 2006 13:43
Osobiście uważam, że Osiecka nie tworzyła tekstów średnich. Jej teksty są albo rewelacyjne, albo całkowicie do d...
Ten należy do tej pierwszej grupy. Uwielbiam go (mam gdzieś na mp3). I to wykonanie. Nikt inny by lepiej nie zaśpiewał...
monika29.09 - Czw 30 Lis, 2006 12:24
Dla fanek Starego Dobrego Małżeństwa:
Tango triste (tango żałobne, śpiew jak po szarańczy)
Smutno
Tadeusz Woźniak - Zapach pomarańczy
achata - Pią 01 Gru, 2006 15:34
A czy może miałaś okazję posłuchać, Moniko, nowej płyty SDM-u "Tabletki ze słów"? Waham sie, bo mnie ta goła babka na okładce odstrasza. Jakieś to takie do nich niepodobne...
monika29.09 - Pią 01 Gru, 2006 15:44
| achata napisał/a: | | A czy może miałaś okazję posłuchać, Moniko, nowej płyty SDM-u "Tabletki ze słów"? Waham sie, bo mnie ta goła babka na okładce odstrasza. Jakieś to takie do nich niepodobne... |
Hmm, ta golizna faktycznie - co najmniej dziwna (przypomina mi trochę pomysł z gołym zdjęciem Anny Marii Jopek na jej ostatniej chyba płycie). Nie słyszałam tych piosenek.
Info o płycie:
"Tabletki ze słów" to już osiemnasta płyta w dorobku zespołu Stare Dobre Małżeństwo. Na płycie znalazło się 14 piosenek, do których muzykę, tradycyjnie, ułożył Krzysztof Myszkowski.
Nowością natomiast jest to, że Krzysztof sięgnął tym razem po wiersze nieżyjącego już prozaika i poety z Lisiej Góry – Jana Rybowicza.
W warstwie muzycznej, oprócz typowych dla Starego Dobrego Małżeństwa opracowań, można usłyszeć więcej nut bluesowych – efekt odwiecznych fascynacji Krzysztofa oraz gitarzysty Darka Czarnego.
m.
Kaziuta - Nie 03 Gru, 2006 23:13
Byłam dzisiaj na koncercie Michała Bajora. Wielbicielkom nie musze zachwalać bo Michał zawsze piekny jest, a przeciwniczki Jego "zaśpiewu" mogę poinformować, że ów zaśpiew znikł, nie ma, rozpłynął się. No nie żeby tak totalnie, bo to w końcu człowiek, ale jest go zdecydowanie mniej, a w niektórych piosenkach nie ma wcale.
Koncert był przeglądem piosenek Michała, które wyśpiewał podczas swego już 30 letniego pobytu na estradzie. Cudnie było. Naprawdę cudnie. Jak zwykle przygotowany, jak zwykle perfekcyjny, jak zwykle szalenie miły i ujmujący i jak zwykle nienagannie ubrany. Nie obyło się bez łez (bo ja strasznie wzruchliwa jestem), popłakałm sie przy "Nie opuszczaj mnie" . Mały fragmencik:
"Nie opuszczaj mnie
Każda moja łza
Szepcze, że co złe
Się zapomnieć da
Zapomnijmy ten
Utracony czas
Co oddalał nas
Co zabijał nas
I pytania złe
I natrętne tak
Jak, dlaczego, jak
Zapomnijmy je
Nie opuszczaj mnie ..."
Jak nie kochać kogoś kto śpiewa tak pięknie, że wzruszasz się do łeż.
|
|
|