To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Diuna (2020)

annmichelle - Pią 09 Paź, 2020 19:32

Agn napisał/a:
Agn widziala czerwia jako dzdzownice, teraz juz nie da rady, zepsulas mi to. :lol:

O, jakże mi przykro. :twisted: :-P

"Dżdżownicę"? :shock: :lol: Obrzydliwe - spać z dżdżownicą XXL?! :obrzydzenie:

Agn - Pią 09 Paź, 2020 19:51

Dlatego wlasnie czerw mial byc pluszowy. Zadne tam jedwabie czy inne takie... :lol:
annmichelle napisał/a:
Agn napisał/a:
Agn widziala czerwia jako dzdzownice, teraz juz nie da rady, zepsulas mi to. :lol:

O, jakże mi przykro. :twisted: :-P

Widze wlasnie. A usmiechasz sie od ucha do ucha tylko dlatego, zeby pokazac, jaka jestes dzielna, co? :-P :wink:

annmichelle - Pią 09 Paź, 2020 19:59

Agn napisał/a:
Widze wlasnie. A usmiechasz sie od ucha do ucha tylko dlatego, zeby pokazac, jaka jestes dzielna, co? :-P :wink:

Tak, to uśmiech przez łzy. :cry2: :lol:

Czerwiom w jakiejkolwiek formie, strukturze, wielkości, konsystencji, smaku, itd. mówię zdecydowanie - nie. Uzasadnienie na poprzedniej stronie. :-P

Agn - Pią 09 Paź, 2020 21:30

Mnie sie te potwory od zawsze podobaly. Fajnie je Herbert wymyslil.
annmichelle - Pią 09 Paź, 2020 21:36

Tzn. ciekawy pomysł jak o nim czytam i sobie wyobrażam, ale niekoniecznie fizyczne posiadanie repliki. :-)
Aragonte - Pią 09 Paź, 2020 21:41

Moja replika - jeśli wyjdzie - szybko zniknie :mrgreen:
Szafran - Pią 09 Paź, 2020 21:44

Agn, tamto, co Ci wkleiłam do łapania, to artykuł z linkiem do Zimmerowego covera PinkFloydowego "Eclipse", które podobało Ci się w trailerze.
annmichelle - Pią 09 Paź, 2020 21:47

Aragonte napisał/a:

Hm, chyba bym jednak nie skonsumowała, gdybym zobaczyła takiego "robala" na talerzu. :twisted: Nawet jeśli byłaby to szarlotka. :wink:
Aragonte, twarda jesteś! :excited:

Aragonte - Pią 09 Paź, 2020 21:58

annmichelle napisał/a:
Aragonte napisał/a:

Hm, chyba bym jednak nie skonsumowała, gdybym zobaczyła takiego "robala" na talerzu. :twisted: Nawet jeśli byłaby to szarlotka. :wink:
Aragonte, twarda jesteś! :excited:

Ej no, przecież to będzie szarlotka, a nie robal :wink:
Ale rozumiem, pamiętam reakcje niektórych w pracy, których poczęstowałam w okolicach 1 listopada tzw. paluchami wiedźmy z kruchego ciasta :lol: Kolega wzdrygnął się i podziękował, reszta pożerała to ze smakiem :mrgreen:

Agn - Pią 09 Paź, 2020 22:03

Czerw o smaku szarlotki... Obowiazkowo z cynamonem... :slina:

Szafran, widzialam! Twitter mnie tym dzis zaatakowal z radoscia jaskolki zwiastujacej wiosne. Swietna jest ta wersja. :serce2:

annmichelle - Pią 09 Paź, 2020 22:05

Agn napisał/a:
Czerw o smaku szarlotki... Obowiazkowo z cynamonem... :slina:

(emotka "puszczania pawia" vel "cofki")

Wrócę tu jak temat czerwi zejdzie. :zalamka: :wink:

Tamara - Pią 09 Paź, 2020 22:07

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Szal o kształcie czerwia na zimę :serduszkate: i do tego cynamonowe perfumy :mrgreen:

Szafran - Pią 09 Paź, 2020 22:12

Tamara napisał/a:

Szal o kształcie czerwia na zimę :serduszkate: i do tego cynamonowe perfumy :mrgreen:

A na przegryzkę czerwioszarlotka:D

annmichelle - Pią 09 Paź, 2020 22:16

Szafran napisał/a:
Tamara napisał/a:

:pomocy: :pomocy: :pomocy: :pomocy: :pomocy: :pomocy:

:sprytny: :sprytny: :sprytny: :sprytny: :sprytny:

:deprecha: :deprecha: :deprecha: :deprecha: :deprecha:

Aragonte - Pią 09 Paź, 2020 22:18

Szafran napisał/a:
Tamara napisał/a:

Wy się śmiejecie, a ja tylko jajka muszę dokupić, jutro robię pierwsze podejście do pieczenia :mrgreen:

Szafran - Pią 09 Paź, 2020 22:19

Jadłam smażone larwy jedwabnika. To tak, jakbym jadła miniczerwiki. :-P Bez cynamonu.
Aragonte - Pią 09 Paź, 2020 22:20

Prawdziwych robali bym nie ruszyła :wink:
Tamara - Pią 09 Paź, 2020 22:21

Szafran napisał/a:

taaaaak :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

prawdziwe robale :obrzydzenie: :obrzydzenie: :obrzydzenie: :obrzydzenie: :obrzydzenie: :obrzydzenie:

Agn - Pią 09 Paź, 2020 22:33

Aragonte, jesli nie pokazesz efektow koncowych odbiore to jako osobista zniewage. :slina:

Annmichelle, wracaj natychmiast! Wolalabys potrawke z czerwia? Mnie sie zdaje, ze czerw na slodko i pluszowo jest calkiem zacna idea godna macania i konsumpcji. :mrgreen:

annmichelle - Pią 09 Paź, 2020 22:37

Agn napisał/a:

Annmichelle, wracaj natychmiast! Wolalabys potrawke z czerwia? Mnie sie zdaje, ze czerw na slodko i pluszowo jest calkiem zacna idea godna macania i konsumpcji. :mrgreen:

Kurde, miałam rację co do Ciebie!
A ja Aragonte wyzywałam od perwersiar! :zalamka:

Szafran - Pią 09 Paź, 2020 22:40

annmichelle napisał/a:
Agn napisał/a:

Kurde, miałam rację co do Ciebie!
A ja Aragonte wyzywałam od perwersiar! :zalamka:

A takie stworzonko byś zjadła:)? Zwie się Urechis unicinctus i jest jadalne. Taki robaczek morski. Czerwiopodobny;), jeno bez paszczy.

https://www.iheartradio.c...lt&$p$f=b2d1390

Agn - Pią 09 Paź, 2020 22:43

Czerwiopodobny? CZERWIO?! :rotfl:

Annmichelle, ja mowilam o pluszaczku, nie wiem, co ci chodzi po glowie. *pucuje aureolke* :angeldevil:
Oj, pardon, nie ta emotka.
:angel:

annmichelle - Pią 09 Paź, 2020 22:45

Szafran, dzięki za ostrzeżenie, że to jakieś żyjące coś. :mrgreen:

Nawet nie otwieram linka. :lol:

P.S. Aaaa, w nazwie widzę "penis fish" - kiedyś o nich czytałam i widziałam. :-P

Gdzie jest Aragonte? W innym temacie wyrzucała mi, że mam skojarzenia falliczne, a tu proszę jak dziewczyny się rozkręciły.

Aragonte - Pią 09 Paź, 2020 22:48

Agn napisał/a:
*pucuje aureolke* :angeldevil:
Oj, pardon, nie ta emotka.

Zdecydowanie nie ta :rotfl:

Szafran, kojarzę te robalo-penisy. Tego bym nie zjadła - to robal, któremu nie tak daleko do dżdżownic :-P Dżdżownice uznaję za pożyteczne bardzo, ale ich też nie zamierzam jeść :confused3:

Tamara - Pią 09 Paź, 2020 22:48

Te bidne rybki siusiakowe się jada pokrojone żywe na kawałki :cry2: :bejsbol: :uzi: