To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne II

BeeMeR - Śro 15 Kwi, 2015 15:03

Ja zachowałam w sercu pierwszy, który ogromnie mi się podobał i zapomniałam o drugim, który znacznie mniej :P
Caitriona - Śro 06 Maj, 2015 20:05

Nowe seriale.

No offence
: https://www.youtube.com/watch?v=AGv-G2kLVNg

Aquarius: https://www.youtube.com/watch?v=aVTdizy0Wds z Davidem Duchovnym o Mansonie.

Fibula - Śro 06 Maj, 2015 21:41

Jest jeszcze Safe House https://www.youtube.com/watch?v=Vj1JHvpHgzA
Akaterine - Czw 07 Maj, 2015 21:24

Ktoś już obejrzał ostatni odcinek Person of Interest?
Przygnębiająco. I jeszcze nie wiadomo, czy będzie piąty sezon.
A piosenka na zakończenie sezonu chyba nie mogła być lepiej dobrana (Pink Floyd Welcome to the Machine)

Admete - Pią 08 Maj, 2015 05:30

Pisałam w wątku fantastyka na małym i dużym ekranie. Bardzo smutne zakończenie. Piosenka genialna.
Caitriona - Pią 08 Maj, 2015 19:33

Właśnie obejrzałam sobie pierwszy odcinek drugiej serii Kryminalnych zagadek miss Fisher :mrgreen: bardzo przyjemnie się oglądało, cieszę się że miss Fisher już wróciła.
Akaterine - Pią 08 Maj, 2015 19:44

Już jest? Akurat na początek weekendu :)
Caitriona - Pią 08 Maj, 2015 21:21

Jest juz i faktycznie przyjemnie rozpoczyna weekend. Miss Fisher rozwiazuje zagadke, a Jack ma małe napady zazdrości :mrgreen:
Akaterine - Pią 08 Maj, 2015 21:42

Właśnie oglądam, ale mi tego brakowało :) .
annmichelle - Śro 13 Maj, 2015 14:13

Polecam brytyjski "Broadchurch" - dwie serie, każda po 8 odcinków.
Anaru - Śro 13 Maj, 2015 14:19

Cos chyba z tego mam :mysle:
Aragonte - Pią 15 Maj, 2015 09:54

Caitriona napisał/a:
Właśnie obejrzałam sobie pierwszy odcinek drugiej serii Kryminalnych zagadek miss Fisher :mrgreen: bardzo przyjemnie się oglądało, cieszę się że miss Fisher już wróciła.

Chyba trzeciej serii? Idę popolować :wink:

Akaterine - Pon 18 Maj, 2015 18:24

Dla zainteresowanych - Person of Interest będzie miało następny sezon, ale będzie on liczył 13 odcinków, więc pewnie będzie ostatni. Dobre i to.
Aragonte - Nie 24 Maj, 2015 12:34

Caitriona napisał/a:
Jest juz i faktycznie przyjemnie rozpoczyna weekend. Miss Fisher rozwiazuje zagadke, a Jack ma małe napady zazdrości :mrgreen:

Nie takie małe jak na niego :mrgreen:
A jak ci się podobało jego przebudzenie i próba ustalenia, kto mu założył piżamę i rozebrał? :mrgreen: :rotfl:

Miss Fisher i Jack Robinson, jak mi ich brakowało :love_shower:

Eeva - Pon 25 Maj, 2015 08:17

Aragonte napisał/a:
Miss Fisher i Jack Robinson, jak mi ich brakowało

Och mi też!
Ja wspaniale się oglądąło dwa pierwsze odcinki :-)

Caitriona - Pon 25 Maj, 2015 10:12

Aragonte napisał/a:
A jak ci się podobało jego przebudzenie i próba ustalenia, kto mu założył piżamę i rozebrał?

Biedaczek, był taki przerażony :mrgreen: :mrgreen: Strasznie ich lubię. A w trzecim odcinku bardzo podobała mi się Dot i jak usadziła Hugh :rotfl: :rotfl:

Aragonte - Pon 25 Maj, 2015 15:30

Caitriona napisał/a:
Biedaczek, był taki przerażony :mrgreen: :mrgreen: Strasznie ich lubię. A w trzecim odcinku bardzo podobała mi się Dot i jak usadziła Hugh :rotfl: :rotfl:

No, był mocno zdeprymowany i chyba staral się szybko przeszukać pamięć, żeby ustalić, co właściwie się stało :lol:
BTW detektyw Robinson w ksiażkach jest podobno szczęśliwie żonaty?? Dopiero zamówiłam pierwszą, żeby sobie porównać to z serialem :)
Trzeciego odcinka jeszcze nie widziałam :)

Akaterine - Pon 25 Maj, 2015 18:31

Ja przeczytałam pierwszą, nic na razie nie było o żonie.
Admete - Pon 25 Maj, 2015 19:13

I jak wrażenia?
Caitriona - Pon 25 Maj, 2015 21:47

Ja czytałam pierwszą w oryginale i też wydaje mi się że o żonie nie było mowy :mysle: A pierwsza po naszemu czeka na mnie w Inpoście :mrgreen: Postanowiłam zbierać tę serię.
Akaterine - Pon 25 Maj, 2015 22:07

Admete napisał/a:
I jak wrażenia?

Pozytywne - napisane tak, że łatwo wczuć się w klimat tamtych czasów. Samą pannę Fisher wyobrażam sobie w książce inaczej - przede wszystkim widzę ją młodszą. Ale to nie przeszkadza mi cieszyć się zarówno serialem, jak i książkami - też chyba będę kupować całą serię :) .

Admete - Wto 26 Maj, 2015 05:20

To może sobie kupię...
Aragonte - Wto 26 Maj, 2015 06:33

Jeśli chcesz, to ci pożyczę - ale dopiero mam to odebrać z Bonito i przeczytać, więc nie już teraz :)

I refleksja po trzecim odcinku Miss Fisher - no proszę, Jack szukał drogi ucieczki od Phryne :-P Miałam też pewne mocno dwuznaczne skojarzenie w końcówce odcinka, kiedy Jack przyszedł z butelką, ale już się wstrzymam od pisania, co mam na myśli :wink:

Admete - Wto 26 Maj, 2015 08:40

A to może na razie pozyczę.
Aragonte - Czw 28 Maj, 2015 10:01

Przekartkowałam I tom - detektywa jest na lekarstwo, ale chyba będzie czytać się nieźle.