Filmy - Fajny film wczoraj widziałam V
BeeMeR - Nie 15 Lut, 2015 12:30
| Anaru napisał/a: | Jak przysypialas to ktorys z ww. elementów mogł Ci umknac. Mus isc jeszcze raz | najlepiej w 3D
Agn - Nie 15 Lut, 2015 12:31
No jeszcze mi tego brakowało, by tyłek Greya w 3D podziwiać.
Anaru - Nie 15 Lut, 2015 13:03
Koniecznie! To pozwoli na doznania zupełnie nowej jakości
Agn - Nie 15 Lut, 2015 13:04
Zołzy... poświęćcie się same, ja już wyrżnęłam w pień wystarczającą ilość szarych komórek!
Harry_the_Cat - Pon 16 Lut, 2015 10:16
A Ja obejrzałam Begin again z keira i Markiem Ruffalo. Widział ktoś? Spodziewałam sie więcej... Tez trochę nudny.
Trzykrotka - Pon 16 Lut, 2015 11:04
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Spodziewałam sie więcej... Tez trochę nudny. |
To jest niestety mój komentarz do większości ostatnich produkcji
Może to starość.
Aragonte - Pon 16 Lut, 2015 11:20
| Anaru napisał/a: | Ja tez podziwiam poświęcenie . Agn, przyznaj, że w wolnej chwili zamierzasz pójść jeszcze kilka razy, żeby się dokładnie przyjrzeć wszystkim niuansom tej znakomitej gry aktorskiej. |
Agn, podziwiam twoje poświęcenie
A dla tych, co nie oglądali i nie zamierzają - recenzja Zwierza (bawi mnie ona tym bardziej, że miałam okazję w sobotę słuchać Zwierzowych pomysłów na wpis ):
http://zpopk.pl/momentow-...l#axzz3Rtrc5Lds
Agn - Pon 16 Lut, 2015 11:22
Oesu, czytam i kwiczę z uciechy!
KFC!!!
Aragonte - Pon 16 Lut, 2015 11:33
Tak, pomysł z kubełkiem KFC mnie zabił
Agn - Pon 16 Lut, 2015 11:36
Dalej czytam i umieram. Dojechałam już do TARDIS, a dalej stało:
| Zwierz napisał/a: | dowcipniś sprawdził ile postaci może wykreślić z książkowego pierwowzoru zanim ktoś się zorientuje, że film ma dwuosobową obsadę. Wyszło mu że praktycznie wszystkich.
|
| Aragonte napisał/a: | miałam okazję w sobotę słuchać Zwierzowych pomysłów na wpis |
O? Na żywo???
Aragonte - Pon 16 Lut, 2015 11:42
| Agn napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | miałam okazję w sobotę słuchać Zwierzowych pomysłów na wpis |
O? Na żywo??? |
Tak bo w sobotę byłam na pewnym spotkaniu, na którym poznałam Ninedin z Legendum Est, Zwierza Popkulturalnego i jeszcze parę innych fajnych osób
Agn - Pon 16 Lut, 2015 11:49
O proszę!!! Opowiadaj!
Aragonte - Pon 16 Lut, 2015 12:13
| Agn napisał/a: | O proszę!!! Opowiadaj! |
Tak wiele to do opowiadania nie ma, bo musiałabym streszczać rozmowy Ale nie rózniło się to specjalnie od naszych forumowych spotkań (tylko że nie znałam osobiście nikogo ), bo mówiło się o książkach, filmach, serialach i aktorach
Zasadniczo to chciałam poznać osobiście Ninedin, bo kiedyś recenzowała mój tekst i wymieniłam z nią parę maili (to ona zaprosiła mnie też do znanej ci grupy na f-b, a teraz była w W-wie na spotkaniu organizacyjnym olimpiady klasycznej), ale na spotkaniu pojawiła się też blogerka ze Szprotest:
https://szprotestuje.wordpress.com/
a potem Zwierz i parę jeszcze dziewczyn, których nie kojarzyłam zbyt dobrze, chociaż pewnie miałam okazję z nimi jakiś kontakt przez f-b.
Wyszło baaardzo sympatyczne spotkanie
Jeszcze kiedy siedziałyśmy w Zapiecku Zwierz streściła swoje wrażenia z filmowego Greya, ogółem spora część spotkania zeszła na oplotkowywaniu tej - ekhm - ekranizacji
Agn - Pon 16 Lut, 2015 12:22
Zazdroszczę, obgadanie musiało być piękne.
Anaru - Pon 16 Lut, 2015 13:40
| Aragonte napisał/a: | A dla tych, co nie oglądali i nie zamierzają - recenzja Zwierza (bawi mnie ona tym bardziej, że miałam okazję w sobotę słuchać Zwierzowych pomysłów na wpis ):
http://zpopk.pl/momentow-...l#axzz3Rtrc5Lds |
No, po tej recenzji mam ochotę obaczyć osobiście tegoż aktora z brodą.
Aragonte - Pon 16 Lut, 2015 13:46
| Agn napisał/a: | Zazdroszczę, obgadanie musiało być piękne. |
Było piękne A poza tym były rozmowy o aktorach i np. o tłumaczeniach Harry'ego Pottera na łacinę i język nowogrecki Kiedy Ninedin mi napisze na f-b, jak tłumacz wybrnął z faktu, że w grece nie ma np. głoski oddawanej przez "v", napiszę tu, jak zostało przetłumaczone imię "Voldemort", bo teraz nie pamiętam W każdym razie miało znaczyć mniej więcej "obrastający łuską"
Agn - Pon 16 Lut, 2015 14:17
A nie "odpadający nos"?
Aragonte - Pon 16 Lut, 2015 14:19
Też by pasowało
A propos tłumaczeń Rowling - jest o tym nieco tutaj:
https://www.academia.edu/...9zyki_klasyczne
BeeMeR - Pon 16 Lut, 2015 17:21
To ja wetnę się w Greya z bardzo dobrym moim zdaniem filmem:
Wysoka fala / Chasing Mavericks
Dramat obyczajowy oparty na faktach - ładnie zagrany i przepięknie filmowany
Opowiada o młodym chłopaku, pragnącym ujeździć olbrzymią falę - Mavericks, szkoli go w tym celu sąsiad i mistrz tejże, Frosty (Gerard Butler).
Zwiastun więcej pokaże: Ja polecam, bo to dobre kino obyczajowe właściwie dramat obyczajowy.
https://www.youtube.com/watch?v=8fQIusPaixU
Agn - Pon 16 Lut, 2015 18:00
Powiem szczerze, że opis nie zachęca - film o surferach?
BeeMeR - Pon 16 Lut, 2015 18:31
| Agn napisał/a: | opis nie zachęca - film o surferach? | Od tego jest milion innych filmów do wyboru
Oczywiście że film o surferach - ja akurat lubię filmy sportowe o zdobywaniu ambitnego celu/podium itp jeśli są sprawnie zrobione, a jeszcze bardziej o odnajdowaniu się ludzi - tu: przysposobionego ojca-mentora i syna, no i lubię Gerarda Butlera
Czyli miałam 3w1
Właściwie 4w1 jeśli liczyć piękne zdjęcia, które też ogromnie lubię
asiek - Pon 16 Lut, 2015 18:33
| Agn napisał/a: | Powiem szczerze, że opis nie zachęca - film o surferach? |
To w zasadzie opowieść o dorastającym w patologicznej rodzinie chłopcu. Serfowanie stało się jego ucieczką od problemów. Sport wyzwolił w nim, to co najlepsze...
Film nakręcono w oparciu o historię Jay'a Moriarity...
http://en.wikipedia.org/wiki/Jay_Moriarity
| BeeMeR napisał/a: | no i lubię Gerarda Butlera |
Ja też, on w tym filmie cały do schrupania.
BeeMeR - Pon 16 Lut, 2015 19:19
| asiek napisał/a: | | Film nakręcono w oparciu o historię Jay'a Moriarity... | a wybrańcy bogów umierają młodo...
| asiek napisał/a: | on w tym filmie cały do schrupania. | owszem
Anaru - Pon 16 Lut, 2015 19:55
Bardzo zdecydowanie się o ten film uśmiecham.
Admete - Pon 16 Lut, 2015 20:26
Też chętnie obejrze.
|
|
|