Filmy - Komary mutanty i rekiny ludojady czyli strasznie głupi film
praedzio - Pon 18 Lis, 2013 20:40
Aaaa, to o tym momencie mówiono, że największy tankowiec świata wszamała megaośmiornica?
Admete - Pon 18 Lis, 2013 20:50
| Cytat: | | Bo co się odwrócę do ekranu post napisać to jak wracam do filmu to są w zupełnie innej sytuacji. |
| Cytat: | | bo to szybka akcja, nie należy się odwracać |
Dobrzy są
Anaru - Pon 18 Lis, 2013 21:23
| praedzio napisał/a: | Aaaa, to o tym momencie mówiono, że największy tankowiec świata wszamała megaośmiornica? |
Aaa, to największy tankowiec był? No to na pewno, tyle, że nie wszamała, tylko wciągnęła pod wodę gdzie jak duch przemykał między bąbelkami w stronę światła gdzieś w głębinach.
Agn - Pon 18 Lis, 2013 21:23
Widać nawet ośmiornice-mutanty wiedzą, że tankowce są ciężkostrawne.
BeeMeR - Wto 19 Lis, 2013 06:13
Och, próbowałam to kiedyś oglądać, pamiętam akcję z walizką i krabem oraz helikopter w czasie burzy, w którym nie bardzo wiem co się stało, że bohater wylądował na wyspie.
To w rzeczy samej jeden z najfatalniejszych filmów jakie odpaliłam - przede wszystkim fatalnie grany i z okropnie narysowanymi potworami.
Tamara - Czw 21 Lis, 2013 19:53
| Anaru napisał/a: | Potem helikopter z jakichś powodów spadł spadł do wody i facet (główny bohater?), wyrzucony na plażę musiał walczyć z olbrzymim namalowanym krabem o walizkę, jak się okazało pełna pieniędzy (jojczył na temat tych pieniędzy, stąd wiem ). Krab wygrał i odszedł z łupem, ale czemu wolał metalową walizę zamiast schrupania ciepłego faceta, tego nie pojmuję. Pewnie dlatego, żeby pozostałe 5 bestii mogło sie jeszcze wykazać. |
Oj , co Ty taka niedomyślna , zbierał budżet na sequela w którym zamierzał zagrać główną rolę - ten krab oczywista
BeeMeR - Pon 25 Lis, 2013 13:40
Żabrołak - Jabberwock (2011)
Przaśne średniowiecze (oczywiście w wersji fantasy). Była sobie burza, piorun trafił w beztrosko na brzegu rzeki leżące skamieniałe jajo i wylazł z niego 10cm Żabrołak, który w kilka sekund rozciągnął się na jakieś z 5 metrów i zaczął latać nad okolicą.
A że w okolicy jechało sobie na koniach dwóch gości, jeden mądraliński z fryzurą na Piasta Kołodzieja, drugi głupawy tchórz o mocno semickich rysach - no to bestia porwała i zabiła Piasta Kołodzieja Drugi zatem pojechał "ostrzec" mieszkańców pobliskiego miasteczka czyli nie zrobić nic poza znalezieniem schronienia i spanikowaniem . Następnego dnia oczywiście Żabrołak napadł na miasteczko - nie mogę zrozumieć czemu ludzie zaczęli uciekać z domów zamiast schować się wewnątrz a potem uciekać do lasu, gdzie mógł ich wyłapywać jak kaczki, skoro murów ani budynków nie ruszał ale zbyt wymyślnych rozwiązań filmowych to ja nie rozumiem, zwłaszcza w filmach gdzie większość bohaterów można policzyć na tymże obrazku:
Do tego ze dwie dziewczyny, jeden starzec i kilkunastu statystów w roli panikujących/uciekających wieśniaków.
Byłoby to całkiem oglądalne (właściwie jest oglądalne, tylko mocno głupawe), gdyby nie durne dialogi, na siłę próbujące potęgować grozę, i lekko bezsensowne działania bohaterów.
Acha, jeden z bohaterów robi sobie zbroję a'la Iron Man i nawet jej nie używa w ostatecznej walce tylko wcześniej.
Marija - Pon 25 Lis, 2013 22:10
Czyżby ktoś nakręcił wersję klasyka Monty Pythona?
praedzio - Nie 08 Gru, 2013 20:38
Dziś o 21.35 na TV6 jakieś mocno nieambitne SF pt. Mroczna wyspa. Zajrzałam na wszelki wypadek na Filweb, żeby zobaczyć, co to. A tam... A zresztą, sami zobaczcie.
http://www.filmweb.pl/fil...cjalna,2181023#
Marija - Pon 09 Gru, 2013 09:05
"Czwartkowy Fanklub TV6" - już ich lubię "Oby dinozaur, oby dinozaur, oby nie zombie, oby nie zombie"
Anaru - Pon 09 Gru, 2013 20:01
| praedzio napisał/a: | | Dziś o 21.35 na TV6 jakieś mocno nieambitne SF pt. Mroczna wyspa. Zajrzałam na wszelki wypadek na Filweb, żeby zobaczyć, co to. A tam... A zresztą, sami zobaczcie. |
Oglądałam to cudo swego czasu, lata taki czarny dym jak w Spn, goni tych co to śmieli się na wyspę zapuścić i ofiarom czernieją oczy jak demonom. No pikny film, w sam raz pasuje do Pulsowych. TV4 też często puszcza takie podejrzane filmidła, czy te stacje się filmami wymieniają czy co?
A dziś na Pulsie tradycyjnie "śtraśnie", czyli rekiny przegryzające klatki, Ruscy i zatopione diamenty. Oraz zaszłości z przeszłości dzielnego nurka, który pewnie będzie ratował kurort przed bestiami z pomocą pani widocznej na załączonej fotce.
Rekiny - strefa śmierci (Shark Zone)
http://www.telemagazyn.pl...ierci,id,t.html
Anaru - Wto 10 Gru, 2013 00:03
| praedzio napisał/a: | Dziś o 21.35 na TV6 jakieś mocno nieambitne SF pt. Mroczna wyspa. Zajrzałam na wszelki wypadek na Filweb, żeby zobaczyć, co to. A tam... A zresztą, sami zobaczcie.
http://www.filmweb.pl/fil...cjalna,2181023# |
Zerknęłam, żeby sobie treść odświeżyć i streszczenie na końcu wątku wywołało u mnie niekontrolowane radosne kwiki
| Valdoraptor23 napisał/a: |
Streszczenie:
Prolog: Pani ucieka przez las, ma koszulkę całą w zupie romana. Znalazła zwłoki i nacisnęła "Przeszukaj", wydropiła pistolet. Nagle otoczyli ją panowie, to ich zastrzeliła, a potem coś ją zabiło. Jedyny ocalały pan nagrał wiadomość na komputerze, że wszystko poszło nie tak, próba 48 nie wyszła, i wogóle kiszka.
Grupa złożona z Lekarki, Azjaty dowódcy, Azjatki od zwiadu, Badassa który przepędza barowych amantów oraz Komputerowca wyruszyła na wyspę na której robiono tajne eksperymenty w poszukiwaniu alternatywnych źródeł energii. Okazało się że jednak nie do końca. Po przybyciu znaleźli na plaży patyki z nadzianymi wronami pokrytymi czymś na kształt smoły a potem z lasu ryknęło coś co nie było ptakiem. W lesie napadł ich ten ocalały pan krzycząc że chce odejść z wyspy, a gdy go ogłuszyli, tak się wkurzył że zmienił w czarny dym z Lostów. Pogonił ich tak łagodnie że nikogo nie złapał i nie mógł przelecieć nad piaskiem, bo (tu wstawić dowolnie wybraną pseudonaukową gadkę). Grupa ze zdumieniem odkryła że zniknęła ich łódź.
Rozmowa nocą na plaży dała tyle, że wszyscy dowiedzieli się że to jakaś latająca kurzodymowa biochemiczna broń która zabija wszystko co żyje. Następnego ranka wzięli pochodnie i poszli na spacer. Pani od zwiadu Oszukać przeznaczenie wrzuciło pochodnię do rzeki i dym ją przejął, zrobił jej taaakie czarne oczy, których nie przeoczysz (on to wie). Pani pobiła wszystkich ale przestraszyła się białego dymu z rozpylacza i uciekła. Okazało się że Kurzodym może infekować ofiary i biegać ich nogami oraz zabijać ich rękami. Grupa znalazła wielką rurę w ziemi która służyła do ... zarażania całej wyspy??
Potem wymyślono antidotum i w tym celu złapano zarażoną Panią w pułapkę i pobrano jej krew. Udało się opracować surowicę i przetestować ją na chorej Pani, lecz nagle ku zszokowaniu wszystkich Komputerowiec stylizowany na cichą wodę zdradził, zastrzelił świeżo uleczoną Azjatkę i chciał przeprowadzać kolejne próby by wszystkich pozarażać za pomocą wspomnianej rury. Jego mało wyjaśniający flashback potwierdził jego mało sprecyzowane motywy. Po wyjaśnieniu swych zapędów łodkozatapiających, szybko został jednak załatwiony przez Badassa ale potem się uwolnił i uciekł. Ach te zwroty akcji.
Strzelanina wokół rury, dobrzy chcą wstrzyknąć antidotum, Komputerowiec truciznę, a dym lata dookoła i się dymi. Nagle przybył pontonem oddział żołnierzy, coby poprawić licznik ofiar w ludziach. Tymczasem Komputerowiec spełnił swoje tajne plany przejęcia kontroli nad Kurzodymem (ORYGINALNIE!) i ten w niego wleciał, dzięki czemu rura włożona w brzuch przestała na nim robić wrażenie. Natomiast stosunkowo zaczęło robić wrażenie rozpylane antidotum. Gdy bił się z Azjatą, żołnierze zabrali Badassa i Lekarkę i odpłynęli z wyspy, którą zbombardowały samoloty.
Epilog: Badassa przesłuchują związanego pracownicy okropnie złej korporacji i nagle pociekł mu mroczny katarek. A zły Boss korporacji rozmawia z Lekarką, która okazała się zdrajczynią DO POTĘGI ZDRADZIECKIEJ i zaraziła Badassa by przeprowadzić na nim próbę 49 Kurzodymowej infekcji. Konieeec. |
Mówiłam, że wspaniały film
Parę ilustrujących fotek:
Kilka ładnych krajobrazów, które pewnie mają zmylić przeciwnika
Patyki z wronami
Czarny kurz atakuje
Mroczny Azjata
Taaaakie czarne oczy, wyczernione Złowieszczym Kurzem
Biały dym z rozpylacza vs Czarny Kurz
Opracowywanie antidotum
Komputerowiec i Kurz co to ma Moc
Posiłki czyli oddział żołnierzy
Mroczny katarek
praedzio - Wto 10 Gru, 2013 05:09
O, rrannnyyy.... I śmieszno i straszno.
Agn - Wto 10 Gru, 2013 07:00
Nawet nie wiem, jak to skomentować...
BeeMeR - Wto 10 Gru, 2013 07:08
To musi być wspaniały film
BeeMeR - Pon 16 Gru, 2013 10:10
Czarna dziura (2006)
Laboratorium prowadzi tajne badania (a to nowość ), których skutkiem jest tytułowa czarna dziura - urzekła mnie ona wielce sposobem pochłaniania ludzi Najpierw kombinezon ochronny, potem zjada ciało ze szkieletu a na koniec kości
Oczywiście samej dziury nie starczyło na miałkie dialogi i super-napiętą akcję w postaci słów "przygotuj miasto do ewakuacji" (acz dziura była na tyle miła, że pozwoliła naukowcom obliczyć co do sekundy ile mają czasu na uratowanie świata i zamieścić tablicę odliczeniową w centrum uwagi ) że dodano elektryczne wyładowania w postaci świetlnego pajęczaka poruszającego się po liniach wysokiego napięcia tudzież napastującego samochód z naczelnym najsprytniejszym naukowcem. Można spać spokojnie - świat został uratowany Tylko dla wytrwałych
Anaru - Pon 16 Gru, 2013 20:34
Och, to był wspaniały film
A dzisiaj równie wspaniałe, normalnie nie wiadomo na co się zdecydować
Krwawe ranczo (Raptor Ranch) na Pulsie o 20
W Teksasie, na farmie, gdzie hoduje się bydło, grupa ludzi próbuje przetrwać inwazję prehistorycznych welociraptorów.
http://www.telemagazyn.pl...anczo,id,t.html
Zwalcza je Lorenzo Lamas
Również o 20, tylko na TV7 Burza meteorów (Meteor Storm)
Ogromna kometa przelatuje blisko Ziemi. Dla astronom Michelle Young jest to wyjątkowe zdarzenie, następujące raz na kilkaset lat. Wkrótce jej zachwyt zmienia się w strach. San Francisco zaczyna być bombardowane przez tysiące meteorytów. Michelle musi uporać się z niebezpiecznym dla mieszkańców zjawiskiem. Najgorsze ma dopiero nadejść. Podczas gdy trwa ewakuacja miasta, Michelle odkrywa, że Ziemi grozi kolizja z potężną asteroidą.
http://www.telemagazyn.pl...eorow,id,t.html
A jakby ktoś czuł niedosyt, to na Pulsie o 22 Monstrum z lasu (Abominable)
Zamożne małżeństwo Rogersów spędza czas w górach. Podczas wspinaczki wydarza się tragedia. Żona milionera ginie na miejscu. Preston Rogers przeżywa wypadek, ale jest sparaliżowany. Jego świat ogranicza się do wózka inwalidzkiego. Lekarz doradza Prestonowi wypoczynek, aby zniwelować psychiczną traumę po stracie żony. Wdowiec wraz z opiekunem wyjeżdżają do posiadłości w górach. Pobyt zapowiada się spokojnie. Do momentu, kiedy okazuje się, iż mężczyźni nie są sami w górskim ustroniu. W lesie czai się krwiożercze monstrum.
http://www.telemagazyn.pl..._lasu,id,t.html
Marija - Wto 17 Gru, 2013 08:42
Co wybrać, co wybrać
Agn - Wto 17 Gru, 2013 22:39
| BeeMeR napisał/a: | | Czarna dziura (2006) |
Nie powiem, co przeczytałam, ale widzę, że niewiele się pomyliłam.
| BeeMeR napisał/a: | Można spać spokojnie - świat został uratowany Tylko dla wytrwałych |
To nie na moje nerwy. Ja nie mogę. Ja wiem, że zapewniłaś nas o uratowaniu świata, ale i tak padłabym ze zdenerwowania, paznokcie obżarłabym do łokci i dobrałabym się chyba do tych u nóg.
| Anaru napisał/a: | | Michelle musi uporać się z niebezpiecznym dla mieszkańców zjawiskiem. |
No ale tak sama? Ja wiem, że z pewnością ma +1000 do zajebistości, ale nie kręcił się tam aby jakiś umięśniony przystojniak z doktoratem, który by ją wspierał w owym uporaniu sobie ze zjawiskiem?
| Anaru napisał/a: | | Michelle odkrywa, że Ziemi grozi kolizja z potężną asteroidą. |
ZNOWU?! Te asteroidy są naprawdę podejrzanie wredne. Zastanawiam się, czy nie są sterowane antyamerykańsko przed rosyjski rząd, który wciąż ma jakieś żale z czasów zimnej wojny.
Anaru - Wto 17 Gru, 2013 23:27
| Anaru napisał/a: | Zwalcza je Lorenzo Lamas |
Ups, trafiłam na końcówkę i odniosłam wrażenie, że nie zwalcza, tylko hoduje.
Obejrzałam ostatnie 15 minut, ojejusiu....
Normalnie koszmarny koszmar. I jak wytrwała jestem, tak chyba nie zdzierżyłabym tego w większym kawałku. Zauważyłam trójkę bohaterów - blondynę z falującym biustem, brunetkę z okropnym makijażem i jakiegoś niedociumka płci najpewniej męskiej. Za nimi człapały dinozaury - zielony lub niebieski i zielono-czerwony (schlapany krwią poprzednich zagryzionych? ), które się gryzły między sobą i niebieski. Wszystko to takie niemrawe, niedociumane i powolne ww ruchach i decyzjach, że jak najszczerzej życzyłam im rozdeptania, albo pożarcia. Biegali tam i siam po jakims opuszczonym piętrowym budynku (fabryce?), oczywiście bez pospiechu i środkiem, a za nimi człap człap namalowane niebieskie. Jak chłopek wpadł do kadzi z czymś czerwonym, to już miałam nadzieję, że się utopił, dinozaur chyba też miał, bo nie zamymłał, a miał okazję, tylko prawie (właściwie wcale) nie dotykając podłogi poczłapał za dwójką panienek, które przeskakiwały jakieś dziury i wspinały się po drabinkach. Ale gdzie by nie wyszły, za nimi człap, człap, zamiatając namalowanym ogonem i szczerząc namalowane zębiska niebieskie namalowane. Wreszcie nadepnął czarną udająca trupa, a potem poczłapał za blondyną, która wciąż falując biustem niespiesznym truchtem pomykała po korytarzach. Oczywiście facecik się obudził w kąpieli jak mu się krew z rury na łeb polała i dołączył do panny tylko po to, żeby wyskoczyć z piętra i poleżęć na gruncie na tyle długo, żeby zdążyć zostać nadepniętym przez wyskakującego za nimi z pięterka niebieskiego dinka. Blondyna fabrykę wysadziła za pomocą wybuchowych beczek, które tam przypadkowo stały w tych ruinach. Oczywiście wywołała serię eksplozji we wszystkich oknach rozległego budynku, co biorąc po uwagę puste ściany było nieco dziwne, ale co tam. Przeżyła i mogła widzów uraczyć swym wspaniałym śpiewem. A na końcu do kamery szczerzył się dinozaur, mam nadzieję,że to nie zapowiedź drugiej części.
Dla zainteresowanych:
- plakat http://www.filmweb.pl/fil...nch-2013-502067
- fotki na oficjalnej stronce http://www.raptorranchthemovie.com/photo.html (kurcze, obejrzałam i nie widzę blondyny, a po wdzianku na ramiączkach poznaję, że chyba jednak była brunetką ) - niebieski dinozaur na chyba 5 stronie fotek, ale warto zerknąć, są wspaniałe . Wygląda na to, że bohaterów na początku było całkiem sporo.
- krótki opisik wraz z fotkami http://www.dreadcentral.c...rk-raptor-ranch
Uhm, chyba jednak Lorenzo Lamas był jakims agentem i z komentarzy widzę, że się nie nagrał. Bo oczywiście Fanklub komentował na bieżąco, a jakże.
http://www.filmweb.pl/fil...%C3%B3w,2342441
Anaru - Pon 06 Sty, 2014 20:51
No proszę, to ja tu dzis w ramach czystek na dysku oglądam prześwietny film pt Rekin widmo (Ghost Shark) o mściwym duchu rekina , a tu na TV4, które plasuje się w moim osobistym rankingu zaraz za Pulsem, puszczają dzisiaj niewątpliwie równie wspaniały film pt. Człowiek-rekin (Sharkman)
http://www.telemagazyn.pl...rekin,id,t.html
Kusząca stwora na zdjęciu
Agn - Pon 06 Sty, 2014 21:26
| Anaru napisał/a: | | o mściwym duchu rekina |
O w pysk testrala, moja wyobraźnia zawiodła na całej linii...
| Anaru napisał/a: | | Doktor Preston King prowadzi badania nad możliwością połączenia DNA człowieka i rekina. |
W celu...? (Tak, wiem, że to głupie pytanie.)
| Anaru napisał/a: | | Z tego powodu latami jest obiektem kpin kolegów po fachu. |
Za diabła nie wiem, czemu.
| Anaru napisał/a: | | Bestia ściga naukowców, |
Jak pozbyć się konkurencji - wersja hard.
| Anaru napisał/a: | | ostatecznie obracając się także przeciwko stwórcy. |
O zdziwienie!
Ucieszny film. Rozumiem, że jesteś:
a) zachwycona
b) pełna nadziei na Sharkmana 2?
Anaru - Pon 06 Sty, 2014 22:04
| Agn napisał/a: | | Anaru napisał/a: | | o mściwym duchu rekina |
O w pysk testrala, moja wyobraźnia zawiodła na całej linii... |
No jakże to? Nie wiesz, że jak rozwalisz rekina
- pistoletem
- strzałą z kuszy
- granatem w pysku
- czymś tam jeszcze po drodze
to sie pragnie zemścić???
Ten wpływa ostatkiem sił, po rozbombieniu granatem oczywiście , do jakiejś tajemniczej jaskini gdzie rozbłyska tajemnicze światło na tajemniczych symbolach na ścianach i tadam - dalej już pływa pobłyskujące przezroczystością widmo rekina
| Agn napisał/a: | | Anaru napisał/a: | | ostatecznie obracając się także przeciwko stwórcy. |
O zdziwienie! |
O chamy, własnie do mnie dotarło, że zaspoilerowali film jak mogli!!!!
| Agn napisał/a: | Ucieszny film. Rozumiem, że jesteś:
a) zachwycona
b) pełna nadziei na Sharkmana 2?
|
No jasne! Ale najpierw obejrzałabym Sharkmana 1, a tu reszta miałą zupełnie inne plany
Agn - Pon 06 Sty, 2014 22:09
| Anaru napisał/a: | No jakże to? Nie wiesz, że jak rozwalisz rekina
- pistoletem
- strzałą z kuszy
- granatem w pysku
- czymś tam jeszcze po drodze
to sie pragnie zemścić??? |
O ja głupia, no przecież to oczywiste! Wobec tego rekinom będę przed nosem machała białą flagą, może mnie jego wnerwiony duch nie dorwie...
| Anaru napisał/a: | | do jakiejś tajemniczej jaskini gdzie rozbłyska tajemnicze światło na tajemniczych symbolach na ścianach i tadam - dalej już pływa pobłyskujące przezroczystością widmo rekina |
Tajemnicze symbole? Tajemnicze światło? Może jeszcze koszmity to załatwiły? Wygląda na skrzyżowanie Danikena z Danem Brownem. Czekam na Roberta Langdona.
| Anaru napisał/a: | | O chamy, własnie do mnie dotarło, że zaspoilerowali film jak mogli!!!! |
No patrz, też nie zauważyłam.
Ale jak wiadomo moja spostrzegawczość cieszy się pewną renomą.
| Cytat: | | No jasne! Ale najpierw obejrzałabym Sharkmana 1, a tu reszta miałą zupełnie inne plany |
Jestem pewna, że jakiś gryzoń chowa to w czeluściach swej spiżarni.
Anaru - Pon 06 Sty, 2014 23:33
| Agn napisał/a: | Ale jak wiadomo moja spostrzegawczość cieszy się pewną renomą. |
Jesteś cesarzową nieświadomych spoilerów
| Agn napisał/a: | Jestem pewna, że jakiś gryzoń chowa to w czeluściach swej spiżarni. |
Pewnikiem i jak nie znajdę w jakiejś innej norce to się powyszczerzam ujmująco i czarująco
| Agn napisał/a: | | Tajemnicze symbole? Tajemnicze światło? Może jeszcze koszmity to załatwiły? |
jeszcze nie wiem, na razie jaskinia jest wielce tajemnicza, rekin wielce widmowy, ale zębiska ma wielce realne, albowiem przeciął był wredną panienkę na pół za jednym przeleceniem.
|
|
|