Fantastyka - Pamiętniki Wampirów (Vampire Diaries)
spin_girl - Pią 01 Paź, 2010 10:43
Za moich czasów uczono inaczej
spin_girl - Pią 01 Paź, 2010 12:10
Wracając do VD w wersji książkowej - im dalej czytam, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że S. Meyer ściągała z tego ile wlezie. Jednocześnie jednak saga Meyer jest zdecydowanie lepsza niż VD, więc jej wybaczam. Ten cały Stefan to taka wyprana wersja Edwarda - co ciekawe tak samo jest w serialu
Za to Bella przy Elenie to wzór inteligencji i roztropności, a także braku egoizmu. Kto czytał moje wypowiedzi w wątku o Zmierzchu, ten wie, co sądzę o Belli, kiedy jej nie porównuję z Eleną. Sama jestem w szoku, że Bella może tak pozytywnie wypaść, ale niestety tylko na tle idiotki takiej jak Elena.
Yvain - Sob 02 Paź, 2010 13:31
Nowy odcinek i parę ciekawostek . Kaśka rzeczywiście czuje mięte do Stefka, Stefek BYĆ MOŻE czuje coś do Kaśki, dokładnie to jeszcze nie można powiedzieć Niby coś tam tam deklarował, potem się zezłościł, mówi, że nie kocha ale trzyma zdjęcie Kaśki tu go Kaśka złapała, jakby nic nie było to by przecież zdjęcie wywalił. Miło, że Stefek zyskuje na charakterku, zupełnie nieźle wygląda jak jest troszku wkurzony Teraz ciekawe czy to, że ciągnie uczucia z Eleną to na przekór Kaśce, czy faktycznie mu na niej zależy. Ciekawe też co myślał Damon podsłuchując ich kłótnię, czy w to uwierzył, czy też nie dał się nabrać. I po jaką cholerę wywołał konflikt z Masonem?
Gunia - Sob 02 Paź, 2010 15:33
| Yvain napisał/a: | I po jaką cholerę wywołał konflikt z Masonem? |
Jak to po co? Przecież musi mieć jakieś zajęcie, jak Ellena się ze Stefkiem ciąga. Ciekawe, kogo zabił wujaszek.
IMHO to Kaśka powinna odzyskać Stefka, Damon dostać Ellenę i wszyscy byliby zadowoleni.
spin_girl - Sob 02 Paź, 2010 15:59
| Gunia napisał/a: | | IMHO to Kaśka powinna odzyskać Stefka, Damon dostać Ellenę i wszyscy byliby zadowoleni. |
ja na pewno bym była zadowolona
Fakt, że Stefan tak był zajęty torturowaniem Katherine, że zapomniał oddzwonić do Eleny mówi sam za siebie.
BeeMeR - Sob 02 Paź, 2010 18:04
| Gunia napisał/a: | IMHO to Kaśka powinna odzyskać Stefka, Damon dostać Ellenę i wszyscy byliby zadowoleni. | Ja bym nie była, ja uważam, że Elena jest za głupia dla Damona, a w sam raz dla Stefka
Trochę przynudzał ten czwarty odcinek, obaczym co będzie dalej
Harry_the_Cat - Sob 02 Paź, 2010 18:48
Tez uwazam, ze to bylo strasznie glupie ze strony Damona, ze probowal zatluc Masona. Naprawde nie spodziewalam sie po nim takiego braku finezji...
Ale chyba Stefek w tym sezonie pisany jest nieco lepiej - wiecej manipulacji i taki troche bardziej do brata podobny
aś - Sob 02 Paź, 2010 19:12
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Ale chyba Stefek w tym sezonie pisany jest nieco lepiej | może scenarzyści zauważyli, że praktycznie wszyscy telewidzowie (telewidzki?? ) lgną do Damona, a to przecież Stefan powinien być stawiany przez nie na piedestale...
Agn - Sob 02 Paź, 2010 19:55
To już po ptokach, bo co by Stefek nie zrobił, to i tak go Damon przebije - nie trzeba było nie tylko tak dopieszczać tej postaci, ale i zatrudnić słabszego do niej aktora, a nie najpierw zrobić Damona Damonem, a potem drapać się po łbie "kurde, to miało być o Stefku".
Właśnie cocojumbo, hehe.
Harry_the_Cat - Czw 07 Paź, 2010 21:51
Kiedy kolejny odcinek?
Yvain - Czw 07 Paź, 2010 22:04
Jutro
Yvain - Sob 09 Paź, 2010 13:23
Haaa!!! No i wyszło szydło czyli Kaśka z worka Bezczelnie macza paluchy w sprawie Lockwoodów tylko jeszcze nie wiadomo o jej chodzi z tym kamieniem. Odcinek dość ciekawy Stefek będzie próbował się z "ciemną stroną mocy", Damon wychodzi na razie obronną ręką z opałów Caroline to jak zwykle w porządku dziewczyna, ciężką ma teraz sytuację, ale miejmy nadzieję na lepszą dla niej przyszłość.
Jeremy i Tyler nawiązują nić porozumienia, ciekawe jak będzie dalej
Jedna tylko rzecz mnie zniesmaczyła okrutnie, a mianowicie picie krwi Eleny przez Stefka, a później te buziaczki, przecukrzone, jak z kiepskiego romansidła do kwadratu.
asiek - Sob 09 Paź, 2010 20:20
Noooooo... Mason zakochany, a to mnie zaskoczyli.
Harry_the_Cat - Nie 10 Paź, 2010 02:23
Obejrzalam. Podobalo mi sie. Masona nie lubilam juz dawno, Jeremy'ego owszem. Damona lubie nadal, Elena i Stefan mnie przewaznie mecza. Caroline rocks.
asiek - Nie 10 Paź, 2010 08:52
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Elena i Stefan mnie przewaznie mecza. |
Mnie też męczą, w ostanim odcinku miałam już ich seredcznie dosyć.
spin_girl - Nie 10 Paź, 2010 13:49
Odcinek ciekawy, ale dla mnie za mało Damona. Jeden dobry moment między nim a Eleną - cóż to jest? Niestety znowu będzie rozwijany wątek Stefana, dobrze chociaż, że przynajmniej wracają do najciekawszej akcji z nim, czyli do picia ludzkiej krwi, może się wreszcie ta postać ożywi.
Harry_the_Cat - Pon 11 Paź, 2010 01:44
spin_girl - Pon 11 Paź, 2010 10:26
Bardzo ładne fotki. Ciekawe, że na tej pierwszej Elena trzyma rękę Damona w silnym uścisku a Stefana tylko smyra pod brodą
Yvain - Pon 11 Paź, 2010 11:18
Też mi to wpadło w oko Może na jednym zdjęciu jest Elena, a na drugim Kaśka. Tylko która na którym
spin_girl - Pon 11 Paź, 2010 11:28
Jak z prostymi włosami to Elena. Jak z lokami to Katherine. Ja je zawsze po tym rozróżniam w serialu
Yvain - Pon 11 Paź, 2010 13:16
No to dalej nie wiadomo, bo ta fryzura na obu zdjęciach to coś pośredniego, między lokami i prostymi Czyżby jakiś kamuflaż
spin_girl - Pon 11 Paź, 2010 16:44
Wydaje mi się, że to jest jednak Elena. Katherine nie jest główną bohaterką.
Harry_the_Cat - Śro 13 Paź, 2010 22:41
Damon + Carpline - picspam: http://sarina87.livejournal.com/17491.html
Eeva - Czw 14 Paź, 2010 20:11
Rany nie było mnie kilka dni na forum a tu już milion pięćset sto dziewięćset postów do przeczytania
| spin_girl napisał/a: | | Odcinek ciekawy, ale dla mnie za mało Damona. Jeden dobry moment między nim a Eleną - cóż to jest? Niestety znowu będzie rozwijany wątek Stefana, dobrze chociaż, że przynajmniej wracają do najciekawszej akcji z nim, czyli do picia ludzkiej krwi, może się wreszcie ta postać ożywi. |
Damona jest zawsze za mało jak dla mnie:-) W tym odcinku bardzo bardzo mi się podbał.
A Stefana to już chyba nic nie ożywi.
Gunia - Pią 15 Paź, 2010 23:38
| Eeva napisał/a: | | A Stefana to już chyba nic nie ożywi. |
A z jakiej racji ten hiatus w tym tygodniu?
|
|
|