To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Pamiętniki Wampirów (Vampire Diaries)

spin_girl - Pią 01 Paź, 2010 10:43

Za moich czasów uczono inaczej :mrgreen:
spin_girl - Pią 01 Paź, 2010 12:10

Wracając do VD w wersji książkowej - im dalej czytam, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że S. Meyer ściągała z tego ile wlezie. Jednocześnie jednak saga Meyer jest zdecydowanie lepsza niż VD, więc jej wybaczam. Ten cały Stefan to taka wyprana wersja Edwarda - co ciekawe tak samo jest w serialu :mrgreen:
Za to Bella przy Elenie to wzór inteligencji i roztropności, a także braku egoizmu. Kto czytał moje wypowiedzi w wątku o Zmierzchu, ten wie, co sądzę o Belli, kiedy jej nie porównuję z Eleną. Sama jestem w szoku, że Bella może tak pozytywnie wypaść, ale niestety tylko na tle idiotki takiej jak Elena.

Yvain - Sob 02 Paź, 2010 13:31

Nowy odcinek :mrgreen: i parę ciekawostek . Kaśka rzeczywiście czuje mięte do Stefka, Stefek BYĆ MOŻE czuje coś do Kaśki, dokładnie to jeszcze nie można powiedzieć :mrgreen: Niby coś tam tam deklarował, potem się zezłościł, mówi, że nie kocha ale trzyma zdjęcie Kaśki :mrgreen: tu go Kaśka złapała, jakby nic nie było to by przecież zdjęcie wywalił. Miło, że Stefek zyskuje na charakterku, zupełnie nieźle wygląda jak jest troszku wkurzony :wink: Teraz ciekawe czy to, że ciągnie uczucia z Eleną to na przekór Kaśce, czy faktycznie mu na niej zależy. Ciekawe też co myślał Damon podsłuchując ich kłótnię, czy w to uwierzył, czy też nie dał się nabrać. I po jaką cholerę wywołał konflikt z Masonem? :mrgreen:
Gunia - Sob 02 Paź, 2010 15:33

Yvain napisał/a:
I po jaką cholerę wywołał konflikt z Masonem? :mrgreen:

Jak to po co? Przecież musi mieć jakieś zajęcie, jak Ellena się ze Stefkiem ciąga. :wink: Ciekawe, kogo zabił wujaszek.
IMHO to Kaśka powinna odzyskać Stefka, Damon dostać Ellenę i wszyscy byliby zadowoleni. :mrgreen:

spin_girl - Sob 02 Paź, 2010 15:59

Gunia napisał/a:
IMHO to Kaśka powinna odzyskać Stefka, Damon dostać Ellenę i wszyscy byliby zadowoleni.

ja na pewno bym była zadowolona :mrgreen:
Fakt, że Stefan tak był zajęty torturowaniem Katherine, że zapomniał oddzwonić do Eleny mówi sam za siebie.

BeeMeR - Sob 02 Paź, 2010 18:04

Gunia napisał/a:
IMHO to Kaśka powinna odzyskać Stefka, Damon dostać Ellenę i wszyscy byliby zadowoleni. :mrgreen:
Ja bym nie była, ja uważam, że Elena jest za głupia dla Damona, a w sam raz dla Stefka :P

Trochę przynudzał ten czwarty odcinek, obaczym co będzie dalej :)

Harry_the_Cat - Sob 02 Paź, 2010 18:48

Tez uwazam, ze to bylo strasznie glupie ze strony Damona, ze probowal zatluc Masona. Naprawde nie spodziewalam sie po nim takiego braku finezji...

Ale chyba Stefek w tym sezonie pisany jest nieco lepiej - wiecej manipulacji i taki troche bardziej do brata podobny :lol:

- Sob 02 Paź, 2010 19:12

Harry_the_Cat napisał/a:
Ale chyba Stefek w tym sezonie pisany jest nieco lepiej
może scenarzyści zauważyli, że praktycznie wszyscy telewidzowie (telewidzki?? :-P ) lgną do Damona, a to przecież Stefan powinien być stawiany przez nie na piedestale...
Agn - Sob 02 Paź, 2010 19:55

To już po ptokach, bo co by Stefek nie zrobił, to i tak go Damon przebije - nie trzeba było nie tylko tak dopieszczać tej postaci, ale i zatrudnić słabszego do niej aktora, a nie najpierw zrobić Damona Damonem, a potem drapać się po łbie "kurde, to miało być o Stefku".
Właśnie cocojumbo, hehe. ;)

Harry_the_Cat - Czw 07 Paź, 2010 21:51

Kiedy kolejny odcinek?
Yvain - Czw 07 Paź, 2010 22:04

Jutro :mrgreen:
Yvain - Sob 09 Paź, 2010 13:23

Haaa!!! No i wyszło szydło czyli Kaśka z worka :mrgreen: Bezczelnie macza paluchy w sprawie Lockwoodów tylko jeszcze nie wiadomo o jej chodzi z tym kamieniem. Odcinek dość ciekawy :mrgreen: Stefek będzie próbował się z "ciemną stroną mocy", Damon wychodzi na razie obronną ręką z opałów :mrgreen: Caroline to jak zwykle w porządku dziewczyna, ciężką ma teraz sytuację, ale miejmy nadzieję na lepszą dla niej przyszłość.
Jeremy i Tyler nawiązują nić porozumienia, ciekawe jak będzie dalej :-P
Jedna tylko rzecz mnie zniesmaczyła okrutnie, a mianowicie picie krwi Eleny przez Stefka, a później te buziaczki, przecukrzone, jak z kiepskiego romansidła :obrzydzenie: do kwadratu.

asiek - Sob 09 Paź, 2010 20:20

Noooooo... Mason zakochany, a to mnie zaskoczyli. :lol: :wink:
Harry_the_Cat - Nie 10 Paź, 2010 02:23

Obejrzalam. Podobalo mi sie. Masona nie lubilam juz dawno, Jeremy'ego owszem. Damona lubie nadal, Elena i Stefan mnie przewaznie mecza. Caroline rocks.
asiek - Nie 10 Paź, 2010 08:52

Harry_the_Cat napisał/a:
Elena i Stefan mnie przewaznie mecza.

Mnie też męczą, w ostanim odcinku miałam już ich seredcznie dosyć. :?

spin_girl - Nie 10 Paź, 2010 13:49

Odcinek ciekawy, ale dla mnie za mało Damona. Jeden dobry moment między nim a Eleną - cóż to jest? Niestety znowu będzie rozwijany wątek Stefana, dobrze chociaż, że przynajmniej wracają do najciekawszej akcji z nim, czyli do picia ludzkiej krwi, może się wreszcie ta postać ożywi.
Harry_the_Cat - Pon 11 Paź, 2010 01:44

spin_girl - Pon 11 Paź, 2010 10:26

Bardzo ładne fotki. Ciekawe, że na tej pierwszej Elena trzyma rękę Damona w silnym uścisku a Stefana tylko smyra pod brodą :mrgreen:
Yvain - Pon 11 Paź, 2010 11:18

Też mi to wpadło w oko :mrgreen: Może na jednym zdjęciu jest Elena, a na drugim Kaśka. Tylko która na którym :mrgreen:
spin_girl - Pon 11 Paź, 2010 11:28

Jak z prostymi włosami to Elena. Jak z lokami to Katherine. Ja je zawsze po tym rozróżniam w serialu :mrgreen:
Yvain - Pon 11 Paź, 2010 13:16

No to dalej nie wiadomo, bo ta fryzura na obu zdjęciach to coś pośredniego, między lokami i prostymi :mrgreen: Czyżby jakiś kamuflaż :-P
spin_girl - Pon 11 Paź, 2010 16:44

Wydaje mi się, że to jest jednak Elena. Katherine nie jest główną bohaterką.
Harry_the_Cat - Śro 13 Paź, 2010 22:41

Damon + Carpline - picspam: http://sarina87.livejournal.com/17491.html
Eeva - Czw 14 Paź, 2010 20:11

Rany nie było mnie kilka dni na forum a tu już milion pięćset sto dziewięćset postów do przeczytania :-)

spin_girl napisał/a:
Odcinek ciekawy, ale dla mnie za mało Damona. Jeden dobry moment między nim a Eleną - cóż to jest? Niestety znowu będzie rozwijany wątek Stefana, dobrze chociaż, że przynajmniej wracają do najciekawszej akcji z nim, czyli do picia ludzkiej krwi, może się wreszcie ta postać ożywi.

Damona jest zawsze za mało jak dla mnie:-) W tym odcinku bardzo bardzo mi się podbał.
A Stefana to już chyba nic nie ożywi.

Gunia - Pią 15 Paź, 2010 23:38

Eeva napisał/a:
A Stefana to już chyba nic nie ożywi.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A z jakiej racji ten hiatus w tym tygodniu? :(