To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - "A droga wiedzie w przód i w przód..."

Anonymous - Pią 13 Sie, 2010 21:37

ja kcialam zaznaczyc, ze z avka z samem "I lost my shoe" poznala mnie Cal :P
trifle - Pią 13 Sie, 2010 22:15

Batman rządzi :D
Agn - Pią 13 Sie, 2010 22:48

Nieee, rządzi Dean podający się za batmana! *rotfluje radośnie na samo wspomnienie*
Calipso - Pią 13 Sie, 2010 22:51

AineNiRigani napisał/a:
ja kcialam zaznaczyc, ze z avka z samem "I lost my shoe" poznala mnie Cal

Jako żywo nie pamiętam :rumieniec:

A pamiętacie Deana mówiącego z pełnymi polikami ? :lol:

Agn - Pią 13 Sie, 2010 22:55

TAAAAK!!! Pierwszy odcinek z Tricksterem! I słynnym "bla bla bla". :lol:
Anonymous - Pią 13 Sie, 2010 22:56

cudna scena - chociaz wole te ciut czesnejsza, gdy nikt nie musial nokautowac Sama. Sam sam sie znokautowal zaslonka... :rotfl:
Harry_the_Cat - Pią 13 Sie, 2010 23:32

Wlasnie w TV mi tu nadaja Devil's Trap. Jacy chlopcy mlodzi!!!!!! Az mnie nachodzi na powtorke calosciowa.... Ciekawe w ogole ile plyt ze soba przywiozlam.... :?

edit: dziiiiiz, napisalam nachodzic bez "c" :ops1: :paddotylu:

Anonymous - Pią 13 Sie, 2010 23:38

ja wlasnie jestem po powtoreczce :)
Anonymous - Pią 13 Sie, 2010 23:42

Agn napisał/a:

I cudne tlumaczenie Deana "dla mnie to zawsze tak brzmi".

Admete - Sob 14 Sie, 2010 00:03

Harry jakiś konkursik by się na koniec wakacji przydał ;)
Harry_the_Cat - Sob 14 Sie, 2010 00:09

He he, dobre! Moje zwolnienie lekarskie konczy sie w niedziele :)
Szczerze, to nic nie moge obiecac, bo najpierw musialabym sprawdzic, co w ogole mam ze soba i zrobic sobie powtorke ;)

Aragonte - Sob 14 Sie, 2010 01:02

Agn napisał/a:

To było piękne :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol:

Caitriona - Sob 14 Sie, 2010 11:05

Uwielbiam ten odcinek z Tricksterem :mrgreen:

http://www.youtube.com/wa...feature=related

Ehtele - Sob 14 Sie, 2010 18:27

:rotfl: Taaaak, bla bla bla było genialne :mrgreen: Ale jednak wypchana buzia Deana przebija wszytko :lol:

Choć muszę przyznać, że te niezliczone śmierci Deana też były lekko kwikogenne :lol: i ta późniejsza rezygnacja i znudzenie na twarzy Sama

Yvain - Sob 14 Sie, 2010 19:02

Mnie też dziś rozbawiło jak Sam musiał dzielnie stawić czoła, napastującej go starszej pani Case w odcinku "Red Sky at the Morning" Był taki uroczo zakłopotany w tańcu, a ona by go chętnie schrupała i nie tylko. To było świetne :rotfl:
A i miło było zobaczyć jak Bella się zaśliniła na widok Deana wyszykowanego na imprezkę :mrgreen:

Deanariell - Sob 14 Sie, 2010 19:39

Yvain napisał/a:
Mnie też dziś rozbawiło jak Sam musiał dzielnie stawić czoła, napastującej go starszej pani Case w odcinku "Red Sky at the Morning"

O tak! To było urocze! :rotfl:

Obaj Winchester'owie rządzą! :wink: (chciałam być obiektywna, bo przecież i tak wiadomo, którego kocham bardziej... :-P ) Nostalgia mnie ogarnęła przez te wspominki... :)

A w ogóle, to jestem w takim nastroju jak Dean, kiedy wrócił z piekła... :roll: I to w zasadzie bez jakiegoś konkretnego powodu, z wielu powodów, tak ogólnie. Bez sensu. Niby można z tym żyć, ale co to za życie... Jedna Annarielka jest jakimś światełkiem w tunelu, dla tej słodkiej istoty warto powalczyć z własnymi demonami. ;) Mam nadzieję, że w końcu kiedyś wygram.

I'm Batman! :lol:

Yvain - Sob 14 Sie, 2010 19:48

Deanariell napisał/a:

I'm Batman! :lol:

Tak trzymać na pohybel demonom :mrgreen: a tak swoją drogą Dean to mi Jędrusiem Kmicicem czasem trąci :-P

Anonymous - Sob 14 Sie, 2010 19:55

mnie nie :P
Deanariell - Sob 14 Sie, 2010 20:03

Yvain napisał/a:
swoją drogą Dean to mi Jędrusiem Kmicicem czasem trąci

Poproszę o dodatkowe uzasadnienie - dlaczego? ;)
AineNiRigani napisał/a:
mnie nie

No mnie też nie bardzo, ale jestem ciekawa skojarzeń koleżanki. :)

Yvain - Sob 14 Sie, 2010 20:20

:mrgreen: No tak przepraszam, że się nie wytłumaczyłam. Dlaczego Dean przypomina mi czasem Kmicica może ze względu na zamiłowanie do walki, duże poczucie obowiązku, uleganie często pokusom życia. To co innych przeraża, dla niego jest zupełnie naturalne. Działa często z fantazją , brawurą. Uparcie broni swoich racji, jest zdolny do wielkich poświeceń.
Agn - Sob 14 Sie, 2010 20:32

I poniekąd znalazł swoją Oleńkę? ;) Wprawdzie nikt się tam nie zająknął o całowaniu ran, ale...
Calipso - Sob 14 Sie, 2010 20:49

Deanariell napisał/a:
A w ogóle, to jestem w takim nastroju jak Dean, kiedy wrócił z piekła...

Przytulam :przytul: :przytul:

Anonymous - Sob 14 Sie, 2010 20:54

Eeeee. Kmicic jest klasycznym wytworem swojej epoki, Dean nie bardzo. Zyje w swoim swiecie, zajmuje sie swoja robota.
Harry_the_Cat - Nie 15 Sie, 2010 03:12

Dean & Cas - bromance: http://www.sfx.co.uk/2010...st-bromances/2/
Yvain - Nie 15 Sie, 2010 07:30

AineNiRigani napisał/a:
Eeeee. Kmicic jest klasycznym wytworem swojej epoki, Dean nie bardzo. Zyje w swoim swiecie, zajmuje sie swoja robota.

No tak, zdaję sobie sprawę, że jest wiele różnic między nimi. :mrgreen: ale mnie tak z przekory wzięło na to porównanie, jak Dean zakrzyknął "I'm Batman!". Przeleciała mi przez głowę myśl, z jakimi polskimi bohaterami Dean by się zidentyfikował jak by ich znał. I tak mi wyszło, że mógłby zażartować " Jam jest Andrzej Kmicic!". Opisując bukiet wina, mówimy,że wyczuwamy nutę czarnej porzeczki, wanilii itd. Może to by była dobra zabawa jak by określić bukiet Deana na podstawie polskich bohaterów literackich i filmowych :mrgreen:

Nie dotarłam do pojawienia się Castiela. Jestem w końcówce 3 serii, więc wszystko jeszcze przede mną :mrgreen: