Fantastyka - LOTR
Agn - Śro 14 Lis, 2007 22:10
Mmmmmoja ty! Corcia!!! *mietosi Aine* Gust to ty masz chyba po tatusiu, co?
Karl Urban to mi sie tylko jako Eomer podobal. A ci pozostali... no Szon to po prostu mnie zwalil z nog, mrau. A i Faramirek niezgorszy byl. Mniam, mniam...
(Chociaz Mieczowy jest takze mrrruuu.)
Dione - Śro 14 Lis, 2007 23:29
A u mnie w LORTcie, to jest: Aragorn ("Brzydal"), Faramir, Eomer, Legolas (choć taki chłopiec ), Boromir (Seanika lubię, charakterny jest i wogóle, ale jakiś taki trochę się mnie okrutny zdaje ).
Anonymous - Czw 15 Lis, 2007 00:16
Ojcze, toz ja to od wiekow powtarzalam...
Co do Eomera, - jam jest pokolenie wychowane na Herkulesie i Xenie, to i Karla z kiełbasą pamiętam - a jakże A i Davida jako buntowniczego rzecznika z taka fajna łodzią i panią prokurator pamietam i kruca bułka, jak on mi sie tam strrrrrasznie podobał...
A Szymon to klasa sama w sobie
Admete - Czw 15 Lis, 2007 07:12
A gdzie ten serial z Wenhamem był prezentowany? Ja tego nigdy nie widziałam. Jaki miał tytuł?
Anonymous - Czw 15 Lis, 2007 07:21
nie pamietam tytulu, ale to byl serial obyczajowy o perypetiach pani prokurator, ktora sprowadzila sie do jakiejs nadrzecznej miejscowosci i tam poznala przecudownego wodnika szuwarka mieszkajacego na lodzi. Oczywiscie od samego poczatku bylo pewne ze ich spichna.
Potem wodnika pognalo w swiat, a ja juz nie mialam jakos motywacji do ogladania
snowdrop - Czw 15 Lis, 2007 10:35
Tom Bombadila jest w gierce, jako specjalna moc ludzi. Wychodzi sobie, tańczy i tłucze orki ))).
praedzio - Czw 15 Lis, 2007 14:18
Lubiłam postać Toma Bombadila w książce. Wnosił sobą tyle radości i zarazem tajemniczości do powieści. Spodobał mi się również sposób, w jaki M. Błażejewski w swojej książce wyjaśnił obecność Toma Bombadila we Władcy.
fanturia - Czw 15 Lis, 2007 15:15
Tak... Toma zdecydowanie brakuje w filmie. Na inne niedociągnięcia mogę przymknąć oko
Nellie - Czw 15 Lis, 2007 16:20
Guniu, a skąd masz taki ładny avatar?
Gunia - Czw 15 Lis, 2007 17:13
Z tej strony:
http://arwensoracle.tripod.com/id2.html.
Anonymous - Czw 15 Lis, 2007 18:23
no to uwaga, bo bede strzelac profanacja - mnie tam wcale Toma nie brakuje w filmie, uwazam go za marginalna postac ksiazki
Ot i sie pewnie poleje...
praedzio - Czw 15 Lis, 2007 18:28
Powiem tak: Peter Jackson postarał się bardzo, byśmy braku Toma zbytnio nie odczuli. Czy mu się udało? Nie wiem. Jednakowoż w książce Tom jest postacią bynajmniej nie marginalną. Jest na tyle zagadkowy, że niejako wychodzi poza ramy całej opowieści. Jest jakby PONAD nią. I to może powodować, że niektórzy uznają zarówno Toma jak i jego małżonkę za postacie mniej ważne, no, bo nie należące do historii Pierścienia.
Ufff... chyba zagmatwałam.
Caitriona - Czw 15 Lis, 2007 18:32
Też się trochę boje przyznać ale jak Aine również nie tęsknię za Tomem
A co do ulubieńców książkowo-filmowych to u mnie zdecydowanie prowadzi Faramir i Eomer
Anonymous - Czw 15 Lis, 2007 19:53
| Caitriona napisał/a: | Też się trochę boje przyznać ale jak Aine również nie tęsknię za Tomem
A co do ulubieńców książkowo-filmowych to u mnie zdecydowanie prowadzi Faramir i Eomer |
Siostro - pondź w me ramione !!!
nicol81 - Czw 15 Lis, 2007 20:29
| Caitriona napisał/a: | Też się trochę boje przyznać ale jak Aine również nie tęsknię za Tomem
A co do ulubieńców książkowo-filmowych to u mnie zdecydowanie prowadzi Faramir i Eomer |
Ja nie tylko nie tęsknię za Tomem, ale uważam, że dobrze, że go z filmu wycięli.
Rzeczywiście, jest jakby ponad historią, świetne określenie, ale w filmie moim zdaniem nie spełniałby tej roli. Tylko przeciągnąłby akcję.
praedzio - Czw 15 Lis, 2007 20:31
Idę sobie...
nicol81 - Czw 15 Lis, 2007 20:34
Oj, nie idź, buźko. Tom może mieć ważne miejsce w książce, ale w filmie by opóźniał wyprawę.
praedzio - Czw 15 Lis, 2007 20:53
Ech, cóż... I dlatego wolę książkę.
Gunia - Czw 15 Lis, 2007 21:33
Rozpłynęłam się po podłodze.
fanturia - Czw 15 Lis, 2007 22:01
Ulubieńcy książkowo-filmowi:
nieuczesany Aragorn
Legolas
Faramir*
-------
* kolejność czysto przypadkowa
Anonymous - Czw 15 Lis, 2007 22:06
Kruca bulka - KTO TO SPIEWA??????
Ja wiedzialam ze to jest w normalnej wersji nie tylko Linking Parku, czy jak im tam...
Dione - Czw 15 Lis, 2007 22:17
Dobrze, że siedzę na łóżeczku, bo z krzesłą to bym chyba spadła
Gunia - Czw 15 Lis, 2007 22:22
| AineNiRigani napisał/a: | Kruca bulka - KTO TO SPIEWA??????
Ja wiedzialam ze to jest w normalnej wersji nie tylko Linking Parku, czy jak im tam... |
Użyte jest wykonanie Linkin Parku, a ja innego nie znam.
Miałam doczytać dziś LotRa do końca, ale jakoś nie mogę się zdecydować. Chyba sobie poraz enty zapuszczę ten filmik...
Admete - Czw 15 Lis, 2007 22:27
Te tapetki zrobił Deira z Kompanii Boromira
A to praca Maniaiel
Caitriona - Czw 15 Lis, 2007 22:31
| AineNiRigani napisał/a: | | Caitriona napisał/a: | Też się trochę boje przyznać ale jak Aine również nie tęsknię za Tomem
Siostro - pondź w me ramione !!! |
Pędzę
|
|
|