To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - SUPERNATURAL: Winchesterowie kontra reszta świata i zaświata

Calipso - Pią 21 Sie, 2009 21:10

Admete napisał/a:
Zaraz poszukam

Zapisałam i mam swego anioła :banan_czerwony:
Deanariell napisał/a:
oglądać będę po angielsku, ale nauczę się polskich dialogów na pamięć

I tak mnie nie przebijesz,bo ja ogladałam pierwszy sezon dwa razy :-P :rotfl:

praedzio - Pią 21 Sie, 2009 21:32

Ekhem, i tak jesteście daleko w tyle za dziewczynami z forum supernaturalnego, które po X razy oglądaly każdy odcinek. Można to zauważyć na przykład w takim jednym wątku, w którym wstawia się jakieś zdjęcie z któregokolwiek odcinka (tzw. screencapsy), najczęściej jest to Dean we wszelakich pozach, minach, ruchach, gestach, lewy profil, prawy profil, w samochodzie, koło samochodu itp. :roll: - i zadaniem jest zgadnąć, z którego to odcinka jest zdjęcie. I, kurczę, zgadują! :shock: :lol:

Z Samem zazwyczaj mają większy problem - zupełnie nie wiem dlaczego. ;)

Harry_the_Cat - Pią 21 Sie, 2009 21:47

Calipso napisał/a:

2 razy? c'mon! Ja chyba wszystkie sezony ze 2 albo 3, a niektóre odcinki to już nie wiem ile... Faith, Lazrus Rising, In My Time of Dying, to serio chyba znam na pamięć...

praedzio - Pią 21 Sie, 2009 22:04

Całkiem przypadkiem stałam się właścicielką supernaturalnego plakatu. :banan:
Deanariell - Sob 22 Sie, 2009 00:37

praedzio napisał/a:
Ekhem, i tak jesteście daleko w tyle za dziewczynami z forum supernaturalnego, które po X razy oglądaly każdy odcinek.

Mogą sobie oglądać ile chcą :roll: (to wolny kraj) :P , co nie zmieni faktu, że nasz wątek na tym forum i tak był prawdopodobnie pierwszym, w którym się rozmawiało w Polsce o Supernatural ;) Mogę się mylić, ale na pewno był jednym z pierwszych - tamto forum powstało chyba nieco później... Ja sobie dozuję przyjemności - nie chcę, żeby mi się za szybko opatrzyli, w końcu mam zamiar pocieszać się SPN-em do późnej starości :P To jak z Tolkienem i Babylon 5 oraz Michael'em Praed'em w roli Robin Hood'a - im więcej zapomnę, tym milej powracać do ulubionych postaci i zadrzeń ;) ...again, and again... and again... :D

Cytat:
Całkiem przypadkiem stałam się właścicielką supernaturalnego plakatu.

Plakat? A jaki konkretnie w wyglądzie? Może jakaś poglądowa fotka? ;)

praedzio - Sob 22 Sie, 2009 08:48

Ukazało się toto w Świecie Seriali, który kupuje moja mama. Wzięłam sobie wczoraj wieczorem do obejrzenia - i surprise! :D

http://img257.imageshack..../zdjcie0252.jpg

Admete - Sob 22 Sie, 2009 08:52

Ja mam jak Riella - uważam, że te najbliższe secu rzeczy należy dozować, żeby na długo zostały. Należy je smakować. B5 mam obejrzane od dwóch do czterech razy (
zależy który sezon ), niektóre odcinki po 5 razy. Ale B5 znam od 10 lat, Spn dopiero od 3 chyba.
Ja bym to forum supernaturalne czasem czytała, ale ono jest czarne - to znaczy czarne tło, białe litery. Przy mojej wadzie wzroku to zabójstwo. Praedzio może im zaproponuj zmianę albo mośliwość przechodzenia na inną "skórkę" ;)

Anonymous - Sob 22 Sie, 2009 08:54

O i na plakacie w dłonie Sama ulubiona broń Praedzi :)

i tak się właśnie zastanawiałam.... 2 razy to jakiś rekord.... ja pierwszy sezon to ze cztery razy chyba widziałam.... :mysle:

Admete - Sob 22 Sie, 2009 09:00

praedzio napisał/a:
Ukazało się toto w Świecie Seriali, który kupuje moja mama. Wzięłam sobie wczoraj wieczorem do obejrzenia - i surprise! :D

Normalnie chyba kupię :)

praedzio - Sob 22 Sie, 2009 09:01

Ja kilkakrotnie oglądałam tylko wybrane odcinki. Mystery Spot i Usual Suspects chyba ze cztery razy. Pierwszy sezon dwukrotnie, a reszta po jednym razie.

Admete, mogę pogadać z adminem. Zobaczę co się da zrobić.
W większości na forum wypowiadają się nastolatki, i to niestety rzutuje trochę na poziom. :roll: Natomiast wątki merytoryczne są naprawdę dobrze zrobione i warto je poczytać.

Anonymous - Sob 22 Sie, 2009 09:03

W sumie tylko z SPN jest tak słabo Kości, Chirurdzi i House oglądam na okrągło....
Admete - Sob 22 Sie, 2009 09:26

Ze mną jest taki problem, że mnie interesuje mnóstwo rzeczy i nie mogę sobie pozwolic na oglądanie tylko jednej ;)
praedzio - Sob 22 Sie, 2009 09:34

A ja właśnie z uwagi na brak czasu rezygnuję z mnóstwa rzeczy - oglądając sprawdzone pozycje. ;) Na chwilę obecną na bieżąco to jestem tylko z SPN i True Blood.
Admete - Sob 22 Sie, 2009 09:37

Ja mam inaczej - lubię eksperymentować, choć czasami popadam w ciąg i oglądam, czytam coś co znam już na pamięć. Zależy od nastroju.
Calipso - Sob 22 Sie, 2009 09:55

Harry_the_Cat napisał/a:
Calipso napisał/a:

2 razy? c'mon!

Ale Ty ogladałaś dwa razy z wyboru,a ja z konieczności.Zanim mój monitor zrobił się zielony,był bardzo ciemny.Jedyne co widziałam dobrze,to zęby chłopaków i napisy.Dlatego oglądałam odcinek w SubEdit,bo ten czyta napisy,a zaraz potem w Windows Media Player,bo w nim można rozjaśnić obraz.

Aragonte - Sob 22 Sie, 2009 10:11

praedzio napisał/a:

W aktualnej gazetce? Pędzę do kiosku! :-D

praedzio - Sob 22 Sie, 2009 10:27

Tak, w aktualnej (17 sierpnia).
aneby - Sob 22 Sie, 2009 11:12

Chyba też sobie kupię :slina:
Admete - Sob 22 Sie, 2009 13:26

Kupiłam i zamierzam przkleić do wewnętrznej strony mojej szafy z ubraniami ;) Albo do tej z książkami pracowymi. Zastanawiam się :mysle: :wink:
praedzio - Sob 22 Sie, 2009 13:31

To zupełnie jak ja. :rotfl:

Całkiem interesujące promo (x3) piątego sezonu: http://supernatural.com.p...a83bf2028#87516

Polecam oglądać na pełnym ekranie, to wtedy widać polskie napisy.

Aha, i gadałam z Adminem forum supernaturalnego. Planuje inna skórkę forum, ale niestety - w równie ciemnych barwach, bo jak sam powiedział: "To jest mroczny i strrraszny serial i pastele do niego nie pasują". Grrrr.... :wsciekla:

Admete - Sob 22 Sie, 2009 13:33

Cytat:
"To jest mroczny i strrraszny serial i pastele do niego nie pasują". Grrrr....

Ja nie mówię o pastelach, a mroczności serialu nie trzeba podkreślać mrocznym wyglądem strony, sam się obroni...Jak chcą ;) Pewnie nie jestem jedyną osoba, która z powodu wady wzroku nie może czytac takich stron w Internecie. Ja ich nie poczytam na pewno, bo mi się tekstów do worda nie chce przekładać.

Harry_the_Cat - Sob 22 Sie, 2009 14:49

oficjalny opis 5.01:

Spoiler:
APOCALYPSE NOW — Picking up where the finale left off, Dean (Jensen Ackles) and Sam (Jared Padalecki) watch as the Devil (guest star Mark Pellegrino, “Lost”) emerges from Hell. The brothers and Bobby (Jim Beaver) deal with the aftermath of Lucifer rising and the stunning news from Chuck the Prophet (guest star Rob Benedict) that Castiel (Misha Collins) was blown to bits by the archangels. Robert Singer directed the episode written by Eric Kripke (#501).

Admete - Sob 22 Sie, 2009 15:04

Cytat:
Całkiem interesujące promo (x3) piątego sezonu: http://supernatural.com.p...a83bf2028#87516

Niestety trzeba być zalogowanym...

Caitriona - Sob 22 Sie, 2009 15:33

Lecę do kiosku po plakat, jak tylko jakiś kiosk będzie czynny ;)
Admete - Sob 22 Sie, 2009 15:35

Caitriona napisał/a:
Lecę do kiosku po plakat, jak tylko jakiś kiosk będzie czynny ;)

Mój juz przyczepiony do drzwi szafki :D