Seriale - Czas honoru
damamama - Czw 03 Gru, 2009 15:32
Polecam. Dawno nie było naszego, dobrze nakręconego filmu wojennego. Przed pierwszym odcinkiem obawiałam się, że zobaczę kolejny patetyczny film, gdzie giniemy za idee i nic oprócz naszej ojczyzny nie jest ważne. Mile się rozczarowałam, historie takie bardziej z życia wzięte opowiedziane na tle wojny i dobrze zagrane.
Admete - Czw 03 Gru, 2009 15:43
Tylko jeszcze musiałabym mieć jak obejrzec
nicol81 - Czw 03 Gru, 2009 20:59
Admete- to z pewnością będzie powtarzane na wszystkich kanałach telewizji publicznej
Mi z płci pięknej najbardziej się Lena podoba- choć lepiej jej w rozpuszczonych włosach...W kategorii starszej doktorka jest bezkonkurencyjna...
Hania to mi wygląda na dziewczynę z charakterem- Michałka wzięłaby w obroty A Celina jest gorsza niż Wandzia w pierwszym sezonie... A jak się Halbuś dopytywał, czy Lars myśli, że Beata wiedziała o wszystkim Kto to mówił, że Niemcy z konspiracjąwygrywają na mózgi?
Alicja - Czw 03 Gru, 2009 21:11
| nicol81 napisał/a: | | A jak się Halbuś dopytywał, czy Lars myśli, że Beata wiedziała o wszystkim |
i miał przy tym takie zdziwone oczy
Anonymous - Pią 04 Gru, 2009 07:44
Admete pojadę do domu i da się jakoś zrobić
Admete - Pią 04 Gru, 2009 15:37
| lady_kasiek napisał/a: | Admete pojadę do domu i da się jakoś zrobić |
Byłabym wdzięczna
Anonymous - Nie 06 Gru, 2009 21:42
Ciekawa jestem Waszych wrażeń Dziewojki po odcinku finałowym i tak zajmuję się niby handlówkę, ale patrzę na zegarek i myśle co myślicie oglądajac.
Do raportu!! !
nicol81 - Nie 06 Gru, 2009 21:54
Anonymous - Nie 06 Gru, 2009 21:57
to już się konczyło?
emocje odpowiadajace moim ino, ze w słowa ubrałam.
Nicol nie bądź taka napisz coś więcej.
nicol81 - Pon 07 Gru, 2009 20:24
Nooo...Zakończenie, jak widać wbiło mnie w ziemię... Chyba naprawdę planują kolejną serię... Rainer to sprytna świnia , aż szapoba się należy, choć wróg. A my mamy mysleć, że ona od początku współpracowała, czy na tym przesłuchaniu ją zwerbowali?
Anonymous - Pon 07 Gru, 2009 22:59
Nicol też mnie to dręczy....
Alicja - Wto 08 Gru, 2009 09:17
wydaje mi sie, że prędzej, bo dziewczyny w celi na początku mówiły, że "Kulas" kilka razy tu była i zawsze ma szczęście - czyli ją wypuszczają. Przypuszczam, że za współpracę. Albo jest z volksdeutsch listy , bo Rainer traktował ją zdecydowanie inaczej niż szpiclów Polaków. To ostatnie przesłuchanie jej było zagrane specjalnie, bo jak tylko wróciła miała plan ucieczki, a po obserwacji dziewczyn z celi wiedziała kto jest najbardziej wartościowy i ma kontakty na zewnątrz.
Anonymous - Wto 08 Gru, 2009 09:29
W sumie jest to słuszny tok myślenia, ale Rainer może ją w ten sposób podchodzić, dla tych Polaczków też jest miły..... jak idzie wszystko po jego myśli
nicol81 - Śro 09 Gru, 2009 21:10
Ale Janek zaszpanował z tymi zaproszeniami Ciekawe, czy na nich są prawdziwe imiona i nazwiska czy pseudonimy...
Alicja - Pią 11 Gru, 2009 20:26
z pewnością jest miejsce i data zapraszamy
raczej prawdziwe imiona i nazwiska, bo ślub udzielony pod fałszywymi nazwiskami byłby nieważny
Anonymous - Pią 11 Gru, 2009 20:45
Przed Bogiem chyba ważny.... i kto wie chyba w podziemiu to ślub i pod fałszywem był ważny.... tam tyle kantów przechodziło....
Alicja - Pią 11 Gru, 2009 20:52
nadal mam wątpliwości, bo zawarcie zwiazku małżenskiego zapisuje się w księgach kościelnych, w ten sposó małżeństwo X z Y nie zostało zawarte, jeśli jest pod innym nazwiskiem. Nawet przed Bogiem, bo sakramentu udziela jednak kapłan przed Bogiem, właśnie tym a nie innym osobom.
Anonymous - Pon 17 Maj, 2010 08:48
A to nie jest tak, że ślubu udzielają sobie nupturienci a ksiądz jest świadkiem kwalifikowanym?
I istniało coś jak tajne śluby ino w KKK muszę przeczytać
ale mam newsa
| Cytat: | Rozpoczęły się zdjęcia do trzeciej części "Czasu honoru". Nowe odcinki cieszącego się niezwykłą popularnością serialu będzie można oglądać jesienią w telewizyjnej Dwójce.
Do aktorskiej obsady dołączyli m.in. Karolina Gruszka, Paweł Małaszyński, Mirosław Baka, Wojciech Majchrzak i Tomasz Dedek.
Paweł Małaszyński, którego spotkaliśmy na planie w warszawskich Fortach Bema, zagra Tadeusza. Do oddziału dołączy po udanym napadzie na Reichsbank. Bronek, Władek, Michał i Antek dostaną zadanie przewiezienia łupu w bezpieczne miejsce. Pomoże im w tym właśnie Tadeusz, skoczek z Anglii, z pozoru oddany przyjaciel i świetnie wyszkolony żołnierz. W rzeczywistości - zawodowy agent niemieckiego wywiadu wojskowego, który przenika do polskiego podziemia z zadaniem aresztowania Komendanta Głównego.
Scenariusz do 13 nowych odcinków napisali Jarosław Sokół i Ewa Wencel, a reżyserują Michał Rosa i Waldemar Krzystek.
W trzeciej serii zobaczymy również bohaterów znanych z poprzednich sezonów m.in. Piotra Adamczyka, Macieja Zakościelnego, Jana Wieczorkowskiego, Jakuba Wesołowskiego, Antoniego Pawlickiego, czy Magdalenę Różczkę i Daniela Olbrychskiego |
Admete - Pon 17 Maj, 2010 11:36
Czytałam o tym ostatnio w jakiejś gazecie. Oni teraz są, w którym momencie wojny? Doprowadzą do Powstania?
Anonymous - Pon 17 Maj, 2010 20:32
a tego to nie wiem, ale powstanie w gettcie jeszcze
edit. zaraz wiem!
Jak planowali ucieczkę Wandy to coś nie wyszło, bo Rzesza napadła na Sowietów
Alicja - Śro 15 Wrz, 2010 20:14
jeśli się nie mylę to już w najbliższą niedzielę Czas honoru - trzeci sezon
stawrogi - Śro 15 Wrz, 2010 21:36
W mojej ocenie pierwszy sezon tego serialu był fatalny- jeżeli tak działali rzeczywiście nasi cicho-ciemni to ja dziękuję- zero profesjonalizmu- łamali wszelkie reguły i głupio się narażali. Ponadto, może się czepiam detali ale wszyscy wygladali jak wycięci z żurnali- jakby dopiero co zakupili swoje wdzianka w ekskluzywnych butikach.... ale od drugiej serii było już zdecydowanie lepiej- nowi oficerowie niemieccy nadali serialowi dynamizmu- zatem czekam na 3 serię z niecierpliwością:)
Anonymous - Czw 16 Wrz, 2010 07:27
Właśnie widziałam chyba reklamę w Neesweeku.
Kiedyś mieliśmy na jednym z wykładów dyskusję oprawdopodobnosci i wspólności z rzeczywistością tego serialu. Ubaw był niezły
Ale co tam będę oglądać, przynajmniej na początku
stawrogi - Czw 16 Wrz, 2010 17:39
| lady_kasiek napisał/a: | Właśnie widziałam chyba reklamę w Neesweeku.
Kiedyś mieliśmy na jednym z wykładów dyskusję oprawdopodobnosci i wspólności z rzeczywistością tego serialu. Ubaw był niezły
Ale co tam będę oglądać, przynajmniej na początku |
O czyżby koleżanka po fachu? Oglądaliśmy ten serial w gronie historycznym i do tej pory jak słyszymy, że jest kręcony z dbałością o wierne oddanie rzeczywistości i detali to mamy atak czkawki ze śmiechu:)
Anonymous - Czw 16 Wrz, 2010 18:14
Obawiam się, ze nie ale rozmawialiśmy na fakultecie z mężczyzną tak obytym, tak oczytanym i tak inteligentnym, no i przez przypadek w grupie było kilkoro nas zapalonych historyków, oraz paru bystrych obserwatorów.
Najbardziej chyba dostało się biednej kawiarni, która to tylko jedna była w Wawie i tam właśnie z musu spotyka się i siedzi przy sąsiednich stolikach najeźdźca i okupowany
|
|
|