To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Spotkanie w Warszawie - 12 maja 2007

QaHa - Sob 21 Kwi, 2007 12:04

Pemberley napisał/a:
a ja teraz po poznaniu " dzikiego zachodu " blizej stwierdzam, ze byl zupelnie dobrze wychowany, bo sie byl nakryl caly kocykiem....

:rotfl:

Mag - Sob 21 Kwi, 2007 16:35

My bedziemy ok 9 w Wa-wie i mamy cały dzień na ploty i kulturalno- towarzyskie pogadanki :party: .
Nie chcemy chodzić po muzeach. Bardziej przechadzki po Łazienkach, czy Ogrodzie Saskim.
Nigdzie tam, gdzie trzeba być cicho i poważnie :mrgreen:

Matulku przyjedź koniecznie ; Kaziutko - zajmiesz nam miejsce :wink:

Kati- jesteś dzielna i cierpliwa :thud:

Pemberley
QaHa napisał/a:
bo sie byl nakryl caly kocykiem....
:mrgreen: :rotfl:
Kati - Sob 21 Kwi, 2007 18:30

a może by tak stworzyć dla nas identyfikatorki, z nazwą użytkownika na form, a pod spodem z imieniem? Będzie nam łatwiej się rozpoznać a i nasze rozmowy staną się łatwiejsze, nie będzie wpadek z zapomnieniem czyjegoś imienia. :oops:
Można ewentualnie wkomponować logo naszej stronki (mam na myśli tę sympatyczną kobietkę
czytająca pewnie "Dumę i uprzedzenie" :mrgreen: )
Sorki jeśli już ktoś to zaproponował, a ja może nie doczytałam w swojej ignorancji :rumieniec:
Co o tym myślicie?

Marija - Sob 21 Kwi, 2007 18:37

Dziwne, bo ja też o tym dzisiaj pomyślałam :rumieniec: ; jak się przedstawię urzędowo, to kto mnie rozpozna forumowo? :oops: Może po prostu każda sobie zrobi broszkę?
Anonymous - Sob 21 Kwi, 2007 19:56

Z jednej strony rzeczywiscie dla częsci mogłoby to być przydatne, ale to takie zbyt zaplanowane. Dziewczyny, skoro tyle przygód było z rezerwacją i kupnem biletu, to dlaczego nie pozwolić sobie na dalsza spontaniczność? Plakietki kojarzą mi się z kursem, a nie totalnym ogólnokrajowym Sabatem.
Uwierzcie - to naprawde nie bedzie potrzebne. Spotkałyśmy się w K-wie i jakoś nie było problemów. Bardzo szybko wyjdzie kto jest kim. Z doświadczenia wiem ), że praktyczniej jest posługiwac się swoimi nickami -duża ilość Goś i Kaś :D (chociaż jak przy kasie kinowej zwróciłam się do Ali per "matulu" kasjerka miała oczy wielkości spodka :D Dziwnie sie na mnie potem patrzyła - kupowałam bilet po Ali :mrgreen: )

Wszystko będzie ok. :D Jestem tego pewna.

Marija - Sob 21 Kwi, 2007 20:01

Może i masz rację, wezmą nas jakieś oszołomy - maści obojętnej - za manifestację, procesję albo manifę i kłopot gotowy :mrgreen: .
A co, Matula młodo wygląda jak na taką dużą córcię?? :rotfl:

Anonymous - Sob 21 Kwi, 2007 20:48

dodam jeszcze, ze jak miałysmy się spotkać po raz pierwszy z Gitką, umówiłyśmy się, że będziemy trzymać w rękach książki (z JA bodajże) a i tak dwukrotnie się wyminęłyśmy :mrgreen:
Z kolei w W-wie namierzałyśmy sie z Cait telefonicznie. W Kraku - takoż :D (pewnie dlatego, że nie miałam tego mojego kaptura...:D)

Harry_the_Cat - Sob 21 Kwi, 2007 20:58

Malmik namierzała nas kiedyś po egzemplarzu N&S dyskretnie leżącym na stoliku w kawiarni ;)
malmik - Sob 21 Kwi, 2007 21:17

Harry_the_Cat napisał/a:
Malmik namierzała nas kiedyś po egzemplarzu N&S dyskretnie leżącym na stoliku w kawiarni ;)

No tak, ale wcześniej zmolestowałam jakąś biedną dziewczynę czytającą książkę po angielsku :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Marija - Sob 21 Kwi, 2007 21:27

To jak będzie, zamiast plakietki - książka w ręku? JA oczywiście. Może być wesoło z tym rozpoznaniem się, ze trzy razy któraś (któraś :wink: :oops: ) obok przeleci; kochane Warszawianki, utwórzcie Grupę Trzymającą Transparent :mrgreen: .
malmik - Sob 21 Kwi, 2007 21:46

Grupa już utworzona - gorzej z transparentem :roll:
Marija - Sob 21 Kwi, 2007 21:48

malmik napisał/a:
Grupa już utworzona - gorzej z transparentem :roll:

Dwa kije od mopa, ręcznik papierowy i napiszcie: "Witamy (i) Damy". Każda zainteresowana trafi, straż miejska się zainteresuje :mrgreen: ...

malmik - Sob 21 Kwi, 2007 21:49

No tak :roll: ale wiesz - nas tu znają :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jeszcze się jaki znajomy napatoczy, a my z mopami..... :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Marija - Sob 21 Kwi, 2007 21:54

malmik napisał/a:
No tak :roll: ale wiesz - nas tu znają :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jeszcze się jaki znajomy napatoczy, a my z mopami..... :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Jak znajdziecie sobie drewniane kije do mopów (samego mopa chwilowo należy odkręcić :wink: ) , to najwyżej Was posądzą o ekologiczną akcję sprzątania centrum. Napiszcie w takim razie "Chodźcie z nami!!". :grin:
Gosia - Sob 21 Kwi, 2007 23:06

AineNiRigani napisał/a:
jak przy kasie kinowej zwróciłam się do Ali per "matulu" kasjerka miała oczy wielkości spodka :D

A to dobre! :rotfl: Tez bym miala :rotfl:

Alison - Sob 21 Kwi, 2007 23:13

Gosia napisał/a:
AineNiRigani napisał/a:
jak przy kasie kinowej zwróciłam się do Ali per "matulu" kasjerka miała oczy wielkości spodka :D

A to dobre! :rotfl: Tez bym miala :rotfl:

A dla mnie to było najoczywistsze na świecie. Chyba bym zemdlała, jakby Aine zwróciła się do mnie po imieniu. Zresztą mnie też jakoś jej imię nie przechodzi przez gardło. Aine i cześć :lol:

Matylda - Sob 21 Kwi, 2007 23:14

A co się stało z działem spotkanie w Katowicach???

Może macie ochotę na jakiś seansik???-
Muszę spedzić trochę czasu w jakimś miłym towarzystwie

Gosia - Sob 21 Kwi, 2007 23:14

Widac, ze kasjerka nie bywa na naszym forum :mrgreen:
Anonymous - Sob 21 Kwi, 2007 23:47

wszystkie watki zostały podobno skasowane jako nieaktualne (ja swój ostatni o K-kowie dałam jako czasowy, więc również go nie ma) W każdej chwili można przecież założyć ponownie, więc osobiscie takie wyjasnienie całkowicie mi pasi.
Matylda - Nie 22 Kwi, 2007 08:47

Mnie też- dzięki

Jakiś czas mnie nie było i trochę się pogubiłam

Caroline - Nie 22 Kwi, 2007 14:02

Ale się super zjaździk robi :) miodzio!
Możemy się umówić w obojętnie jakim miejscu, ja jako przyfastrygowana Warszawianka mogę po kogoś wyskoczyć na pociąg, jeśli zgadamy się co do godziny, pociągu itd. Ustalimy jakieś charakterystyczne miejsce, np.: zazwyczaj na środku peronów na Centralnym między schodami ruchomymi są takie mini-budki z gazetami, stamtąd mogę hyc! jakąś dziewoję pod pachę i na główne miejsce spotkań.
Co Wy na to, miłe panie? Tylko ustalmy, gdzie idziemy/jedziemy.
A może umówimy się w Hali Głównej dworca, tam są jakieś knajpki, łącznie chyba z coffee heaven, możemy poczekać na dojeżdżających.

Marija - Nie 22 Kwi, 2007 14:23

W hali głównej dworca Centralnego i książkę JA demonstracyjnie w łapie :mrgreen: . Ja jestem ZA, tam trafię.
QaHa - Nie 22 Kwi, 2007 18:37

:-) czyżby szykował sie najliczniejszy zjazd
Marija - Nie 22 Kwi, 2007 19:13

Z dziesięć Dam już się zadeklarowało, a może i więcej :grin: .
asiek - Nie 22 Kwi, 2007 20:44

Wow, szykuje się Wielka Impreza !
Będzie się działo ... :mrgreen: