Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie
Caitriona - Wto 18 Sty, 2011 12:57
Amerykanie przerobili kolejny brytyjski serial. Tym razem Being Human. Nie zamierzam oglądać, bo wersji angielskiej jeszcze nie skończyłam, ale tak podaję, jako ciekawostkę
Admete - Wto 18 Sty, 2011 15:48
Zauważyłam właśnie. Ciekawe czy będzie tak samo zły, jak amerykańskie Life on Mars?
Caitriona - Wto 18 Sty, 2011 15:57
Wolę nie sprawdzać
Agn - Wto 18 Sty, 2011 21:36
Dlaczego Amerykanie nie mogą zostawić Europie tego, co dobre? Mało im własnych, naprawdę dobrych seriali??? Hmpf! Nie obejrzę. Choćby dla zasady.
Eeva - Czw 20 Sty, 2011 17:52
Czy oni musza wszystko przerabiać... no raaaany
Yvain - Pią 21 Sty, 2011 16:37
Firefly faktycznie niezły serial, jestem w 7 odcinku, załoga się dociera, kapitan jest wspaniały, przygody ciekawe
Admete - Pią 21 Sty, 2011 18:33
Zabrałam się za The Cape - właśnie trzeci odcinek obejrzałam i musze stwierdzić, ze mi się podoba. Ma taki charakterystyczny komiksowy styl. Dużo nasyconych, ciemnych barw, ciekawe kostiumy i dobra muzykę ( gość od BSG ją skomponował ).
Caitriona - Pią 21 Sty, 2011 21:32
Też zaczęłam The Cape i także mi się podoba, po prostu komiksowy styl nigdy mi nie przeszkadzał.
praedzio - Sob 22 Sty, 2011 17:28
Za co kocham Camerona Mitchella? Ano za takie teksty:
Landry: (o Val) Jest pan pewien, że chce ją wziąć ze sobą?
Mitchell: Jackson mówił, że się przyda i teraz ma szansę to udowodnić.
Landry:Ale dr Jacksona tu nie ma, a ona słuchała chyba tylko jego.
Mitchell:Tak, od czasu do czasu.
Landry:Sądzisz, że nie potrafisz jej kontrolować?
Mitchell:Ja to wiem, że nie potrafię jej kontrolować, ale to część tej zabawy.
(po chwili)
Mitchell:Generale… Carter ma tę samą rangę co ja. Teal'c jest obcym, Jackson to cywil. (z uśmiechem) Dawno się już nauczyłem, że niczego nie kontroluję.
Landry:A kto kontroluje?
asiek - Sob 22 Sty, 2011 20:15
Naszło mnie wczoraj na SF i obejrzałam film Pandorum...
http://www.filmweb.pl/film/Pandorum-2009-478458
Wielkie kino to nie jest, ale jak ktoś ma wolny wieczór, to może rzucić okiem.
praedzio - Sob 22 Sty, 2011 20:24
Jakoś po dwóch pierwszych minutach wyłączyłam ten film. Chyba nie byłam w nastroju. Może kiedyś do niego wrócę.
asiek - Sob 22 Sty, 2011 20:37
W ostanich dniach powtórzyłam sobie Cieplarnię Aldissa. Czy ktoś słyszał o ekranizacji ? Chętnie bym obejrzała...
Fibula - Sob 22 Sty, 2011 20:58
| asiek napisał/a: | W ostanich dniach powtórzyłam sobie Cieplarnię Aldissa. Czy ktoś słyszał o ekranizacji ? Chętnie bym obejrzała... |
Mam ją zakolejkowaną. Warto ją przepchnąć wyżej na liście oczekujących?
praedzio - Sob 22 Sty, 2011 21:53
O, matko, popłakałam się ze śmiechu... Mitchell sam na sam z generałem Landrym w chatce w środku puszczy z rozkazem zrelaksowania się...
Agn - Sob 22 Sty, 2011 22:06
| Fibula napisał/a: | | asiek napisał/a: | W ostanich dniach powtórzyłam sobie Cieplarnię Aldissa. Czy ktoś słyszał o ekranizacji ? Chętnie bym obejrzała... |
Mam ją zakolejkowaną. Warto ją przepchnąć wyżej na liście oczekujących? |
Czyżby jakieś sy-fy? Bo ja sy-fy chętnie oglądam.
asiek - Sob 22 Sty, 2011 22:19
| Fibula napisał/a: | | asiek napisał/a: | W ostanich dniach powtórzyłam sobie Cieplarnię Aldissa. Czy ktoś słyszał o ekranizacji ? Chętnie bym obejrzała... |
Jeśli chodzi o Aldissa, to nie jestem obiektywna, więc nie będę namawiać. Generalnie bardzo lubię klasyków SF.
Agn - Sob 22 Sty, 2011 22:46
| asiek napisał/a: | | Fibula napisał/a: | | asiek napisał/a: | W ostanich dniach powtórzyłam sobie Cieplarnię Aldissa. Czy ktoś słyszał o ekranizacji ? Chętnie bym obejrzała... |
Jeśli chodzi o Aldissa, to nie jestem obiektywna, więc nie będę namawiać. Generalnie bardzo lubię klasyków SF. |
Aśku, zajrzyj proszę do "Czytamy... polecamy... odradzamy..."
Yvain - Nie 23 Sty, 2011 21:48
Odcinek z kapitanem Reynoldsem nago na pustyni, genialne zakończenie skoku, miny załogi bezcenne
BeeMeR - Pon 24 Sty, 2011 14:34
| Cytat: | Cieplarnię Aldissa. Czy ktoś słyszał o ekranizacji ? | O ekranizacji nie słyszałam, ale Cieplarnię bardzo lubię
Yvain - Wto 25 Sty, 2011 13:31
Skończyłam Firefly szkoda, że nie ma więcej, naprawdę niezły serial
praedzio - Nie 30 Sty, 2011 00:46
Zapamiętać: nie jeść ciasteczek made by Cameron Mitchell.
Aragonte - Nie 30 Sty, 2011 10:24
O co chodzi z tymi ciasteczkami?
A Firefly mi też bardzo szkoda
Amerykanie się na nim nie poznali, grrrrrr.
praedzio - Nie 30 Sty, 2011 10:46
| Aragonte napisał/a: | | O co chodzi z tymi ciasteczkami? |
Są niejadalne. Mimo najszczerszych chęci ich smakowitego wytwórcy.
W ogóle jedną z cech charakterystycznych pułkownika jest jego lubowanie się w cytowaniu jego babci - skądinąd bardzo mądrej kobiety. Ciasteczka też były pono według przepisu babcinego.
Fibula - Pon 07 Lut, 2011 22:28
Można już sobie przypomnieć o Outcasts
http://hatak.pl/news/1161...rowego_odcinka/
Admete - Pon 07 Lut, 2011 22:41
Przypominamy sobie i zaczynamy pilnowac
|
|
|