Seriale - Moje serce ma gęsią skórkę, czyli randka numer 14
Aragonte - Nie 20 Maj, 2018 21:25
| Trzykrotka napisał/a: | | Miałam na myśli Klejnot bo przecież z LL będziemy teraz przeżywać znowu co tydzień czekanie na napisy |
No, chyba że Klejnot w Żmijowisku - ale w ten weekend prawie nic nie obejrzałam (tj. prawie nic po nocnym piątkowym zrywie, kiedy oglądałam do czwartej rano).
A teraz podglądam sobie dalej z przerwami trójkę LL i zasadzam się na czwórkę - napisów do trójeczki jest na Viki marne kilka procent, buuu.
Trzykrotka - Nie 20 Maj, 2018 22:13
To będzie drama pełna kobiet - badassów, już się cieszę. Takich pokroju mamusi pani prokurator-rywalki naszej "office manager" to może niekoniecznie chcę oglądać, ale sędzina - ohoho, to już całkiem inna liga ZUych. A zastanawiałam się, kto wydawał rozkazy w scenie śmierci matki Jun Ki - to już wiem. Trzeba przyznać, że aktorka świetnie do roli pasuje z tą nieprzeniknioną twarzą.
Strasznie się śmiałam ze sceny "wstrzymajcie rozprawę, dopóki nie wrócę z manager Ha"
Agn - Nie 20 Maj, 2018 22:21
| Aragonte napisał/a: |
Junki pięknie się bije |
Tudzież tańczy na rurze. Ale żarty na bok - Junki to solidna firma, jak już się bierze to tłuczenia przeciwnika po pysku (i innych częściach ciała też), to jak trzeba.
| Aragonte napisał/a: | | napisów do trójeczki jest na Viki marne kilka procent, buuu. |
Spójrz na to z odpowiedniej perspektywy - tydzień temu nie było nawet co marzyć o choćby kilku procentach, a teraz idą jak burza. Niedługo będą napisy. I może już nie będziemy tak straszliwie czekać jak na początku. Co najwyżej na nowy odcinek jak na szpilkach, czego sobie serdecznie życzę, bo uwielbiam czekać na coś dobrego. Nawet jeśli piszczę wtedy w cierpieniu!
| Trzykrotka napisał/a: | | sędzina - ohoho, to już całkiem inna liga ZUych. A zastanawiałam się, kto wydawał rozkazy w scenie śmierci matki Jun Ki - to już wiem. Trzeba przyznać, że aktorka świetnie do roli pasuje z tą nieprzeniknioną twarzą. |
Swoją szosą podobnie jak w TW mamy motyw z kobietą o idealnym wizerunku, a szują w kuluarach. Patrzenie jak nasz dream-beautiful-team będzie się dobierać tym i owym do tyłków będzie czystą radością.
Aragonte - Nie 20 Maj, 2018 23:03
| Agn napisał/a: | | Tudzież tańczy na rurze. Ale żarty na bok - Junki to solidna firma, jak już się bierze to tłuczenia przeciwnika po pysku (i innych częściach ciała też), to jak trzeba. |
Nie wątpiłam w niego nigdy Co najwyżej w scenarzystów i reżyserów
Podejrzałam te trójeczkę i zaliczyłam nieprzewidziany wybuch śmiechu - o matko, Junki, tj. Sang Pil nie ma łatwo z panią adwokat Znowu mu numer wycięła - kolejny już, trzeci po daniu w zęby i zanieczyszczeniu sosikiem pięknego (i drogiego! ciekawe, czy jak w SF, to Armani? ) garnituru.
Biedaczek
A tu link do Instagramu - filmik z NG
"neko_joonThe director's asking JG to look at SYJ with warm eyes, but then JG goes too romantic, so the director yells, 'THIS IS NOT A KISS SCENE!' ㅋㅋㅋ so the director decided to change the angle by making BSP stand in the back and ask HJY if she is okay?"
https://www.instagram.com...en-by=neko_joon
Faktycznie, scena zapowiadała się na romantyczną
Edit: wróciłam do Żmijowiska. Kolejny raz dochodzę do wniosku, że podczas tych kulinarnych konkursów liczy się bardzo PR, tj. umiejętnośc przekazania podczas prezentowania nowego dania jego historii i okoliczności powstania
BeeMeR - Pon 21 Maj, 2018 08:07
| Aragonte napisał/a: | | podczas tych kulinarnych konkursów liczy się bardzo PR, tj. umiejętnośc przekazania podczas prezentowania nowego dania jego historii i okoliczności powstania |
Oj zdecydowanie - trzeba umieć nie tylko ugotować, ale i "sprzedać" potrawę
Zabieram się za joseońską bajkę
Trzykrotka - Pon 21 Maj, 2018 08:55
O tak jak z dawaniem prezentów - można dac zwykły porowaty kamyk, byle powiedziec, że to ulamek meteorytu Legenda się liczy.
Którą bajkę, BeeMer?
BeeMeR - Pon 21 Maj, 2018 09:08
| Trzykrotka napisał/a: | | można dac zwykły porowaty kamyk, byle powiedziec, ze to ulamek meteoru | Otóż to
Oglądam joseońską swatkę, czyli LSG przedwojskowy
Aragonte - Pon 21 Maj, 2018 09:10
| BeeMeR napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: | | można dac zwykły porowaty kamyk, byle powiedziec, ze to ulamek meteoru | Otóż to
Oglądam joseońską swatkę, czyli LSG przedwojskowy |
Aha, czyli w wersji "Chomik", której obecnie nie znosi
Są napisy 96 proc. do trzeciego odcinka LL
Admete - Pon 21 Maj, 2018 09:26
To po pracy się obejrzy
Trzykrotka - Pon 21 Maj, 2018 12:06
| Aragonte napisał/a: |
|
Chomik, chomik, ale ramiona już wtedy miał ładne Daj znać o wrażeniach, BeeMer
Aragonte - Pon 21 Maj, 2018 12:14
| Trzykrotka napisał/a: | | Aragonte napisał/a: |
|
Chomik, chomik, ale ramiona już wtedy miał ładne |
Nie tylko ramiona miał ładne ale więcej nie pokazali
Pokazali za to w wersji książątkowej w K2H
BeeMeR - Pon 21 Maj, 2018 12:19
Ramiona ma ładne - plecy też
Właśnie mi je okazał skoro został ranny spadając z mojego ulubionego segukowego klifu
Generalnie bajkę ogląda się cudnie: prosto, łatwo i przyjemnie, kandydaci na męża to odpowiednio: małolat, playboy, psychol i badass - zachwyconam Aż dziwne, że tam starca nie wżenili - no ale pierwotne tłumy do zapisu i stopniowy odsiew bardzo mi się podobały
Podobnie jak to, że panna nikogo prócz małolata nie nabrała męskim przebraniem i nikt nie udawał, że w jej męskość wierzy
Zostało mi jeszcze pół godzinki
Trzykrotka - Pon 21 Maj, 2018 12:25
| BeeMeR napisał/a: | Podobnie jak to, że panna nikogo prócz małolata nie nabrała męskim przebraniem i nikt nie udawał, że w jej męskość wierzy
Zostało mi jeszcze pół godzinki |
Dokładnie To było cudne. Małolat oferujący wspólne oglądanie świerszczyków tez mnie ubawił. Panna w filmie bardzo panieńsko i ładnie wypadła. Skrzywdzili ją tą Cantabile.
Aragonte - Pon 21 Maj, 2018 12:25
| BeeMeR napisał/a: | Ramiona ma ładne - plecy też |
Potwierdzam
A ja korzystam z wolnego dnia i oglądam Lawless Lawyer 3
Rola Sang Pila jest skrojona dokładnie dla Junkiego
Na Soompi w wątku LL dywagują, czy matka bohaterki przypadkiem nie żyje.
Wyjaśniło się jedno - to ona uratowała młodziutkiego Sang Pila wtedy przy samochodzie. A Sang Pil miał bohaterkę na oku (choc nie w sensie romantycznym) od wielu lat.
I już nic nie spoileruję
Trzykrotka - Pon 21 Maj, 2018 12:30
| Admete napisał/a: | | Nie sądzę, żeby była szantażowana. (…) Nie myśli logicznie. |
Nie myśli logicznie, to prawda. Ale też wyciąga z bankomatu jakieś straszne kwoty, w totalnej panice, i leci z nimi do jakiegoś zbira, który nią rzuca o podłogę
Edit: matka dziewczyny uratowała? Ooo… faktycznie, dzień był tak samo deszczowy. I czemu nigdy nie wróciła do domu?
Rozkręca się akcja, nie powiem I fakt, rola jest jak skrojona dla naszego Pięknookiego.
Aragonte - Pon 21 Maj, 2018 12:41
Sang Pil się skąpie Chcę gifa z tej sceny
I dwa małe gify z przeszłości
I Powers Rangers po koreańsku
Szukam jeszcze gifa z kajdankami, ale nie mogę znalezc.
Trzykrotka - Pon 21 Maj, 2018 13:28
Ta ekipa, którą sobie dobrał jest boska po prostu. Ta rozróba, którą urządzili w sądzie, żeby opóźnić rozprawę
O-o, czyżby piękna pani "jestem prawnikiem" już dawno temu wpadła naszemu LL w oko?
Aragonte - Pon 21 Maj, 2018 13:31
| Trzykrotka napisał/a: | | O-o, czyżby piękna pani "jestem prawnikiem" już dawno temu wpadła naszemu LL w oko? |
Wpadła, ale raczej się nią opiekował, niż planował randkowanie - dopiero teraz powinno się coś rozwinac, jak zakładam Wiedział (choc nie wiem, skąd), że jest córką kobiety, która uratowała mu życie i sama (prawdopodobnie) zginęła - jak jego własna matka.
W każdym razie już chyba w drugim odcinku pokazano, że był np. świadkiem jej starcia z sędzią a jednemu z ochroniarzy/woźnych w sądzie podstawił nogę
BeeMeR - Pon 21 Maj, 2018 14:34
Skończyłam swata-astrologa - film w każdym calu lekki, łatwy i przyjemny, ani przez moment nie udaje, że serio coś komuś grozi - nawet knuje jakoś się wywinęli ostatecznej karze. Chwilami cośtam zgrzytało w przejściu między scenami ale nie będę się czepiać - generalnie jest miło, pod koniec już nawet przesadnie bo już i deszcz w słoneczny dzień i maksymalnie przejaskrawiony anielski las przez który młodzi wędrowali budził u mnie wizje jednorożców fruwających między tęczami
| Trzykrotka napisał/a: | | Panna w filmie bardzo panieńsko i ładnie wypadła. Skrzywdzili ją tą Cantabile. | W Canabile była kretynką, tu jest ok. Nie powala aktorstwem ani urodą, ale nie razi, ani nie kryguje się słodkimi minkami ani nie udaje cudu - jest ok. Żabul też ok. Nie wiem co on chce od swoich policzków - wcale nie są takie wielkie. Może się wezmę za Hwayungi
Trzykrotka - Pon 21 Maj, 2018 14:46
| BeeMeR napisał/a: | Może się wezmę za Hwayungi |
Weź się weź się weź się
Aragonte - Pon 21 Maj, 2018 14:48
| BeeMeR napisał/a: | | Może się wezmę za Hwayungi |
Weź, weź - dla powojskowego Lee Seung Gi warto Najwyżej popsioczysz na dłużyzny i końcówkę
BeeMeR - Pon 21 Maj, 2018 15:32
Acha - gdybym miała marudzić to marudziłabym, że nie widzę zbytnio chemii między głównymi postaciami, najwyżej życzeniową "bo tak być powinno i nie ma innego sensownego kandydata" ale gdyby tak Minho nie był ślepy...
Właściwie najbardziej mi było żal, że on jak był, tak został sam sobie ślepy w lesie na odludziu Acz zdaję sobie sprawę, że to postać była poboczna i nie dość ograna
Trzykrotka - Pon 21 Maj, 2018 16:20
Fakt, Min Ho potraktowany był zupełnie marginalnie - a szkoda, bo nawet w takim malutkim kawałku ładnie zarysował swoją postać.
Aragonte - Pon 21 Maj, 2018 18:07
| BeeMeR napisał/a: | | Acha - gdybym miała marudzić to marudziłabym, że nie widzę zbytnio chemii między głównymi postaciami, najwyżej życzeniową "bo tak być powinno i nie ma innego sensownego kandydata" ale gdyby tak Minho nie był ślepy... |
Minho to nasz Hwarang w strojach w motylki i kwiatuszki? Prawie go w tym nie było... a całkiem tego pana lubię po Hwarangach.
A na niedostatki wątku romantycznego półgębkiem narzekałam Nie napisano go najlepiej. Ale mnie się oglądało Swata to o tyle trudniej, że z tymi dziwnymi napisami tłumaczonymi z indonezyjskiego czy jakiegoś równie egzotycznego języka
Aragonte - Pon 21 Maj, 2018 19:51
Oglądam 22. odcinek Klejnotu w Żmijowisku.
Lady Jung
A Jang Geum mi kolejny raz zaimponowała - ma dziewczyna charakter. Lady Han niestety się załamała chyba i straciła wolę walki. Przykre to wszystko
BTS-y z Lawless Lawyer z napisami Junki się tłumaczy, dlaczego niesie panią adwokat w "nieatrakcyjny" sposób
https://youtu.be/ucIiC5O4-Dg
I gifek
I jeszcze jeden, no niech będzie
|
|
|