To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Daebak! Szczęśliwa trzynastka...

Trzykrotka - Pon 01 Sty, 2018 13:47

Ja zerknęłam na Mad Doga. Wydaje mi się, że grający tam chłopak będzie dość mocno obecny w dramalandzie w najbliższym czasie. Podobno to on dostał rolę Valmonta w dramowej wersji Untold Scandall. Ale jakoś nie mogę się wciągnąć. Mrusia ma też fazę na "jestem malutkim kotkiem," wpakowała mi się na ręce i zasnęła , więc stukam tyko w klawiaturę jednym palcem.
Resztę nagród mam w rozsypce, te powyższe najłatwiej było przyznać. Ale jakoś się z tym uporam do wieczora :kwiatek:

Admete - Pon 01 Sty, 2018 13:54

Mnie się ten młody aktor podoba. Wypłynął przy Save me, gdzie ukradł uwagę widzów.
BeeMeR - Pon 01 Sty, 2018 13:59

Trzykrotka napisał/a:
Resztę nagród mam w rozsypce, te powyższe najłatwiej było przyznać. Ale jakoś się z tym uporam do wieczora
Nie ma pośpiechu :kwiatek:

Ja wczoraj dałam szansę filmowi (Monster), ale jej nie wykorzystał - był mroczny, brutalny i krwawy - odradzam. Tj., spodziewałam się, że taki będzie więc nie mogę powiedzieć, abym się rozczarowała ;)
Chciałam zerknąć na głównego pana i przyznaję, że jest on ciekawy, a w roli mordercy nawet znakomity ;)
zwiastun:
https://www.youtube.com/watch?v=X2w-zAihnnM

Trzykrotka - Pon 01 Sty, 2018 15:53

BeeMeR napisał/a:

Chciałam zerknąć na głównego pana i przyznaję, że jest on ciekawy, a w roli mordercy nawet znakomity ;)

Lee Min Ki :oklaski: Grał lekko autystycznego męża w dramie This Love Is Our First.

Zeżarło mi dużego posta z Oskami, którego nie zapisałam, buuu. No nic teraz muszę lecieć, odtworzę wieczorem.
Oglądam sobie Robocika i Hwayugi z polskim sosem - nadzwyczajnie dobre połączenie :banan:

Admete - Pon 01 Sty, 2018 16:01

Cytat:
Zastanawiam się, czy ja to gdzieś mam - wysyłałaś mi może? :mysle:

Nie pamiętam, ale to możliwe. Sprawdź.

Aragonte - Pon 01 Sty, 2018 16:18

Trzykrotka napisał/a:
Oglądam sobie Robocika i Hwayugi z polskim sosem - nadzwyczajnie dobre połączenie

A jak ci idzie tłumaczenie? :mrgreen:

Admete napisał/a:
Nie pamiętam, ale to możliwe. Sprawdź.

Już znalazłam :kwiatki_wyciaga:
Może nawet zacznę. Chyba że jednak będę dokańczac starocie.

Admete - Pon 01 Sty, 2018 16:23

Co ci bardziej pasuje. Ja właśnie skończyłam oglądać fragmenty odcinka 7 Just between lovers na stronie JTBC na YT. I przypominam sobie fragmenty Secret Forest.
Aragonte - Pon 01 Sty, 2018 16:39

Na razie to skończyłam oglądac Love Actually, a w odtwarzaczu siedzi już pierwsza częsc Hobbita :wink: Ale na razie smażę naleśniki :mrgreen:

Trzykrotko, BeeMeR - zauważyłyście fragmenty z LA w jednym z ostatnich odcinków Robocika, oczywiście? :lol: W czasie tej wyobrażonej randki Min Kyu leciały finałowe sceny wątku bohatera Colina i Aurelii, tj. scena po oświadczynach w restauracji :lol:

Admete - Pon 01 Sty, 2018 18:32

Kolejny serial wykorzystujący motyw robota i sztucznej inteligencji - takie podejście chyba jest bardziej w moim guście ;) Pościgi, tajemnice i wybuchy - tu nawet romans może być ;) Drama jest preprodukowana:

http://www.dramabeans.com...man-too-teaser/

Trzykrotka - Pon 01 Sty, 2018 18:42

Aragonte napisał/a:

Trzykrotko, BeeMeR - zauważyłyście fragmenty z LA w jednym z ostatnich odcinków Robocika, oczywiście? :lol: W czasie tej wyobrażonej randki Min Kyu leciały finałowe sceny wątku bohatera Colina i Aurelii, tj. scena po oświadczynach w restauracji :lol:

No jasne! Aurelia zbiegająca po schodach i całująca się z Colinem :oklaski:

Polski sos do Robota kręcony jest w szybkim tempie - właśnie pokazały się kolejne odsłony i porzuciłam translatorską robotę :zawstydzona2: Małe conieco podsyłam na pw :kwiatek:

Trzykrotka - Pon 01 Sty, 2018 18:59

Admete napisał/a:
Kolejny serial wykorzystujący motyw robota i sztucznej inteligencji

O, ciekawa obsada :excited: Jest na co czekać :kwiatek:

Moich Osek ciąg dalszy.
Kiedy spoglądam sobie do notatnika widzę, że w tym roku porzuciłam całą masę dram, a z tego co obejrzałam niewiele sobie zostawiłam. To był raczej rok aktorski, niż dramowy, i takie też są moje nagrody

Nagrody filmowe:
Nagroda międzynarodowa za otwarcie furtki do chińskiej dramy kostiumowej: General and I
Nagroda na najlepszy i najbadziej przemyślany scenariusz: Answer Me 1988
Nagroda za najpiękniejszy OST: Chicago Typewriter
Nagroda za najbardziej spektakularne dekoracje i pięćdziesiąt sposbów na udekorowanie domu przy pomocy książek Chicago Typewriter

Nagrody aktorskie:

Najlepsza rola męska: Cho Seung Woo w Secret Forest
Najlepsza rola żeńska: Bae Doo Na za Secret Forest
Najlepsza para romantyczna ex equo: prezes i jego ochroniarka w Strong Woman Do Bong Soon, "pan" i jego "robot" w I'm No a Robot
Najlepsza para nieromatyczna: gliniarz i prokurator z Secret Forest, gliniarz i detektyw-amator w Queen od Mystery
Najlepszy czarny charakter: Kwak Si Young jako kat ludzi i zwierząt w Chicago Typewriter
*Nagroda zbiorowa dla najlepszej obsady: ekipa Answer Me 1988
Nagroda zbiorowa dla najpiękniejszej obsady: Hwarangowie i ich przeciwnicy

Nagród aktorskich ciąg dalszy:

- Namgoong Min za to, że nie przestaje zachwycać i trzyma wysoki poziom - Chef Kim
- Ko Gyun Pyo za zbiorowy portret nie nudnego "dobrego chłopca" - Answer Me 1988, Strongest Deliveryman, Cantabile Tomorrow
- Bark Bo Gum za talent, charyzmę i czar - Answer Me 1988, Cantabile Tomorrow
- Yoon Si Yoon za to, jak błyszczy przed kamerą i nawet przeciętny materiał zmienia w hit - Best Hit
- Jo Jung Seok za bogactwo warsztatu i wybitną sztukę całowania - Two Cops
- Yoo Seung Ho za wspaniałą umiejętność poruszania uczuć - I'm Not A Robot

- Chae Soo Bin za talent, błysk w oku i zdolność kreowania postaci zapadających w serce Strongest Deliveryman, I'm Not a Robot
- Park Bo Young za to, jak to maleństwo lśni w każdej kolejnej roli - Strong Woman Do Bong Soon
- Park Min Young za nieustanny aktorski rozwój i poruszenie serca - Queen For 7 Days

Ten rok był dla mnie rokiem bardzo ciekawych spotkań z aktorami, których oglądałam po raz pierwszy, na których dalsze role czekam niecierpliwie.
Nagród za debiut będzie w tym roku najwięcej:
Lee Joon Ho - managerski czarny charakter z Chiefa Kima, poharatany przez traumę powypadkową stróż budowlany z Just Between Lovers
Kim Sun "Dołeczek" Ho - Chief Kim, Strong Deliveryman, Two Cops
Dong Ha - stubarwny czebolowicz w Chief Kim, szukający zemsty morderca w Suspicious Partner
Yang Se Jong jako michaelinowski szef kuchni z Temperature of Love (Duel nie widziałam)
oraz dwie piękne panie:
Jung So Min jako szukająca drugiej połowy kontraktowa żona z This Life Is Our First
Won Jin A jako zamknięta w sobie ofiara katastrofy z Just Between Lovers

Admete - Pon 01 Sty, 2018 19:34

Piękne nagrody :) A debiuty to mamy takie same jako żywo :) Na tych samych aktorów zwróciłam uwagę. Oby mieli co grać. Cieszę się z twojej oceny ról Jo Seung Woo i Bae Doo Ny. Obejrzałam jeszcze fragmenty A Korean Odyssey - odc. 2. Rzeczywiście fajny ten aktor w roli małpiego boga i ma dobrą stylizację, ale całości brak reżyserskiego pazura i nastroju.

Ten młody z Are you human to potrafi grać czy nie bardzo? Sprawdzałam jego filmografię, ale jak do tej pory nie oglądałam niczego, w czym grał. Scenarzysta jest zachęcający ( The Princess Man ) i aktorkę lubię. Jakie szczęście, że Go Ara zrezygnowała z tej roli. Nie sadzę, bym kiedykolwiek ją polubiła jako aktorkę. No i Lee Joon Hyuk tam gra ( prokurator Seo ). Yu Oh-Seong w roli złego - tez nie pogardzę.

Trzykrotka - Pon 01 Sty, 2018 20:22

No bo te debiuty były spektakularne. Trzymam kciuki, żeby aktorzy mieli dobre następne role, bo są na szczęście na etapie budowania karier, a nie odcinania kuponów od sukcesu.

Admete napisał/a:

Ten młody z Are you human to potrafi grać czy nie bardzo? Sprawdzałam jego filmografię, ale jak do tej pory nie oglądałam niczego, w czym grał.

Ja go widziałam w Cheese in a Trap i bardzo mi się podobał. Podobał się ogólnie na tyle, że w cieniu jego roli zginął gdzieś Główny i podobno o to rozpętała się cała chryja, która położyła świetnie zapowiadajacą się dramę. Następnej dramy z nim już nie widziałam, bo mnie temat nie interesował, ale chętnie znow się z nim spotkam.
Żabul jest doskonały jako Wielki Mędrzec, nieznośny i zabawny i również groźny małpi demon. Wygrywa rolę po czubki palców. Właśnie skończyłam powtórkę 1 odcinka i mam ochotę na powórkę choćby kawałków drugiego.

Admete - Pon 01 Sty, 2018 20:37

Trzykrotka napisał/a:
Żabul jest doskonały jako Wielki Mędrzec, nieznośny i zabawny i również groźny małpi demon. Wygrywa rolę po czubki palców. Właśnie skończyłam powtórkę 1 odcinka i mam ochotę na powtórkę choćby kawałków drugiego.

Jakbym miała oglądać to li i jedynie dla niego. Może zresztą potem ekipa ogarnie serial? Bo mieli mały falstart.

Trzykrotka napisał/a:
Ja go widziałam w Cheese in a Trap i bardzo mi się podobał.

A to dobrze, czyli jest szansa na to, że będzie nieźle.

BeeMeR - Pon 01 Sty, 2018 21:36

Trzykrotka napisał/a:
Ja go widziałam w Cheese in a Trap i bardzo mi się podobał. Podobał się ogólnie na tyle, że w cieniu jego roli zginął gdzieś Główny i podobno o to rozpętała się cała chryja, która położyła świetnie zapowiadajacą się dramę.
Ano był bardziej wyrazisty - ale znów w Hwajung koturnowy - ale to może kwestia roli i dramy.
Daj mu szansę i daj nam znać co sama myślisz. :kwiatek:

Trzykrotko, Oski bardzo zacne :kwiatek:

Trzykrotka - Pon 01 Sty, 2018 22:02

Po Oskach można już zaczynać nowy rok :wink: Na nową listę wpisuję Hwayugi i chyba Bad Guys 2, bo znalazłam jakieś nadziejne próbki polskiego sosu :banan:
Z tą emisją Hwayugi faktycznie sa jakies straszne jaja, co zresztą średnio wróży dramie na przyszłość. Obym była złym prorokiem.
Ruszyły znowu emisje dram po noworocznej przerwie. Widzę Two Cops i Just Between Lovers. Mam nadzieję, że pojutrze Robot się pokaże.

BeeMeR - Pon 01 Sty, 2018 22:04

Ja zaś z Nowym Rokiem wróciłam do Królestwa - zapomniałam już, jaka to ładna wizualnie drama :serce:
Plenery, konie, łuki i strzały, miecze, walki, peruki - zachwyconam :serce:

Odbyłam dziś przyjemną rozmowę z Anią o AM88 - jest zachwycona, dramą i muzyką, po pierwszym odcinku ma ochotę Wesołka potraktować łopatą :P i nie ma pojęcia kto to jest "mistrz baduka" :lol: Może po drugim będzie wiedziała ;)

Aragonte - Pon 01 Sty, 2018 22:25

Trzykrotka napisał/a:
Mam nadzieję, że pojutrze Robot się pokaże.

Też mam nadzieję.
Trzykrotko, w dziewiątym odcinku Robocika w polskim sosie jest ten babol ze "Zjednaj sobie jutro", o którym ci pisałam :wink: Zaproponujesz jakąś wersję?

BeeMeR napisał/a:
Odbyłam dziś przyjemną rozmowę z Anią o AM88 - jest zachwycona, dramą i muzyką, po pierwszym odcinku ma ochotę Wesołka potraktować łopatą i nie ma pojęcia kto to jest "mistrz baduka" Może po drugim będzie wiedziała

Zakładam, że raczej jakoś po szóstym :-P A jeśli wtedy nie będzie wiedziała, to utnę sobie z nią małą pogawędkę uświadamiajacą :lol:

Trzykrotko, jakie ładne Oski :D
Moje chyba były najmniej serio, tj. miały najdurniejsze opisy :wink:

Na razie zerkam sobie na Robocika, ale dojrzewam do napoczęcia czegoś nowego z nowym rokiem.
Może Queen of Mystery? :mysle:

Trzykrotka - Pon 01 Sty, 2018 22:29

Nie doceniła sławetnego "Aygoo, Kim sajang!" Jakże to :mrgreen: Wesołka zdaje się każda z nas miała ochotę potraktować na dzień dobry packą na muchy. Może nie uśwaidamiaj Ani co do mistrza baduka, a nuż zostanie w lotniczym teamie :wink: i będziemy mogły pookładać się torebkami? Uprzedź ją może tylko, że drugi odcinek z pogrzebem babci jest trochę wolniejszy i smutniejszy.

Aragonte napisał/a:

Na razie zerkam sobie na Robocika, ale dojrzewam do napoczęcia czegoś nowego z nowym rokiem.
Może Queen of Mystery? :mysle:

Queen of Mystery bardzo polecam. To był bardzo fajny "domowy" kryminał z ciekawą obsadą. Angstu nie brakowało, ale śledztwa prowadziła kura domowa.

Aragonte - Pon 01 Sty, 2018 22:32

Trzykrotka napisał/a:
Nie doceniła sławetnego "Aygoo, Kim sajang!" Jakże to :mrgreen: Wesołka zdaje się każda z nas miała ochotę potraktować na dzień dobry packą na muchy. Może nie uśwaidamiaj Ani co do mistrza baduka, a nuż zostanie w lotniczym teamie :wink: i będziemy mogły pookładać się torebkami?

O, może byc ciekawie :wink: Pytanie, czy BeeM jej zaspoilerowała rozwój wątków romantycznych, czy nie.
Ja nie miałam ochoty potraktowac packą na wstępie "Kim sajanga" (miałam rózne rodzinne skojarzenia i mnie to raczej bawiło :wink: ), ale potem mi się zdarzało :-P

BeeMeR - Pon 01 Sty, 2018 22:37

Trzykrotka napisał/a:
a nuż zostanie w lotniczym teamie i będziemy mogły pookładać się torebkami?
Nie bardzo to widzę, ale nic jej nie będę uprzedzać, niech sobie sama wyrabia zdanie - o ile będzie kontynuować ;) - na mistrza Choi już jej zwróciłam uwagę pytaniem, nie odwrócę tego ;)

Widzę wielkie moje niedopatrzenie w braku Oski dla Song Il-Kooka za najpiękniejszą jazdę konną wraz ze strzelaniem z łuku :serduszkate:
;)

BeeMeR - Pon 01 Sty, 2018 22:49

Aragonte napisał/a:
Pytanie, czy BeeM jej zaspoilerowała rozwój wątków romantycznych, czy nie.
I tak i nie - tj. nie nazywałam męża imieniem ani ksywką, ale powiedziałam, że Admete miała inaczej, a Ania jest nieco inteligentna ;) Okaże się zatem ;)
Aragonte - Pon 01 Sty, 2018 22:50

A ja właśnie odkryłam, że zapomniałam kompletnie o Muszkieterach i Nine Time Travel, z tym samym przystojnym panem, którego zresztą lubię :zawstydzona2: Wszystko przez to, że oglądałam to jakoś zaraz na początku zeszłego roku, ale ciągiem, nie jak Hwarangów, no i sama, bez towarzystwa, więc mi jakoś umknęło.

No to powinnam przyznac Muszkieterom Oskę dla najlepszego fusion-seguka.
A Nine - jako dramie z tworzeniem wariantów rzeczywistości, bo to całkiem nieźle tam wyszło.
Skleroza...

Zerknęłam na Queen of Mystery. Na razie nie bardzo wiem, kto jest kim. Niezła bijatyka była na wstępie :wink: Bohaterka mi się podoba. Wolałabym jednak więcej kryminału na początku, a nie te zawirowania z teściową i rzekomym romansem, bo jakoś na coś innego się nastawiałam.

Waham się jednak, czy zacząc od tego, czy może sięgnąc po jakiś seguk? Dawno żadnego nie oglądałam, a tu Moonlight na mnie też czeka (i książę Boguś :wink: ).
A w nie-segukach - Namgong Min w paru dramach. I SIG w 38 Squad.
Aaaaaa, przekleństwo urodzaju :wink:

Trzykrotka - Pon 01 Sty, 2018 23:43

Aragonte napisał/a:

Aaaaaa, przekleństwo urodzaju :wink:

Aj, jak ja to znam :mrgreen:

Obejrzałam poglądowo odcinek Mad Doga. Nie będę się raczej w tę dramę zagłębiać, pamietam zresztą jakieś niekoniecznie zachwycone opinie. Ale rzeczywiście dziewczyna jest bardzo dobrze dobrana, ma pazur. A ten młodziak dla którego oglądałam - o, niezły jest!

Ja miałam jeszcze anty-oski, które w tym roku rozdałam wyłącznie ulubieńcom. Za kiepskie wybory. I tak w dowolniej kolejności:
- Choi Siwon za Revolutionary Love
- Kang So Ra za Revolutionary Love
- Kim Woo Bin za Unctrollably Fond
- Lee Jun Ki za Cryminal Minds
- Ji Chang Wook podwójnie, za K2 i Susicious Partner
Dostają ode mnie żółte kartki :foch2:
Dałabym jedną też Lee Min Ho za Legend of The Blue Sea, ale wydaje mi sie, że za tę dramę nagrody wręczałam w zeszłym roku.

Aragonte - Wto 02 Sty, 2018 00:16

Trzykrotka napisał/a:
Dałabym jedną też Lee Min Ho za Legend of The Blue Sea, ale wydaje mi sie, że za tę dramę nagrody wręczałam w zeszłym roku.

Ja na pewno wręczałam Oskę za pewne cameo JJS jako syrenka, więc ty pewnie też :wink:
Pominęłam z kolei świadomie Shoping King Louis, bo nawet jej nie skończyłam, przeleciałam częśc pod wyszywanie, ale nawet pod wyszywanie mnie to nudziło.

No i dalej nie wiem, co oglądac - chyba najbardziej mnie zaciekawił (z podejrzanych dram, nie wszystkie sprawdzałam) samym początkiem Chief Kim, ale stylówa naszego Andante jest tu jednak specyficzna :wink:

Edit; no dobra, ciekawie zapowiada się też God's Gift (aczkolwiek wiem, jak się kończy :roll: ), ale zirytował mnie kiks w tłumaczeniu typu "śmietnikowe jedzenie" zamiast "śmieciowego" :-P

No i skończy się na tym, że nic (dzisiaj) nie obejrzę :czekam2: :idzie_spac: