Seriale - Daebak! Szczęśliwa trzynastka...
Trzykrotka - Pon 01 Sty, 2018 13:47
Ja zerknęłam na Mad Doga. Wydaje mi się, że grający tam chłopak będzie dość mocno obecny w dramalandzie w najbliższym czasie. Podobno to on dostał rolę Valmonta w dramowej wersji Untold Scandall. Ale jakoś nie mogę się wciągnąć. Mrusia ma też fazę na "jestem malutkim kotkiem," wpakowała mi się na ręce i zasnęła , więc stukam tyko w klawiaturę jednym palcem.
Resztę nagród mam w rozsypce, te powyższe najłatwiej było przyznać. Ale jakoś się z tym uporam do wieczora
Admete - Pon 01 Sty, 2018 13:54
Mnie się ten młody aktor podoba. Wypłynął przy Save me, gdzie ukradł uwagę widzów.
BeeMeR - Pon 01 Sty, 2018 13:59
| Trzykrotka napisał/a: | | Resztę nagród mam w rozsypce, te powyższe najłatwiej było przyznać. Ale jakoś się z tym uporam do wieczora | Nie ma pośpiechu
Ja wczoraj dałam szansę filmowi (Monster), ale jej nie wykorzystał - był mroczny, brutalny i krwawy - odradzam. Tj., spodziewałam się, że taki będzie więc nie mogę powiedzieć, abym się rozczarowała
Chciałam zerknąć na głównego pana i przyznaję, że jest on ciekawy, a w roli mordercy nawet znakomity
zwiastun:
https://www.youtube.com/watch?v=X2w-zAihnnM
Trzykrotka - Pon 01 Sty, 2018 15:53
| BeeMeR napisał/a: |
Chciałam zerknąć na głównego pana i przyznaję, że jest on ciekawy, a w roli mordercy nawet znakomity
|
Lee Min Ki Grał lekko autystycznego męża w dramie This Love Is Our First.
Zeżarło mi dużego posta z Oskami, którego nie zapisałam, buuu. No nic teraz muszę lecieć, odtworzę wieczorem.
Oglądam sobie Robocika i Hwayugi z polskim sosem - nadzwyczajnie dobre połączenie
Admete - Pon 01 Sty, 2018 16:01
| Cytat: | Zastanawiam się, czy ja to gdzieś mam - wysyłałaś mi może? |
Nie pamiętam, ale to możliwe. Sprawdź.
Aragonte - Pon 01 Sty, 2018 16:18
| Trzykrotka napisał/a: | Oglądam sobie Robocika i Hwayugi z polskim sosem - nadzwyczajnie dobre połączenie
|
A jak ci idzie tłumaczenie?
| Admete napisał/a: | | Nie pamiętam, ale to możliwe. Sprawdź. |
Już znalazłam
Może nawet zacznę. Chyba że jednak będę dokańczac starocie.
Admete - Pon 01 Sty, 2018 16:23
Co ci bardziej pasuje. Ja właśnie skończyłam oglądać fragmenty odcinka 7 Just between lovers na stronie JTBC na YT. I przypominam sobie fragmenty Secret Forest.
Aragonte - Pon 01 Sty, 2018 16:39
Na razie to skończyłam oglądac Love Actually, a w odtwarzaczu siedzi już pierwsza częsc Hobbita Ale na razie smażę naleśniki
Trzykrotko, BeeMeR - zauważyłyście fragmenty z LA w jednym z ostatnich odcinków Robocika, oczywiście? W czasie tej wyobrażonej randki Min Kyu leciały finałowe sceny wątku bohatera Colina i Aurelii, tj. scena po oświadczynach w restauracji
Admete - Pon 01 Sty, 2018 18:32
Kolejny serial wykorzystujący motyw robota i sztucznej inteligencji - takie podejście chyba jest bardziej w moim guście Pościgi, tajemnice i wybuchy - tu nawet romans może być Drama jest preprodukowana:
http://www.dramabeans.com...man-too-teaser/
Trzykrotka - Pon 01 Sty, 2018 18:42
| Aragonte napisał/a: |
Trzykrotko, BeeMeR - zauważyłyście fragmenty z LA w jednym z ostatnich odcinków Robocika, oczywiście? W czasie tej wyobrażonej randki Min Kyu leciały finałowe sceny wątku bohatera Colina i Aurelii, tj. scena po oświadczynach w restauracji |
No jasne! Aurelia zbiegająca po schodach i całująca się z Colinem
Polski sos do Robota kręcony jest w szybkim tempie - właśnie pokazały się kolejne odsłony i porzuciłam translatorską robotę Małe conieco podsyłam na pw
Trzykrotka - Pon 01 Sty, 2018 18:59
| Admete napisał/a: | | Kolejny serial wykorzystujący motyw robota i sztucznej inteligencji |
O, ciekawa obsada Jest na co czekać
Moich Osek ciąg dalszy.
Kiedy spoglądam sobie do notatnika widzę, że w tym roku porzuciłam całą masę dram, a z tego co obejrzałam niewiele sobie zostawiłam. To był raczej rok aktorski, niż dramowy, i takie też są moje nagrody
Nagrody filmowe:
Nagroda międzynarodowa za otwarcie furtki do chińskiej dramy kostiumowej: General and I
Nagroda na najlepszy i najbadziej przemyślany scenariusz: Answer Me 1988
Nagroda za najpiękniejszy OST: Chicago Typewriter
Nagroda za najbardziej spektakularne dekoracje i pięćdziesiąt sposbów na udekorowanie domu przy pomocy książek Chicago Typewriter
Nagrody aktorskie:
Najlepsza rola męska: Cho Seung Woo w Secret Forest
Najlepsza rola żeńska: Bae Doo Na za Secret Forest
Najlepsza para romantyczna ex equo: prezes i jego ochroniarka w Strong Woman Do Bong Soon, "pan" i jego "robot" w I'm No a Robot
Najlepsza para nieromatyczna: gliniarz i prokurator z Secret Forest, gliniarz i detektyw-amator w Queen od Mystery
Najlepszy czarny charakter: Kwak Si Young jako kat ludzi i zwierząt w Chicago Typewriter
*Nagroda zbiorowa dla najlepszej obsady: ekipa Answer Me 1988
Nagroda zbiorowa dla najpiękniejszej obsady: Hwarangowie i ich przeciwnicy
Nagród aktorskich ciąg dalszy:
- Namgoong Min za to, że nie przestaje zachwycać i trzyma wysoki poziom - Chef Kim
- Ko Gyun Pyo za zbiorowy portret nie nudnego "dobrego chłopca" - Answer Me 1988, Strongest Deliveryman, Cantabile Tomorrow
- Bark Bo Gum za talent, charyzmę i czar - Answer Me 1988, Cantabile Tomorrow
- Yoon Si Yoon za to, jak błyszczy przed kamerą i nawet przeciętny materiał zmienia w hit - Best Hit
- Jo Jung Seok za bogactwo warsztatu i wybitną sztukę całowania - Two Cops
- Yoo Seung Ho za wspaniałą umiejętność poruszania uczuć - I'm Not A Robot
- Chae Soo Bin za talent, błysk w oku i zdolność kreowania postaci zapadających w serce Strongest Deliveryman, I'm Not a Robot
- Park Bo Young za to, jak to maleństwo lśni w każdej kolejnej roli - Strong Woman Do Bong Soon
- Park Min Young za nieustanny aktorski rozwój i poruszenie serca - Queen For 7 Days
Ten rok był dla mnie rokiem bardzo ciekawych spotkań z aktorami, których oglądałam po raz pierwszy, na których dalsze role czekam niecierpliwie.
Nagród za debiut będzie w tym roku najwięcej:
Lee Joon Ho - managerski czarny charakter z Chiefa Kima, poharatany przez traumę powypadkową stróż budowlany z Just Between Lovers
Kim Sun "Dołeczek" Ho - Chief Kim, Strong Deliveryman, Two Cops
Dong Ha - stubarwny czebolowicz w Chief Kim, szukający zemsty morderca w Suspicious Partner
Yang Se Jong jako michaelinowski szef kuchni z Temperature of Love (Duel nie widziałam)
oraz dwie piękne panie:
Jung So Min jako szukająca drugiej połowy kontraktowa żona z This Life Is Our First
Won Jin A jako zamknięta w sobie ofiara katastrofy z Just Between Lovers
Admete - Pon 01 Sty, 2018 19:34
Piękne nagrody A debiuty to mamy takie same jako żywo Na tych samych aktorów zwróciłam uwagę. Oby mieli co grać. Cieszę się z twojej oceny ról Jo Seung Woo i Bae Doo Ny. Obejrzałam jeszcze fragmenty A Korean Odyssey - odc. 2. Rzeczywiście fajny ten aktor w roli małpiego boga i ma dobrą stylizację, ale całości brak reżyserskiego pazura i nastroju.
Ten młody z Are you human to potrafi grać czy nie bardzo? Sprawdzałam jego filmografię, ale jak do tej pory nie oglądałam niczego, w czym grał. Scenarzysta jest zachęcający ( The Princess Man ) i aktorkę lubię. Jakie szczęście, że Go Ara zrezygnowała z tej roli. Nie sadzę, bym kiedykolwiek ją polubiła jako aktorkę. No i Lee Joon Hyuk tam gra ( prokurator Seo ). Yu Oh-Seong w roli złego - tez nie pogardzę.
Trzykrotka - Pon 01 Sty, 2018 20:22
No bo te debiuty były spektakularne. Trzymam kciuki, żeby aktorzy mieli dobre następne role, bo są na szczęście na etapie budowania karier, a nie odcinania kuponów od sukcesu.
| Admete napisał/a: |
Ten młody z Are you human to potrafi grać czy nie bardzo? Sprawdzałam jego filmografię, ale jak do tej pory nie oglądałam niczego, w czym grał. |
Ja go widziałam w Cheese in a Trap i bardzo mi się podobał. Podobał się ogólnie na tyle, że w cieniu jego roli zginął gdzieś Główny i podobno o to rozpętała się cała chryja, która położyła świetnie zapowiadajacą się dramę. Następnej dramy z nim już nie widziałam, bo mnie temat nie interesował, ale chętnie znow się z nim spotkam.
Żabul jest doskonały jako Wielki Mędrzec, nieznośny i zabawny i również groźny małpi demon. Wygrywa rolę po czubki palców. Właśnie skończyłam powtórkę 1 odcinka i mam ochotę na powórkę choćby kawałków drugiego.
Admete - Pon 01 Sty, 2018 20:37
| Trzykrotka napisał/a: | | Żabul jest doskonały jako Wielki Mędrzec, nieznośny i zabawny i również groźny małpi demon. Wygrywa rolę po czubki palców. Właśnie skończyłam powtórkę 1 odcinka i mam ochotę na powtórkę choćby kawałków drugiego. |
Jakbym miała oglądać to li i jedynie dla niego. Może zresztą potem ekipa ogarnie serial? Bo mieli mały falstart.
| Trzykrotka napisał/a: | | Ja go widziałam w Cheese in a Trap i bardzo mi się podobał. |
A to dobrze, czyli jest szansa na to, że będzie nieźle.
BeeMeR - Pon 01 Sty, 2018 21:36
| Trzykrotka napisał/a: | | Ja go widziałam w Cheese in a Trap i bardzo mi się podobał. Podobał się ogólnie na tyle, że w cieniu jego roli zginął gdzieś Główny i podobno o to rozpętała się cała chryja, która położyła świetnie zapowiadajacą się dramę. | Ano był bardziej wyrazisty - ale znów w Hwajung koturnowy - ale to może kwestia roli i dramy.
Daj mu szansę i daj nam znać co sama myślisz.
Trzykrotko, Oski bardzo zacne
Trzykrotka - Pon 01 Sty, 2018 22:02
Po Oskach można już zaczynać nowy rok Na nową listę wpisuję Hwayugi i chyba Bad Guys 2, bo znalazłam jakieś nadziejne próbki polskiego sosu
Z tą emisją Hwayugi faktycznie sa jakies straszne jaja, co zresztą średnio wróży dramie na przyszłość. Obym była złym prorokiem.
Ruszyły znowu emisje dram po noworocznej przerwie. Widzę Two Cops i Just Between Lovers. Mam nadzieję, że pojutrze Robot się pokaże.
BeeMeR - Pon 01 Sty, 2018 22:04
Ja zaś z Nowym Rokiem wróciłam do Królestwa - zapomniałam już, jaka to ładna wizualnie drama
Plenery, konie, łuki i strzały, miecze, walki, peruki - zachwyconam
Odbyłam dziś przyjemną rozmowę z Anią o AM88 - jest zachwycona, dramą i muzyką, po pierwszym odcinku ma ochotę Wesołka potraktować łopatą i nie ma pojęcia kto to jest "mistrz baduka" Może po drugim będzie wiedziała
Aragonte - Pon 01 Sty, 2018 22:25
| Trzykrotka napisał/a: | | Mam nadzieję, że pojutrze Robot się pokaże. |
Też mam nadzieję.
Trzykrotko, w dziewiątym odcinku Robocika w polskim sosie jest ten babol ze "Zjednaj sobie jutro", o którym ci pisałam Zaproponujesz jakąś wersję?
| BeeMeR napisał/a: | | Odbyłam dziś przyjemną rozmowę z Anią o AM88 - jest zachwycona, dramą i muzyką, po pierwszym odcinku ma ochotę Wesołka potraktować łopatą i nie ma pojęcia kto to jest "mistrz baduka" Może po drugim będzie wiedziała |
Zakładam, że raczej jakoś po szóstym A jeśli wtedy nie będzie wiedziała, to utnę sobie z nią małą pogawędkę uświadamiajacą
Trzykrotko, jakie ładne Oski
Moje chyba były najmniej serio, tj. miały najdurniejsze opisy
Na razie zerkam sobie na Robocika, ale dojrzewam do napoczęcia czegoś nowego z nowym rokiem.
Może Queen of Mystery?
Trzykrotka - Pon 01 Sty, 2018 22:29
Nie doceniła sławetnego "Aygoo, Kim sajang!" Jakże to Wesołka zdaje się każda z nas miała ochotę potraktować na dzień dobry packą na muchy. Może nie uśwaidamiaj Ani co do mistrza baduka, a nuż zostanie w lotniczym teamie i będziemy mogły pookładać się torebkami? Uprzedź ją może tylko, że drugi odcinek z pogrzebem babci jest trochę wolniejszy i smutniejszy.
Na razie zerkam sobie na Robocika, ale dojrzewam do napoczęcia czegoś nowego z nowym rokiem.
Może Queen of Mystery? |
Queen of Mystery bardzo polecam. To był bardzo fajny "domowy" kryminał z ciekawą obsadą. Angstu nie brakowało, ale śledztwa prowadziła kura domowa.
Aragonte - Pon 01 Sty, 2018 22:32
| Trzykrotka napisał/a: | Nie doceniła sławetnego "Aygoo, Kim sajang!" Jakże to Wesołka zdaje się każda z nas miała ochotę potraktować na dzień dobry packą na muchy. Może nie uśwaidamiaj Ani co do mistrza baduka, a nuż zostanie w lotniczym teamie i będziemy mogły pookładać się torebkami? |
O, może byc ciekawie Pytanie, czy BeeM jej zaspoilerowała rozwój wątków romantycznych, czy nie.
Ja nie miałam ochoty potraktowac packą na wstępie "Kim sajanga" (miałam rózne rodzinne skojarzenia i mnie to raczej bawiło ), ale potem mi się zdarzało
BeeMeR - Pon 01 Sty, 2018 22:37
| Trzykrotka napisał/a: | | a nuż zostanie w lotniczym teamie i będziemy mogły pookładać się torebkami? | Nie bardzo to widzę, ale nic jej nie będę uprzedzać, niech sobie sama wyrabia zdanie - o ile będzie kontynuować - na mistrza Choi już jej zwróciłam uwagę pytaniem, nie odwrócę tego
Widzę wielkie moje niedopatrzenie w braku Oski dla Song Il-Kooka za najpiękniejszą jazdę konną wraz ze strzelaniem z łuku
BeeMeR - Pon 01 Sty, 2018 22:49
| Aragonte napisał/a: | | Pytanie, czy BeeM jej zaspoilerowała rozwój wątków romantycznych, czy nie. | I tak i nie - tj. nie nazywałam męża imieniem ani ksywką, ale powiedziałam, że Admete miała inaczej, a Ania jest nieco inteligentna Okaże się zatem
Aragonte - Pon 01 Sty, 2018 22:50
A ja właśnie odkryłam, że zapomniałam kompletnie o Muszkieterach i Nine Time Travel, z tym samym przystojnym panem, którego zresztą lubię Wszystko przez to, że oglądałam to jakoś zaraz na początku zeszłego roku, ale ciągiem, nie jak Hwarangów, no i sama, bez towarzystwa, więc mi jakoś umknęło.
No to powinnam przyznac Muszkieterom Oskę dla najlepszego fusion-seguka.
A Nine - jako dramie z tworzeniem wariantów rzeczywistości, bo to całkiem nieźle tam wyszło.
Skleroza...
Zerknęłam na Queen of Mystery. Na razie nie bardzo wiem, kto jest kim. Niezła bijatyka była na wstępie Bohaterka mi się podoba. Wolałabym jednak więcej kryminału na początku, a nie te zawirowania z teściową i rzekomym romansem, bo jakoś na coś innego się nastawiałam.
Waham się jednak, czy zacząc od tego, czy może sięgnąc po jakiś seguk? Dawno żadnego nie oglądałam, a tu Moonlight na mnie też czeka (i książę Boguś ).
A w nie-segukach - Namgong Min w paru dramach. I SIG w 38 Squad.
Aaaaaa, przekleństwo urodzaju
Trzykrotka - Pon 01 Sty, 2018 23:43
Aaaaaa, przekleństwo urodzaju |
Aj, jak ja to znam
Obejrzałam poglądowo odcinek Mad Doga. Nie będę się raczej w tę dramę zagłębiać, pamietam zresztą jakieś niekoniecznie zachwycone opinie. Ale rzeczywiście dziewczyna jest bardzo dobrze dobrana, ma pazur. A ten młodziak dla którego oglądałam - o, niezły jest!
Ja miałam jeszcze anty-oski, które w tym roku rozdałam wyłącznie ulubieńcom. Za kiepskie wybory. I tak w dowolniej kolejności:
- Choi Siwon za Revolutionary Love
- Kang So Ra za Revolutionary Love
- Kim Woo Bin za Unctrollably Fond
- Lee Jun Ki za Cryminal Minds
- Ji Chang Wook podwójnie, za K2 i Susicious Partner
Dostają ode mnie żółte kartki
Dałabym jedną też Lee Min Ho za Legend of The Blue Sea, ale wydaje mi sie, że za tę dramę nagrody wręczałam w zeszłym roku.
Aragonte - Wto 02 Sty, 2018 00:16
| Trzykrotka napisał/a: | | Dałabym jedną też Lee Min Ho za Legend of The Blue Sea, ale wydaje mi sie, że za tę dramę nagrody wręczałam w zeszłym roku. |
Ja na pewno wręczałam Oskę za pewne cameo JJS jako syrenka, więc ty pewnie też
Pominęłam z kolei świadomie Shoping King Louis, bo nawet jej nie skończyłam, przeleciałam częśc pod wyszywanie, ale nawet pod wyszywanie mnie to nudziło.
No i dalej nie wiem, co oglądac - chyba najbardziej mnie zaciekawił (z podejrzanych dram, nie wszystkie sprawdzałam) samym początkiem Chief Kim, ale stylówa naszego Andante jest tu jednak specyficzna
Edit; no dobra, ciekawie zapowiada się też God's Gift (aczkolwiek wiem, jak się kończy ), ale zirytował mnie kiks w tłumaczeniu typu "śmietnikowe jedzenie" zamiast "śmieciowego"
No i skończy się na tym, że nic (dzisiaj) nie obejrzę
|
|
|