Seriale - Księgarnia pod dwunastką
Aragonte - Pią 29 Wrz, 2017 16:31
| Trzykrotka napisał/a: | Pamiętam, że po tej dramie (moje pierwsze spotkanie z Namgoongiem i panią Kim So Yeong) myślałam, że ona to wytrawna uwodzicielka i pewna siebie światowa dama. Byłam w ciężkim szoku, kiedy w We Got Married, sparowana z Cordonem, okazała się potwornie wstydliwa i nieśmiała To on, choć młodszy, nadawał ton ich parze. |
Ale to znaczy, że jest niezła aktorką, IMHO, bo w dramie zupełnie inne wrażenie robi, prawda?
BeeMeR, pewnie w czasie oglądania INR3 będę psioczyć na sunbae Kanga, ale wizualnie bardzo mi się podoba, co tu kryć
Trzykrotka - Pią 29 Wrz, 2017 16:41
No cóż, jako szef musiał niestety służbowo mocną ją dociskać, bo musieli wykazywać się efektami. Dlatego takie układy rzadko się IMHO udają. Mnie się nie podobało to, że rywala traktował protekcjonalnie.
Ale atrakcyjny był że uch
Admete - Pią 29 Wrz, 2017 17:02
Obejrzałam tę nowa dramę z Brzydactwem - pani scenarzystka nadal potrafi dobrze pisać. Mnóstwo zapętleń ze snami, przeszłością, teraźniejszością i przyszłością. Pani daje radę, Brzydactwo jak to Brzydactwo, ale wypada lepiej niż w W. Aktor, który gra tego okropnego prawnika jest ciekawy, już go gdzieś widziałam. Ładne zdjęcia, dobra muzyka, trochę humoru. Dobrze się ogląda. Wychodzi na to, że sny bohaterów się uzupełniają. Ogólnie Incepcja Na początku naprawdę się zastanawiałam, co było prawdą, a co nie.
BeeMeR - Pią 29 Wrz, 2017 17:11
| Aragonte napisał/a: | | BeeMeR, pewnie w czasie oglądania INR3 będę psioczyć na sunbae Kanga, ale wizualnie bardzo mi się podoba, co tu kryć | To nie odbiegasz od mojego podejścia Znowuż tak bardzo na niego nie psioczyłam, a "sunbae" mówiłyśmy na niego jeszcze długo, to o czymś świadczy
| Trzykrotka napisał/a: | | jako szef musiał niestety służbowo mocną ją dociskać | W pracy - tak, ale on ją dociskał (i to nie tylko do kanapy ) także przy randkach, jakby łączył pracę-związek. To mi zgrzytało - bo miało zgrzytać, ten związek nie mógł się udać na dalszą metę i o to przecież chodziło
Admete - Pią 29 Wrz, 2017 18:44
Krótki zwiastun Bad Guys 2:
https://www.youtube.com/watch?v=PmxgKBcAH0Q
Trzykrotka - Pią 29 Wrz, 2017 19:01
A propos drugich sezonów, to czytałam dziś i Mystery Queen 2. Kręcą. Ajumma i policjant nie zniknęli, ale nie będzie pani prawniczki, niedoszłej narzeczonej policjanta - i krzyżyk jej na drogę - oraz młodego policjanta, przyjaciela ajummy. Na db nie wiedzieli, czy ostacie zostaną, a będą grane przez innych aktorów, czy znikną w ogóle. Reżyser też się zmienił, bo ten z pierwzej serii rezyseruje teraz Suits z Parrk Hyung Shikiem Nowy reżyser nakręcił wcześniej Chefa Kima, więc jest bardzo dobrze IMHO.
Admete - Pią 29 Wrz, 2017 19:03
Czytałam o tym, mam nadzieję, że będzie dobrze. Co do Suits to jestem ostrożna, po doświadczeniach z CM wiem już, że nie każdy serial amerykański nadaje się na koreański remake.
Trzykrotka - Pią 29 Wrz, 2017 19:42
Owszem, zresztą mam nadzieję, że trend nie przerodzi się w plagę adaptacji czego popadnie - i ja nie ma serial, tylko na Hyung Shika się cieszę. Po Strong Woman i Hwarangach czekam na jego role.
Admete - Pią 29 Wrz, 2017 19:47
No właśnie, ja tam wolę jak Koreańczycy sami piszą sobie scenariusze - lepsze czy gorsze, ale własne. Suits trochę oglądałam, ale się znudziłam.
Agn - Pią 29 Wrz, 2017 21:23
No, wróciłam na wrocławskie śmieci. Wobec powyższego zabieram się za KoHS. Jutro mam badanie, strasznie się boję, więc lepiej, bym się rozerwała komedią, a nie kolejnymi psychopatami z CM.
Aragonte - Pią 29 Wrz, 2017 21:25
Będzie dobrze
BeeMeR - Pią 29 Wrz, 2017 21:43
| Agn napisał/a: | | Jutro mam badanie | O której? Będę trzymać kciuki i słać dobre myśli
Agn - Pią 29 Wrz, 2017 21:44
O 13:45. Nie boję się samego badania, bo to tylko USG, ale tego co pokaże. Potrzymajcie kciuki, bo mnie odwaga opuszcza.
Trzykrotka - Pią 29 Wrz, 2017 22:43
Na Wschodzie za chwilę będzie Battlefield Island z Jo Subem i naszym Wachlarzem.
Agn - Sob 30 Wrz, 2017 00:00
Mus to będzie obadać.
Ja zaś machnęłam sobie KoHS nr 8, czyli "czy ja go kocham? bo przecież podoba mi się dyrektor Yoo". In Guk prezentuje sprawność fizyczną terminatora, a wszystko zwieńczone pięknym kissu na temblaku.
LSH tymczasem prezentował się w czarnym garniturze i pod krawatem. A prezentował się tak ohydnie... tak strasznie źle... tak brzydko... tak nieprzystojnie...
Trzykrotka - Sob 30 Wrz, 2017 01:17
| Agn napisał/a: |
LSH tymczasem prezentował się w czarnym garniturze i pod krawatem. A prezentował się tak ohydnie... tak strasznie źle... tak brzydko... tak nieprzystojnie... |
Oj tak Jak on tam strasznie, jak okropnie wygladał w tych garniakach z najwyższej pólki, z tą nienaganną fryzurą. Ohyda, nie? Aż się człowiek chce na zapas napatrzeć, jak Wicia na Hankę Aczkolwiek jakieś zdjęcie na dowód nie zawadziłoby....
Temblakowy kissu
https://www.youtube.com/watch?v=Nm7F3bPV4Xw
Idąc za ciosem, ładny kissu kolejowy z Temperature of Love
https://www.youtube.com/watch?v=toVyZ1j0dew
Strange Forest nr 8
Bardzo dobry odcinek, w którym zawiązuje się zespół do spraw tropienia kurupcji w prokuraturze. Scena spotkania zespełu okraszone lekkim humorem była potrzebna w chwili, w której atmosfera coraz bardziej gęstnieje. Rozkoszny widok - gnida Seo drobiący w stronę prezesa Han i bijący przed nim czołem Choć akurat ten człowiek nie ma za grosz honoru,więc pozycję przybrał jak najwłaściwszą.
Przecudowna scena przy ramenie i soju, w której Shin Mok uśmiecha się po raz pierwszy na widok wygłupów pani porucznik. Nie wiem, czy w ostatecznym rachnku on nie wolałby nadal pracować tylko z nią.
Aragonte - Sob 30 Wrz, 2017 01:22
| Trzykrotka napisał/a: | | Przecudowna scena przy ramenie i soju, w której Shin Mok uśmiecha się po raz pierwszy na widok wygłupów pani porucznik. Nie wiem, czy w ostatecznym rachnku on nie wolałby nadal pracować tylko z nią. |
Ładny ma uśmiech, nie?
Agn - Sob 30 Wrz, 2017 01:42
| Trzykrotka napisał/a: | | Oj tak Jak on tam strasznie, jak okropnie wygladał w tych garniakach z najwyższej pólki, z tą nienaganną fryzurą. Ohyda, nie? Aż się człowiek chce na zapas napatrzeć, jak Wicia na Hankę Aczkolwiek jakieś zdjęcie na dowód nie zawadziłoby.... |
No naprawdę... pińcset razy przewijałam ujęcie, jak siedzi na sofie, tak okropnie źle wygląda... same zobaczcie... koszmar...
Wybaczcie, że wam ten horror pokazuję, ale to Trzykrotka mnie podpuściła.
Admete - Sob 30 Wrz, 2017 06:27
| Trzykrotka napisał/a: | | Nie wiem, czy w ostatecznym rachnku on nie wolałby nadal pracować tylko z nią. |
Bardzo możliwe, bo pierwszy raz w dorosłym życiu ma kogoś, komu ufa i kto traktuje go normalnie. W 9 odcinku będzie lekko sfrustrowany, bo przy reszcie zespołu nie będzie mógł tak swobodnie rozmawiać z Yeo Jin Rozczula mnie i bawi scena z końcówki odcinka 9, gdy próbuje się dowiedzieć, co porucznik Han myśli, a ona milczy i dopiero potem wywoła go esemesem do sąsiedniego pokoju I trochę zruga, że jej o jednej rzeczy nie powiedział
Trzykrotko Battleship Island już jest na wschodzie?
Obejrzałam z ciekawości początek Temperatury miłości. Dobry serial, choć nie dla mnie. Świetni aktorzy - panna Oh zawsze da sobie radę, ten młody przystojny i utalentowany, pan drugi bardzo mi się podoba. Serial ma taki nowoczesny, wielkomiejski sznyt, postacie wyglądają realistycznie, sporo się dzieje w emocjach. Nie wiem, kto reżyseruje, ale widać bardzo sprawną rękę. Może też by się Aragonte spodobało? Polecam, choć nie będę oglądać. Podstawowe źródło wróciło
BeeMeR - Sob 30 Wrz, 2017 07:04
| Trzykrotka napisał/a: | Aczkolwiek jakieś zdjęcie na dowód nie zawadziłoby....
Temblakowy kissu | ładny
W Dostawcy też z się ładnie cmokali, jak sprawdzałam wczoraj, gdy mnie już jojczenie Gongowej nad koniecznością przeprowadzki zmęczyło
https://www.youtube.com/watch?v=lKVNck9ARIQ
BeeMeR - Sob 30 Wrz, 2017 08:24
Jeśli idzie o Producentów - ogląda mi się bardzo dobrze, schemat mini-wywiadów co jakiś czas bardzo tu pasuje, kontrastowych wypowiedzi różnych osób i działań względem zamiarów. Casting wydaje się doskonały, nie tylko w głównych rolach ale i bardziej pobocznych - np. Kierowniczka biura wydzielająca materiały biurowe pan "Papuga" albo menedżerka Cindy - znajomych twarzy jest tu bez liku
Z głównych najbardziej uroczy jest Koszmit jako żółtodziób zaczynający poznawać wybraną branżę producentów z dziedziny rozrywki Najbardziej irytującą postać ma bez wątpienia Gongowa - nic, tylko zrzędzi i zrzędzi albo się chwali co to nie potrafi w branży, acz to Papuga umie nawet lepiej Cindy jest dobra - taka, jaka ma być - wyprana, zmęczona, znudzona, ledwo ubrana w przezroczystości - i w tej roli IU sprawdza się znakomicie, acz dalej uważam, że obie z Gongową są "nieapetycznie" chude
"Ten czwarty" na razie mnie najmniej rusza w którąkolwiek stronę - nie przeszkadza
To z perspektywy 1,5 odcinka, czyli jakichś 2h, bo odcinki mają niemal 1,5h.
Kilka fotek
Agn - Sob 30 Wrz, 2017 11:47
KoHS nr 9 - dyrektor Yoon dalej świetnie wyglądał i zachował się podle. A nasza parka już dogadana wybrała się na wycieczkę do Kdramalandclicheville (albo coś, co równie dobrze spełnia tę funkcję). Ciekawe, czy się spóźnią na ostatni pociąg.
W tle słyszę Raindrops keep falling on my head.
Edycja: Och, scena łyżwiarska jest cudna. Też chcę takiego instruktora.
Edycja II: Przed snem zdołam jeszcze machnąć jeden odcineczek KoHS, więc leci 10-tka. Wspominałam już może, że szaleję za In Gukiem?
BeeMeR - Sob 30 Wrz, 2017 23:01
| Agn napisał/a: | Wspominałam już może, że szaleję za In Gukiem? | Nie dość wyraźnie
Skończyłam 3 Producentów - jak Koszmit ślicznie zemdlał (w ramiona pani) spity w trupa przez swoich sunbae
I le znów znanych twarzy - Jang Hyuk, właściciel restauracji z Dating Agency, dziwny nauczyciel z Dream High w roli agenta Suzy
Drama mi się podoba, tłumaczenie oczywiście świetne - zwłaszcza biorąc pod uwagę ilość dialogów i ich zawartość
Trzykrotka - Sob 30 Wrz, 2017 23:55
In Guka? Coś mi się obiło o uszy, ale chyba niedokładnie?
Niech szybko wychodzi z wojska!
Wielkie kamsa za pochwałę napisów, bo faktycznie robota była żmudna. Za to chichotałam jak głupia przy kazdym odcinku. W pierwszym "szkolenie przez pracę" w wykonaniu pana Papugi to była sztuka sama w sobie. I ten telefon, który Gongowa ciągle kazała chować Koszmitowi i dziwiła się, czemu właściciel stukniętego przez nią auta nie odbiera. I rajcowne ciuchy Cindy. I pierwsza "zemsta" Koszmita na kimś, kto mu się naraził - czyli schlapanie przyszłego szefa wodą z kranu przy myciu rąk. I te wszystkie cameo - Jang Hyuk i chef z Dating Agency w charakterze byłych facetów Gongowej
Choć oczywiście wcale nie było mi do śmiechu, kiedy chłopak z winy tchórzostwa swoich sunbae tak bardzo podpadł w pracy.
Acha, właśnie - BeeMer nie zdziw się nieciągłości tytułowania się naszych bohaterów. Długo nie mogłam się zdecydować, czy i kiedy Koszmit przechodzi na ty z Gongową i szefem. Co do niej to jeszcze granica była dość jasna, ale co do niego, po drodze zmieniłam zdania z zamiarem zrobienia kiedyś korekty. Więc niech cię to nie razi, proszę
Jutro siadam do komputera, chyba wreszcie jako tako ogarnęłam chaos w domu. Kto to widział, mieć tyle rzeczy
Oglądałam 10-11 Secret Forest. Pan Lee już w Niebieskim Domu i rozumiem, że śledztwo wcale nie pójdzie jeszcze z górki. Świetnie się ogląda Napiszę więcej jutro.
BeeMeR - Nie 01 Paź, 2017 00:14
| Trzykrotka napisał/a: | Niech szybko wychodzi z wojska! | Ależ jego dawno wyrzucili z powodu stanu medycznego i nie wzięli ponownie chociaż chciał
https://www.dramafever.co...ter-enlistment/
Myślę jednak, że podobnie jak Choi Jin Hyuk w czasie przewidzianym na wojsko nie będzie się angażował w żadne większe projekty bo koreańskie społeczeństwo jest niezwykle wrażliwe pod tym względem.
Btw. panowie policjanci, Siwon i Changmin piękne tłumy sprowadzili
Tłumaczenie piękne, niczemu się nie dziwię nawet jak są dwie wersje tego samego dialogu - obie pasują
Kilka literówek się prześlizgnęło, ale w niczym to nie umniejsza pracy nad tymi wszystkimi przeprowadzkami, projektami, docinkami itp.
Koszmit jest przecudowny - obśmiałam ogromnie "poranek po noclegu u sunbae"
IU już zaczęła wracać do życia, nawet błysk w oku się pojawił - bo wcześniej sprawiała wrażenie świeżego nieboszczyka
Gongowa jest trochę męcząca (postać), czwarty w sumie nieco też
|
|
|