To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II

Admete - Sob 07 Paź, 2017 16:57

Wojnę z Klimgonami. Aktorka w roli Michaela fajana, ale nie wiem czy lubię postać.
praedzio - Pią 13 Paź, 2017 19:48

Kroniki Shannary wróciły! :banan: Jak wrócę do domu, zabieram się za oglądanie. :banan:
praedzio - Sob 14 Paź, 2017 22:57

Obejrzałam dziś starego Blade Runnera. No, i niestety, bez większych emocji. :-| Nawet monolog Roya mnie nie ruszył, raczej spowodował reakcję typu: "Serio?" :roll:
praedzio - Pon 16 Paź, 2017 19:55

Oglądam pierwszy odcinek "Electric Dreams" na podstawie Philipa K. Dicka. Richard Madden mówi tu ze szkockim akcentem w taki sposób, że co chwila rechoczę do ekranu. :lol: :serce2:
Admete - Pią 27 Paź, 2017 17:54

Chyba Stranger things wraca dziś z drugim sezonem.

EDIT: no to wróciłam do małego miasteczka w roku 1984 ;) Fajnie się ogląda.

Szafran - Sob 28 Paź, 2017 19:07

Ja już po. Od dawna miałam zaplanowane, że zarywam noc:D
Wróciłam z kina, zaczęłam ST, padłam spać, skończyłam, znów spałam:D

Dobry ten drugi sezon. Jeśli chodzi o konstrukcję fabuły lepszy od poprzedniego. :)
I nowe postaci bardzo mi się podobały.

Admete - Sob 28 Paź, 2017 19:20

Też mi się podoba, świetny dobór muzyki, kostiumy, cały ten urok lat 80 na amerykańskiej prowincji. dzieciaki przeurocze.
milenaj - Sob 28 Paź, 2017 20:51

Hmm, to ja może się w końcu zabiorę za pierwszy sezon :)
Caitriona - Czw 02 Lis, 2017 20:45

milenaj napisał/a:
o ja może się w końcu zabiorę za pierwszy sezon

O tym samym pomyslałam :lol:

milenaj - Czw 02 Lis, 2017 22:56

Caitriona napisał/a:

milenaj napisał/a:
o ja może się w końcu zabiorę za pierwszy sezon

O tym samym pomyslałam

Jak pomyślałam to zrobiłam. ;)

Dobre to. :)

Admete - Pią 03 Lis, 2017 05:01

I jak wrażenia?
milenaj - Sob 04 Lis, 2017 08:38

W ten weekend zabieram się za drugi sezon. ;)

Przypomniały mi się czasy "Goonies" :) No i miło widzieć Winonę, którą bardzo lubię.

Caitriona - Sob 04 Lis, 2017 19:18

No, ja już obejrzałam obie serie :lol: :mrgreen: Wciągnęło mnie niesamowicie, bardzo udany serial. Jestem fanką dzieciaków jako całości, polubiłam Steve'a i Max. Za to Eleven mi nie bardzo odpowiada, w czym mogę być osamotniona. Bardzo chetnie zobaczę kolejne dwie serie.
Szafran - Pon 06 Lis, 2017 00:26

Obejrzałam "Snowpiercera". Matkojedyno, co to za gniot. I że też to zrobił taki dobry reżyser - znam go i cenię z jego rodzimego koreańskiego kina. No ale tak to często bywa, że dobry zagraniczny twórca dostaje hamerykański projekt za duże pieniądze i wielkie nic z tego wychodzi...

I pal licho, że sensu w nim za dużo nie ma. Ale to jest zwyczajnie nudne i nieangażujące. Na scenach akcji ziewałam jak smok. I jeszcze ta łopatologiczna krytyka kapitalizmu:>. Czułam się, jakbym film zza żelaznej kurtyny oglądała. Tylko lepiej zrealizowany:P

Caitriona - Pon 06 Lis, 2017 21:08

Po seansie miałam podobne wrażenia do Twoich, obejrzałam dla Evansa, ale ciężko było wytrzymać do końca.
praedzio - Wto 07 Lis, 2017 07:10

Ja wczoraj na Polsacie obejrzałam Prometeusza. Fassie-android najbardziej mi się spodobał. ;) No, i zdjęcia przecudnej urody. :serce2: Ale nie podobało mi się, że wmontowali sceny rodem z Obcego. :czekam2: Wolałabym, żeby trzymali się czystego Sci-Fi.
Deanariell - Czw 09 Lis, 2017 22:07

praedzio napisał/a:
na Polsacie obejrzałam Prometeusza

Też ogladałam. :) Miałam podobne wrażenia. :cool:

praedzio - Nie 26 Lis, 2017 14:18

Skończyłam dziś drugi sezon Kronik Shannary. Smutno mi z powodu śmierci kilku ulubionych bohaterów. :( Zwłaszcza
Spoiler:
króla Andera
:cry2: Mam nadzieję, że będzie trzeci sezon. :trzyma_kciuki: Zżyłam się z obsadą.

Caitriona - Nie 26 Lis, 2017 14:30

A ja jakoś nie mogę się zabrać za drugi sezon... Chyba jednak odpuszczę.
Fibula - Nie 26 Lis, 2017 16:02

Ja oglądam powolutku, więc nie będę podglądać ani zgadywać, kogo ubili. Mam nadzieję, że nie wykosili ich hurtem w finale. :mysle:
praedzio - Nie 26 Lis, 2017 17:28

Aż tak to nie. ;)
Ale w pewnym momencie miałam skojarzenia z Grą o Tron. :roll:

Fibula - Nie 26 Lis, 2017 19:37

Ech, niedobrze. Wyrażę oburzenie w stosownym czasie. :uzi:
praedzio - Pon 11 Gru, 2017 14:44

Może być ciekawie: https://moviesroom.pl/z-ostatniej-chwili/seriale/18492-modyfikowany-wegiel-kolejny-zwiastun-serialu-sci-fi-platformy-netflix
Admete - Pon 11 Gru, 2017 15:11

Będę pamiętać :)
Szafran - Pon 11 Gru, 2017 19:45

Książka była bardzo dobra.