To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Plotki i newsy filmowe

Harry_the_Cat - Pon 09 Lut, 2015 21:48

Ida idzie jak burza ;)
Anaru - Śro 11 Lut, 2015 17:23

Kolejna aktorka, która zrobiła sobie coś z twarzą i jest teraz dla mnie kompletnie nierozpoznawalna :confused3:
http://kobieta.onet.pl/zy...bie-urode/2r5nz
Gdyby nie podpisali, że to Uma Thurman, to bym nie odgadła. :roll:

Agn - Śro 11 Lut, 2015 17:31

Ja bym się zastanawiała, skąd znam tę twarz. Nie wiem, czy coś sobie robiła, ale jeśli tak, to powinna złożyć reklamację. Jedno oko mniejsze od drugiego i jakaś taka... Ech... a to była piękna kobieta, z oryginalną urodą. Podobała mi się taka kobieca, a jednocześnie mogła być chłopczycą.
:?

Szafran - Sob 21 Lut, 2015 16:37

Gdyby ktoś był zainteresowany, można obejrzeć - legalnie - dwa nasze nominowane do Oskara krótkometrażowe dokumenty.

"Naszą klątwę" - o tutaj http://www.nytimes.com/20...l?src=vidm&_r=2

I jutro, między 19-22, "Joannę". Info gdzie i jak pod poniższym linkiem

https://www.facebook.com/...11/?pnref=story

Anonymous - Nie 22 Lut, 2015 10:21

Agn napisał/a:
Ja bym się zastanawiała, skąd znam tę twarz. Nie wiem, czy coś sobie robiła, ale jeśli tak, to powinna złożyć reklamację. Jedno oko mniejsze od drugiego i jakaś taka... Ech... a to była piękna kobieta, z oryginalną urodą. Podobała mi się taka kobieca, a jednocześnie mogła być chłopczycą.
:?

Ja tam jej nigdy nie lubilam to mi nie zal...

Anaru - Nie 22 Lut, 2015 13:53

Szafran napisał/a:
I jutro, między 19-22, "Joannę". Info gdzie i jak pod poniższym linkiem

To jest film krótkometrażowy, oni go udostępniają o konkretnej godzinie / godzinach czy w ramach tych trzech godzin można sobie wejść na stronę i zobaczyć? :mysle:

A dla tych, co to nie mają z różnych powodów szans na oglądanie Oscarów, jest propozycja Zwierza :mrgreen:
https://www.facebook.com/...=related_events

Jak nie padnę do tego czasu, to chociaż przez chwile zerknę :lol:

Anaru - Nie 22 Lut, 2015 14:35

Przyznano Złote Maliny. Zobacz listę zwycięzców

Po raz 35. od­by­ła się gala wręcz­nie Zło­tych Malin. An­ty-Osca­ry tra­fia­ją do naj­gor­szych w bran­ży fil­mo­wej. No­mi­na­cje przy­zna­no 14 stycz­nia, a sta­tu­et­ki wrę­czo­no noc przed roz­da­niem Osca­rów. Zo­bacz listę zwy­cięz­ców Zło­tych Malin!

Najwięcej nominacji w tym roku uzyskał film "Transformers: Wiek zagłady". Ostatecznie otrzymał tylko dwie statuetki, a niekwestionowanym zwycięzcą tegorocznych Złotych Malin okazał się obraz "Saving Christmas" wyreżyserowany przez Darrena Doane'a, z Kirkiem Cameronem w roli głównej. Film zdobył aż cztery Złote Maliny - w kategorii najgorszy film, najgorszy aktor (Kirk Cameron), najgorsze ekranowe combo (Kirk Cameron i jego ego) oraz najgorszy scenariusz.

Nagrodę odzyskanego honoru zdobył Ben Affleck. Kiedyś nagrodzony Złotą Maliną za "Gigli" wystąpił w oscarowej "Operacji Argo" oraz w "Zaginionej dziewczynie".

Oto lista nagrodzonych:

Najgorszy film:

"Saving Christmas"

Najgorszy aktor:

Kirk Cameron - "Saving Christmas"

Najgorsza aktorka:

Cameron Diaz - "Sekstaśma", "Inna kobieta"

Nagroda odzyskanego honoru:

Ben Affleck

Najgorszy aktor drugoplanowy:

Kelsey Grammer - "Niezniszczalni 3", "Czarnoksiężnik z Oz: Powrót Dorotki", "Think Like a Man Too", "Transformers: Wiek zagłady"

Najgorsza aktorka drugoplanowa:

Megan Fox - "Wojownicze żółwie ninja"

Najgorszy reżyser:

Michael Bay - "Transformers: Wiek zagłady"

Najgorszy remake/sequel/"zrzynka":

"Annie"

Najgorsze ekranowe combo:

Kirk Cameron i jego ego - "Saving Christmas"

Najgorszy scenariusz:

Darren Doane i Cheston Hervey - "Saving Christmas"

Nic z tego nie oglądałam :lol:
Co to jest "Nagroda odzyskanego honoru"? :mysle: Dobra rola w następnym roku czy dopiero nominacja do Oscara? :mysle:

Agn - Nie 22 Lut, 2015 14:49

Było chyba o tym wcześniej - sama zdaje się zadałam to pytanie. ;)
Aktor się poprawił i zagrał porządnie, a nie znowu fatalnie. :D

Szafran - Nie 22 Lut, 2015 17:47

Co do "Joanny" - tak, krótki metraż, w ramach tego okienka trzygodzinnego masz się zalogować na stronie.
Trzykrotka - Nie 22 Lut, 2015 17:50

O dobrych ... nastu lat stwierdzam o tej porze, że ta lista równie mało mi mówi jak lista nominacji oscarowych :mrgreen:
BeeMeR - Nie 22 Lut, 2015 18:03

Trzykrotka napisał/a:
O dobrych ... nastu lat stwierdzam o tej porze, że ta lista równie mało mi mówi jak lista nominacji oscarowych :mrgreen:
To tak jak mnie :lol:
Był czas gdy bollywoodzkie rozdania nagród mówiły mi więcej - teraz koreańskie :mrgreen:

Szafran - Nie 22 Lut, 2015 19:12

Cóż, skutki udostępnienia w 3-h godzinnym okienku dokumentu, którego nigdzie nie ma, są takie, że padł serwer i tyle z oglądania:>
Agn - Pon 23 Lut, 2015 13:13

Ida dostała Oscara... a tu cisza? ;)
Spis nagród:
http://www.filmweb.pl/new...+filmem!-109926
O rany, Eddie Redmayne dostał Oscara!!! :excited:
I Julianne Moore (chyba nigdy wcześniej nie dostała, a należałby jej się za większość ról).
Kiecki: http://www.pudelek.pl/art...jec_s/foto_1#s1

Szafran - Pon 23 Lut, 2015 13:17

"Ida" zgarnęła już tyle nagród, że nie mam siły się więcej cieszyć;). Paweł Pawlikowski miał urocze przemówienie "dziękczynne":).
praedzio - Pon 23 Lut, 2015 13:21

Agn napisał/a:
O rany, Eddie Redmayne dostał Oscara!!! :excited:

Ano. :serce2:

Admete - Pon 23 Lut, 2015 13:29

Niektóre sukienki ładne. Birdman zgarnął wszystko, trzeba będzie obejrzeć.
Agn - Pon 23 Lut, 2015 13:37

Ciekawą suknię miała Laura Dern. Wyglądała jak zbroja. Interesujący efekt. :)
Anaru - Pon 23 Lut, 2015 15:27

Orientujecie się czy jest jakiś skrót Oscarów? :mysle:
BeeMeR - Pon 23 Lut, 2015 16:10

Szafran napisał/a:
"Ida" zgarnęła już tyle nagród, że nie mam siły się więcej cieszyć;)
To pewnie tylko mnie ten film nie powalił :P
Nie to, żebym uważała go za zły, ale przede wszystkim fatalnie nagłośniony, a to wpływa na mój odbiór jak nie słyszę dobrze co kto mówi :roll:

Szafran - Pon 23 Lut, 2015 17:13

E, sporo jest osób, które mają zastrzeżenia:).

Mnie się bardzo podobał, ale nie zaliczam do grona ulubionych. Działa na mnie tylko intelektualnie, nie emocjonalnie. A wolę ten drugi przypadek:).

Trzykrotka - Pon 23 Lut, 2015 18:27

Idy nie widziałam na razie, ale ze względu na twórców cieszę się. Miło zobaczyć Agatę Kuleszę na oscarowym czerwonym dywanie.
Dopiero teraz zajarzyłam, że Dakota Johnson, która Greya chciała to córka Melanie Griffith i Dona Johnsona :frustracja:

Admete - Pon 23 Lut, 2015 19:05

Trzykrotka napisał/a:
Dakota Johnson, która Greya chciała to córka Melanie Griffith i Dona Johnsona :frustracja:

Koleżanka mi to wczoraj uświadomiła. Też się cieszę ze względu na Agatę Kuleszę.

Szafran - Pon 23 Lut, 2015 19:17

Trzykrotka napisał/a:

Dopiero teraz zajarzyłam, że Dakota Johnson, która Greya chciała to córka Melanie Griffith i Dona Johnsona :frustracja:

Ta wiadomość zasługuje na okolicznościowy filmik:D

https://www.youtube.com/watch?v=Lfgf9HatIHI

Anaru - Pon 23 Lut, 2015 19:45

Szafran napisał/a:
Ta wiadomość zasługuje na okolicznościowy filmik:D

Oglądałam to kiedyś! :excited: I bardzo lubiłam. :mrgreen:

Admete napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
Dakota Johnson, która Greya chciała to córka Melanie Griffith i Dona Johnsona :frustracja:

Koleżanka mi to wczoraj uświadomiła. Też się cieszę ze względu na Agatę Kuleszę.

Jest i nawet jest do taty podobna. :mrgreen:

Agata Kulesza wyglądała ślicznie, może suknia nie była najpiękniejsza (ale za to w modnych tegorocznie bladym kolorze ;) ), ale sama aktorka wyglądała naprawdę pięknie i promiennie. Ta druga za to głownie robiła buzie w ciup, jak widziałam na fotkach. :wink:

Admete - Pon 23 Lut, 2015 19:59

Ech...Miami Vice ;) To były czasy ;)