Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - SUPERNATURAL: Heaven, Hell and in-between
aneby - Czw 11 Cze, 2009 20:49 Podobno spanie na podłodze jest zdrowe Anonymous - Czw 11 Cze, 2009 20:54
praedzio napisał/a:
Śpiwór, powiadacie... Hmmmm... Trza będzie uruchomić pewne kontakty.
mogę sprawdzić, czy mogę drugi skołować jak coś...praedzio - Czw 11 Cze, 2009 20:59 Po pierwsze - Aneby, masz bardzo smakowity avek.
Po drugie - Kaśku, w razie draki będę o Tobie pamiętać. Ale właściwie to wypadałoby sobie w końcu ten śpiwór kupić. Byłby jak znalazł na FMC w Będzinie.Anonymous - Czw 11 Cze, 2009 21:06
praedzio napisał/a:
Byłby jak znalazł na FMC w Będzinie.
na który się wybieramy?
praedzio napisał/a:
Po drugie - Kaśku, w razie draki będę o Tobie pamiętać.
jutro zapytam pijacką siostrę M(szwagierkę Ikera ) o to czy ma śpiwór w domu mieliśmy trzy swego czasu, ale w jednym rozwaliłam zamek, drugi jest cały...nie wiem co z trzecim... Calipso - Czw 11 Cze, 2009 21:12 Agn,nie da się nic zrobić.Ale na mnie nie zwracaj uwagi,czasami muszę i lubię powalić głową w ścianę A żeby guzy z czoła szybko znikały,liczę na opowieści ze spotkania aneby - Czw 11 Cze, 2009 21:13
praedzio napisał/a:
Po pierwsze - Aneby, masz bardzo smakowity avek.
Dzięki
Jak mnie burza przegoniła z parku, zasiadłam do telewizorni i akurat leciał odcinek Miracles. Całkiem niezły ten serial, trochę spn-owych klimatów, czyli nadciąga Apokalipsa Anonymous - Czw 11 Cze, 2009 21:16
aneby napisał/a:
czyli nadciąga Apokalipsa
moja wręcz puka do drzwi...... czyli egzamin jutro.... aż mam ochotę w ramach klimatu grozy oglądnąć SPN odcinek.... ale staram się być odpowiedzialna praedzio - Czw 11 Cze, 2009 21:26
aneby napisał/a:
praedzio napisał/a:
Po pierwsze - Aneby, masz bardzo smakowity avek.
Dzięki
Jak mnie burza przegoniła z parku, zasiadłam do telewizorni i akurat leciał odcinek Miracles. Całkiem niezły ten serial, trochę spn-owych klimatów, czyli nadciąga Apokalipsa
Tak właśnie myślałam, że to z tego serialu. Angus i Skeet bardzo smakowici tam są. Oglądałam kiedyś na TV 4. Ale to były czasy, kiedy puszczali tam właśnie Kameleona, Millenium, Cuda i wiele tego typu seriali SF. Teraz to się normalnie spsiła ta Czwórka. Aragonte - Czw 11 Cze, 2009 21:28
lady_kasiek napisał/a:
praedzio napisał/a:
Śpiwór, powiadacie... Hmmmm... Trza będzie uruchomić pewne kontakty.
mogę sprawdzić, czy mogę drugi skołować jak coś...
Praedzio, jakby co, to ja mam śpiworki - należałoby tylko kontrolnie wrzucić je do pralki, bo chyba leżą dość długo. Nie są nowe, tylko starego typu, zajmujące sporo miejsca, ale są praedzio - Czw 11 Cze, 2009 21:30 No, proszę - kontakty się same uruchomiły. A to dopiero początek listy. Harry_the_Cat - Czw 11 Cze, 2009 21:53 no ja niestety nie - bede dalej tu.Anonymous - Czw 11 Cze, 2009 22:13 zaznaczam, ze moje spiwory też nie grzeszą nowością, objechały (gdy jeszcze gosciłam w lepszych światach) pół ZSRR i kto tam wie gdzie były. Zdobione są w arcy modne kffiatuszki. cuda PRL-u BeeMeR - Pią 12 Cze, 2009 09:26 Mój śpiwór starego typu tez objechał ze mną sporo
Nowszy też - dopiero od kilku lat się leni i nie bardzo ma ochotę wyjechać pod namiot czy cóś, woli lepsze standardy, ech, leń.... BeeMeR - Pią 12 Cze, 2009 09:27 Acha, no właśnie, na spotkanie się stawię
a jakby ktoś miał serio użyczyć śpiwora to będę wdzięczna jak nie, to wezmę kocyk i tez będzie dobrze Harry_the_Cat - Sob 13 Cze, 2009 00:48 Pierwsze info o sezonie5 :
Spoiler:
casting: Shoot Dates: 7/2-7/13 and 7/24-8/5/09
[LUCIFER]
30s – 40s, male. This is the devil – he is soft-spoken, strangely sympathetic, more vulnerable than evil and should have piercing eyes. This is an amazing role that will be heavily recurring...HEAVILY RECURRING GUEST STAR
trifle - Sob 13 Cze, 2009 12:54
Spoiler:
Będzie jak taki Ralph jako Voldemort znaczy co znaczy soft-spoken?
Admete - Sob 13 Cze, 2009 16:09 Czaruje słowami? spin_girl - Pon 15 Cze, 2009 12:49 Wstepnie potwierdzam obecność na zlocie w Tarnowie, ale jeszcze do końca nie wiem, czy mi sie uda. Powinnam wiedzieć ok 1 lipca, nie za późno to będzie?Agn - Pon 15 Cze, 2009 12:53 Spin!
Soft-spoken... No, bluzgał nie będzie. Raczej kusił ładnymi słowkami. Może krasomówca? Ej, to by było niezłe. Przewiduję jednak, że Sam, z jego momentami naiwną percepcją na świat, jest w wielkim niebezpieczeństwie. Może się zdemonizuje?
*sięniemożedoczekać*BeeMeR - Pon 15 Cze, 2009 13:29 No, ostatnio to bardziej naiwny czy może łatwowierny to się okazuje Dean, a nie Sam
*sięniemożedoczekaćrównież*Agn - Pon 15 Cze, 2009 13:45 Dean? Zawsze podejrzewał, że na aniołkach polegać nie można. Za to Sam jak ślepy szedł za Ruby. Ech, gdzie ten piąty sezon, no? Ja chcę JUŻ! *pout*praedzio - Pon 15 Cze, 2009 13:50 Oboje mają co nieco na sumieniu. Najważniejsze, że jak działają razem - to nic im niestraszne. Agn - Pon 15 Cze, 2009 14:02 A to prawda. Ach to braterskie ostateczne rozwiązanie kwestii Ruby! BeeMeR - Pon 15 Cze, 2009 14:03 Tak, Dean. Aniołom nie ufa, demonom tym bardziej, bo jest uprzedzony, ale takiej np. syrenie dał się zwieść jak niemowlę. Gordonowi też swego czasu. I prędzej mam wrażenie uwierzy w czyjąś (mam na myśli ludzką) dobrą wolę niż Sam, który jednak stał się trochę agresywny w kontaktach. Ale zgadzam się, że wynika to (np. ipecac - czy jak to tam się zwie) z "dobrych chęci" i nie krzywdzenia ludzi, tylko demonów Admete - Pon 15 Cze, 2009 14:21 1. Thin
2. Kasiek
3. Aneby
4. Praedzio
5. Basia i Ania
6. Caitri
7. Spin