To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie

Agn - Wto 11 Sty, 2011 17:40

Tylko na Martina? Pewnie na całe wydawnictwo albo na dział z fantastyką. Albo na bestsellery, bo ostatnio z kumpelą zrobiłysmy małą propagandę Martina i sprzedaż się ciapke ruszyła. Co będą ludziska w kółko jakieś "Zaznaczone" kupować! :-P Po prawdzie łatwiej nam szło, jak używałyśmy argumentu, że będzie serial na podstawie tej serii i że na pewno lepiej zrobiony niż Goodkind, bo produkcja HBO etc. No i standardowa rozmowa, że to jedna z najlepszych serii fantasy, jakie czytałyśmy bla bla bla. No co? Przecież nie kłamałyśmy. :mrgreen:
Admete - Wto 11 Sty, 2011 19:34

Nic a nic nie kłamałyście :) Ja nie powinnam do Matrasa chodzić...Powinni mi zakazać... ;)
Agn - Wto 11 Sty, 2011 19:43

Czemu? Przynajmniej masz szansę wyhaczyć coś taniej... Zawsze to jakieś rozgrzeszenie. :mrgreen:
milenaj - Wto 11 Sty, 2011 19:44

Byłam na stronie. Przejechałam się na Cornwellu na 10 zeta. :(
A na Martina obniżki są naprawdę duże.

Aragonte - Wto 11 Sty, 2011 22:13

A co z Cornwellem? Jest obniżka czy nie ma?
milenaj - Wto 11 Sty, 2011 22:17

Jest za 29 zł, a ja w Empiku kupiłam za 39, więc się opłaca. Cała seria i dużo innych książek ma obniżkę, tylko trzeba pogrzebać co dokładnie. Ja już kasę wydałam, więc wolałam się nie dobijać :wink: .
praedzio - Śro 12 Sty, 2011 10:18

Oglądam sobie dalej SG-1 i przy wczorajszym odcinku naszła mnie refleksja nt. Seana Patricka Flanery'ego, który epizodycznie zagrał jednego z Pradawnych - niejakiego Orlina. W serialu jest jak młody bóg, a teraz jak popatrzę choćby na cz. II Świętych z Bostonu - zupełnie nie ten facet. :confused3: Tak się postarzał, przeszedł operację plastyczną, czy miał jakiś wypadek? :o
milenaj - Śro 12 Sty, 2011 10:59

Chyba za dużo prób zatrzymania czasu. Szkoda, też go bardzo lubiłam. Oglądało się przygody młodego Indiany. A jak dwójka Świętych? Jeszcze nie miałam okazji się zaznajomić.
praedzio - Śro 12 Sty, 2011 11:05

Też jeszcze nie obejrzałam, aczkolwiek film mam już od kilku miesięcy. :ops1:
Caitriona - Śro 12 Sty, 2011 13:13

Zastanawiam się, czy w ogóle ten film oglądać. Nie chcę sobie psuć wrażenia, jakie miałam po obejrzeniu I części.
praedzio - Sob 15 Sty, 2011 16:46

To zdjęcie powinnam sobie wydrukować i powiesić nad pracowym biurkiem. :lol:

Pomyśleć, że dwa dni temu tę gazetę trzymałam w dłoniach. :mrgreen:

Aragonte - Sob 15 Sty, 2011 16:52

praedzio napisał/a:
Oglądam sobie dalej SG-1 i przy wczorajszym odcinku naszła mnie refleksja nt. Seana Patricka Flanery'ego, który epizodycznie zagrał jednego z Pradawnych - niejakiego Orlina. W serialu jest jak młody bóg, a teraz jak popatrzę choćby na cz. II Świętych z Bostonu - zupełnie nie ten facet. :confused3: Tak się postarzał, przeszedł operację plastyczną, czy miał jakiś wypadek? :o

A nie imprezował równo od pierwszych "Świętych z Bostonu"? Mnie coś takiego obiło się o uszy.

Aragonte - Sob 15 Sty, 2011 23:00

Wrzucałam linka do trailera "Camelotu"? Chyba nie, to nadrabiam.
http://hatak.pl/news/1115...rwszy_zwiastun/
Na Merlinowym forum przyczepili się m.in. do wyboru piosenki. Jest fajna, ale faktycznie jakoś umiarkowanie pasuje, to już amatorskie fanvidea bywają lepiej skonstruowane pod tym względem :-|
Ale i tak jestem ciekawa, co z tego wyjdzie :D

praedzio - Sob 15 Sty, 2011 23:09

Hm. Nie wiem, co o tym myśleć. Kolejna wariacja na temat. :roll:
Krajobrazy ładne mają. ;)

Aragonte - Sob 15 Sty, 2011 23:13

Owszem, kolejna wariacja, ale serialowej w tego rodzaju stylistyce to chyba nie było?
Najbliżej temu - tak na oko - do ostatniego filmu o Tristanie i Izoldzie, a tam scenografia bardzo mi się podobała.

praedzio - Sob 15 Sty, 2011 23:33

Na raze bez entuzjazmu u mnie. Pożyjemy zobaczymy.
Aragonte - Nie 16 Sty, 2011 00:08

Ja też bez entuzjazmu, ale prawie na pewno obejrzę :)
praedzio - Nie 16 Sty, 2011 01:22

To ja jeszcze w temacie Stargate SG-1 i błękitnookiego dowódcy jednostki. ;) Ktoś zmontował taki zabawny filmik: http://www.youtube.com/wa...feature=related

:mrgreen:

BeeMeR - Pon 17 Sty, 2011 20:00

Aragonte napisał/a:
Wrzucałam linka do trailera "Camelotu"?
Okropnie mi się ten Artur nie podoba :confused3: Nie tylko wizualnie, ale zwłaszcza wizualnie - jakby się z boysbandu urwał :roll:
milenaj - Pon 17 Sty, 2011 20:11

Mnie też nie, ale stwierdziłam, że będę oglądać dla Merlina :-D
Agn - Pon 17 Sty, 2011 22:39

Aragonte napisał/a:
Wrzucałam linka do trailera "Camelotu"? Chyba nie, to nadrabiam.
http://hatak.pl/news/1115...rwszy_zwiastun/

No proszę, Artura gra Gellert Grindewald. :mrgreen: Ten chłopak ma naprawdę... dziwną urodę.
Za Josephem Fiennesem jakoś nie przepadam, nie mogę się do niego przekonać (wolę jego brata). Ale, ale! Entuzjazm mi się włączył! Eva Green!!! No to ja na pewno obejrzę... :mrgreen:

Fibula - Pon 17 Sty, 2011 23:58

Pierwsza chyba zapowiedź Outcasts, jeszcze bez daty emisji:
http://hatak.pl/news/1125...kiego_Outcasts/

Caitriona - Wto 18 Sty, 2011 00:44

Dobre! A w obsadzie Danny Mays (Ashes To Ashes), Eric Mabius (Ugly Betty) oraz Jamie Bamber (Battlestar Galactica) :D
Admete - Wto 18 Sty, 2011 07:23

Trzeba pilnować :)
Agn - Wto 18 Sty, 2011 09:39

Fibula napisał/a:
Pierwsza chyba zapowiedź Outcasts, jeszcze bez daty emisji:
http://hatak.pl/news/1125...kiego_Outcasts/

Interesujące. Przyjrzę się, jak będzie... *wpisuje sobie na listę seriali*