To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Moje serce ma gęsią skórkę, czyli randka numer 14

BeeMeR - Sob 19 Maj, 2018 20:47

Cytat:
pewnie będę prosiła zaraz BeeMeRka o uzupełnienie zasobów na Wschodzie, bo mam chyba tylko 20 odcinków Klejnotu :wink:
Ależ ja już dawno wrzuciłam całość - miłego oglądania :kwiatek: cieszę się bardzo, że dobrze ci się ogląda :banan:
Trochę się będą mijali z panem Pięknym (aka Moonem) ale jak już się odnajdą to zawsze będą razem :serduszkate:

Aragonte napisał/a:
Czekam na odpowiedź Jang Geum na ten wiersz Tzn. wiem, jaka będzie, bo pamiętam BeeMeRkowe spoilery
O widzisz, ja już nie pamiętam co mu odpowiedział, ale pamiętam, że dostała piękny wiersz :serduszkate: .

Cytat:
Aragonte napisał/a:
Klejnot w Gnieździe Żmij

To alternatywny tytuł jak mniemam? ;)
Podoba mi się alternatywny tytuł :lol:

No, doczytałam :banan:

Agn - Sob 19 Maj, 2018 21:44

Admete, skąd c.j. odcinek LL? Bo u mnie wystąpiła reklama piłki nożnej z kaszanką (oczywiście :? ) i rozleciał mi się sos po talerzu (to odcinek z podstawowego źródełka). Z kolei z minidramy w ogóle sos nie pasował do dania. Utknęłam w połowie odcinka, no szlag mnie zaraz trafi...

Ale mogę skomentować już to, co zobaczyłam. Drama jest SUPER! Ma momenty lekko komediowe, ale bez przesady, chwilami jest przeboski nastrój (ta jazda mostem w gęstej mgle i muzyka w tle! och!!! :serce: ). świetnych aktorów (pani fajnie rezonuje z Pięknymi Oczami, a poza tym mamy tu upiorną mamuśkę Gu Jun Pyo oraz Tatusia Śpiączkę - nie ma co, zestaw koszmarnych rodziców w jednej dramie ;) ), dobrze dobraną muzykę, fajnie poprowadzoną kamerę... Junki mógłby nabrać nieco ciała dla własnego zdrowia i mego spokoju ducha, ale to detal. :P
Baaaardzo fajny wstęp jak dotąd. Będę kochać. :serce:

PS Pracowite pszczółki z Viki już pilnie tworzą napisy do odcinka nr 2. Na razie jest jakieś 20%, ale jest nadzieja. :serce2:

Aragonte - Sob 19 Maj, 2018 22:46

BeeMeR napisał/a:
Ależ ja już dawno wrzuciłam całość - miłego oglądania cieszę się bardzo, że dobrze ci się ogląda

Bardzo dobrze :serduszkate: W swoim gatunku to naprawdę świetna drama, kręcona nieco inaczej, niż teraz to się robi, mam wrażenie.
W Klejnocie jest mnóstwo ciekawych postaci kobiecych - ogółem ta drama kobietami stoi.

Edit: Trzykrotko, widziałaś ten fragment Master of the House? :rotfl:
https://www.youtube.com/watch?v=PhykIdWMfzg
Seung Gi kolejny raz udowodnił, że potrafi się wydurniac :lol:

A tu LSG ma tak zaraźliwy śmiech, że chichram się, nawet nie mając napisów :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=K3AoBVXl1ak

BTW byłam dziś u koleżanki i podczas przeglądania oferty Netflixa przyuważyłam Hwayugi - ale nie odważyłam się proponowac oglądania, stchórzyłam, bo koleżanka nic koreańskiego nie widziała :wink:

Admete - Nie 20 Maj, 2018 07:04

Napisy do 2 odcinka już się pojawiły. W stałym źródle.
Trzykrotka - Nie 20 Maj, 2018 07:40

Proszę pomóżcie, bo się zapłaczę. Rzucilam sie wczoraj na LL ale zadna wersja nie synchronizuje mi się z napisami. Czy mogę prosić o wysłanie na Wschód?
Admete - Nie 20 Maj, 2018 09:39

Oglądam drugi odcinek. Atmosfera się zagęszcza. I widziałam zakończenie trzeciego. Bardzo intensywna scena.
Trzykrotka - Nie 20 Maj, 2018 09:48

Uuaaa, ale...! :excited: Jestem po pierwszym odcinku, szczękę domykam. Świetnie zrobiona drama, świetna technicznie. Robota operatorska rzuca się w oczy. Muzyka - miodzio. Aktorzy jak dobrani! Jun Ki :serce2: (*chudy jak przecinek, owszem). Dobór aktorki to był strzał w dziesiątkę. Czekam na ciąg dalszy :excited:
Admete - Nie 20 Maj, 2018 11:07

Mówiłam wam, że dziewczyna to świetny wybór. Ona naprawdę gra, a nie tylko próbuje. Więcej takich jak ona w dramalandzie i będzie dobrze.
Agn - Nie 20 Maj, 2018 12:03

Aktorka jest świetna i gra też fajną, trochę krewką, ale walczącą po słusznej stronie postać.
Jak przywaliła Sang Pilowi, to się tylko wyszczerzyłam - jedna z tych rzadkich bohaterek, która nie zapomina o wszystkim, kiedy facet zachowuje się tak w stosunku do kobiety. Co więcej strzał w zęby nastąpił w odpowiedniej sekundzie i bez komediowej albo zagadanej na siłę otoczki. :oklaski: Iskry lecą z ekranu. :)

Admete - Nie 20 Maj, 2018 12:15

Po drugim odcinku widać, że panna mu zalazła za skórę.
Agn - Nie 20 Maj, 2018 12:52

To było wiadome od początku. Ma kobitka pazurki, to lubię. :D

Trzykrotko, kombinuję. Coś się wymyśli. :)
(Niestety w razie czego nie pomogę, jeśli ostatnią deską ratunku będzie przeróbka napisów - nie umiem takich rzeczy robić. W programie mi coś pokazuje jakieś przesunięcia, ale jestem za tępa, żeby to zrozumieć i nigdy mi się nie udaje nic przestawić. :( )

Trzykrotka - Nie 20 Maj, 2018 13:06

Juz wszystko dobrze :kwiatek: Po pierwszych do niczego nie pasujacych napisach pokazały się dopasowane. Teraz tylko miec na czym obejrzec i jazda.
Dziewczyna ogromnie mnie cieszy. Jest najlepszą partnerką jaką Jun Ki mial od lat. I ładna i gra i z nerwem i pięknie do niego fizycznie dopasowana.
Po raz kolejny westchnę: jaki ten Jun Ki jest piekny.... Patrzec na grę jego mięśni twarzy i wyraz oczu, jak w przebitkach ze scen z dzieciństwa to czysta radosc.

Aragonte - Nie 20 Maj, 2018 13:33

Agn napisał/a:
Jak przywaliła Sang Pilowi, to się tylko wyszczerzyłam - jedna z tych rzadkich bohaterek, która nie zapomina o wszystkim, kiedy facet zachowuje się tak w stosunku do kobiety. Co więcej strzał w zęby nastąpił w odpowiedniej sekundzie i bez komediowej albo zagadanej na siłę otoczki. Iskry lecą z ekranu.

Ja jestem zapóźniona - u mnie przywaliła w zęby sędziemu :mrgreen:
Mam obejrzane dopiero pół odcinka (bo co i rusz esemesuję i komentuję), ale mogę już napisac, że drama bardzo mi się podoba, Junki jest świetny w tej roli, a pani jest godną jego partnerką.
I oby tak było do końca, na razie fantastycznie się bawię :banan_czerwony:

Czy wiadomo coś o tłumaczeniu napisów? :mrgreen:

Admete - Nie 20 Maj, 2018 13:51

Zawsze możecie się we trzy do tego zabrać ;)
Agn - Nie 20 Maj, 2018 14:16

Aragonte napisał/a:
Ja jestem zapóźniona - u mnie przywaliła w zęby sędziemu

Wszystko przed tobą - Junki też oberwie. ;)
Aragonte napisał/a:
Mam obejrzane dopiero pół odcinka (bo co i rusz esemesuję i komentuję)

To już nie przeszkadzam. :sorry3:
Aragonte napisał/a:
Czy wiadomo coś o tłumaczeniu napisów?

Ze względu na brak czasu oraz prawnicze słownictwo odpuszczam. Choć tłumaczenie dramy i gapienie się na Piękne Oczy to wielka przyjemność.

Aragonte - Nie 20 Maj, 2018 14:17

Skończyłam pierwszy odcinek LL. No! :mrgreen: Taki początek to lubię :banan_czerwony:
BTW widac, że filmują to inaczej, bardziej nowocześnie - kiedyś byłby najpierw odcinek "dzieciowy" zamiast reminiscencji.
Ogarnę mieszkanie i obejrzę szybciutko drugi odcinek :banan_czerwony:

Trzykrotka - Nie 20 Maj, 2018 14:58

Tak, dobrodziejstwa preprodukcji widac w dramie jak na dloni. Ciekawe ujecia, luksus krecenia sceny jazdy samochodem z cieciami pokazujacymi to tatuaż na palcach, to oczy. I nowoczesny montaz. Mam nadzieje, ze dzieciowe makabry skrócą do minimum. Wolę napatrzeć sie, jak pani ładna przez pół roku 'prowadzi biuro'
:lol:

Aragonte - Nie 20 Maj, 2018 15:41

Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Ja jestem zapóźniona - u mnie przywaliła w zęby sędziemu

Wszystko przed tobą - Junki też oberwie.

A i owszem :lol: Jego drogi garnitur też oberwał - sosem z jakiegoś wrapa :lol:

Agn napisał/a:
To już nie przeszkadzam.

No coś ty, sama się odezwałam i zaczęłam komentowac :mrgreen:

Posprzątałam, zrobiłam obiad, a teraz oglądam sobie drugi odcinek LL :mrgreen:

BeeMeR - Nie 20 Maj, 2018 17:53

Aragonte napisał/a:
ta drama kobietami stoi.
Nie można się nie zgodzić :)

Co do tłumaczenia LL - na którymś forum widziałam zapowiedź tych samych tłumaczek co zawsze biorą się na Junkiego, ale na razie chyba nie ma tłumaczenia

Admete - Nie 20 Maj, 2018 17:59

A ja obejrzałam Secret mother - tutaj tez kobiety grają pierwsze skrzypce.
Aragonte - Nie 20 Maj, 2018 18:29

No, dwa odcinki LL obejrzane, chętnie bym sobie od razu łyknęła całośc - ale nie ma :wink:
Junki pięknie się bije :serce: i bardzo dobrze wypada aktorsko. Pani też.
To teraz albo podejrzę kawałek trzeciego odcinka LL saute, bo sosu jeszcze nie ma, albo włączę sobie Klejnot w Żmijowisku. Mam jakieś 10 minut odcinka nr 20 do dokończenia, odłożyłam to wczoraj, bo padłam.

Trzykrotka - Nie 20 Maj, 2018 19:19

Tradycyjnie idziesz jak burza, z Klejnotem też :wink: Mnie kłopoty sprzętowe brużdżą. Dlatego w tempie ekspresowym czytam Tey, bo sobie wrzuciłam pliki do smartfona. Betty Kane właśnie skończyłam.
Aragonte - Nie 20 Maj, 2018 19:45

Eee tam - dwa odcinki LL obejrzałam, gdzie tam można to nazwac tempem "idziesz jak burza" :wink:
A teraz podglądam saute trzeci i próbuję wyrobic limit kroków na ten dzień :mrgreen:
Niestety nic albo prawie nic nie rozumiem :-P

Trzykrotka - Nie 20 Maj, 2018 20:37

Miałam na myśli Klejnot :kwiatek: bo przecież z LL będziemy teraz przeżywać znowu co tydzień czekanie na napisy :-P

Secret Mother 3-4
Uuu, zdaje się, że wzorowe mamuśki wzorowych dzieci mają nieźle za uszami. Ta, która pogoniła męża, ale tak, żeby nikt sie nie dowiedział (tego, który mieszka po drugiej stronie ulicy) jest idealną ofiarą jakiegoś żigolaka pokroju instruktora pływania. Natomiast matka - główna bohaterka - jest w stanie totalnej histerii, która - kiedy się ujawni - przyprawia ją o autodestrukcję. To paniczne wybieranie pieniędzy z bankomatu, bieg do taksówki aż do zgubienia buta, spotkanie z jakimś bandziorem w szemranym motelu. Ona jest szantażowana? A wcześniej dziwaczne zachowanie w obliczu guwernantki.... Jest mocno męcząca przez to swoje rozchwianie emocjonalne.

Admete - Nie 20 Maj, 2018 20:51

Nie sądzę, żeby była szantażowana. Ona się obwinia o to, co stało się zmcorka i z jakiegoś powodu nie wierzy w jej śmierć. Nie myśli logicznie.