To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...

Eeva - Śro 19 Wrz, 2012 06:57

Obejrzałam sobie wczoraj pierwszy odcinek Revolution. Trochę słabiutki ten pilot, w porównaniu z ciekawym trailerem. Dam mu jednak szansę, może się rozkręci, poza tym gra tam Billy Burke, którego uwielbiam i lubię takie postapokaliptyczne klimaty (chociaż w sumie Revolution nie jest stricte postapokaliptyczne), ale wiecie o co chodzi :-)
Agn - Śro 19 Wrz, 2012 08:29

*idzie na YT zobaczyć ten trailer* Z ciekawości...

Edycja: Hym, lubię Billy'ego B., ale trailer mnie jakoś nie zachęcił, choć też lubię takie klimaty. Ale jak zobaczyłam jakieś dziwne sztuki walki z wywijaniem mieczem to mi się odechciało.

Edycja II: Widziałam też trailer do Chicago Fire: http://www.youtube.com/wa...ature=endscreen Tu z kolei klimaty herosowskie. Dzielni strażacy walczą z żywiołami (moje przewidywania - w pierwszym odcinku wyrąbany w kosmos pożar, żeby zrobić wrażenie, jacy to bohaterowie nie są wspaniali, a potem to już będą mini pożarki, żeby budżetu nie naciągać i żeby nie wyglądało, że w Chicago wszystko się ciągle fajczy, hyhy). Oczywiście w tle gołe klaty, bo jakże by inaczej. :lol: Nie wiem czemu, ale ubawił mnie ten trailer, choć tematyka niby poważna. Może sobie chociaż pilota obejrzę, w końcu jednak strażaków lubię. :-)

Eeva - Śro 19 Wrz, 2012 08:48

Agn napisał/a:
Ale jak zobaczyłam jakieś dziwne sztuki walki z wywijaniem mieczem to mi się odechciało

O to była akurat fajna scena :-)

Agn - Śro 19 Wrz, 2012 09:03

Wierzę, ale jakoś nie przepadam. Kojarzy mi się z marnymi filmidłami z USA, gdzie każdy bohater takie coś potrafi odwalić, o ile jest:
a) głównym bohaterem lub
b) mentorem głównego bohatera (co prowadzi w końcu do punktu a).

Poniżej strasznie marudzę. Nie czytać, jeśli nie macie ochoty.

W ogóle obejrzałam zapowiedzi nowych seriali i nie ma niczego, co koniecznie chciałabym obejrzeć. Chyba seriali powstaje w tej chwili za dużo. I zaczyna się powoli miałkość. Ani Beauty and the Beast (serial o policjantce i dawnym lekarzu, który się poddał medycznemu eksperymentowi, teraz jest brzydkim superherosem, a kiedy nie herosuje, jest ciachem :obrzydzenie: ), ani nawet to Chicago Fire mnie (nomen omen) nie podjarało. Revolution też jakoś nieszczególnie, choć dla zasady może obejrzę po pierwszym odcinku tych dwóch ostatnich. Ma być jeszcze jakieś 666 Park Avenue, które też sprawiło, że mi się odechciało. :roll: Elementary na trailerze wygląda tak, że wychodzę, trzasnąwszy drzwiami. Po drodze jeszcze pojawiło się kilka trailerów, które za nic mnie nie zachęciły, bym chociaż je obejrzała, bo polegają głównie na tym, że główny bohater jest ciachem.
Acz z drugiej strony jest to zjawisko dla mnie pozytywne - nic mi nie dochodzi do oglądania i mogę sobie spokojnie ogarniać te seriale, które oglądam i mi się podobają. :mrgreen:
Always look on the bright side of life...

Admete - Śro 19 Wrz, 2012 14:08

A mnie się pilot Revolution podobał. Zapowiada się ładna relacja rodzinna, a to mi odpowiada. Siostra ( starsza ), brat i wujaszek ;)
Eeva - Czw 27 Wrz, 2012 09:54

Po drugim odcinku Revolution sama nie wiem co mam myśleć. Billy B. jest super, ma świetną mimikę i piękny głos. Dam mu szansę i obejrzę dalej, ale chyba z wiekiem coraz ciężej mnie zadowolić serialowo ;-)
Admete - Czw 27 Wrz, 2012 15:51

Nie jest taki zły, mnie się podoba ze względu na relacje rodzinne :)
Akaterine - Nie 30 Wrz, 2012 14:50

Trafiłam na serial dokumentalny BBC o służących, na razie jest jeden odcinek:
Servants - The True Story Of Life Below Stairs

Admete - Nie 30 Wrz, 2012 17:29

Oglądam. Akaterine daj znać jak będzie następny.
zooshe - Sob 06 Paź, 2012 00:14

Czy ktoś ogląda Zemstę?? Zaczął się właśnie 2 sezon mojego ulubionego GP i zapowiada się ciekawie.
Agn - Sob 06 Paź, 2012 07:19

Współlokatorka oglądała, rzuciłam kątem oka, ale mnie nie zachęciło jakoś...
Akaterine - Nie 07 Paź, 2012 22:04

Admete napisał/a:
Oglądam. Akaterine daj znać jak będzie następny.

Daję znać
Servants: Class War (2/2 BBC) - The True Story of Life Below Stairs

Admete - Pon 08 Paź, 2012 06:46

To dziś wieczorem obejrzę :) Podesłałam linka koleżance, była zachwycona.
praedzio - Pią 12 Paź, 2012 05:26

Zerknęłam wczoraj na pilota "Arrow". Nie powalił mnie, aczkolwiek kiepski też nie był. Dla fanów gatunku. ;)
Eeva - Pią 12 Paź, 2012 09:07

Też oglądałam... Dużo się spodziewałam po tym serialu, a teraz nie wiem czy będę oglądać... Dam szanse jeszcze dwóm odcinkom i zadecyduję.
Akaterine - Sob 13 Paź, 2012 16:21

Admete, okazało się, że Servants ma jednak trzy odcinki, tu trzeci:
http://www.youtube.com/watch?v=-lRtV2-5gnI
Może za tydzień okaże się, że są jednak cztery ;) .

Admete - Nie 14 Paź, 2012 08:08

Raczej nie, bo przy pierwszym była chyba informacja, że sa trzy - 1/3.
Dzięki, jestem nim zachwycona i moja koleżanka tez. Dziś obejrzę.

Anonymous - Wto 16 Paź, 2012 01:31

Chyba tutaj wrzuce - trafilam ostatnio na Misfits i podoba mi sie. Chyba glownie ta angielska niespiesznosc... No i pomysl - ze mocami zostaja obdarzeni ludzie, ktorym daleko do superbohaterow.
Takie komiksowe zaprzeczenie.

Admete - Wto 23 Paź, 2012 20:58

Czy ktoś wie, kiedy rusza sezon 2 The Hour?

http://www.imdb.com/title/tt1778108/

Akaterine - Wto 23 Paź, 2012 22:11

Podobno w listopadzie, ale kto wie, czy znowu nie przesuną :roll: . Ja już od czerwca czekam, bo wcześniej ktoś z producentów tak zapowiadał.
Agn - Nie 04 Lis, 2012 23:57

Usiłowałam przeczytać książkę, ale b. mi się nie podobała, więc się jej pozbyłam. Serial, mówisz, że warto?
BeeMeR - Pon 05 Lis, 2012 13:48

Widziałam ten serial chwilę temu, jest faktycznie mrroczny, miejscami dość mocno naturalistyczny, potwornie przykry (jeśli ktoś woli unikać takich klimatów to odradzam), ale ciekawy. Ja obejrzałam z zainteresowaniem, ale nie powtórzę.
Akaterine - Pon 05 Lis, 2012 19:03

Agn napisał/a:
Usiłowałam przeczytać książkę, ale b. mi się nie podobała, więc się jej pozbyłam. Serial, mówisz, że warto?

Ja uważam, że warto, ale mi książka akurat też się podobała, więc nie wiem, czy powinnaś brać moje zdanie pod uwagę ;) .

zooshe - Pon 05 Lis, 2012 19:44

Film widziałam już jakiś czas temu, bardzo mi się spodobał więc sięgnęłam po książkę głównie po to by lepiej poznać motywy bohaterów, ale nie udało mi się jej skończyć. Nawet nie to że jest kiepska chociaż do łatwych nie należy. Po prostu przydługie opisy momentami mnie męczyły a skoro i tak znałam zakończenie, zarzuciłam lekturę. Film polecam, chociaż nie wiem czy porównanie do prozy Dickensa jest trafione. Tematycznie może i pisali podobnie ale podejście do tematu zgoła inne.
Caitriona - Wto 06 Lis, 2012 11:08

Książkę przeczytałam juz dawno temu, pamiętam, że budziła moją niechęć, a jednak nie mogłam jej odłożyć. Za serial próbowałam się zabrać, ale nie dałam rady, wyłączyłam po pierwszym odcinku.