Seriale - Daebak! Szczęśliwa trzynastka...
Aragonte - Sob 30 Gru, 2017 12:30
| BeeMeR napisał/a: | Indoktrynowana skutecznie przeze mnie i Agn Ania zaczęła Reply 1988 - wczoraj w czasie powrotu obejrzała niemal cały odcinek (bez 10 min) i nie skończyła tylko dlatego, że bateria padła w laptopie - nie znudziła się ani nie zasnęła - jestem pod wrażeniem |
Brawo!
Ja z Oskami jestem w lesie (jak ze wszystkim).
BeeMeR - Sob 30 Gru, 2017 13:25
Wrzucam sobie do spokojnego przesłuchania w domu (Reply 1988, Taek)
https://www.youtube.com/watch?v=_Q_YSlr1U0U
Admete - Sob 30 Gru, 2017 17:37
MBC dziś rozdaje swoje nagrody ( dlatego Money Flower nie ma ). Dołeczek dostał chyba jakąś:
https://www.youtube.com/watch?v=bMmCLwqicis
Para z Robocika:
https://www.youtube.com/watch?v=d2sFbGsi7z0
Aragonte - Sob 30 Gru, 2017 18:16
Wszystko nadrobię na spokojnie w Wawie... czyli jutro
Na razie zaglądam do netu gościnnie u siostry, a na temat Robocika (który jakoś emocjonalnie mnie ujął, nic na to nie poradzę) wymieniam esemesy z Trzykrotką, analizując grę Nefryta i zawiłości uczuciowe
I chyba już mam pomysł na Oskę (czy Oski) dla Robocika choć dramie jako całości nie przyznam jeszcze, podobnie jak w przypadku Smoków.
Trzykrotka - Sob 30 Gru, 2017 18:28
Znów będzie można pooglądać na db kiecki i smokingi. Dołeczek dostał aktorską jak wynika z podpisu po filmem. Za Two Cops, widać po ekipie. Chae Soo Ho ślicznie wygląda, jak azjatycka Grace Kelly. Ma taką suknie z kokardą na biuście, że od razu myśli mi się o baterii Aji 3
Admete - Sob 30 Gru, 2017 18:56
Ładnemu we wszystkim ładnie, więc w sukience z kokardką także Sezon nagród rozpoczęty
Aragonte - Sob 30 Gru, 2017 19:55
| Trzykrotka napisał/a: | Ma taką suknie z kokardą na biuście, że od razu myśli mi się o baterii Aji 3 |
Podejrzewam, że nie ty jedna o tym pomyślałaś na widok tej kokardy
Nie wiem, za co się zabierać do oglądania, jak już wrócę do domu, bo nie ma sensu zaczynać nic nowego tak w końcu roku - byłby problem z przydzielaniem Osek
Podkarmię fazę Trzykrotki wynurzeniami z Soompi
| Cytat: | PS: Jia's 'One person is enough' pitch is one of the most romantic things I've heard this year.
PPS: I really loved this week's episodes - it takes confidence and a steady hand to navigate the broad spectrum of emotions of the story; the fact that the comedic beats still work despite all the overwhelming sadness is proof of the writer's skill.
PPPS: What MK is feeling now is akin to growing pains. In the aftermath of his parents deaths he ran away from the world (under the excuse of his allergy). Hidden away in his magical palace he grew up surrounded by expensive toys and empty space, emotionally frozen at the age of 13. He desperately needs a connection, but when he realizes that Aji3 the robot cannot love him, he lashes out like a disappointed child, hurting Jia in the process. After discovering that his first love story was a lie as well he seems to have hit rock bottom… But in a way this is just what he needs -- because he cannot hide in his bubble anymore and has to confront his fears head on. Growing up is about learning that real life is never black and white. Sometimes the ones we love do disappoint, but that only means we have to fight harder for the good bits. With Jia's help he'll get there. Her presence is always cheering him on (<3 bookcase, her niece’s story, her food) proof that one person really is enough. |
| Cytat: | This week's episodes are so sad and heartbreaking yet I feel so satisfied when watching them. I guess this is the first time in my Kdrama watching history where I enjoy watching the heartbreak scenes... so painful yet beautiful. The writer and crew really crafted it so beautifully touching. In addition, we've got YSH and CSB with their superb actings. Just.... W.O.W. :wub:
And anyway, I just realized why it is making sense that KMG hasn't realized that JA isn't a robot. It looks like when KMG is really attached to someone, he doesn't think much far despite his intelligence. Because... you know, he has got trust issues. Frankly speaking, love is blind and could beat all the logical thoughts. Examples?
After 15 years, KMG just realized that all those birthday greeting cards weren't written by RE herself. He is so attached to RE for these 15 years so he never checked whether those letters were really written by RE. He just finally realized it after RE almost spitted it out during lunch and then he checked the letters again. It took him 15 years before finally putting things together and slowly realized that he is kinda fool for not having noticed it. 15 years, yeorobun. Poor uri KMG :bawling:
This may be also the cause why he hasn't figured out yet that JA isn't a robot despite his intelligence. He trusts JA so much and is really attached to her. He doesn't think much about her robot's weird behaviours and stuff. Now, he is still in the process of putting the pieces together and hasn't got any 'clues' from the others (like how RE gave a subtle clue in the lunch scene about the letters). |
| Cytat: | I love angst. The more reasonable the better and this drama delievers in this departement.
But because I grew fond of their sweeter moments, this feels a bit too heavy. Almost makes me want to put it on hold but then I realise how much I love seing the two of them in the same frame. No matter which situation they are in.
They are many questionmarks in my head that will surely make the ride down the angst slope a lot more bumpier than I thought.
1) What will happen when Ji-Ah finds out that the reason why Min-Kyu keeps her by his side is (was) mainly because of her curing effect? Will she feel like having been reduced down to this functionality?
2) Will Min-Kyu's allergy break out a lot more severely when he finds out that the person he trusted the most had been deceiving him all along?
3) After finding out the truth, will he sabotage her dreams? Or cause conflicts with her brother?
4) If his allergy worsens, how will he be able to protect his position?
There are nice foreshadowings in the story : "I hope you can recognize me no matter how I might change". This is a key quote from the drama (marked by its numerous repetition) and in my opinion hints at the way the reconciliation will be : when he starts to make life harder for her and the team and plots his revenge, she will see right through his anger and recognize the hurt child that had been yearning for a person he could trust in his lonely world. |
I już bez cytatów:
https://forums.soompi.com/en/topic/407630-current-drama-2017-i-am-not-a-robot-%EB%A1%9C%EB%B4%87%EC%9D%B4-%EC%95%84%EB%8B%88-wednesday-thursday-10-00-pm-kst/?do=findComment&comment=20939030
Trzykrotka - Nie 31 Gru, 2017 00:28
Dzięki, Aragonte! Podkarmiłam się wrzuconymi tekstami i widzę, że jedna z osób wyraziła obawę, która i mnie kołatała się gdzieś z tyłu głowy, tylko nie uformowała mi się w konkret: otóż wszyscy zastanawiają się, czy Min Kyu nie poczuje się zdradzony przez Jię, kiedy dowie się, że go oszukiwala wraz z całą ekipą naukowców. Ale przecież i JiA ma prawo zacząć się zastanawiać, czy Min Kyu nie trzyma jej przy sobie wyłącznie z wyrachowania - aby mógł dzięki niej funkcjonować w społeczeństwie.
Strasznie jestem ciekawa, jak poprowadzą to dalej.
Z miłych wieści: Kim Woo Bin odezwał się do fanów za pośrednictwem konta w jakimś portalu społecznościowym, po raz pierwszy od ogłoszenia, że ma nowotwór. Dziękował za wsparcie i modlitwy. Mówił, że przeszedł 3 chemioterapie i kilkadziesiąt naświetlań i że jest na etapie ozdrowieńczym. Wynika z tego, że kuracja się powiodła. Choć nie czekam jakoś wybitnie na jego nowe dramy (to ten syndrom zbyt długiego oczekiwania, o którym kiedyś tu pisałyśmy), to cieszę się ze względu na niego samego. Mlody jest, niech mu zdrowie dopisuje.
Edit:
Uaaa, piękne! Tyko husarskich skrzydeł brakuje Taekowi
Admete - Nie 31 Gru, 2017 12:22
Wklejam teraz, bo potem mi się nie będzie chciało i pójdę spać jak zwykle wcześnie
Oski 2017:
Nagroda główna za całokształt – Secret Forest/Stranger, pisałam już pochwałę tego serialu, więc nie będę się powtarzać. To jedyny serial w tym roku, którego niektóre odcinki obejrzałam kilka razy i na pewno obejrzę go jeszcze w całości. Zasadniczo to mój najlepszy serial ze wszystkich koreańskich, jakie widziałam do tej pory.
Oska za scenariusz – Secret Forest.
Nagroda za poczucie sprawiedliwości, upór w dążeniu do celu i trafienie prosto w moje upodobania serialowe – Hwang Shi Mok.
Nagroda dla Jo Seung Woo za całokształt – za to, że nie mogłam się oderwać od SF, za to że tylko dla niego obejrzałam cały serial – Horse doctor, za to, że ciągle słucham jak śpiewa
https://www.youtube.com/watch?v=q63k0SZr0HI
Nagroda aktorska za niezwykle empatyczny portret detektyw Han – Bae Doo Na
Ulubiona para współpracowników/przyjaciół –Hwang Shi Mok i Han Yeo Jin z Secret Forest
Oska za najpiękniejszy i najbardziej wyczekiwany uśmiech w serialu – Hwang Shi Mok ( Jo Seung Woo ).
Oska za przetrwanie i urok osobisty pomimo braków moralnych – prokurator Seo z Secret Forest ( Lee Joon-Hyuk ).
Oska muzyczna – Secret forest i Rebel, Thief, Who Stole the People.
https://www.youtube.com/w...4qk69Oz&index=1
https://www.youtube.com/watch?v=VMKO9CpPt1w
Oska za komedię romantyczną – Fight My Way – bawiłam się nadspodziewanie dobrze, duża tu zasługa aktora grającego główną rolę. Co prawda zakończenie było już dość rozwodnione, ale mimo tego oglądało mi się bardzo dobrze.
https://www.youtube.com/watch?v=SZIpWWGd3lo
Oska dla seguka – Rebel. Nie porwał mnie może jak inne seguki z lat wcześniejszych, ale miał dobrych aktorów, ładne zdjęcia, świetną muzykę i przesłanie.
https://www.youtube.com/watch?v=7dlYHQjcNIg
Oska dla Yoon Hyun-Min’a za rolę detektywa Kim Sun Jae w Tunnelu. Moim zdaniem jego najlepsza rola do tej pory.
https://www.youtube.com/watch?v=86VHYusdADE
Oska za najzabawniejszy serial detektywistyczny – Mystery Queen.
https://www.youtube.com/watch?v=rvw_xeB9Uy4
Oska za podjęcie tematu z fantastyki – Circle.
Oska dla Jang Hyuka za Voice i Money Flower.
Oska za garnitury – Secret Forest, Black i Lookout.
Oska za to jak należy nosić czarne garnitury i koszule – Black, Black, Black
Oska dla Song Seung Heon za rolę Blacka.
https://www.youtube.com/watch?v=5jALWE5ZuVY
Anty Oska dla scenarzystki Black – już nigdy nie nauczy się pisać przyzwoitych zakończeń
Oska dla Salomon’s Perjury za ciekawą historię i fakt, że pokazała młodzież w sposób realistyczny.
https://www.youtube.com/watch?v=2TtODe4QnX4
Oska dla nowego aktora - Lee Joon-Ho za Chefa Kima i Just between lovers, Kim Sun Ho za Chefa Kima i Strongest Deliveryman.
Oska za ciekawą i nieszablonową bohaterkę – Witch’s Court.
Oska za rolę dwóch klonów w Duel – Yang Se Yong. Był naprawdę przekonywujący.
https://www.youtube.com/watch?v=YDi2sCuxi0A
Oska dla Park Se Young ( królowa z Faith ) za rolę w Money Flower – pozytywnie mnie zaskoczyła.
Oska dla Jang Seung Jo za rolę Jang Boo Cheona w Money Flower – ja go musiałam widzieć w Liar Game, ale dopiero teraz zauważyłam. Ma ciekawą i złożoną rolę w Money Flower.
https://www.youtube.com/watch?v=15vfVINiBtY
Oska z zaskoczenia – Money Flower – nie spodziewałam się, ze 24 odcinkowa weekendowa drama o cheabolach i z melodramatycznym tłem będzie tak dobrze napisana i zagrana.
Oska za melancholijny nastrój, podejmowanie trudnych tematów i słodko-gorzki romans – Just between lovers ( przy czym nie wiem, jak się to dalej rozwinie, ale daję teraz, bo za rok to pewnie zapomnę ).
https://www.youtube.com/watch?v=bLOwbFGgaVY
Oska za pokazanie skomplikowanej relacji między braćmi w Untouchable. I za fajną panią prokurator - pani w linku:
https://www.youtube.com/watch?v=s1uzlA35kDw
Oska dla niekonwencjonalnych portretów bogatych synów korporacyjnych – Dong Ha w Chief Kim i Kim Sun-Ho jako Oh Jin Gyu w Strongest Deliveryman.
Oska dla Tunnelu i Voice za ciekawe postacie kobiece – pani psycholog i policjantki.
Zdjęcia trzeba kliknąć, żeby zobaczyć w całości.
BeeMeR - Nie 31 Gru, 2017 13:52
Jakie piękne Oski
Filmiki obejrzę sobie później.
Może ja też wrzucę dziś moje - wczoraj je wpisałam, więc po dopracowaniu wrzucę jak czas pozwoli.
| Trzykrotka napisał/a: | | przecież i JiA ma prawo zacząć się zastanawiać, czy Min Kyu nie trzyma jej przy sobie wyłącznie z wyrachowania - aby mógł dzięki niej funkcjonować w społeczeństwie. | I jeszcze co i rusz ją uprzedmiotawia, twierdząc jak to nie ma uczuć, duszy, emocji itp. I zabiera na randki (tudzież planuje randki z nią w tle )
Obejrzałam wczoraj odc. 13-16, początek prześlicznie rozkminia "skradziony pierwszy pocałunek" no i czy to był pocałunek czy cmok i czy się liczy oraz jak tu spać Zachwyconam
Część późniejsza to już grząskie wody planowanych i wprowadzanych w życie zaręczyn, które tylko unieszczęśliwią 4, a może nawet 6 osób powiązanych emocjonalnie.
edit:
czy komuś jeszcze na koniec odcinka 16 skojarzył się Upiór z Opery gdy Nefryt pojawia się na pustym balkonie celem obejrzenia widowiska?
Nawiasem: "maska" panny jest wyjątkowo idiotyczna, niewątpliwie każą jej to coś zdjąć
Ułożenie książek też interesujące chyba nie całkiem według daty publikacji
Admete - Nie 31 Gru, 2017 14:48
To czekam na wasze Oski Obejrzałam zaległy odcinek Untouchable. Z powodu Nowego Roku nic nie ma do oglądania. Musze poczekać do przyszłego tygodnia.
Aragonte - Nie 31 Gru, 2017 15:08
| Trzykrotka napisał/a: | | Dzięki, Aragonte! Podkarmiłam się wrzuconymi tekstami i widzę, że jedna z osób wyraziła obawę, która i mnie kołatała się gdzieś z tyłu głowy, tylko nie uformowała mi się w konkret: otóż wszyscy zastanawiają się, czy Min Kyu nie poczuje się zdradzony przez Jię, kiedy dowie się, że go oszukiwala wraz z całą ekipą naukowców. Ale przecież i JiA ma prawo zacząć się zastanawiać, czy Min Kyu nie trzyma jej przy sobie wyłącznie z wyrachowania - aby mógł dzięki niej funkcjonować w społeczeństwie. |
Niby tak, ale tego rodzaju obawa stanie się realna w momencie ujawnienia tożsamości Jii, tj. tego, że jest człowiekiem - wtedy Jia może się zastanawiac, czy ewentualny związek z Min Kyu będzie miał tego rodzaju podłoże, czy będzie autentyczny i - eee - wieloaspektowy. Jednak dylematy tego rodzaju nie są IMHO istotne, jak długo formalnie Aji 3, którą zna Min Kyu, jest robotem, a nie osobą, tj. przedmiotem, a nie podmiotem, maszyną, a nie człowiekiem. To znaczy ja wiem, że my jako widzowie wszystko wiemy itd. ale Min Kyu żyje w nieświadomości i gubi się w swoich reakcjach na zachowanie rzekomego robota, który, jak dobrze zdaje sobie sprawę, jako maszyna nie może miec wobec niego uczuc, w związku z tym wszelkie uczucia są jednostronne (zdaniem MK). A to, że prawda wygląda inaczej, to inna sprawa
Cały ten konflikt jest moim zdaniem ciekawy i poprowadzony wiarygodnie. I bardzo mnie interesuje, jak to poprowadzą Oby nie skiepścili
Aragonte - Nie 31 Gru, 2017 15:20
| BeeMeR napisał/a: | Trzykrotka napisał/a:
przecież i JiA ma prawo zacząć się zastanawiać, czy Min Kyu nie trzyma jej przy sobie wyłącznie z wyrachowania - aby mógł dzięki niej funkcjonować w społeczeństwie.
I jeszcze co i rusz ją uprzedmiotawia, twierdząc jak to nie ma uczuć, duszy, emocji itp. I zabiera na randki (tudzież planuje randki z nią w tle ) |
Jak już pisałam w poście powyżej - Aji 3 jako robot, AI jest przedmiotem, a nie podmiotem. Jia jest osobą, ale jeśli skutecznie odgrywa rolę Aji 3, to nie może (tak rozumowo do tego podchodząc) miec pretensji o traktowanie Aji 3 jak robota, z wszelkimi tego konsekwencjami. Mnie to przekonuje - tzn. emocje jak najbardziej rozumiem, a jakże, ale nie obruszam się tutaj.
Bardziej się obruszam, kiedy spotyka to Jię w innych sytuacjach. Albo kiedy Ri El (nawet jeśli jej nie lubię jakoś specjalnie) została potraktowana podczas tego beznadziejnego obiadu "zaręczynowego" przedmiotowo właśnie Nie miało znaczenia, co ona chciała i mówiła, liczyły się tylko ustalenia tatusia i Min Kyu.
| BeeMeR napisał/a: | | Obejrzałam wczoraj odc. 13-16, początek prześlicznie rozkminia "skradziony pierwszy pocałunek" no i czy to był pocałunek czy cmok i czy się liczy oraz jak tu spać Zachwyconam |
Ja też zachwyconam Nie wiem, ile razy obejrzałam już te rozkminy w 13. odcinku, oboje (Jia i Min Kyu) byli cudni podczas tych swoich huśtawek emocjonalnych, euforii pomieszanej z przerażeniem
Aż jakąś Oskę mam ochotę przyznac za te sceny post-kissowe
| BeeMeR napisał/a: | | czy komuś jeszcze na koniec odcinka 16 skojarzył się Upiór z Opery gdy Nefryt pojawia się na pustym balkonie celem obejrzenia widowiska? |
Nie, ale teraz już mi się będzie to kojarzyło
Masz rację, coś w tym jest
| BeeMeR napisał/a: | | Nawiasem: "maska" panny jest wyjątkowo idiotyczna, niewątpliwie każą jej to coś zdjąć |
Też się tego spodziewam I już się zastanawiam, czy Min Kyu będzie wtedy w swojej "loży Upiora", czy nie
Admete - Nie 31 Gru, 2017 15:38
Pooglądam sobie Argon w tzw. międzyczasie Już kiedyś zaczęłam, ale przerwałam, to teraz wrócę.
BeeMeR - Nie 31 Gru, 2017 15:40
| Aragonte napisał/a: | | Ri El (nawet jeśli jej nie lubię jakoś specjalnie) została potraktowana podczas tego beznadziejnego obiadu "zaręczynowego" przedmiotowo właśnie Nie miało znaczenia, co ona chciała i mówiła, liczyły się tylko ustalenia tatusia i Min Kyu. | Ano owszem - spodziewam się, że to ona zerwie zaręczyny (bo Nefrytowi nie będzie wypadało skoro on z tym wyszedł) żeby już wszyscy przestali cierpieć
Aragonte - Nie 31 Gru, 2017 15:51
| BeeMeR napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | Ri El (nawet jeśli jej nie lubię jakoś specjalnie) została potraktowana podczas tego beznadziejnego obiadu "zaręczynowego" przedmiotowo właśnie Nie miało znaczenia, co ona chciała i mówiła, liczyły się tylko ustalenia tatusia i Min Kyu. | Ano owszem - spodziewam się, że to ona zerwie zaręczyny (bo Nefrytowi nie będzie wypadało skoro on z tym wyszedł) żeby już wszyscy przestali cierpieć |
Ogółem kicha z tymi zaręczynami Ani przyszły pan młody nie mógłby żony dotknąc, ani ona jego, żeby go nie wysłac na tamten świat w przyśpieszonym tempie W dodatku ona o tym nawet nie wie - wątpię, żeby jej zależało na tego rodzaju związku-nie-związku
Aragonte - Nie 31 Gru, 2017 16:48
| Admete napisał/a: | Pooglądam sobie Argon w tzw. międzyczasie Już kiedyś zaczęłam, ale przerwałam, to teraz wrócę. |
Smutno z tym Argonem - szkoda, że główny aktor już nie żyje
Tworzę swoje Oski Na chybcika, ale jakieś będą
BeeMeR - Nie 31 Gru, 2017 17:15
| Aragonte napisał/a: | | W dodatku ona o tym nawet nie wie - wątpię, żeby jej zależało na tego rodzaju związku-nie-związku | Ano właśnie - nie od parady chciała testu-kissu. Dobrze, że ma innego sensownego absztyfikanta w odwodzie - o ile go zechce.
Aragonte - Nie 31 Gru, 2017 17:59
| BeeMeR napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | W dodatku ona o tym nawet nie wie - wątpię, żeby jej zależało na tego rodzaju związku-nie-związku | Ano właśnie - nie od parady chciała testu-kissu. Dobrze, że ma innego sensownego absztyfikanta w odwodzie - o ile go zechce. |
Mam nadzieję, że zechce Na razie to on tylko jest w nią zapatrzony, a ona raczej nie (chociaż faktycznie jest coś dziwnego w tym, że zerwała się z randki z Min Kyu po jednym telefonie, nawet jeśli miało to byc niby "coś pilnego").
Robię te Oski, ale trochę czasu to one jednak zajmują, zwłaszcza jeśli chce się dodac linki do MV albo zdjęcia.
Powinnam była zacząc je opisywac miesiąc wcześniej
A! Podejrzałam na YT to kissu z Two Cops, o którym pisała Trzykrotka - no, JJS nie zawodzi Niesamowicie mu wychodzi budowanie atmosfery intymności. A jak pięknie patrzy O tym, jak całuje, to już zmilczę
Admete - Nie 31 Gru, 2017 18:05
Ano smutno z tym Argonem. Tym bardziej mam ochotę obejrzeć. Ja wklejalam zdjęcia i linki dopiero dziś. Miałam tylko tekst.
BeeMeR - Nie 31 Gru, 2017 18:11
OSKI 2017
część pierwsza, ogólna:
drama roku: AM 1988
https://www.youtube.com/watch?v=jqZ2Ie4pd30
wyróżnienie: Producenci (długo było faworytem, ale zostało zdeklasowane )
najlepszy seguk: Jumong
https://www.youtube.com/watch?v=FcER5eCN-PU
najlepszy młodzieżowy seguk: Hwarang
https://www.youtube.com/watch?v=KyvcTIX0wi4
najlepszy fantasy rom-kom: Master & Sun
https://www.youtube.com/watch?v=t615A2VNPcI
najlepszy rom-kom: My Princess (a niech jednak będzie ), wyróżnienie Marriage not Dating - pierwsze bardziej "rom" drugie bardziej "kom"
https://www.youtube.com/watch?v=cLU0wpH3-jM
najlepsze gp: Sweet 18 wyróżnienie: Goong
https://www.youtube.com/watch?v=GSUtpfer7N4
najlepszy harlekin - My secret romance
https://www.youtube.com/watch?v=8emGDuIq3Yo
najlepszy kryminał - I Remember You
https://www.youtube.com/watch?v=ahjnQmBWLdk
najlepsza webdrama: Królowa Pierścienia
https://www.youtube.com/watch?v=POPTdAYNGJk
najlepszy dramat: 7 dniowa królowa
https://www.youtube.com/watch?v=KA8627V_kLw
najbardziej przeceniona drama - Goblin , wyróżnienie: Legend of the Blue Sea
najgorsza drama (zmarnowany talent i to nie jeden, najdurniejsza drama i największe rozczarowanie roku etc.): RevLove
Najbardziej przygnębiający wstęp do dramy (bo całości nie widziałam) - A Thousand Days Promise
Admete - Nie 31 Gru, 2017 18:12
Zajrzę do linków w domu
Aragonte - Nie 31 Gru, 2017 18:58
Aj, jakie ładne MV do Robocika (ostatnich odcinków):
https://www.youtube.com/watch?v=yRbaD2RxaVo
Dalej tworzę swoje Oski
BeeMeR - Nie 31 Gru, 2017 19:16
Oski 2017
część druga i ostatnia:
najlepsza reżyseria: AM 1988
najgorsza reżyseria: RevLove (bo z tego scenariusza mogłaby wyjść sympatyczna drama, gdyby nie kręcić jej tak histerycznie i głupawo)
najlepszy scenariusz: AM 1988
najgorszy scenariusz: Goblin - nuda i zupełnie do mnie nie dociera emocjonalnie
Najlepsze kostiumy historyczne: Jumong
Najlepsze kostiumy współczesne: gdziekolwiek noszą garnitury i maja normalne fryzury
Najgorsze kostiumy: Rev Love
Najgorsza stylizacja męska: SJS w Master & Sun
Najgorsza stylizacja kobieca: panna z KOHS
Najlepiej noszone garnitury: SSH w My Princess, wyróżnienie: obaj panowie z KOHS, IRY oraz LDG ze Sweet 18 i inni.
Najlepsza muzyka: Cantabile, AM1988, Jumong
Najlepszy numer muzyczny: Ostatniej nocy z AM1988
https://www.youtube.com/watch?v=gkapqp9QgKM
nasi specjaliści robią to znacznie lepiej niż pierwowzór: https://www.youtube.com/watch?v=ErewtVOZn6M
Najlepsza reklama: Producenci i "co dziś zjemy, prezesie?"
Najlepszy fandom: AM1988 (teorie, rozkminy scen, teamy, nawet walki fanowskie )
Najlepsza końcówka (bez przedłużania, rozwodnienia za to ze stosownym katharsis): 7-dniowa królowa
Najbardziej satysfakcjonjąca końcówka: Producenci (pięknie pokazana pierwsza miłość, która uskrzydla, mimo iż nie zostaje "tą jedyną, ostatnią")
Najgorszy przykład przedłużania dramy - My secret romance
Najmniej dopracowana końcówka: Hwarangi (mimo obiecującego początku - tyle wątków zostało pogubionych, sytuacji i postaci niewykorzystanych, końcówka niedopracowana, heroina irytująca wiecznym ryczeniem )
Oski aktorskie:
- Boguś za całokszatłt, głównie mordercę w IRY i Taeka w AM88 oraz dyrygowanie orkiestrą w Cantabile
- CSB za Robocika, wyróżnienie: Gongowa za Master & Sun i duchy, które się w nią wcielały
odkrycie roku: KSH z Dostawców (i Glin)
Oska dla małolata - chłopiec grający księcia z 7 dniowej Królowej
Antyoski aktorskie:
- Nara z IRY
- LDW z Goblina (Kosiarz)
Najgłupsza heroina - Cantabile
Najbardziej męcząca heroina - IRY
Najgłupszy heros - RevLove
Najbardziej męczący heros - Cantabile, wyróżnienie: 1 % of ANything
Najlepsze pocałunki - AM88 - wszyscy chłopcy
wyróżnienie: SIG za KOHS, JJS IJ
najgorsze - Rev Love i łapanie za usta na koniec snu o pocałunku
wtf pocałunkowy - Cantabile
najlepszy skinskip - Master & Sun
Najładniejsza scena miłosna: My Secret Romance
https://www.youtube.com/watch?v=Pn9Uq7ZCmqs
Najlepsze walki - Jumong
https://www.youtube.com/watch?v=bPZRYmr7p1k
Najbardziej irytujące walki - Damo
Najlepsze OTP: Deoksun & Taek, ślicznie rozwijająca się przyjaźń powolutku przechodząca w miłość
https://www.youtube.com/watch?v=LMxJGzHgK2I
Najlepsi Drudzy i SLS: Strongest Deliveryman, wyróżnienie Flower Boy Next Door
https://www.youtube.com/watch?v=Zu7d0G_yXjo
Najlepsi Trzeci i TLS: Hwarang: Ban Ryu & Soo Jeon
https://www.youtube.com/watch?v=ZlbFPTr6z4w
Najlepsza nie para: Producenci: Koszmit i Cindy
https://www.youtube.com/watch?v=8emGDuIq3Yo
Najlepsza bigamia : Jumong
Najlepszy bromance wielopoziomowy - Hwarang
https://www.youtube.com/watch?v=wp9TsgjgJPU
Najlepsze frenemy: KOHS, wyróżnienie: JI - Hwa Shin i Jung Won
https://www.youtube.com/watch?v=StjhaXIHCcI
Najlepsze OT3: panowie - I remember you / panie - ajummy z AM88
Najlepsze OT5: młodzież z AM88
https://www.youtube.com/watch?v=rf7aK4NKf-k
Najlepszy film: Taksówkarz
Największe wtf filmowe: Syrenka chińska
Admete - Nie 31 Gru, 2017 19:35
Bardzo szczegółowe Dałaś dużo nagród negatywnych Ja ich nie mam, bo jak mi się nie podoba, to rezygnuję.
|
|
|