To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Księgarnia pod dwunastką

Trzykrotka - Wto 26 Wrz, 2017 13:55

Admete napisał/a:
Masz racje co do SD - takie dość mdłe to było, ale było sporo świetnych scen. Postać Jin Gyu :serce:

Admete, co powiesz na takie wariactwo: obejrzeć jeszcze raz Chefa Kima specjalnie dla parki syn prezesa/urzędniczek w okularkach, naklejających razem kwitki na papier? :rotfl:

Aragonte - Wto 26 Wrz, 2017 14:31

Trzykrotka napisał/a:
Admete, co powiesz na takie wariactwo: obejrzeć jeszcze raz Chefa Kima specjalnie dla parki syn prezesa/urzędniczek w okularkach, naklejających razem kwitki na papier? :rotfl:

A czy postać samego Chefa Kima jest godna uwagi? :wink: Bo ostatnio z głupawką przypominałam sobie co lepsze sceny Ahn Dan Te (pod wyszywanie, a co - w pierwszej połowie dramy jest kapitalny i przezabawny :lol: ) i chyba chętnie bym zobaczyła tego aktora w innej roli. Ale w bardziej dorosłej, a przynajmniej z lepszą partnerką, żeby nie zmarnowało się to jego spojrzenie - no ludzie, patrzył czasem tak intensywnie, że nie było wiadomo, czy będzie mordował, czy jakieś kissu uskuteczni :wink:

BeeMeR - Wto 26 Wrz, 2017 14:39

A w Damo bohaterowie zabijają swoje uczucia albo się wzajem, albo też sami się :zalamka: - Kto wymyślił taką krwawą, smutną i morderczą dramę? kto to ogląda i czemu ja? :frustracja: Jeszcze tylko odcinek mi został, zginą więc kolejni, tym razem główni bohaterowie. Nie lepiej to było zabić ich od razu i oszczędzić mojego czasu? :frustracja:
Admete - Wto 26 Wrz, 2017 14:43

W Szefie Kimie nie ma wątku romansowego, współpraca i przyjaźń, rola Namgong Mina jest bardzo dobra, a reszta mu kroku dotrzymuje. Tam gra taki młody dawny idol - przecudny. Poza tym synuś szefa firmy i właśnie aktor, który grał teraz Jin Gyu.
Trzykrotko chyba już nie mam serialu. Obawiam się, że nie zachowałam.

BeeMeR napisał/a:
kto to ogląda i czemu ja?

BeeMerku kochany - powinnam współczuć, ale mnie rozśmieszyłaś ;)

Aragonte - Wto 26 Wrz, 2017 15:02

A ta nieudana częściowo drama z wątkiem morderstwa? Hotel coś tam? Warto? :mysle:
BeeMeR napisał/a:
A w Damo bohaterowie zabijają swoje uczucia albo się wzajem, albo też sami się :zalamka: - Kto wymyślił taką krwawą, smutną i morderczą dramę? kto to ogląda i czemu ja? :frustracja: Jeszcze tylko odcinek mi został, zginą więc kolejni, tym razem główni bohaterowie. Nie lepiej to było zabić ich od razu i oszczędzić mojego czasu? :frustracja:

No i po co się męczysz? :wink:
Obrazki są ładne, ale po cholerę oglądać całą dramę?

Admete - Wto 26 Wrz, 2017 15:21

Aragonte napisał/a:
Warto?

Nie bardzo, bo rzeczywiście nie była udana. Leszy szef Kim. Serio.

Aragonte - Wto 26 Wrz, 2017 15:41

Admete napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Warto?

Nie bardzo, bo rzeczywiście nie była udana. Leszy szef Kim. Serio.

To go może zbiorę powoli. I może jednak zerknę na to?
http://asianwiki.com/The_Girl_Who_Sees_Smells

Ale nie wiem, kiedy, bo ostatnio ciągle skaczę z kwiatka na kwiatek :-P Nie jestem tak dobrze zorganizowana jak BeeMeRek, która dzielnie ogląda nawet to, na co psioczy (vide Damo).

Trzykrotka - Wto 26 Wrz, 2017 15:57

W Dziewczynie, która widziała zapachy Namgoong grał eleganckiego mordercę, sama nie wiem, czy ci tę dramę polecać :kwiatek: Cudny był w I Need Romance 3, ale to taki die hard noona romance był, nie wiem, czy lubisz. Chefa Kima polecam całym sercem, bo to, co oni wyprawiali w tym dziale nieudaczników, to ludzkie pojęcie przechodzi :rotfl: A drama wcale nie była komedią. Dziewczyna to była ta z Gunmana, bardzo fajnie wypadła. Jeśli rysował się jakiś romans, to między nią, a kim innym niż Namgoong.

BeeMer, olaboga :przytul:

Aragonte - Wto 26 Wrz, 2017 16:02

Trzykrotka napisał/a:
W Dziewczynie, która widziała zapachy Namgoong grał eleganckiego mordercę, sama nie wiem, czy ci tę dramę polecać :kwiatek: Cudny był w I Need Romance 3, ale to taki die hard noona romance był, nie wiem, czy lubisz. Chefa Kima polecam całym sercem, bo to, co oni wyprawiali w tym dziale nieudaczników, to ludzkie pojęcie przechodzi :rotfl: A drama wcale nie była komedią. Dziewczyna to była ta z Gunmana, bardzo fajnie wypadła. Jeśli rysował się jakiś romans, to między nią, a kim innym niż Namgoong.

Noona romance łykam, o ile nie ma różnicy 20 lat między partnerami :wink: Weź pod uwagę, że Witch Romance łyknęłam i do tej pory wracam do fragmentów (z przyjemnością, a co).
No to muszę się zaopatrzyć w I Need Romance 3 :mrgreen: A masz jeszcze swoje napisy do My Secret Hotel czy ci je zeżarło w czasie awarii komputera? Bo może zakupię pierwsze 7 odcinków i odpuszczę sobie resztę :mysle:

BeeMeR - Wto 26 Wrz, 2017 16:59

Damo oglądam partiami, nie całe - tylko główny wątek rodzeństwa, nawet komendanta przewijam jak jest sam, bo mnie nudzi, ale nie w sposób nie zauważyć, że drama zabiła najpierw 150 policjantów, potem blisko 50 rebeliantów, następnie w ohydnej intrydze dzieci kilkuletnie (max. 10-letnie) a "przed chwilą" kobietę w ciąży - nie ma świętości, wszyscy zginą, memento mori a właściwie memento, że cię zabiją szablą albo powieszą :roll:
Strasznie mnie to przygnębiło, mimo wszystko, bo zaangażowana emocjonalnie w dramę nie jestem i rozterki miłosno-rodzinne mi zwisają :P

Admete - Wto 26 Wrz, 2017 19:44

Dobre wieści - aktor od Jin Gyu zagra w Two Cops ducha-oszusta, który będzie mieszkał w ciele bohatera granego przez Jo Jung Suka. Ha - to będzie para :)

https://forums.soompi.com/en/topic/405671-upcoming-drama-2017-two-cops-%ED%88%AC%EA%B9%9D%EC%8A%A4-jo-jung-suk-and-hyeri/?page=2

Aragonte - Wto 26 Wrz, 2017 20:54

Admete napisał/a:
Dobre wieści - aktor od Jin Gyu zagra w Two Cops ducha-oszusta, który będzie mieszkał w ciele bohatera granego przez Jo Jung Suka. Ha - to będzie para :)

No to super - Jo Jung Seoka bardzo lubię :D A ten drugi pan ma u mnie kredyt zaufania przez wasze zachwyty. Super :banan_czerwony:

Trzykrotka - Wto 26 Wrz, 2017 21:47

O lala, to będzie rozkosz, taka para aktorów! Ale.... o matko :zalamka: Zabijcie mnie, zabijcie. Hyeri? Hyeri? Ratunku.............. :boisie2:

Aragonte :kwiatek: MSH jest przepiękną dramą do - właśnie jakoś siódmego odcinka. A INR numer 3 uwielbiam i będę odzyskiwać. Namgoong gral w obu właściwie tę sąmą rolę. Myślałam nawet, że w niej utknął, ale nie - zagrał mordercę, potem jeszcze gorszego mordercę, a potem dwóch takich wariatuńców do zakochania się - i wyszedł na prostą.

Aragonte - Wto 26 Wrz, 2017 22:05

Trzykrotka napisał/a:
O lala, to będzie rozkosz, taka para aktorów! Ale.... o matko :zalamka: Zabijcie mnie, zabijcie. Hyeri? Hyeri? Ratunku.............. :boisie2:

Najwyżej się będzie ją przewijac, jeśli się da. Ale JJS nie odpuszczę, nie po popisie, jaki dał jako Hwa Shin.

Trzykrotka napisał/a:
Aragonte :kwiatek: MSH jest przepiękną dramą do - właśnie jakoś siódmego odcinka. A INR numer 3 uwielbiam i będę odzyskiwać. Namgoong gral w obu właściwie tę sąmą rolę. Myślałam nawet, że w niej utknął, ale nie - zagrał mordercę, potem jeszcze gorszego mordercę, a potem dwóch takich wariatuńców do zakochania się - i wyszedł na prostą.

Zakupię jedno i drugie, więc jakby co :wink: Tzn. I Need Romance 3 mam już z połowę :wink:

Trzykrotka - Wto 26 Wrz, 2017 22:10

Aragonte :flirtuje2: poslesz INR na Wschód? Miałam kiedyś całą serię, wszystie trzy dramy, ech...
Aragonte - Wto 26 Wrz, 2017 22:12

Trzykrotka napisał/a:
Aragonte :flirtuje2: poslesz INR na Wschód? Miałam kiedyś całą serię, wszystie trzy dramy, ech...

No pewnie :D Zaraz zacznę. Tzn. może najpierw zbiorę całośc, a potem podeślę na Wschód.
Ale do jutra powinno tam trafic. A pozostałe dwie serie I Need Romance są warte obejrzenia? Rozumiem, że należy się spodziewac czegoś zgodnego z tytułem? :wink:

Trzykrotka - Śro 27 Wrz, 2017 07:10

Widziałam tylko INR 3 i bardzo mi się podobał, ale podobno był nietypowy dla serii :wink: To oczywiście są po prostu romanse z trójkątem miłosnym oraz grupą przyjaciółek głównej bohaterki. Zapewne coś dla relaksu i wytchnienia. Chcę obejrzeć numer 1, głównie dla obsady, no i dlatego, że dał początek serii. Grała tam bardzo jeszcze młodziutka pani z Divorce Lawyers in Love oraz Choi Jin Hyuk ba pozycji Pana nr 2.
Aragonte - Śro 27 Wrz, 2017 08:25

Ja z kolei zastanawiałam się nad INR2, z uwagi na Lee Jin Wooka, ale jakoś nic z tego nie wyszło.
Trzykrotka - Śro 27 Wrz, 2017 08:38

Zaczęłam nawet oglądać INR 2, też z tego samego powodu i pewnie kiedyś do niej wrócę, ale tam z kolei pani mi się nie podoba. Znam tę aktorkę z Discovery of Romace i Cyrano Dating Agency i :confused3:
Aragonte - Śro 27 Wrz, 2017 08:49

Pani w trójce wydaje się bardzo fajna - no i jaka to piękna kobieta, ta nasza księżniczka prokurator :wink:
Trzykrotka - Śro 27 Wrz, 2017 11:06

Och tak, ona jest w ogóle piękna, a tam jeszcze odpowiednio wylaszczona, że tak powiem. W końcu gra osobę z kręgów mody. Długie włosy, czerwone usta. I te piękne czerwone i fuksjowe płaszcze!
Oglądasz Aragonte, czy tylko zerkasz?

Aragonte - Śro 27 Wrz, 2017 11:17

Na razie zerknęłam przelotnie, żeby zbadać zawartość cukru w cukrze :wink: tj. ustalić, jaka jest zawartość procentowa pewnego pana w tej dramie :wink: Ale mam już całość i za jakiś czas obejrzę. Zapowiada się lekka i przyjemna rozrywka, chyba bez haha-śmiesznych wstawek.
BeeMeR - Śro 27 Wrz, 2017 13:57

Aragonte napisał/a:
Na razie zerknęłam przelotnie, żeby zbadać zawartość cukru w cukrze :wink:
Oj, cukru jest tam niemało, badaj śmiało ;)
https://www.youtube.com/watch?v=pu_fc1mB52Y

Zasnęłam wczoraj w trakcie jakiejś bitwy w finalnym Damo, król został zaszachowany, a ja nie mam bladego pojęcia jak do tego doszło :lol: - wszystko mi zresztą jedno czy to byli rebelianci czy Japończycy, którzy też się tu przyplątali by knuć i mordować :P
Nawet 22.00 jeszcze nie było, ale sen ważniejszy niż finał gupiej dramy co to wszystkich zabija na potęgę :grobek:

Admete - Śro 27 Wrz, 2017 18:44

Co do żeńskiej obsady Two caps - widziałam gorsze aktorki od tej całej Hyeri. Na przykład panna z W albo ta z Moonlovers. O i jeszcze z Chuno. Wszystkie trzy działały mi na nerwy. W Replay 1988 ta cała Hyeri była, ale mi nie przeszkadzała.
Trzykrotka - Śro 27 Wrz, 2017 21:28

O nie nie nie, mnie nikt tak nie irytuje jak Hyeri. Nie poradzę, uważam, że nie dość, że nie umie frać, to ma brzydką mimikę i w ogóle jest odpychająca.