To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Winter sonata, czyli dramy na koniec roku

Trzykrotka - Śro 05 Kwi, 2017 10:00

O, piękny klimat tego kissu :serduszkate: Tęsknię za jakimś miłym rom-komem, a Pasta na razie podnosi mi ciśnienie. Ta dziewczyna jest bardzo ładna.

A propos tego jak randkują gwiazdy (że potajemnie to też) - to ostatnio Suzy puściła farbę. Podpisała kontrakt na reality show na zasadzie takiej, ze kamera łazi za nią i filmuje dzień z Suzy. Zapytali ją siłą rzeczy, czy LMH też się pokaże. I Suzy się wypsnęło, że ona z LMH spotyka się raz na miesiąc. No to randkowanie, że hej :paddotylu:

BeeMeR - Śro 05 Kwi, 2017 10:00

Agn napisał/a:
No nie zauwazyly...
czego? :co_stracilam:
Trzykrotka - Śro 05 Kwi, 2017 10:02

BeeMeR napisał/a:
Agn napisał/a:
No nie zauwazyly...
czego? :co_stracilam:

że Jun Ki będzie kręcił Criminal Minds :banan:

BeeMeR - Śro 05 Kwi, 2017 10:03

Trzykrotka napisał/a:
że Jun Ki będzie kręcił Criminal Minds :banan:
A, to zauważyłam, tylko moja radość jest stonowana, bo nie jestem pewna czy to będzie drama dla mnie :P
Agn - Śro 05 Kwi, 2017 10:06

No cudne byly okolicznosci przyrody. :serce: Pani jest b.ladna i chetnie bym w sumie zobaczyla z nia jeszcze jakas drame, bo tez jest niezla aktorka. :)

Junki kreci Criminal minds...

Fiu fiu fiu *pogwizduje z cicha*

Agn - Śro 05 Kwi, 2017 10:07

Ha! Nareszcie zobaczyly niusa :mrgreen:
Admete - Śro 05 Kwi, 2017 10:19

Dla mnie ( w końcu ) będzie ;)
Trzykrotka - Śro 05 Kwi, 2017 10:21

Ja sobie zobaczę poglądowo jakiś odcinek w tv, bo nie znam zupełnie Criminal Minds.
BeeMeR - Śro 05 Kwi, 2017 10:21

Trzykrotka napisał/a:
nie znam zupełnie Criminal Minds.
To tak jak i ja :mysle:
Trzykrotka - Śro 05 Kwi, 2017 10:47

Tęsknię za dobrym rom-komem; ten się zapowiada :trzyma_kciuki: fajnie. Od scenarzystki Pinokia i I Hear Your Voice

http://www.dramabeans.com...ds-new-project/
Niewidoma dziewczyna, jej pies przewodnik i weterynarz - niezły trójkącik :mrgreen:

Trzykrotka - Śro 05 Kwi, 2017 12:33

W weekend zaczyna się Chicago Typewriter - nasz Ahi In i Go Kyung Pyo :banan:
A dla Admete - ta drama o kurze domowej, która rozwiązuje zagadki kryminalne, chyba juz dziś ma być odcinek.
Jak Tunel, Admete, oglądałaś dalej?

Admete - Śro 05 Kwi, 2017 14:59

Oglądam, trzy odcinki za mną. Czegoś tej dramie brakuje. Niby ok, ale nie wychodzi im do końca ten motyw z czasem i fizycznym przeniesieniem bohatera. Wolałabym, żeby go nie było - całego tego wątku. Mogliby zrobić prolog w przeszłości i epilog potem. A reszta normalnie. No i niestety aktor tutaj akurat mi nie pasuje. Ani wygląd, ani gra. To nie Jang Hyuk ;) Nie wiem, w którą stronę pójdą twórcy koreańskiego CM - oryginalnie jedna sprawa na i dla Trzykrotek może być za mroczne ;) Trzykrotki potrzebują światła ;)
Trzykrotka - Śro 05 Kwi, 2017 15:25

Admete napisał/a:
dla Trzykrotek może być za mroczne ;) Trzykrotki potrzebują światła ;)

:przytul:
Dla Jun Ki we współczesnej otoczce na pewno choć spróbuję. Ale Tunel sobie jednak odpuszczę, skoro tak mówisz. Będzie teraz i tak co oglądać. Może tę ajummę - detektyw spróbuję.

Admete - Śro 05 Kwi, 2017 17:51

I wiecie jeszcze co mnie irytuje w Tunelu i gdzie indziej? Te komentarze bohaterów z offu - no bo przecież aktor taki beznadziejny i widz taki głupi, że pierwszy nie zagra, drugi nie zrozumie emocji bohatera.
Zwiastun Chicago typewriter -

https://www.youtube.com/watch?v=ljGC-9u8QC0

Panna będzie mnie chyba denerwować.

Criminal Minds:

http://www.starzpost.com/...e,-Release-Date

Trzykrotka - Śro 05 Kwi, 2017 19:42

Panny też się boję, ale może, kiedy jest starsza, wyszła juz z trybu takiej ślicznotki, że tylko stoi, milczy i patrzy i nie musi grać, bo wszyscy się gapią w podziwie. Może nie będzie źle.

W Criminal Minds Moonówna nr 2 z Jun Ki :mysle: Nie wiem, czy to dobrze. Nawet nie umiem ich sobie razem zestawić. Ale może jestem do niej o prostu uprzedzona po Nice Guy.

Admete - Śro 05 Kwi, 2017 19:53

A dokładnie, to co to za aktorka? Ona pewnie będzie grac któraś z dwóch głównych postaci kobiecych. Ewentualnie zrobią z nich mix i będzie jedna. Sprawdziłam - to ta z Princess Man. Powinni mieć jedną puszystą, bo pani od spraw technicznych i komputerów była z biustem i puszysta właśnie - słynna Penelopa ;) No i tam żadnego romansu nie ma. Kogo ma grać Junki? Bo tam jest czterech panów i zasadniczo pasowałby mi tylko na tego młodego geniusza doktora Spencera Reida. Na szefa za młody. Ogólnie chyba sporo przerobią, bo jakoś w ogóle tego nie widzę. Teraz popatrzyłam na stronę CBS i widzę, że mnóstwo aktorów pozmieniali. A inni wrócili. Może panna będzie mieszanką Emily Prentiss i Jennifer? Zawsze bardziej lubiłam Emily ;)
Trzykrotka - Śro 05 Kwi, 2017 20:17

Piszą, że to nie będzie dokładna adaptacja, tylko luźne nawiązanie. Zobaczymy. Tak, Moonówna z The Princess Man. Ja mam do niej stosunek obojętny, tylko w Nice Guy była okropna. Ale tam nawet Wachlarz był okropny.
Agn - Śro 05 Kwi, 2017 21:32

BeeMeR napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
nie znam zupełnie Criminal Minds.
To tak jak i ja :mysle:

Ja też nie znam, ale odpuszczę sobie - zobaczę koreańską wersję, nie będę musiała porównywać. :)
Trzykrotka napisał/a:
Dla Jun Ki we współczesnej otoczce na pewno choć spróbuję.

Nie gwarantuję, że znów nie będę tłumaczyła dramy.
Jestem nienormalna, wiem. :frustracja:
Trzykrotka napisał/a:
W Criminal Minds Moonówna nr 2 z Jun Ki Nie wiem, czy to dobrze. Nawet nie umiem ich sobie razem zestawić. Ale może jestem do niej o prostu uprzedzona po Nice Guy.

Na pewno, bo ja widziałam ją w TPM i b. mi się tam podobała. Umie grać. :) Chętnie ją zobaczę z Junkim, zwłaszcza że istniała obawa, że zagra pani z Punch i Wanted, a tego za choinkę bym nie chciała!

Mogę wam jeszcze troszkę potruć o Best time? Już prawie kończę, więc to już długo nie potrwa. Albowiem dzieje się! Czas na drrrramat, że joj. No więc mamy chyba księżycowy nowy rok, bo nikt nie pracuje, wszyscy gdzieś wyjechali (stąd wizyta w Anhui), rodzice Su Man też. I nagle wiadomość - rodzice Su Man w drodze powrotnej mieli wypadek. Matka zginęła na miejscu, niestety. :(
Dramat za to z ojcem. Operowali go, bo mocno uderzony w głowę, cośtamcośtamcośtam. Ok, operacja się udała, ufff, ale za to rak się rozprzestrzenił. Serio? Czekam, aż uderzy w tego biednego człowieka piorun, jak wszystko to wszystko. :P
Leczenie będzie BAAAAARDZO drogie. Alex chciał pomóc, ale Su Man powiedziała mu, że nie potrzebuje jego pomocy. Li Cheng sprzedał jakieś swoje akcje, by dać jej pieniądze (co rodzi pytanie - jak cholernie drogie jest leczenie w Chinach!?), niestety i jego pomoc Su Man odrzuciła. Ma honor dziewczyna i właśnie sprzedaje mieszkanie, by mieć pieniądze na leczenie ojca.
Edycja: I dojpa, ojciec będzie dłuuuugo umierał na raka. Normalnie... :confused3:

Edycja 2: *wściek* Su Man się załamuje, bo dla ojca nie ma ratunku, kto ją pociesza? Ta pierdoła Alex. I ona się do niego tuli, no żesz... :wsciekla: A tak dobrze żarło i zdechło. :evil: Dżiz, dziewczyno, lej na tego ćwoka, Li Cheng czeka i stygnie!

Edycja 3: KWIIIIIIK!!! A to wypłakiwanie na ramieniu Alexa widzi Ma La Tan. Ale będzie bal! :rotfl:

Aragonte - Śro 05 Kwi, 2017 22:43

Tak tylko zajrzałam, żeby pogratulowac Junkiemu i jego pannie - mam nadzieję, że będą szczęśliwi, mimo głupich fanów :wink:

Cryminal Minds nie znam, może w swoim czasie zerknę. A na razie to i tak niczego koreańskiego nie oglądam - w sumie to nawet na Person of Interest, w które się wciągnęłam, nie bardzo mam czas - wracam późno, jestem zmęczona, ogarniam to, co muszę (w tym sprawy forumowe) i na oglądanie nie mam już czasu i sił, wygrywa LOTR czytany w łóżku.

Agn - Czw 06 Kwi, 2017 00:06

Aragonte napisał/a:
Tak tylko zajrzałam, żeby pogratulowac Junkiemu i jego pannie - mam nadzieję, że będą szczęśliwi, mimo głupich fanów

Myślę, że po takim czasie randkowania, to im razem całkiem fajnie. :)
Aragonte napisał/a:
wygrywa LOTR czytany w łóżku.

Dobry wybór, zaprawdę. :)

A ja nadal oglądam Best time i zaczyna się niby wyjaśniać, dlaczego Alex gania z Ma La Tang. Otóż, uważacie, parę lat temu jej siostra zginęła i najwyraźniej została przekazana na organy. I chorej Ma La Tang wszczepiono nerkę jej siostry. Wychodzi więc na to, że Alex jest bezbrzeżnie zakochany w jej nerce.

Pyszne! Jak tak dalej pójdzie, to umrę albo wręcz Ómrę. :lol:

Edycja: No, Su Man już wie wszystko (ja tak sobie radośnie spoileruję - Trzykrotka, mam nadzieję, mi wybaczy, a reszta to nie wiem), poleciała do Alexa z nim pogadać. No i zadać ważne pytanie - czy Alex kocha tę Ma La Tan czy też nie? A może kocha Su Man? Alex opowiedział jej swoją rzewną historię i zakończył to wyznaniem, że kocha tylko tamtą zmarłą dziewczynę.
Och, no trudno, kij mu w oko. Su Man ma ostateczne potwierdzenie, że nie ma się co brać za durnia, który kręci z dwiema babkami, a żadnej nie darzy uczuciem. Swołocz...
No ale zostanie jej odchorowanie tego i wpadnięcie na zawsze w ramiona Li Chenga, czego szczerze jej, jemu i sobie życzę. :mrgreen:

Trzykrotka - Czw 06 Kwi, 2017 06:53

I mam nadzieję, że długo nie da mu stygnąć w samotności, nie takiemu facetowi :rumieniec:
To z nerką po prostu zwalilo mnie z nóg. Chyba wzięte z banku internetowych pomysłów jak ożywić fabułę :zalamka:

BeeMeR - Czw 06 Kwi, 2017 08:53

Też mi się nerka bardzo podoba :lol:

ja się wczoraj nie mogłam zabrać za 19. JI - czuję przesyt, ergo: drama jest za długa :P
Powinna była się zmieścić w 16 odc. :P No ale to było do przewidzenia, że tak powiem. :mrgreen:
No ale się wzięłam - nie jestem zachwycona łopatologią tłumaczenia pannie że to właśnie zazdrość, tak, jakby sama nie mogła się skapnąć za nic w świecie :roll: No, ale dobrze, że Hwa Shin już wie na czym stoi - i że się cieszy - może ciut przesadnie, ale szczerze. Zawsze to krok do przodu.

Trzykrotka - Czw 06 Kwi, 2017 10:16

Ja już czekam z utęsknieniem na nowe lżejsze dramy. I tak, póki siedzę w Producentach, niczego nie oglądam - obejrzę oczywiście Strong Woman, jutro późnym wieczorem :banan:
Po Witch or Dog (na razie melodia dalekiej przyszłości), po majowym Ji Chang Wooku - wraca mój ulubiony Morderca, Pies-Ptak
http://www.dramabeans.com...rd-rate-my-way/

Też w maju :banan: Ale ta Kim Won jest przy nim nieduża! O, widzę też burmistrza z WAC i -oooo! ochroniarza Bogusia z Moonlight? :banan:

Aragonte - Czw 06 Kwi, 2017 10:24

Trzykrotka napisał/a:
Po Witch or Dog (na razie melodia dalekiej przyszłości), po majowym Ji Chang Wooku - wraca mój ulubiony Morderca, Pies-Ptak
http://www.dramabeans.com...rd-rate-my-way/

Fajnie, Mordercę chętnie w czymś obejrzę. Ale to dopiero za kilka miesięcy pewnie?

Trzykrotka - Czw 06 Kwi, 2017 10:27

W maju, po Perfect Wife.