Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie
milenaj - Czw 30 Gru, 2010 22:15
Skończyłam oglądać True Blood. I na koniec ten serial bardzo mi się spodobał. Czekam na sezon czwarty. Zerknęłam do książek, ale to na razie, chyba nie moja bajka...
Agn - Czw 30 Gru, 2010 22:23
Ciut o produkcji GoT: http://www.youtube.com/watch?v=psbBi7dLnT4
milenaj - Czw 30 Gru, 2010 22:36
Jak dla mnie zapowiada się rewelacyjnie. Tylko żona Neda mi nie pasuje...
Aragonte - Sob 01 Sty, 2011 12:31
Podczas sylwestrowej nocy łyknęłam cztery odcinki Akt Dresdena i jestem w połowie, czyli po szóstym odcinku. Dalej dobrze mi się to ogląda. Dresden ma czasem zabawne komentarze z offu Są lepsze od komentarzy Micka w Moonlight i to one głównie kojarzą mi się z bohaterem Chandlera.
Jakiegoś dominującego wątku nie ma (poza powracającymi motywami z przeszłości Harry'ego Dresdena, utrzymanymi w konwencji czarno-białej, co całkiem dobrze wypada), ale nie przeszkadza mi to. To trochę jak SPN, a trochę jak Castle (schemat ról jest podobny, bo też mamy policjantkę, której pomaga "specjalista"), ale z serialami wampirycznymi (Blood Ties) też mi się kojarzy.
Poza Dresdenem i policjantką Murphy polubiłam też postać pomagającego Harry'emu ducha
asiek - Sob 01 Sty, 2011 12:43
A ja nie złapałam bakcyla... Obejrzłam tylko jeden odcinek.
Aragonte - Sob 01 Sty, 2011 12:57
O bakcylu nie pisałam, tylko o tym, że przyjemnie mi się ogląda. Ja większość seriali oglądam dla czystej rozrywki i relaksu, a nie po to, żeby się jakoś denerwować (takie atrakcje to mam w życiu), a ten mi to zapewnia
Ale nie namawiam, jeśli Ci nie przypadło do gustu.
asiek - Sob 01 Sty, 2011 15:30
Chyba mam kryzys, bo ostanio wszystko mnie nudzi. Nie kończę czytanych książek, nie potrafię wysiedzieć przed ekranem i nawet krzyżyki porzuciłam... Hmm... muszę przeczekać.
Aragonte - Sob 01 Sty, 2011 15:44
No to faktycznie masz kryzys
Seriale i książki to pół biedy, ale jak mogłaś porzucić krzyżyki?
asiek - Sob 01 Sty, 2011 15:51
| Aragonte napisał/a: | | Seriale i książki to pół biedy, ale jak mogłaś porzucić krzyżyki? |
Zdadziec ze mnie, wiem...
Admete - Sob 01 Sty, 2011 16:55
Mam nadzieję, ze kiedyś wrócisz do B5
asiek - Sob 01 Sty, 2011 17:20
Wrócę, wrócę...
Aragonte - Sob 01 Sty, 2011 17:52
Aśku, wróć koniecznie do B5
A ja dalej lecę z Aktami Dresdena, jestem już koło dziesiątego odcinka, więc pewnie dzisiaj skończę sezon (o ile mi wiadomo, jedyny). Pierwszą książkę cyklu Jima Butchera już mam, więc mam nadzieję niedługo się zapoznać z wersją powieściową
Admete - Sob 01 Sty, 2011 23:17
A słyszałyście o tym?
THOR
| Cytat: | | The powerful but arrogant warrior Thor is cast out of the fantastic realm of Asgard and sent to live amongst humans on Earth, where he soon becomes one of their finest defenders. |
http://www.youtube.com/watch?v=JOddp-nlNvQ
Trochę komiskowe...
praedzio - Sob 01 Sty, 2011 23:26
Bo to chyba na podstawie komiksu powstało.
Aragonte - Sob 01 Sty, 2011 23:40
Thor wyrzucony z Asgardu przez Odyna?
E, nie wiem, czy na to pójdę. Zobaczymy.
A ja skończyłam dzisiaj, zgodnie z przewidywaniami, Akta Dresdena. Wrażenia do końca sympatyczne, więc polecam jako niezobowiązującą rozrywkę.
praedzio - Nie 02 Sty, 2011 11:38
No, dobra. Zaczęłam przygodę z SG-1. Nie przewiduję takiej chemii jak w przypadku Farscape'a, ale mam nadzieję się dobrze bawić. No i nie chcę się rozstawać z Benem.
Admete - Nie 02 Sty, 2011 12:40
SG - 1 jest za dużo, nie che mi się tego oglądać. Poza tym pierwsze serie widziałam i to typowe przygodówki. I od razu ci mówię - nie licz na nic na serio między pułkownikiem a Carter SG Atlantis też mi nie podeszło, ale jeszcze zawsze mogę spróbować. Najlepsze jest SGU i oczywiście muszą skasować po dwóch sezonach Kogo tenż eBen gra w SG-1?
praedzio - Nie 02 Sty, 2011 19:27
Ben w Gwiezdnych Wrotach gra podpułkownika Camerona Mitchella.
Na razie za mną pierwszy odcinek, więc jeszcze nic nie wiem o ewentualnych związkach między bohaterami. Aha, i zaczęłam oglądać od 9 serii, bo było tam niezłe przetasowanie w bohaterach i spokojnie można traktować to jako "nowy początek".
Z ciekawostek: gra też tam Claudia Black, czyli Aeryn Sun z Farscape'a.
Admete - Nie 02 Sty, 2011 20:20
To dość dziwny sposób, żeby oglądać od przedostatniej serii To właściwie oglądasz inny serial, niż ja Nic nie wiem o takiej postaci, znam te pierwotne.
praedzio - Nie 02 Sty, 2011 20:31
No, właśnie.
praedzio - Wto 04 Sty, 2011 08:18
Sympatycznie mi się ogląda SG-1. Cam Mitchell całkiem nieźle operuje mieczem.
Admete - Wto 04 Sty, 2011 08:28
Moja przyjaciółka - fanka SG-1 nie oglądała tych ostatnich serii, bo uznała że za daleko odeszły od pierwotnego pomysłu. Ja już pewnie się nigdy nie przekonam, czy miała rację.
asiek - Wto 04 Sty, 2011 08:36
Oglądałam tylko pierwszą serię, ale szybko mnie znudziło... Może im dalej, to ciekawiej ?
praedzio - Wto 04 Sty, 2011 08:45
Powiem tak - do Farscape'a to jednak SG-1 daleko. Nie wzbudza aż takich emocji, o angście można zapomnieć. Jest lekki, przygodowy, ale bohaterowie mnie zaciekawiają. Trochę Daniel Jackson mnie irytuje, bo gada z prędkością karabinu maszynowego i zachowuje się też trochę jak maszyna. To wcale nie jest tak ciekawie być superinteligentną osobą. Wszystko dla takiej osoby jest do przewidzenia, żadnych niespodzianek - przynajmniej tych przyjemnych.
Mitchell jest bliższy człowiekowi. Ma swoje lęki i słabości. No i fajne poczucie humoru, podobnie jak John Crichton.
Admete - Wto 04 Sty, 2011 18:55
| Cytat: | | Trochę Daniel Jackson mnie irytuje, bo gada z prędkością karabinu maszynowego i zachowuje się też trochę jak maszyna. To wcale nie jest tak ciekawie być superinteligentną osobą |
Z tego co wiem to ta postać ma długą i skomplikowaną historię Jest od pierwszego sezonu, potem jej nie było i znów była
|
|
|