To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - W słońcu i w deszczu. Lato w dramach

Aragonte - Sob 25 Sty, 2020 22:27

Trzykrotka napisał/a:
Aragonte napisał/a:

Edit. Koniec odcinka - a ja placze :cry2:

Starsi panstwo? :przytul:

Tak :cry2:

Trzykrotka - Sob 25 Sty, 2020 23:43

No wiem... Ale ten wątek naprawdę nie jest poprowadzony na smutno i dołująco. Szkoda tylko, że przytrafił ci się dziś, kiedy i tak jesteś przygnębiona :(
Aragonte - Nie 26 Sty, 2020 00:16

Ale teraz trafilam na motyw pasa cnoty i placze znowu :rotfl:
Trzykrotka - Nie 26 Sty, 2020 08:20

Przy pasie cnoty można naprawdę kwiknąć :rotfl: To zdziwko, ze nikomu innemu taki swietny pomysł nie wpadł do głowy :mrgreen: Ja się dziwiłam reszcie wycieczki, że nie prowadzili odtąd delikwenta za rączkę, skoro opóźnił im wyjazd już kolejny raz. I ten ślusarz przedmiotów historycznych. I burmistrz :paddotylu:
Został mi ostatni odcinek Go Back Couple i zrobiło się dramatycznie i bardzo serio. Każde z małżonków zaczyna bardzo jasno rozumieć, jak żyło to drugie i dlaczego rozdźwięk miedzy nimi tak się pogłębiał, ze trzeba było się rozstać. Już są chyba gotowi do zejścia się na powrót, trzeba tylko jeszcze załatwić kilka spraw z ludźmi, z którymi połączył ich los w tych nowych latach 90.

Admete - Nie 26 Sty, 2020 10:13

A ja się wciągnęłam w The Ghost Bride. Szkoda, ze to tylko 6 odcinków, a ja już jestem na początku 5. Trochę się jednak boję, że to pierwszy sezon, a wtedy będę czekać ;) Teraz jesteśmy w zaświatach.

EDIT: Skończyłam. Bardzo przyjemny serial, świetnie się bawiłam i odrobinę wzruszyłam na koniec. To na podstawie książki, którą u nas właśnie niedługo wydadzą.

Trzykrotka - Nie 26 Sty, 2020 12:55

Na Netlixie... Ciekawe, czy byłoby do kupienia gdzie indziej :mysle:
Admete - Nie 26 Sty, 2020 13:42

Nie znalazłam, szukałam, ale może słabo. Trochę mi się to kojarzy z All along with gods.
BeeMeR - Nie 26 Sty, 2020 14:04

Poszukam, tylko jak będzie całość- daj znać czy to nie pierwszy sezon :kwiatek:
Admete - Nie 26 Sty, 2020 14:11

To jest całość, ale z hintem na następne - ewentualne. Bo to można z tego punktu ciągnąć dalej.
BeeMeR - Nie 26 Sty, 2020 14:32

Ale nie tak urwane jak Królestwo zombie?
Admete - Nie 26 Sty, 2020 14:44

Nie tak, jest zakończenie jak najbardziej. I punkt wyjścia do dalszych historii.
Trzykrotka - Nie 26 Sty, 2020 22:58

W Go Back Couple dostałam na koniec morze wielkiej szczęśliwości. Działania mieszające w czasie w niczym nie zaszkodziły, przeciwnie, dzięki nim ludzie podobierali się w udane pary, wzbogacili, mają rodziny - każdemu według potrzeb. Tona lukru. Na szczęście było też jedno z ładniejszych dramowych pożegnań, tak ładne i wzruszające jak w Producers Gongowej z Koszmitem.
Tak mi się trudno było rozstać z młodym Jangiem (albo Changiem, różnie go zapisują) że jeszcze zajrzałam do Search WWW. Jak to jest dobrze i ładnie zrobione. I jakie dobre dialogi.

BeeMeR - Nie 26 Sty, 2020 23:11

A ja zaczęłam Package - jak to się dobrze ogląda! YongHwa jest świetny, główna nie drażni (dobrze, że nie sprawdzałam kto tu gra bo może miałabym opory :P ) pary są ciekawe. Ajummy już nie dojadą? Byłam na jednej objazdówce z grupą takich ajumm, brr. Chichotały na cały autobus, spóźniały się, masakra.
Aragonte - Nie 26 Sty, 2020 23:47

BeeMeR napisał/a:
A ja zaczęłam Package - jak to się dobrze ogląda! YongHwa jest świetny

Masz podobne wrażenia do moich :wink:
Jestem przy ósmym odcinku :mrgreen:

BeeMeR - Pon 27 Sty, 2020 00:04

Ja jestem w drugim, spotkanie w seksshopie było urocze :lol:
BeeMeR - Wto 28 Sty, 2020 09:53

Skończyłam drugi paryski odcinek - naprawdę dobrze się to ogląda. Exa prawie poznałam ;) sprawdziłam że to drugi z Radia. Yonghwa mnie wciąż zaskakuje na plus - pamiętam niekonkretne kluchy sprzed lat a tu wypada bardzo dobrze- genialnie mu wychodzą zawahanua jak odpowiedź granicznikowi tak/nie :rotfl: albo gęste tłumaczenie "ja to tylko obczajam dla kolegi" :lol:
Zadowolonam - wrócę do dramy po powrocie do domu (pewnie w piątek)

Go back couple rozważam, to pożegnanie to z Drugim? Kto to jest młody Jang?

Admete - Wto 28 Sty, 2020 12:19

Krótki teaser nowej dramy PMY - znów będzie pochwała czytelnictwa, to lubię ;)

https://www.youtube.com/w...ature=emb_title

Trzykrotka - Wto 28 Sty, 2020 12:39

Strasznie się cieszę, że się wam spodobał Package. Istna perełka - nie tylko treściowo bardzo pierwsza klasa, ale jeszcze te przepiękne francuskie plenery. Zaraz pojedziesz na Mont Saint Michelle - nic tylko ocean, niebo i kręte uliczki pod górę (i pas cnoty :mrgreen: )

BeeMeR napisał/a:

Go back couple rozważam, to pożegnanie to z Drugim? Kto to jest młody Jang?

Jang Ki coś tam... to jest taki młody, bardzo przystojny chłopak, który grał Drugiego, jak słusznie mniemasz :-) Grał też amanta w Search WWW, przerażającego bandziora w My Mister, Admete widziała go też w innych dramach. Będzie z niego gwiazdor. Ma warunki, jest męski, wysoki, ma piękny, niski głos. Grać też poradzi, choć pewnie jeszcze sporo do nauczenia się pozostaje. W GBC grał poważnego kandydata do serca NaRy- oczywiście nic z tego wyjść nie mogło, ale niby-romans ładnie się rozwijał.

Edit:
Admete napisał/a:
Krótki teaser nowej dramy PMY - znów będzie pochwała czytelnictwa, to lubię ;)

:serce: :serce: :serce:

Admete - Wto 28 Sty, 2020 14:11

U mnie Black Dog - jedne dzieciaki idą w świat, pojawiają się inne. Jak to w szkole. A nauczyciele choć ci sami, to też inni, starsi. Z mojego punktu widzenia ta drama jest bardzo interesująca, mogę sobie popatrzeć na to, jak pracują nauczyciele w Korei. Trzymam kciuki za Ko Ha Neul - naprawdę ma zadatki na świetną nauczycielkę.
Admete - Wto 28 Sty, 2020 20:46

Premiery tego tygodnia, najbardziej czekam na dramę z Jang Hyukiem :)

http://www.dramabeans.com...e-what-you-saw/

Trzykrotka - Wto 28 Sty, 2020 22:02

Jang Hyuka jestem ciekawa, ale chyba bardziej PSJ :banan: Fajnie, że już zacznie się coś nowego.
Aragonte - Śro 29 Sty, 2020 13:42

To informacja nie całkiem dramowa, ale związana z odbiorem azjatyckiej urody w Polsce:
https://www.onet.pl/muzyk...q9erjq,681c1dfa

Admete - Śro 29 Sty, 2020 13:55

A to nie wiedziałam, że zaliczyli taką wpadkę. Nie popisali się. Powinni wiedzieć, co to k-pop i jego siła w kulturze popularnej. Fakt, akurat ten chłopiec, to po prostu typowy k-popowy młodzieniec ;)

Nowa drama Healera:

https://forums.soompi.com/topic/446231-upcoming-drama-2020-convenience-store-morning-star-편의점-샛별이-kim-yoo-jung-ji-chang-wook/

Trzykrotka - Śro 29 Sty, 2020 18:53

Hmmmm... Młodziutkie to dziewczę do pary. Może marudzę przez tę skisłą pogodę, ale niezbyt mnie taka para ekscytuje.
Ech, dajcie nam coś równie dobrego jak Healer :evil:

Admete - Śro 29 Sty, 2020 19:27

Kiedy dziewczyna jest utalentowana i ładna, widziałam ją w Clean with passion for now i też miała starszego od siebie partnera. Yoon Kyung Sang i Ji Chang Wook są z tego samego rocznika. Zresztą to na podstawie webtona, w którym jest spora różnica wieku między bohaterami. Moim zdaniem pasują do siebie, mogą wypaść dobrze. Zastrzeżenia mam do samego pomysłu, bo nie przepadam za dramami na podstawie komiksów - wyjątek to Misaeng. Tutaj brak mi treści. A nie masz zastrzeżeń, jak parują odwrotnie - starsza pani, młodszy pan ;)