To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Daebak! Szczęśliwa trzynastka...

Trzykrotka - Czw 28 Gru, 2017 21:45

Bardzo mi się podoba potencjalny własny wątek przyjaciółki glównej bohaterki w Just Between Lovers. Z oskarżenia o internetowe szkalowanie może zrodzić się ładna współpraca, a może i jakieś uczucie. Jak tylko zobaczyłam chłopaka, to wiedziałam, że rozbudują ten motyw. To YoLo z This Life Is Our First. Bardzo się podobał w tamtej dramie i chyba będzie więcej grywał.

Robot dziś był wspomnieniowo- firmowo-dramatozowy, ech...

Aragonte - Czw 28 Gru, 2017 21:55

Trzykrotka napisał/a:
Robot dziś był wspomnieniowo- firmowo-dramatozowy, ech...

Ech, aż się boję, co wymyślą za tydzień. A znam tylko twoje streszczenie odcinka :-|

Trzykrotka - Czw 28 Gru, 2017 21:58

W zapowiedzi było dramatycznie bardzo.
Spoiler:
Ewidentnie wydało się, że z Min Kyu kontaktował się człowiek, nie robot i jego lekarz urządził piekło ekipie Santa Marii, że mogli z głupoty zabić jego pacjenta.

Aragonte - Czw 28 Gru, 2017 22:17

Trzykrotka napisał/a:
W zapowiedzi było dramatycznie bardzo.
Spoiler:
Ewidentnie wydało się, że z Min Kyu kontaktował się człowiek, nie robot i jego lekarz urządził piekło ekipie Santa Marii, że mogli z głupoty zabić jego pacjenta.

Spoiler:
Ja tam się nie dziwię, że urządził im piekło :? Należało im się. Ale to wyjdzie na jaw chyba dopiero za tydzień, nie? I chyba dowie się tego tylko doktor, a nie sam Min Kyu?

BeeMeR - Czw 28 Gru, 2017 23:46

Cytat:
I jak ci się to zakończenie podobało? :wink:
Wypowiem się jak obejrzę cały odcinek ze wspomaganiem sosu ;)
Trzykrotka - Czw 28 Gru, 2017 23:51

Odnośnie spolera to tak, wygląda na to, że tak - tylko doktor.

Edit: Jakiego kissu mieli w 20 Two Cops odcinku Hyeri i JJS :thud: :wachluje: Ręka w górę ta, która w tej chwili czytałam napisy (bo jakiś monolog wewnętrzny policjanta pod ten cudwony widok puścili). Przewijałam nie wiem sama ile razy, i jakoś mi umkęło...

Admete - Pią 29 Gru, 2017 07:42

Cytat:
A w Mystery Queen będzie ta sama główna para?

Ta sama. Młodego policjanta nie potrzebuję, bo nie zwracałam na niego uwagi. Wole tych wszystkich starszych aktorów, których zapowiedzieli. Pewnie będą w poszczególnych sprawach. Będzie też aktor od pana Ma z This life...

To nie szef firmy pobił dziewczynę. To ktoś, kto z nim przyszedł. Ja tak zrozumiałam z początku. To nie duch tylko psyche bohatera. Ma zwidy. Potrzebna im niewątpliwie terapia. Ciekawe czy takie realistyczne podejście się na koniec pojawi. Wzruszam się w trakcie oglądania, ale ja się lubię wzruszać, przejmować. Inaczej nuda panie, nuda ;) Mam wyższy próg pobudzenia, pewnie geny mam inne ;)

BeeMeR - Pią 29 Gru, 2017 08:51

Admete napisał/a:
pewnie geny mam inne
od kosmitów ani chybi ;)

TC i kissu obadam jak wrócę :twisted:

Aragonte - Pią 29 Gru, 2017 09:29

BeeMeR napisał/a:
Admete napisał/a:
pewnie geny mam inne
od kosmitów ani chybi ;)

TC i kissu obadam jak wrócę :twisted:

Ja tez po powrocie - pewnie juz w Wawie, teraz czekam na peronie :wink:

Aragonte - Pią 29 Gru, 2017 09:31

BeeMeR napisał/a:
Admete napisał/a:
pewnie geny mam inne
od kosmitów ani chybi ;)

Tych z Babylon 5 :wink:

Admete - Pią 29 Gru, 2017 13:32

Może mam geny neandertalczyka, podobno niektórzy mają :wink:
BeeMeR - Pią 29 Gru, 2017 18:52

Aragonte napisał/a:
Tych z Babylon 5
Cieni? ;)
Admete - Pią 29 Gru, 2017 20:25

Kolejne podsumowanie z Dramabeans - ciesze się z oceny Secret Forest i gry Jo Seung Woo:

http://www.dramabeans.com...-editors-picks/

Przy czym za reżyserię też bym dała SF, a nie Goblinowi.

Aragonte - Pią 29 Gru, 2017 22:03

Robocik 15-16 (wlasnie ogladam) jest smutny i raczej angstowy, ale bardzo dobrze zagrany i przekonujacy IMHO na poziomie emocji. Tzn odbieram je (zwlaszcza u Min Kyu) jako prawdziwe.
Admete by sie spodobalo to i owo :wink:
Biedny cierpiacy, kolczasty z zewnatrz Min Kyu :( Scena z kartkami byla bolesna. Nefryt pieknie wygrywa ten angst.

Aragonte - Pią 29 Gru, 2017 22:05

BeeMeR napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Tych z Babylon 5
Cieni? ;)

Admete blizej do uporzadkowanych Vorlonow :wink:

Aragonte - Sob 30 Gru, 2017 01:36

Oj, wkrecil mnie Robocik. Przypomnialan sobie co lepsze sceny z ostatnich odcinkow i dalej mi sie podoba.
Mam nadzieje, ze pociagna watek listu (-ow) Jii do Min Kyu ;) Moze z tego wyjsc nawiazanie do "Masz wiadomosc" ;)

Admete - Sob 30 Gru, 2017 06:27

Admete by się nie chciało wyłuskiwać jednej historii z obudowy ;) Jak mi skrócisz całą historię do dwóch, trzech godzin to proszę bardzo. O ile zawieszę niewiarę, bo coraz mi trudniej w takich przypadkach. Nie ma w ten weekend ani Money Flower, ani Untouchable...buuu...
Trzykrotka - Sob 30 Gru, 2017 10:26

Aragonte napisał/a:
Oj, wkrecil mnie Robocik. Przypomnialan sobie co lepsze sceny z ostatnich odcinkow i dalej mi sie podoba.

I mnie :banan: Im dalej tym lepiej. Pierwszych odcinków pozbyłam się zaraz po obejrzeniu, a potem czym prędzej odzyskiwałam. Może i drama jest niedoskonała, nawet nie "może" tylko na pewno, za to dynamika pierwszej pary jest pierwszorzędna. I ich "miłość niemożliwa jest pieknie zagrana i ich samotność. Nie mogłam wczoraj bardzo długo zasnąć i w ramach kołysanki rozpatrywałam w myślach różne potencjalne dalsze ciągi Robocika.
Oski będą, ale w przyszłym roku.

Aragonte - Sob 30 Gru, 2017 10:53

Ja mam ochote przyznac jakas malusia Oske Robocikowi, bo za rok emocje juz beda inne :wink:
Admete - Sob 30 Gru, 2017 11:07

Ja daję Oski dramom z końca roku, bo za rok to w ogóle zapomnę, że były ;)
Trzykrotka - Sob 30 Gru, 2017 11:15

W sumie racja. Ja tylko Hwayugi przeniosę na przyszły rok.
Admete - Sob 30 Gru, 2017 11:26

Hwayungi jak najbardziej, bo się porządnie jeszcze nie zaczęły.
BeeMeR - Sob 30 Gru, 2017 11:41

Ja dotąd "oskowałam" tylko dramy zakończone, ale u mnie Robocik chyba tez będzie chlubnym wyjątkiem :mrgreen:
Oski już mam w dużej mierze rozdane, część już powiedziałam wczoraj jakie i za co - całość wrzucę zwyczajowo w Nowy Rok :mrgreen:

Admete - Sob 30 Gru, 2017 11:43

Też już mam, chyba nic więcej nie wymyślę. Pewnie wrzucę jutro.
BeeMeR - Sob 30 Gru, 2017 11:57

Indoktrynowana skutecznie przeze mnie i Agn Ania zaczęła Reply 1988 - wczoraj w czasie powrotu obejrzała niemal cały odcinek (bez 10 min) i nie skończyła tylko dlatego, że bateria padła w laptopie - nie znudziła się ani nie zasnęła - jestem pod wrażeniem ;)