Seriale - Księgarnia pod dwunastką
Trzykrotka - Nie 24 Wrz, 2017 01:13
Ja obejrzałam dziś dwa odcinki Dobrze się ogląda z poprawionymi napisami, dzięki A że zdomu nie wychodziłam, to dokończyłam napisy do 6 odcinka Faith, tego, w którym Eun Soo i Choi Young jadą do młodego króla, a ona uczy się jeździć konno. Muszę powiedzieć, że Min Ho jest dobrym nauczycielem
Admete - Nie 24 Wrz, 2017 07:51
To obejrzałaś już szósty? Jeden z moich ulubionych.
Trzykrotka - Nie 24 Wrz, 2017 08:17
Tak, piąty i szósty.
Admete - Nie 24 Wrz, 2017 08:55
Lubię scenę, którą mam na avku. Całą sekwencję jak Yeo Jin i Shi Mok pracują razem.
Trzykrotka - Nie 24 Wrz, 2017 11:13
Tak, prezent dla Shi Moka, pokazanie zawartości jego mózgu Piękna scena. Mnie też to podoba się w dramie najabrdziej, nie śledztwo, choć dobrze pokazane, nie sprawa kryminalna, choć odpowiednio straszna, ale to, jak działa mózg prokuratora i jak spokojnie i inteligentnie, a co najważniejsze - empatycznie - pracuje z nim policjantka. Doskonała para-nie-para, niewatpliwie kandydatka do tegorocznych Osek.
Zanim wezmę się do korekty Faith, mała - miała być zagadka, ale podpisali video, więc nic z zagadki - mała prezentacja, jak śpiewają nasi królowie Goryeo i Silli. Piosenka to cover Backstreet Boys, panowie nie tańczą synchronicznie, więc bez obaw. Pierwszy mikrofon to nasz King Loves - Siwan, trzeci - hwarangowy król utajony Hyung Shik
https://www.youtube.com/watch?v=q93qau_Ifb4
Nie miałam pojęcia, że Siwan jest idolem. Kolejny, który potwierdza, że nie wszyscy oni są do bani.
Admete - Nie 24 Wrz, 2017 11:25
| Trzykrotka napisał/a: | | a co najważniejsze - empatycznie - pracuje z nim policjantka. Doskonała para-nie-para |
Właśnie - ona pierwsza bierze go takiego, jakim jest i widzi w nim to, z czego on sam nie zdaje sobie sprawy. Widzi w nim człowieka, a nie robota. Z dobrych scen, to podoba mi się też rozmowa Shi Moka z prokuratorem Lee, ta z 5 odcinka i przesłuchanie przez sierżanta Kima. Jak SM opowiada, że odtwarzał scenę zbrodni i wziął nóż - podobny, ale mniejszy. To jak uściśla, że mniejszy W takiej sytuacji
| Cytat: | | Nie miałam pojęcia, że Siwan jest idolem |
Popatrz, a ja wiedziałam Przy Misaeng mi to wpadło w oko. Kolejny zabawny zwiastun dramy Siwona:
http://www.dramabeans.com...lutionary-love/
Bardzo w stylu tego scenarzysty w gruncie rzeczy. Chyba obejrzę.
Aragonte - Nie 24 Wrz, 2017 12:24
Ładnie śpiewają Nie poznałabym naszego króla Silla
To chyba nie są spoilerowe fanvidy z Shi Mokiem i Yeo Jin, ale może niech najpierw Admete na nie zerknie - tytuł drugiego doprowadził mnie do chichotu - Love of the Loveless https://www.youtube.com/watch?v=f-D9IxXWXdQ
https://www.youtube.com/watch?v=GnekhcwLc9M
Trzykrotko, skończyłaś już przekładac szósty odcinek Faith? Brawo, zazdroszczę tempa, ja jestem w połowie trzeciego
Admete - Nie 24 Wrz, 2017 12:29
Pierwszy należy do moich ulubionych. A drugi jest zabawny Można oglądać. Nie są spoilerowe względem fabuły. A ta piosenka teraz się do mnie przyczepiła i słucham jej Fajna jest - nawet słowa znalazłam. Te eels - nie znam zespołu. Co do prezentów, to dostanie jeszcze dwa Poza tym nie doceni umiejętności artystycznych Yeo Jin, ale prezenty zachowa O czym ona wiedzieć będzie.
Aragonte - Nie 24 Wrz, 2017 13:11
| Admete napisał/a: | | A ta piosenka teraz się do mnie przyczepiła i słucham jej |
Love of the loveless? Przyznaj, że tytuł całkiem pasuje do fandomowego Shi Moka, tzn. takiego, jak go widziały fanki
Admete - Nie 24 Wrz, 2017 14:16
Masz rację - całkiem pasuje. Bardzo dobrze mi się wtedy wątek na soompi czytało, choć bywało, że miałam też tak albo tak Ale fajnie było.
Trzykrotka - Nie 24 Wrz, 2017 20:39
Faith 6 tłumaczyłam szybko, bo miałam aż cztery dni wolne od pracy z rzędu. Dłużej trwała korekta. Muszę jeszcze wrócić do odcinka 5, więc numer 7 na razie poczeka.
Obejrzałam 15 odcinek Strongest Deliveryman, ale z pewną niecierpliwością. Walka Strongest Deliverman z rodziną Jang już mnie zmęczyła i wolałabym, żeby zmierzali do końca, zamiast wymyślać nowe przeszkody. Kissu pary numer 2 był dokładnie taki, jak para. On całuje, ona przerywa i leci myć zęby, bo wcześniej zapomniała
Admete - Nie 24 Wrz, 2017 21:12
Niestety mało ich było na koniec. Szkoda, bo mnie pierwsza para nie interesowała za bardzo, choć aktorzy fajni. To była trochę dziwna drama. Taka letnia w wyrazie, ale miała ciekawe postacie. Mam nadzieję zobaczyć w czymś jeszcze aktora, który grał Jin Gyu.
Trzykrotka - Nie 24 Wrz, 2017 22:53
Dooglądam do końca, bo pewnie jeszcze pozamykają różne wątki, ale jak dla mnie, to mogło się skończyć na kissu Drugich.
Na kolejne role Jin Gyu będę czekać, tak samo jak na role mordercy z SP
Jestem po 7 odcinku Secret Forest. O rany, co za emocje! Seo to takie g***** w pięknym garniturze, że ma się ochotę wytrzaskać go po przystojnym obliczu. Jego aresztowanie na koniec odcinka daje poczucie katharsis po tym, jak znalazł sobie kozła ofiarnego w szeregowym. Ale nie łudzę się, że sprawy zaczną biec z górki w 7 odcinku. Chyba jeszcze obejrzę jeden przed snem.
Shi Mok dostał kolejny prezent - rysunek miny, jaką zrobilł. Próba uśmiechu do lustra była rozczulająca No i porucznik Han przeczesująca podbierakiem dno rzeki (Han nomen omen Mam banana na widok oficera, który jej pomagał. To on gral Agassi w Achiarze i zawsze mam jego wizję w siatkowych pończochach
Ach, no i żona prokuratora Lee. Od razu bylo wiadomo, że nie wzięli znanej aktorki po to, żeby parę razy przeparadowałą w ładnej sukience.
Aragonte - Pon 25 Wrz, 2017 00:41
Prokuratora Seo nazywałyśmy z Admete Przystojnym Karaluchem - to już wiesz, czemu Okropna szuja, ale postac dobrze zagrana, co tu kryc.
I widzę, że te same sceny z Shi Mokiem ci się podobają
Tłumaczenie Arang 3 na razie wisi sobie w połowie Jutro mam wolny dzień z powodu zepsutej pralki, to może podgonię trochę, od wtorku znowu pracowy maraton.
Admete - Pon 25 Wrz, 2017 05:41
| Trzykrotka napisał/a: | | Seo to takie g***** w pięknym garniturze, że ma się ochotę wytrzaskać go po przystojnym obliczu. |
Jest okropny, ale podoba mi się jako postać - jak jest napisana i zagrana. To jest człowiek pozbawiony elementarnych zasad i całkowity egoista. Cóż - pewnie mnóstwo takich na świecie, niestety. Też sobie jeszcze pooglądam aktora w czymś dobrym. Czasem w dramach jest tak, że dobrzy aktorzy nie mają czego zagrać, a słabi nie potrafią unieść. Cały czas powtarzam, że Koreańczycy powinni odrobić lekcje castingowe.
| Trzykrotka napisał/a: | | To on gral Agassi w Achiarze i zawsze mam jego wizję w siatkowych pończochach |
To też aktor musicalowy z tego co wiem, dobry znajomy Seung Woo, widziałam ich wspólne zdjęcia z planu.
| Cytat: | Próba uśmiechu do lustra była rozczulająca |
Oj to prawda. Przez chwilę próbował być jak inni ludzie. Shi Mok doskonale wie, co stracił.
BeeMeR - Pon 25 Wrz, 2017 11:09
Rozważam zerknięcie na Strongest Deliveryman - tj. na wątek tej pary:
https://www.youtube.com/watch?v=WgKJiinj0AA
https://www.youtube.com/watch?v=Zu7d0G_yXjo
Trzykrotka - Pon 25 Wrz, 2017 13:21
Oni są przecudni i na chłopaka warto mieć oko, bardzo dobry aktor.
Ale jak rozważasz coś nowego, to weź sobie inną dramę, którą ewentualnie miałaś w planach. Strongest Deliveryman ma temperaturę mdławej kaszki na mleczku, z całym szacunkiem. Miłe i tyle. Weź sobie Chicago Typewriter, też KGP, albo Producers, albo którąś inną z tych, które masz w kolejce. Taka moja rada, nie mus
Jeszcze odnośnie SF, to prokurator Seo jest naprawdę koszmarny. Najgorsza jest ta gładkość w wyślizgiwaniu się ze wszystkich sytuacji i totalny brak szacunku dla kogokolwiek. Każdemu z przełożonych z radością przegryzłby gardło, gdyby tylko mógł. Dziewczyny w domu schadzek, policjantka. To jak ją upokorzył w miejscu publicznym wołało o interwencję straży miejskiej. Gnida.
Natomiast policjantka jest wspaniała. Bystra, inteligentna, a przede wszystkim ma niezłomny kręgosłup moralny. Niesamowicie ujęła mnie tym, że prawie się rozpłakała, kiedy odkryła, że jej koledzy pobili na posterunku podejrzanego, żeby wydusić z niego przyznanie się do winy. I to, jak nie chciała pójść na najmniejszy kompromis w sprawie zgłoszenia tego pobicia. Ogromnie mi się ta postać podoba, jako postać właśnie i jako dramowa odważna, bardzo prawa kobieta.
Aragonte - Pon 25 Wrz, 2017 13:31
Och, uwielbiam Yeo Jin Fantastyczna jest.
Korzystam z wolnego dnia (wymuszonego przez awarię pralki) i tłumaczę Arang 3. Mam dzięki temu przełożone następne 10 minut czyli w sumie 40 minut tego odcinka. Nie wiem, czy dziś dokończę, ale jeśli się sprężę, to jest jakaś tam szansa, zwłaszcza że tu aż tak dużo dialogów nie ma. Wczoraj głównie wyszywałam (zatęskniłam do tego) i oglądałam jednym okiem coś niewymagającego za dużo uwagi.
Admete - Pon 25 Wrz, 2017 14:19
Też uwielbiam Yeo Jin. I wybór aktorki do tej roli też był idealny. Ta empatia w połączeniu z zasadami moralnymi. Doskonała przeciwwaga dla logicznego Shi Moka. Yeo Jin będzie mieć jeszcze kilka pięknych scen.
Zwiastun Mad dog:
https://www.youtube.com/watch?v=4UGKkkBs7wc
Aragonte - Pon 25 Wrz, 2017 19:23
Ufff, mam baaardzo wstępną i nieobrobioną wersję napisów do Arang nr 3. Do przekazywania dalej się nijak to jeszcze nie nadaje, chociaż pewnie i tak jest lepsze od dotychczasowych napisów PL Będę to poprawiac na dniach w miarę wolnego czasu - ale od jutra mam pracowy maraton (ciąg dalszy znaczy się), więc pewnie szybko to nie pójdzie. Dzisiaj wieczorem będę się znowu odmóżdżac czymś - i wyszywac
BeeMeR - Pon 25 Wrz, 2017 19:48
| Trzykrotka napisał/a: | | Strongest Deliveryman ma temperaturę mdławej kaszki na mleczku, z całym szacunkiem. Miłe i tyle. Weź sobie Chicago Typewriter, też KGP, albo Producers, | O Producentach myślę nieodmiennie, wezmę jak skończę Damo (zostały mi 3 odcinki), o SD pisałam tylko o wybranym wątku, a ponoć go mało
Admete - Pon 25 Wrz, 2017 19:54
Ten wątek, to była najlepsza cześć dramy Ale za mało ich było, za mało.
BeeMeR - Pon 25 Wrz, 2017 23:35
Damo 12
Rebelianci i policja grają w leśne podchody, ogólna masakra, brat z siostrą chcą się zwyciężyć ale nie zabijać i nagle ona wpada do dziury - on chcąc ją wyciągnąć leci za nią. Jaskinia jest wizualnie ładna, bez wyjścia prócz tego w suficie, ona leczy jego bo jest ranny, potem on ją bo ugryzł ją jadowity krocionóg, wreszcie wyskrobują wyjście i wypadają znanym wodospadem w sam środek następnego konfliktu zbrojnego. Po uwięzieniu w tej jaskini rodzeństwo nie umie już nastawać na swe życie.
Trzykrotka - Wto 26 Wrz, 2017 09:13
No to działo się! A jaskinia ładnie sfilmowana.
Dokończyłam wczoraj Strongest Deliverymana. O ile po King Loves czułam się, jakbym żegnała starego przyjaciela, myślalam długo o różnych rozwiązaniach i watkach i w ogóle drama trochę we mnie posiedziała, o tyle tutaj było szkolnie i oczywiście, że tak powiem. Co nie znaczy, że źle. Tylko przewidywalnie. ZUa prezesowa ukarana bankructwem, a mąż ajummy z restauracji nastraszony, mama wytłumaczona, młodzi pogodzeni, tatuś czebol odrzucony, firma młodych dostawców funkcjonuje i przynosi dochody. Czyściutko, ładnie, będzie Oska za debiut
Admete - Wto 26 Wrz, 2017 10:20
Masz racje co do SD - takie dość mdłe to było, ale było sporo świetnych scen. Postać Jin Gyu
Wklejam, żeby mi się nie zgubiło.
https://twitter.com/Zoa328
Dużo filmików z Seung Woo - dużo jak gra na gitarze i śpiewa, trochę z filmów. Na niektórych strasznie młody. Taki szczypiorek.
https://twitter.com/twitter/statuses/912321809281720321
|
|
|