To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramy, czyli urok Azji część 3 wątku

Admete - Pon 13 Paź, 2014 23:58

Zajrzyj na wcześniejszą stronę - wkleiłam kilka przypadkowych zdjęć ;) Kiedy wchodzi Healer?
BeeMeR - Wto 14 Paź, 2014 00:09

Cytat:
Przypadkowo wybrane zdjęcia ;)
:serduszkate:

Trzykrotka napisał/a:
A Soo In bez joseońskich warkoczyków od razu pokazuje, że ma dołeczki i jest urocza :cheerleader2:
Mnie też tu się znacznie bardziej podoba - a jaka jest zgrabniutka bez tych obszernych kiecek :oklaski:

Two Weeks 13

Policjant zrobił rachunek sumienia przed narzeczoną - z aparatem nieźle dał w d***
Acz ja się nie dziwię, że chciał chronić dziecko na swój sposób.

Ogromnie mi się podobała rozmowa telefoniczna Tae Sana z córeczką :serce:
Jak ona się cudnie cieszyła, że może go nazywać tatą :serce:

świetny odcinek, pomijając dziwaczny dialog pani senator i prokurator.

Trzykrotka - Wto 14 Paź, 2014 08:09

Admete napisał/a:
Zajrzyj na wcześniejszą stronę - wkleiłam kilka przypadkowych zdjęć ;) Kiedy wchodzi Healer?

Mniam, uwielbiam przypadkowe zdjęcia :excited:
Healer dopiero po Cantabile - a Cantabile dopiero się zaczęła - wczoraj był 1 odcinek. BTW, bardzo go chwalili na dramabeans.
Im dalej w TW, tym bardziej lubiłam wątek Tae Sana i jego córeczki. To Policjant snuł przed nią wizje tego, co zrobią, kiedy będzie już zdrowa, a ona chciała je spełnić, ale z prawdziwym ojcem.
Wątek małej i Policjanta też był moim zdaniem przepiękny i ślicznie zagrany. Ten facet rozświetlał się jak żarówka, kiedy grał z dziewczynką. I był dla niej naprawdę wspaniałym ojcem.

Admete - Wto 14 Paź, 2014 08:34

Trzykrotka napisał/a:
Healer dopiero po Cantabile - a Cantabile dopiero się zaczęła - wczoraj był 1 odcinek. BTW, bardzo go chwalili na dramabeans.

Mam zamiar wypróbować Cantabile. Obaczymy, co zacz. A na Healera nastawiam się na wspólne oglądanie z tobą :)

BeeMeR - Wto 14 Paź, 2014 08:34

Trzykrotka napisał/a:
Ten facet rozświetlał się jak żarówka, kiedy grał z dziewczynką. I był dla niej naprawdę wspaniałym ojcem.
To prawda - piękne mają sceny razem.

Trzykrotka napisał/a:
To Policjant snuł przed nią wizje tego, co zrobią, kiedy będzie już zdrowa, a ona chciała je spełnić, ale z prawdziwym ojcem.
Bo tak jest, że chce się być z tymi, których się kocha (Arang też chciała z Sędzią robić wycieczki, które planował dla niej Panicz :P i też jej się ani trochę nie dziwię :twisted: ), a dla małej wujek jest super, ale to tata ma +1000 punktów do zajebistości z definicji - to on dostał natychmiast jej bezwarunkową miłość i z marszu stał się jej słabością, że nawet draniowi uwierzyła, że ją do taty zabierze :cry2:

Jeszcze mają trzy odcinki, żeby to wszystko odkręcić :trzyma_kciuki:

I głupotka z rana: na mojej osobistej liści figurują wprawdzie w dużej mierze inne nazwiska, ale nr 7 jest tam również :mrgreen:
http://www.dramafever.com...ck-series-soon/

Trzykrotka - Wto 14 Paź, 2014 09:46

BeeMeR napisał/a:
ale nr 7 jest tam również :mrgreen:

Ba!
Moja to numerek 7 na pozycji 1 :excited: i Min Ho i Woo Bin i Koszmit... ale Wachlarz z pozycji 10? Dawać! Ale i panie - i Arang z pozycji 2 i nasza Sam Soon z pozycji 4... Tęsknię za tą wariatką, naprawdę i szczerze).
Admete - Healera w grudniu zapuszczamy, choćby nie wiem co! :serduszkate:

BeeMeR - Wto 14 Paź, 2014 10:18

Trzykrotka napisał/a:
Moja to numerek 7 na pozycji 1 :excited: i Min Ho i Woo Bin i Koszmit... ale Wachlarz
Ja dopisuję CSW ;) Co z tego, że zrobił dramę względnie niedawno - ja chcę jeszcze :mrgreen: i JunKi - też chcę następną dramę i to szybko :mrgreen:

Z pań wskazałam sobie te same ;)

Wilczek 5

Jestem nienormalna :zalamka: - doskonale wiedziałam co będzie a i tak się wzruszyłam i rozkleiłam :cry2:
Spoiler:
sfingowaniem śmierci Wilczka

Idę się łatać na spacer *chlip, chlip*

Na pociechę były piękne sceny z bratem, matką i dziewczyną :serduszkate:

Trzykrotka - Wto 14 Paź, 2014 10:34

BeeMeR napisał/a:
Ja dopisuję CSW ;) Co z tego, że zrobił dramę względnie niedawno - ja chcę jeszcze :mrgreen: i JunKi - też chcę następną dramę i to szybko :mrgreen:

Dokładnie :trzyma_kciuki: :trzyma_kciuki: Niech biorą przykład z pracusia Jin Hyuka.

Nie wiedziałam, że Wachlarz jest teraz w wojsku - maj 2015 - wydaje się że to jak wieczność.

Aragonte - Wto 14 Paź, 2014 11:09

BeeMeR napisał/a:
Wilczek 5
Jestem nienormalna :zalamka: - doskonale wiedziałam co będzie a i tak się wzruszyłam i rozkleiłam :cry2:
Spoiler:
sfingowaniem śmierci Wilczka

Idę się łatać na spacer *chlip, chlip*

:przytul: :przytul:
Idę o zakład, że będę w swoim czasie też wymagała przytulenia i pogłaskania po głowie :wink:

U mnie faza junkizmu trwa dalej: do poduszki kawałek Hero, do porannej kawy - kawałek Iljimae (a kawałek tytułowy Iljimae awansował na dzwonek w komórce).
Ciekawe, czy ktoś poza mną obejrzy te dramy :wink:

BeeMeR - Wto 14 Paź, 2014 12:05

Trzykrotka napisał/a:
Nie wiedziałam, że Wachlarz jest teraz w wojsku - maj 2015 - wydaje się że to jak wieczność.
E, już jest za połową - to już z górki ;)
Też będą na niego czekały oferty niewątpliwie :mrgreen:

Aragonte napisał/a:
Idę o zakład, że będę w swoim czasie też wymagała przytulenia i pogłaskania po głowie :wink:
Będziesz - a ja będę wtedy tulić i obiecywać że wszystko będzie dobrze :przytul: :mrgreen:

Two weeks mnie tak emocjonalnie nie rozjechało ja ten Wilczek, heh.

Cały wic polega na tym, że tu od początku wiadomo w zarysie co będzie - drama sama spoileruje w pierwszych kilku minutach co najmniej połowę wątku głównego (Ja się tylko nie zgadzam na takie zakończenie jak tam zaserwowali :bejsbol:
No ale skoro już raz się nie dał utopić to i teraz musi wywinąć się śmierci. :trzyma_kciuki: ):

*spoilery pierwszych kilku minut czyli połowy dramy ;) *

bo skoro mamy Wilczka z kolczykiem w pościgu bandyckim, to pewnie właśnie stracił przykrywkę - czyli wcześniej trafił do nich jako jeden z nich, więc jeszcze wcześniej stracił i szacowną pracę łapania bandytów, a skoro dziewczyna mówi Drugiemu, że znalazła Wilczka, to najwyraźniej po drodze musiał się zgubić, nie ma to tamto.

* koniec spoilerów *

No więc nie wie, czy to dlatego, że się spodziewałam, tego co nastąpiło, czy też po prostu zostało to zrobione w sposób, który do mnie przemawia, grunt że przemówiło. :mrgreen:

Ja się zastanawiam, czy drama by Admete nie podeszła - acz na pewno ją inaczej odbierze: i nie jestem pewna czy nie zanudzi ogranymi chwytami i ślicznościowym bohaterem ;)
Ciekawam też zdania Trzykrotki - chyba chwilowo poczekam aż mnie dogoni by wymienić poglądy (jeśli wytrzymam - czyli pewnie niedługo ;) )

I już wykonkludowałam interpretację zdarzeń z końcówki 4 odcinka :mrgreen: (tj. był ten kominek czy nie ;) ) - otóż po wczorajszej burzy mózgu samej z sobą ostatecznie doszłam do wniosku, że to po prostu skrót myślowy-dramowy, by pokazać intymność i intensywność związku, bo czasowo drama biegnie szybko do przodu, nie bawi się w długie romansowe pitu pitu, zbieranie kwiatków, oglądanie łączek czy motylków. Ale jakoś to dla mnie zagrało lepiej niż w Irysie - może też nastawiona byłam na pewną umowność w tym temacie.

Aragonte napisał/a:
U mnie faza junkizmu trwa dalej: do poduszki kawałek Hero, do porannej kawy - kawałek Iljimae (a kawałek tytułowy Iljimae awansował na dzwonek w komórce).
Kokietujesz nas, bo dobrze wiesz, że tak :mrgreen: - ale wszystko w swoim czasie - teraz u mnie Wilczek i Tae San - następnego już nie wcisnę na raz.
Aragonte - Wto 14 Paź, 2014 12:09

Heh, ja mniej więcej wiem, jak się kończy Wilczek - dzięki czytaniu wątku Iljimae, gdzie robiono jakieś zestawienia, że niby podobnie to zakończono. No nic, jakoś trzeba będzie przeżyć to zakończenie, hmmmmmm.
*stara się nie spoilerować*
A skoro piszesz, że Wilczek Cię mocniej rozjechał w piątym odcinku niż całe Two Weeks, to ja już się boję :shock:

Edit: no trochę kokietuję, ale nie do końca :wink: Boję się trochę, że np. marudzenie związane z pomysłami stylistów (ruda czupryna Jin Do Hyuka) przesłoni nieco fakt, że to naprawdę fajna postać, taka do polubienia.
Ale ja w sumie lubię wszystkich bohaterów Jun Ki (ej no, bo jak można nie lubić kogoś z twarzą Jun Ki??? :love_shower: ), więc to pewnie średnio miarodajne jest :-P

BeeMeR - Wto 14 Paź, 2014 12:22

Aragonte napisał/a:
*stara się nie spoilerować*
staraj się staraj :mrgreen:
(*szepce* i tak widziałam zakończenie Wilczka, ale tak nie do końca jakby więc lepiej cicho sza... ;) )
Zakończenie Iljimae czytałam :kwiatek:
Heh - mnie się na razie Wilczek kojarzy z Irysem i Infernal Affairs po trochu, każde z trochę innego względu.

Aragonte napisał/a:
Ale ja w sumie lubię wszystkich bohaterów Jun Ki, więc to pewnie średnio miarodajne jest :-P
Jak wiadomo, ja jestem wyjątkowo obiektywna i miarodajna (według Agn przynajmniej :mrgreen: ) jeśli idzie o CSW, to przy JunKi niewątpliwie również :mrgreen:

Aragonte napisał/a:
A skoro piszesz, że Wilczek Cię mocniej rozjechał w piątym odcinku niż całe Two Weeks, to ja już się boję :shock:
Wiesz, to dla mnie zupełnie inna bajka - TW ma cały czas świetny nastrój i kolejne komplikacje wątków - a Wilczek jest jak dla mnie doskonałą mieszanką różnych nastrojów - to i ma swoje 5 min wzruszenia ;)
Aragonte - Wto 14 Paź, 2014 12:38

BeeMeR napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Ale ja w sumie lubię wszystkich bohaterów Jun Ki, więc to pewnie średnio miarodajne jest :-P
Jak wiadomo, ja jestem wyjątkowo obiektywna i miarodajna (według Agn przynajmniej :mrgreen: ) jeśli idzie o CSW, to przy JunKi niewątpliwie również :mrgreen:

Będę z zainteresowaniem się przyglądać, jak pozostajesz obiektywna i miarodajna w przypadku Junkiego w różnych odsłonach stylistycznych :mrgreen:
Na przykład taki uśmiech jak na tym zdjęciu - nieeee, nikogo nie może ruszyć, absolutnie :wink:
http://www.koreanclicks.com/pics/LJK1.jpg
Albo taka wersja :serduszkate:
http://www.dramabeans.com...4/junki_139.jpg

BeeMeR - Wto 14 Paź, 2014 12:43

Two Weeks 14

Rozkleiłam się na maśłano przy tej scenie: :serduszkate:
Zwłaszcza w części wyczekująco-radosnej, na uśmiechu - zanim się bohater rozkleił ;)
aaa, i tak cała śliczna :serduszkate:

I śliczną rozmowę mieli rodzice dziewczynki później :serduszkate: - powiedziała mu dokładnie to, co powinna (że mu wybaczy, bo wtedy on sobie będzie umiał wybaczyć) :oklaski:

A wcześniej była cudna akcja z małą spryciulą uciekającą złemu ajussiemu (który - w odróżnieniu od innego złego ajussiego - nie jest szczególnie seksowny :P , ale tak czy inaczej jest świetnie dobrany :oklaski: jak i każdy inny bohater tej dramy prócz mamusi :P ) i obiciem mu mordy przez mocno wyprowadzonego z równowagi tatusia dziewczynki :oklaski:
Zachwyconam :love_shower:

Aragonte - Wto 14 Paź, 2014 12:44

Miałam dużą frajdę podczas sceny obijania mordy zuemu ajussiemu :twisted:
Agn - Wto 14 Paź, 2014 16:02

BeeMeR napisał/a:
Agn napisał/a:
Twórcy się zlitowali. Jak miło z ich strony.
A nawet mnie miło zaskoczyli początkiem kolejnego odcinka :szacuneczek:
Chodzi mi o to że
Spoiler:
ją przeprosił - dotychczas dramowi panowie nie uznawali tego za konieczne.

Czekaj, czekaj... chcesz powiedzieć, że facet PRZEPROSI?! Jak rany, ja to muszę obejrzeć! :excited:
BeeMeR napisał/a:
Agn napisał/a:
Nie wiem, co ma wzrost do fruwającej w palcach strzelby... dobra, nie kończę tej myśli. :rotfl:
Kiedy ona ciekawie się rozwijała :lol:

E-e! Nic nie powiem! :rumieniec:

Odnośnie pana na avku Admete - zraziłam się do niego. Wiem, to nie fair - patrzę na niego przez pryzmat roli, którą grał, a której nie zdzierżyłam (nie że źle zagrał, tylko nienawidziłam tej postaci... i nawet dramy nie skończyłam, ba!, nawet jej dobrze nie zaczęłam, biorąc pod uwagę ilość odcinków obejrzanych na ilość odcinków istniejących :P ). Może kiedyś się na niego nadzieję przypadkiem i obejrzę, na razie nie jest dla mnie żadnym wabikiem.
BeeMeR napisał/a:
Policjant zrobił rachunek sumienia przed narzeczoną - z aparatem nieźle dał w d***
Acz ja się nie dziwię, że chciał chronić dziecko na swój sposób.

Ot i właśnie - to samo pomyślałam.
Trzykrotka napisał/a:
Wątek małej i Policjanta też był moim zdaniem przepiękny i ślicznie zagrany. Ten facet rozświetlał się jak żarówka, kiedy grał z dziewczynką. I był dla niej naprawdę wspaniałym ojcem.

To jeden z wątków, które dodało tej dramie +100 punktów do zajebistości - nie poszli po najmniejszej linii oporu. Najłatwiej by było pokazać, że mała przyszłego tatusia nie znosi, potencjalny tatuś to jakiś palant rozstawiający dziecko po kątach, a biologiczny tatuś to spoko chłop do rany przyłóż. W dramie właśnie to jest fajne, że sytuacja jest dosyć delikatna, bo obaj panowie są w porządku. Policjant dodatkowo jest stabilniejszy (finansowo, pracowo, życiowo i w ogóle). No i przepada za małą, kocha jak własne dziecko i okazuje to, nie raz podniósł ją na duchu i zachował się jak ojciec idealny. Cudne to było. :)
Trzykrotka napisał/a:
i nasza Sam Soon z pozycji 4... Tęsknię za tą wariatką, naprawdę i szczerze).

Oj, ja też. Taka właśnie... pozytywna wariatka, od czasu do czasu dobrze robi na oczy. :D
Na razie link mi się nie otwiera, bo DF przechodzi jakiś przegląd techniczny. :?
BeeMeR napisał/a:
Ja dopisuję CSW ;) Co z tego, że zrobił dramę względnie niedawno - ja chcę jeszcze :mrgreen:

Nie liczy się - zagrał na drugim planie. Poproszę teraz dramę z rolą pierwszoplanową!
Trzykrotka napisał/a:

Trzeba ćwiczyć cierpliwość - na razie na Wachlarzach etc., by potem zmierzyć się z prawdziwym zasmutkowaniem - jak do woja pójdą Mihonki, Siwony, Woobiny etc.
Aragonte napisał/a:

Się obie będziemy pocieszać, głaskać i utulać. ;)
Aragonte napisał/a:

Hmmm, niech pomyślę... :mysle: my? :mrgreen:
Aragonte napisał/a:

Omo! Ja takoż! :shock:
Aragonte napisał/a:
Na przykład taki uśmiech jak na tym zdjęciu - nieeee, nikogo nie może ruszyć, absolutnie :wink:

No dajże spokój - kogo to ma ruszyć? Przecież nie nas... :serduszkate:
BeeMeR napisał/a:
Rozkleiłam się na maśłano przy tej scenie: :serduszkate:

O, to tutaj beczałam jak durna owca... O rany, jak mnie wtedy ślozy poleciały, pojęcia nie masz... puszczały mi już nerwy od tego wszystkiego. Chlip, chlip, chlip!
BeeMeR napisał/a:
w odróżnieniu od innego złego ajussiego - nie jest szczególnie seksowny :P

Nie wszyscy zostali tak obdarowani przez naturę. Jedni są źli i seksowni, drudzy są źli i mają trupa ryby o paskudnym pysku w salonie. :P
Cytat:
Miałam dużą frajdę podczas sceny obijania mordy zuemu ajussiemu :twisted:

A kto nie miał? ;)

Aragonte - Wto 14 Paź, 2014 16:21

Agn napisał/a:
E-e! Nic nie powiem! :rumieniec:

Też się boję drążyć temat, bo chyba lekko się pogrążyłam poprzednim sformułowaniem, tj. pozwoliłam za bardzo rozbuchać się Waszej wyobraźni :-P

Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:

Hmmm, niech pomyślę... :mysle: my? :mrgreen:

Ech, jako oblatywacz tych paru dram będę i tak miała stracha, czy Wam się spodobają :wink:

Agn - Wto 14 Paź, 2014 16:25

O, link działa! No to jadziem z tem koksem!
Siódemkę i dziesiątkę poproszę! I to biegusiem!
I czwórkę, jeśli chodzi o panie. Shin Min Ah jeszcze nie znam, ale skoro mówicie, że dobra, to dołączę się do trzymania kciuków za powrót.
Ja bym dorzuciła do tego oczywiście LMH (do roboty, facet!), CSW (niech sobie nie myśli, że po YAAS może zbijać bąki), nie zaszkodziłoby także, gdyby do roboty wziął się Joo Seung Woo, nawet jeśli nie lubi grać w dramach - kogo to obchodzi? My go chętnie obejrzymy!
No ale zajęty pewnie na planie filmu.
A Junki też, ładnie proszę, niech się nie opiernicza, bo marzy mnie się wspólne czekanie na kolejne odcinki.
Obawiam się jednak - to tak a'propo naszej fazy i w ogóle - że teraz to on może zagrać sobie w czymkolwiek, a my i tak obejrzymy.
Skoro dla LMH w ogóle wzięłyśmy się za dramę szkolną, to Junki tym bardziej zostanie obejrzany od A do Z. A że wtedy przy okazji odkryłyśmy Woo Bina... :D
Ja już bredzę i nie potrafię się należycie wyklawiaturzyć. Wybaczcie i nie zwracajcie na mnie uwagi.

Admete - Wto 14 Paź, 2014 16:26

Agn napisał/a:
dnośnie pana na avku Admete - zraziłam się do niego. Wiem, to nie fair - patrzę na niego przez pryzmat roli, którą grał, a której nie zdzierżyłam (nie że źle zagrał, tylko nienawidziłam tej postaci... i nawet dramy nie skończyłam, ba!, nawet jej dobrze nie zaczęłam, biorąc pod uwagę ilość odcinków obejrzanych na ilość odcinków istniejących :P ). Może kiedyś się na niego nadzieję przypadkiem i obejrzę, na razie nie jest dla mnie żadnym wabikiem.

O Empress Ki ci chodzi? Kibicowałam tam Królowi. Nie mam problemów z kolejnymi rolami aktorów. Dong Soo w wykonaniu tego aktora jest absolutnie przekonywujący. Widać umie grać różne postacie. Musisz go znieść, bo na razie jestem na fali Baek Dong Soo ;)

Agn - Wto 14 Paź, 2014 16:27

Aragonte napisał/a:
Też się boję drążyć temat, bo chyba lekko się pogrążyłam poprzednim sformułowaniem, tj. pozwoliłam za bardzo rozbuchać się Waszej wyobraźni :-P

Ale tylko naszej, swojej ani ciut-ciut. :twisted:
Cytat:
Ech, jako oblatywacz tych paru dram będę i tak miała stracha, czy Wam się spodobają :wink:

Patrz: post wyżej. :P

Agn - Wto 14 Paź, 2014 16:28

Admete napisał/a:
O Empress Ki ci chodzi? Kibicowałam tam Królowi. Nie mam problemów z kolejnymi rolami aktorów. Dong Soo w wykonaniu tego aktora jest absolutnie przekonywujący. Widać umie grać różne postacie. Musisz go znieść, bo na razie jestem na fali Baek Dong Soo ;)

Empress, Empress. Nic nie poradzę, że na razie kojarzy mi się z tym, że mnie denerwował. Zniosę cierpliwie, bo nie masz zwyczaju zachwycać się byle kim. :)

Agn - Wto 14 Paź, 2014 16:30

O matko, kątem oka przyuważyłam i... :thud:
http://www.dramafever.com...ew-romanson-ad/
Tak... odpowiadając na wpis podsumowający fotki i video - mnie też zachwycają te zegarki. Bezgranicznie. :twisted:

Aragonte - Wto 14 Paź, 2014 16:44

Admete, znosiłaś nasze zachwyty nad Dokko, to Agn zniesie Twoje zachwyty nad Wojownikiem :wink:

Agn napisał/a:
A Junki też, ładnie proszę, niech się nie opiernicza, bo marzy mnie się wspólne czekanie na kolejne odcinki.
Obawiam się jednak - to tak a'propo naszej fazy i w ogóle - że teraz to on może zagrać sobie w czymkolwiek, a my i tak obejrzymy.

Też mam takie wrażenie, nie wiedzieć czemu...
No kompletnie wiem :serduszkate:

Agn - Wto 14 Paź, 2014 16:46

Aragonte napisał/a:
Admete, znosiłaś nasze zachwyty nad Dokko, to Agn zniesie Twoje zachwyty nad Wojownikiem :wink:

Oczywiście że tak. Ze śpiewem na ustach. :mrgreen:

Aragonte - Wto 14 Paź, 2014 16:56

Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:

Ale tylko naszej, swojej ani ciut-ciut. :twisted:

No co, w końcu grzeczna jestem :flirtuje2:

Czy ktoś zna namiar na jakieś ładne tapetki z pewnym Przypadkowym Aktorem? :wink: